icon

Priateľ mi všetko zakazuje

aria07
21. nov 2022

Ahojte, ani neviem ako začať, chcela by som len vedieť názor iných ľudí a čo s tým robiť. Mám priateľa je to rok čo sme spolu. Je úžasný, všetko porobi, postará sa o mna, ale ma aj druhu stránku..všetko mi zakazuje, zakazuje mi chodiť von s kamarátkami, to že som sa musela vzdať kamarátov to chápem, ale kamarátky ? Nemôžem ísť s nimi von nikde nemôžem nič, mám kamarátku od detstva vyrastali sme spolu a hrozne mu vadí, aj keď mu nič neurobila, zakázal mi sa s ňou baviť. Napísala som jej na narodeniny a trochu sme si popísali ako ide život atd nič viac…spýtal sa ma na to s kým som si písala a ja nikdy neklamem a povedala som mu. Dostal nervy, chcel sa so mnou skoro rozísť úplne cirkus. Jedna sa mi o tu neférovost..zákaz mi chodiť do práce typu čašníčka..hoci ta otáča ma napĺňa smaozrejme ju nechcem robiť cely život, ale stále študujem s na privyrobenie je super. Tak som odišla z prace. Nemôžem ísť ani na nákupy napr o mesto ďalej lebo vraj sa boji, že pôjdeme spolu. Vždy to vraví. Cítim sa hrozne, nemôžem robiť to čo chcem, ale bijú sa tam dva pocity tá sloboda zájsť si na kávu s kamarátkou a nič viac na nákupy a láska k priateľovi hoci si postupom uvedomujem, že toto nie je správne, ale neviem ho opustit. On ma kamarátov chodí s nimi von, do prace si chodí aj cez víkendy. Ja nemôžem nič. Tvrdí, že on mi všetko kúpi, ale ja chcem mat tiež tie svoje peniaze za ktoré si kúpim niečo čo len chcem. On mi kúpil vždy čo mi treba oblečenie atd, ale ja chcem mat niečo svoje ako kedysi. Zároveň nechcem sa hádať lebo ho nechcem stratiť. Veľa krát som skúšala mu všetko dohovárať, zbytočne. Vadí mi aj to, že si vypije a nevie byt týžden bez alkoholu. Sľúbi, nedodrží. Správa sa hrozne, keď ma vypité. Fyzicky mi neublížil nikdy, ale to čo mi dokáže povedať to zabolí. Najviac ma trápi ta neferovost zakazuje mi to čo on sám robí, a keď mu poviem aby aj on to nerobil tak buď povie dobre, ale nedodrží to, alebo sa mi “vysmeje”. Trápi ma to. Cítim sa ako vo väzení, kde moje slova nemajú žiadnu hodnotu a moje city tiež nie. Neviem čo mám robiť ako sa zachovať..

monymony1
21. nov 2022

@aria07 napisem ti co som zazila ked som mala 18 rokov. Bol to hudobnik vsetky baby po nom saleli ja medzi nimi - zacali sme si pisat stretli ss a zacalu spolu chodit. Chodila som k nemu na vikendy lebo bol z ineho mesta. Zacalo to tym ze ked som bola von volal mi bol taky ako odmerany nahnevany nechapala som co sa deje. Potom prisiel s tym ze mi nasiel v ich meste robotu a prenajmeeme si spolu byt- hned si ma chcel dat do svojho vezenia ja som ale nechcela… pokracovalo to tak ze dom chodila k nemu od piatka do nedele- zakazal mi chodit vonku s kamaratmi kamoskami chodit von. Raz som bola so sestrou na nankupoch a volal mi ze preco som von cez den preco chodim na nakupy ze janrada ked ma ocumunu ini muzi a oni mna.. ked som v praci na poobednej delych 8 hodin ano celych 8 hodin som s nim volala- nal sluchatka a tak robil. Aby mal pod kontrolou co robim. Na koncerte som musela mat hlavu dole aby som sa nepozerala na inch muzov.. uz to isli potom vyhrazky ze si vezme zivot ked sa s nim rozidem.. v pocitaci mi nasiel fotky s kamArstmi konplet historiu co osm kedy ppzerala na nete si pozeral.. nadaval Mi do k.. pritom to obli moji najlepsi kamarati.ked som to skoncila volal mi ze pojedol tabletky a ze zomrie. Prisla som na druhy den bol zivy zdravy len po izbe pohaadzal koli divadlu tabletky… skoncila som to aj sa snezim este ale zablokovala som vsade kde sa dalo. Dnes mam dve deti milujuceho muza a nehccem ani pomysliet na to co by bolo keby ma zmanipuloval na ten spolocny byt.

mata90
21. nov 2022

@aria07 niečo podobné zažívala jedna pani z vedľajšej dediny, chorý, žiarlivý manžel, mali 7 detí, nechcel ju pustiť do práce, všetko mu vadilo, veľa si vytrpela,chcela sa rozviesť, v deň rozvodu minulý piatok ju ráno zavraždil, bolo to aj v správach. Tak sa rozhodni sama,či si šťastná a či chceš taký život.

