Priateľ mi vyčíta, že ma musí živiť
Ahojte, stretli ste sa uz niekedy s tym ze by vam partner vycital ze ste na materskej a musi vas zivit?
Ked som otehotnela bola som vlastne od 2 mesiaca na PNke az do porodu, matersku som mapa celkom vysoku takze som si odkladala aby potom ked prejdem na rodicovsku co je aktualne 400 € som mala este na nejaky cas peniaze na stravu.
Byt, hypoteku, energie si vsetko platim sama, akurat ze mi neostava na stravu.
@0silvia0 ano pracuje, jeho vydaje su este vacsie nez tie moje, ja na jednej strane chaoem ze je nervny koli financiam, ale on si bral nezmyselnu pozicku na to aby si nakupil bitcoiny lebo chcel na tom zarobit a hovno z toho, este mi bude vycitat jak keby to bola moja vina ze ich musel vybrat predcasne lebo sme potrebovali peniaze.. Ohana sa s tym ze mi tu kupil novy tv. Pracku ladnicku skrinu... Ze mi vzdy kupil kazdu blbost co som chcela ( co je pravda, kym sa teda nenarodila mala)
Vsetko co som mala som vzdy dala dcére, starala som sa o to aby mala oblecenie, a kopu dalsich veci, a je vidno aky je teraz lakomy aj k nej.. Lebo nic ine nema ako naco jej je tolko handier (teraz uz co ma veci ma povacsine pozicane od inej mamicky) naco ma x topanok (akoby si neuvedomoval ze jedno cislo nosi max 3 mesiace)
@nikolalegria jeho pôžička je jeho problém. Teraz žijete spolu, máte dieťa a on vlastne žije na úkor teba. Neplatí za bývanie, neplatí nájom a je mu zaťažko platiť za stravu? Pekne si spíš výdavky na bývanie, jedlo a dieťa, vydeľ dvoma a pekne polovičnú sumu, ktorá ti vyjde žiadaj od neho.
@nikolalegria nabuduce ked ti bude hovorit ze ti kupil to a to, tak mu povedz, ze to kupoval pre rodinu. Aj jaho veci su v chladnicke, aj jeho veci sa peru v pracke a aj on pozera TV. Tvoj partner je a bol sebec. Nebud smutna z komentarov na stranke. Niesi prva ani posledna, ktora zistila, ze urcite veci u partnera su viac ako neziaduce az po narodeni dietata. Ten bitcoin je blby - tvoj muz chce rychlo zarobit a nic nerobit. Okrem toho ze je arogantny je este aj hlupy. Skus vydrzat kym pojdes do prace a budes mat dalsie vlastne peniaze. Ak by sa situacia u vas nezmenila, tak by si mohla pouvazovat nad ochodom. Ale neskor - nie teraz.
slanina zo psa nebude. Ale servis chce na jednotku nie? Fajky, upratovacie a kucharske sluzby, este peniaze by si mala tlacit, ze? Ja by som toto netolerovala u seba doma.
Mna teda vždy v týchto príbehoch prekvapuje veta, šetrila som si cez materskú aby som mala potom cez rodičovský. Akože toto nepochopím asi nikdy. Radosť žiť takému chlapovi, nemusí sa starať o dieťa, o ženu o nič, len o seba.
@nikolalegria Takže jeho predstava je,že on bude teraz doživotne u teba bývať ako prizivnik zadarmo,len preto,lebo pri nasťahovaní ti pomohol zariadiť byt,vyčíta ti ešte aj to,že musí kupovať stravu a keď ju kúpi,očakáva ešte ovácie? OMG,keď takéto veci čítam,fakt mám chuť už ostať radšej navždy sama..Väčšina dnešných chlapov už totiž ani nevie,čo je to byť chlap..
@nikolalegria no ale mne to tak pripadá, že ty živis jeho, keď platíš všetko ty. Mali by ste platiť výdavky na domácnosť na polovicu a jedlo kupovať na polovicu. Ešte by ti aj hádam niečo zostalo, ak teraz to pri tomto modele zvládaš. A inak, je mi to ľúto, mať takého chlapa nie je žiadne terno 🙄 ja osobne si neviem takúto situáciu ani len predstaviť, ja by som toho môjho asi z kože zodrala, ak by mal takýto prístup. Keď chlap nevie zabezpečiť rodinu, je to obrovská hanba, jeho hanba. Kam on dáva peniaze? To mu nie je trápne bývať u teba bez toho, aby sa angažoval? Byť na krokch materky na rodicaku, to co uz je 😮 az sa mi tlak zdviha, kedykoľvek čítam o takýchto parazitoch.
Môj platí úplne všetko zo svojho... Rodicak mi ostáva celý na deti a pre seba a v živote mi to nevyčítal..🤦🤷
@nikolalegria čo ti napísať? on sa nezmení....buď nech platí polovicu nákladov a zmieriť sa s tým že je aký je, alebo nech si poberie čo pokúpil a ide k sestre a na malú nech platí výživné.....premysli si či chceš takto žiť aj v budúcnosti, veď celú domácnosť budeš ťahať len ty, to nehovorím ak dieťa pôjde do školy a pribudnú ďaľšie náklady....že kúpil nábytok - no veď v byte aj zadarmo býva, ty si tá čo platí nájom, hypo, energie, drogériu, tá čo mu perie, žehlí, varí.....
@ciusinka neviem, či väčšina, ale stále sa nájdu aj chlapi v tom pravom slová zmysle. Treba pozerať po obyčajných, slušne výchovaných, ktorí si veci vážia, nemusia ani zarábať tisíce a nie po posilkovych machroch, neschopakoch a sebcoch. Sú určite takí a väčšinou sú sami, lebo my ženy im nedáme ani šancu
??? Niektoré ženy ozaj nemajú hrdosť. Sorry ale toto nie. On je prizivnik v tvojom byte a ešte sa ide rozkrikovat? Fajn nech platí podnájom a na dieťa výživné. Je to jeho povinnosť. Ak nie, caaau. Aj keď s takým chlapom by som už dávno nebola. Jeden taký vztah som poznala. Oni mali síce hypo spoločne ale na všetko chcel polovicu aj keď bola žena na md. Po roku nastúpila kvôli domu do práce. Chvalabohu Sitno uvedomila a už s debilkom spolu nie su
No a načo potrebuješ takeho chlapa? Keby platil vyživne a odstahoval sa si na tom lepšie, nie ?
@nikolalegria nuž ja som zostala tehotná v 18stke a môj muž sa k tomu postavil zodpovedne nakoľko už máme 2 malé detičky a tento rok nastupujem do práce konečne prispejem aj ja do rodinného rozpočtu ...muž má 2 práce jednu stálu a druhú taku flexibilnú časovo a nikdy mi nepovedal že ma musí živiť...ale moji a aj jeho rodičia to tak tiež majú že financie sú spoločné tak možno preto 🤷♀️neviem ak sú už v tom vztahu deti tak musí rátať s tým že aj on by mal prispieť a ak platís byt ty tak nech prispieva na jedlo alebo pol na pol ...
Nie nikdy a to vsetko plati in odkedy som prvy krat otehotnela som vacsinou na pn alebo rd a to uz je hadam 4ty rok. Co dostavam rodicovsku alebo som si zarobila popri, to sporim alebo kupujem detom. Semtam zaplatim nieco do kuchyne.Toto by ma stvalo keby mal manzel takyto postoj. Hlavne ked prispievas dost podla mna
Ved niesi nezamestnana ale staras sa doma o dieta. Pre mna bolo omnoho jednoduchsie chodit do prace ako toto.
@nikolalegria ahoj ano. Moj mi casto vykrikuje, ze je sam na nas 3+kocur, ze nas zivi.. Ale neberiem to tragicky, on je typ, co sa rad stazuje :D zo zaciatku ma to stvalo, ale ked sa to opakuje, tak sa vduchu smejem. A to este cche, aby som bola a detmi doma min do 4,5 roka. Takze naozaj si odporuje :D
Moj by mi to nikdy nevycital. Odkedy sme zacali spolu byvat, mali sme spolocne peniaze. Ked som isla na MD a RD, tak pocas rodicovskej tahal domacnost on. Sice sa pozastavoval, naco maju deti tolko oblecenia, ale tak on tiez pravidelne nosil domov detske oblecko, ze sa mu pacilo, tak kupil.