cacianka
21. nov 2022

@viestta neber meno toto nadarmo.budme radi že je kľud

miroslava21
21. nov 2022

Och dievca zlate, predstav si ako sa budes citit o 10 rokov ked uz terwz po roku ti prikazuje co mas robit.
Si nesvojpravna ze on rozhoduje co mozes a co nemozes? Nie. Tak sa rozhodni odist z kratsej cesty, pretoze toto nie je zdravy vztah a ver tomu, ze on sa nezmeni a bude to len horsie. Spravi ti dieta, a budes uplne zavisla od neho, tazko sa ti bude odchdzat od neho, bez roboty, bez rezervy a s dietatom na krku. Takto chces zit? Verim ze nie.

viestta
21. nov 2022

@vroni áno, jedny vrzom by sme aj dievčine ukázali kde je sever😆

aria07
autor
21. nov 2022

@monymony1 Tiež žiarli veľmi, na kamarátku mu nadáva..víkendy som celé s ním tiež od pia - ne. Viem si dupnut aj povedať svoj názor viem byt aj hnusná a chladná, ale neviem sa dlho hnevať a vždy akoby zmaknem po case a vycitam mu to a to aj mu na rovinu poviem čo mi vadí..nie som taká, že by som len kukala a prikivovala ako poslušný havko…ale zároveň nechcem o neho prísť a práve preto zmaknem a snažím sa urobiť komprosim a on tiež porozprávame sa aj toto vsekto na nejaký čas je to pohode a potom zas a zas..na začiatku bol úplne iný

akbara77
21. nov 2022

@aria07 sorry....to fakt môže byť tak niekto sprostý? A prečo si vlastne s nim? Predpokladám,že si masochistka.

aria07
autor
21. nov 2022

@akbara77 to rozhodne nie som, ale nerada zahadzujem veci..nedeje sa to cely rok..postupom sa mi otvárajú oči..keby mi je jedno toho človeka tak dávno odídem..

viestta
21. nov 2022

@aria07 co ta pri nom drží? Napíš jednu jedinú vec, ktorá vyvazi všetko to zle co ti robí. Jednu jedinú vec, kvôli ktorej s nim ostávaš.
A nenapísala si kde sú tvoje peniaze, keď si sama nemôžeš nič kúpiť.

retatka
21. nov 2022

On je chorý ale ty si tiež na hlavu lebo si ešte stále s ním .Nikdy sa žiarlivcovi neprispôsobuj !Prvá zásadná chyba ,čo si urobila .Mala si chodiť s kamoškami a kamošmi von ,buď by si zvykol alebo by ťa nechal .
A robotu ?Just by som išla robiť čašníčku keď ťa to baví.
Nemôžeš byt taká submisívna ťuťka lebo za chvíľku si ťa dá na reťaz a ty skončíš ako utrapená troska bez kamošiek ,rodiny .

aria07
autor
21. nov 2022

@viestta moje peniaze sú dávno minuté na neho a to čo ma drží je ta láska a ten pocit, že ho stratím, pretože stále vidím to dobre v ňom…mám takú povahu v každom vidím len to dobre a chcem Každému pomoct

matullienka
21. nov 2022

@aria07 pre pána prosím ťa požiadaj niekoho v okolí nech ti dá preplesk a otvorí oči aby si si stihla popasovať veci kým ti ten preplesk jedného pekného dňa nedá ten tvoj ziarlivec.

cacianka
21. nov 2022

Všetky ženy sa tu zhodli, že tvoj priateľ je vadný kus, tak veľmi seriózne zváž svoje kroky.
Takých príbehov s takýmto začiatkom je nielen po celom Slovensku, ale aj tu na koni je mrte. Tak aspoň ty vytiahni nohu z toho hovna,do ktorého si stupila.
Zachráň sa kým môžeš, ešte môžeš.
Chvíľu to bude bolieť, možno pár týždňov, ale čo je to proti pár rokom utrpenia.
Želáme ti čím skôr správne rozhodnutie 🍀🍀🍀

retatka
21. nov 2022

A pamätaj milujúci muž ťa sám pošle von s kamoškami ,kamošmi a popraje ti príjemnú zábavu .Tento ťa nemiluje ,má ťa ako psíka ,hračku na reťazi .Je chorý ,mal by sa ist liečiť .
Neverím ,že niekto je tak jednoduchý🤦‍♀️

sono2
21. nov 2022

@aria07 prosím ťa koľko máš 14,15, 16 rokov?
Ved sa nevieš pohnúť, manipuluje s tebou, nechceš stratiť co na ňom? Čo ti na ňom imponuje?
Široké ruky? Auto? Si závislá odneho?
Ved to je čistý dement, ktorý si robí guráž alkoholom.
Kde robí prosím ťa?