Mate pravdu, ja si to uvedomujem vsetko.
Sprava sa ako debil. Tolko veci je co ma stve.
Aj to jak stale uprednostnuje tu sestru. Ja viem ze je to surodenec, ja mam svojho brata tiez strasne rada, mame super vztah, ale u nich je to uz chore. Ona tym ze je brzda tak. Ju asi lutuje alebo co ja neviem. Ako v zivote jej to teda neprekaza, ona pracu ma, ako upratovacka, to jej vyhovuje, dokonca aj platovo v pohode, ine robit nebude lebo je pomala, uz ked bola mladsia tak mama za nu musela robit normy a ona rumazgala.
Do jej 39 rokov zila s otcom ktory platil vsetky naklady na byvanie, a ona teda stravu, aj ked tatko moc nejedaval. Pred 2 rokmi zomrel tak si vsetko plati sama. Ale co ma to pomina na hovadiny, doma ma kopu somarin urcenych skor pre deti, nevie nic sama, ani do banky vybavit, nieco blbo stlaci na tv hned vola lebo to nevie, ked ju clovek naviguje co ma robit tak to aj tak nechape... Ja viem ako vselijaki su ludia bohuzial niekto viec niekto menej sikovni.. Ale ci sa tyka.penazi sa spolieha na mojho.
Ona iba utraca na somariny, a moj ten jej kupil aj skrinu, aj zariaduje obyvacku, dvere opravil, furt nejaku pizzu. Ono to je v pohode mozno, to vyzera ze jej zavidim alebo co.. Ape ked vidim ze ona to len zneuziva?
Len ide o to ze mne je vycitane ze ma musi zivit a tam je to uplne v poriadku, ze to je jeho vec a on si jej moze kupit co chce.. Jej nevycita, od nej nechce nic na oplatku
@nikolalegria tak mu povedz, že je tvoja vec čo kúpiš, kedy kúpiš a je to tvoja vec, keď ťa má živiť, lebo je to jeho povinnosť. Keď sa mu nepáči, môže ísť. A rovnou čiarou k sestre. Nechápem, čo si taká mäkká, ty si tu v práve. Tak sa nenechávaj ponižovať somárom a háj si svoje a rob to rázne!!!
@nikolalegria Daj si pozor, zatial ti este donesie nakup za 200EUR, ale aj to nemusi trvat do nekonecna.
V inej teme na fore uz jedna autorka nejedla 3 dni kvoli podobnemu partnerovi.
@nikolalegria aj ak by ste boli manzelia, aj ked zijete spolu, sud moze urcite vyzivne na dieta, ktore ti musi dat, resp. dokazat, ze tie peniaze sli na dieta. Kamoska tak dala urcit manzelovi, ked ho zacali nahanat exekutori a nezostavalo im na zivot, na to im exekutor siahnut nemohol potom.
Takémuto správaniu vôbec nechápem. My sme takéto veci proste nikdy neriešili, všetko bolo spoločné od začiatku, ako sme spolu a teda nestalo sa mi, že by mi manžel bol niekedy niečo takto vyčítal
@nikolalegria vysťahuj toho svojho z bytu, požiadaj súdne o zverenie dieťaťa do svojej opatery a o výživné na dieťa.
z toho výživného si zabezpečíš stravu ak ti tvoj príjem stačí na hypo a náklady na bývanie.
Ak sa bude chcieť vrátiť, tak mu vyčísli polovicu nájmu a polovicu na stravu. A bez toho ho nepusť do svojho bytu.
Kamarátka mala také čudo doma, ona platila stravu a všetky veci kolo detí, on platil nájom a svoju hypo , v konečnom súčte ona míňala 600e na potreby rodiny a on 300e nájom a svoju hypo 200e ... a ked začal hučať, že by mu ona prispievala 150e na nájom a kamoška zistila, že on si kúpil vlastnú dalšiu nehnuteľnosť, a začal splácať ďalšiu hypo, tak sa začala obzerať po inom bývaní.
Odsťahovala sa tak, že chlapec len čumel ked prišiel domov a našiel tam len postel čo mu kúpila jeho mamička a obývačkovu stenu tiež od svojej mamičky. Ani len kávu si nemal do čoho spraviť.