janettdamian
21. nov 2022

@aria07 nájdi si na nete Katarína Runa... Ste ukážkový prípad závislého vzťahu. On má nastavenia z rodiny, kde vyrastal a nič iné ti ponúknuť nevie. Nie je to láska, ale závislosť a strach z opustenia.

lintu
21. nov 2022

Si ako závislá. Aj ten závislý na alkohole nevidí, že má problém. Áno, absťáky sú kruté. Ale keď sa z toho človek dostane, naskytá sa mu možnosť na iný život.
Maj sa, ako sa chceš mať. A možno je to tak aj dobré. Aspoň je v obehu o jedného psychopata menej 😀 Veľa šťastia pri budovaní svetlejším zajtrajškov s týmto indivíduom 😉

viestta
21. nov 2022

@aria07 tak ty si minula peniaze na neho!!! 🙄Ja nezvyknem kopať do uboziakov, ale ty si taká trúba, že práve ty by si tou panvicou zaslúžila prvá. A poriadne. Ja nemám slov, naozaj nemám slušných slov, ktoré by som ti mohla napísať a nadávať ti nebudem.

aria07
autor
21. nov 2022

@sono2 19

cacianka
21. nov 2022

@aria07 zas a zas....to nebude len zas a zas, to bude navždy, dokedy budeš vládať kol dokola to isté .
To ťa zvalcuje, vybije energiu, ani nezbadaš a budeš ten havko. O slobodu aj peniaze si už prišla.
My staré skúsené ženy viac poznáme svet aj ľudí , dobre ti radíme, neželame ti psychické zrútenie.
Nestrat samu seba

alex49
21. nov 2022

Nečítala som cely príspevok, ani komentáre, stačila mi veta, "cítim sa ako vo väzení". S pravým milijucim priateľom by si sa nikdy necítila ako vo väzení, priatelia sa podporujú, v dobrom aj zlom, snažia sa potešiť druhého, snažia sa pochopiť a riešiť veci. Tento tvoj sa pasoval do role bachara a ty si mu dovolila, aby bol z teba väzeň. Spis si pre a proti, lebo z toho co si písala, by ho každá rozumná žena kopla do zadku, zablokovala všade a tešila sa s kamoškami z akým idiotom sa rozišla a znovu môže dýchať.

cacianka
21. nov 2022

@aria07 keby si moja dcéra, tak ťa zamknem na pol roka, aby sa ti hlava vyčistila. Dievča, prosím ťa , spamätaj sa. Tvoja mama ťa nenosila pod srdcom 9mesiacov, nerodila ťa v bolesti a strachu, nepiplala od miminka, neutierala ti okakanu riť, neucila chodiť,hovoriť , aby si teraz padla do rúk takeho magora.
Krásna mladá študentka a takého debila si nezaslúžiš. Prosím ťa, 🙏🙏🙏, spamätaj sa

sono2
21. nov 2022

@aria07 pýtala som sa kde robí nie koľko máš rokov, je evidentne že máš 10 rokov plus.
Žiaľ múdrejšia nebudeš. V 19 by si už mohla mať čo to hlave. Čo si vyštudovala?

sono2
21. nov 2022

Veru, byť tvojim otcom matkou, preplesk a zákaz.
Dievča, darujemš mu najkrajšie roky života a aj tak to ukončiš.
Zapíš si moje slová.

alex49
21. nov 2022

19, mladá baba, máš celý život pred sebou, neznic si ho 😔 co tvoji rodiča, nevidia z akým chlapom sa vlacis?

viestta
21. nov 2022

@aria07 co na ten tvoj pre zázračný vzťah hovoria tvoji rodičia. Ja byť tvoja mama tak spravím dve veci. Najprv vyfackam toho tvojho frajera a potom ta za vrkoc dotiahnem domov. Pretože môjmu dieťaťu by toto nemohol robiť nikto. Naozaj nikto.

sono2
21. nov 2022

@viestta prosím ťa, takému imbecilovi by stačilo, keby jej tatko zakročil, to sú chlapíci, čo majú radi ovce, akonáhle bude vidieť problémy, vykašle sa na ňu. Nájde ďalšiu ovečku.

lintu
21. nov 2022

@cacianka hmm, zvalcovaná žena bez energie? Nič lákavé pre chlapa. Takže kým tunak slečna bude poslušne ako vycucnutá zombie troska adorovať svojho miláčika doma, on si vonku narazí pravdepodobne niečo životaschopnejšie. Krásne 👍

madla60
21. nov 2022

@aria07 , dievča zlaté utekaj kade ľahšie, odstrihne Ťa od všetkých, aj od rodičov, a potom Ti bude nadávať, psychicky ubližovať a deptať. S takým človek nebudeš mať dobrý život. Darmo tu píšeš, že mu "papuluješ", to je ako hrach na stenu, účinok žiadny, utekaj, budeš veľmi nešťastná ak s ním zostaneš.

sono2
21. nov 2022

On sa zmenil pri ex, či po či čo? Dobrá rozprávka a potom napíšeš, že je kópiou jeho otca a matka ťa pred ním varuje.
Počítam že aj fúka biele.