A kedže vymenil na ich spoločnom byte zámky, a nepustil ju bytu ktorého bola 50% spoluvlastníkom, tak to riešila skrz políciu - dostal 2x pokutu, ani to ním nehlo. Tak mu poslala výzvu na platenie nájmu za užívanie jej časti bytu, do pár dní bol vysťahovaný preč a byt bol daný na predaj ( chlapec si myslel, že mu ostane byt, kamoška potrebovala z predaja bytu uhradiť svoje nové bývanie).
A klasika vykrikoval, že on platiť na deti výživné nebude a podobné hlúposti, čo vykrikujú chlapi. A už pekne 4 roky platí výživné a konečne sa spamätal a nejde na silu o deti, že jeho víkend a podobné hlúposti. Dohodnú sa vždy ako ludia kedykoľvek potrebujú tak si pomôžu. Len on potreboval dospieť a dostať príučku, lebo si myslel že môže všetko a že kamoška je povinná živiť i jeho a ešte mu svojím spôsobom prispievať na jeho nehnuteľnosti.
Takže sprav rázny krok, vyhoď ho z bytu. Ak ťa ľubi a vaše dieťa tak sa vráti, ale už stanov presné podmienky, za akých bude vzťah fungovať. Nie je reálne aby si ty ťahala celú domácnosť a pán sa ako zlatokop priživoval.
Ja nechápem, čo v tejto situácii spomínas jeho sestru. Ved si v 💩 v takom vzťahu a riešis nepodstatné veci. Ok sestra nevie ísť do banky, ale ani ty si nevieš zariadiť normálnu domácnosť bez prizivnika, ktorý ťa ešte buzeruje. To je fakt absurdné...
Pošli ho do kelu, vyries papierovačky, porozmýšľaj, prečo si si takého vôbec našla a čo môžeš na svojom zmýšľaní vylepšiť, aby sa ti to nestalo aj ďalší krát. Držím palce
@nikolalegria žiadaj si výživné keď musíš platiť všetko ved dieťa je jeho a vyuctuj mu aj pranie, žehlenie atd
@nikolalegria človek nemusí byt jasnovidec, aby vedel vopred predvídať, že dieta = aj výdavky a že materská neznamena zvýšenie príjmu. Načo urobil to rozhodnutie mat dieta? Tam nech si šetrí do prasiatka ako doteraz magor.
@nikolalegria nečítam diskusiu... ale - asi nie je kompletný...
1/ dieťa je jeho a hádam si nemyslí že sa vychová a zabezpečí samé. A teda je jasné, že ty teraz robiť nemôžeš.
2/ predtým si všetko ťahala ty a on občas zaplatil pizzu? To hádam nie... Zdravému pracujúcemu chlapovi si platila vlastne všetko sama? A on si "vlastné" peniaze dáva kam?
3/ poplatil veci pri zariaďovaní? Myslím, že suma na jedlo a všetky veci za ktoré platíš je už dávno vyššia ako investícia do bytu - hádam nemáte byt obložený zlatom.
4/ takže predpokladám že sa v byte umýva, perieš mu, svieti, býva , je /cena práce kuchára čiže teba/ - a toto všetko mu platíš ďalej... on má problém dať peniaze na stravu? No kus ch....
Nemám záujem ťa dusiť za výber partnera, ale som vytočená a je mi smutno aj za teba... budeš to mať ťažké

@nikolalegria ahoj, áno, stretla som sa s tým, že mi ex vyčítal, že citujem “zerem za jeho prachy”. Situácia bola u nás ale iná. Boli sme manželia. Ja na VS (denne štúdium - po dohode s ním) + starostlivosť o dieťa + o domácnosť. On sa max zahral hodinku denne s malou. On pracoval, čiže sme žili z jeho príjmu. Keď mala nastúpila do škôlky a my sme vychádzali finančne len tak tak, našla som si brigádu. Samozrejme, nebolo to žiadne terno - cca 200€. Financie sme síce mali spoločne ale nikdy nezabudol podotknúť, že on je ten čo ma živi a dával mi to patrične najavo. Zároveň ale nechcel, aby som odišla z VS a začala tiež zarábať. Jemu vyhovovalo, že ma mal pod kontrolou.