icon

Priateľ minie peniaze na cigarety, nemáme čo jesť

13. dec 2023

Idem sa tu asi len vyrozprávať alebo skôr poradiť lebo už ma to naozaj nebaví…moj priateľ fajčí..veď okej ja to akceptujem..ale nepríde mi normálne vždy na konci mesiaca už nemáme poriadne z čoho kúpiť jedlo ja som si ani tu kozmetiku nekúpila a odoprajem si veľa iných veci, aby sme mali čo jesť, a on si každý deň kupuje krabičku cigariet, a potom vyplakáva, že nemáme peniaze..povedala som mu, že nech to aspoň obmedzí, že napr každý druhý tretí deň nech si kúpi..povedal mi, že na cigarety musí mať vždy € a nemám sa do toho starať..asi sa nesnaží dačo urobiť..povedala som mu, že ja som si odoprená už 3 mesiac kozmetiku a on mi povedal, že však no a čo nemám na tom míňať peniaze, že to nepotrebujem …ale som žena a tiež potrebujem daku kozmetiku a nestojí majlant peňazí..som mu povedala, že za tie € čo minie na benzinke by mal aj kávu s hotdogom..nasrata som a zúfalá zároveň

annm81
13. dec 2023

Aj keď pôjde niekde zarábať, tak čo? Jeho zásadným problémom nie je nízky zárobok, ale obrovské sebectvo. Na kozmetiku ti povie, že nepotrebuješ a nemáš míňať? Takže jeho nielen nepotrebná, ale vyslovene škodlivá potreba je dôležitejšia ako tvoja neškodná. Jeho závislosť je pre neho natoľko dôležitá, že sa ani len nepokúsil ju obmedziť, hoci jeho priateľka nemá na jedlo. Fakt sa na neho vykašli, lebo ak by sa z neho stal aj milionár, bude to ten, čo ti bude vyčítať, že dieťaťu platíš drahý krúžok, drahého zubára a drahý lyžiarsky, a on si preto nemôže dovoliť kvalitnú whisky

basulaak
13. dec 2023

On je jednoduchy sedlak a ty si blba jak tago. Co chces pocut? 💁‍♀️

alex49
13. dec 2023

Kopni ho do zadku. Po výplate ti má dať peniaze do rozpočtu na celý mesiac a co mu ostane nech si míňa ako chce. Ale aby som nemala čo jesť, ale pánko si kúpi cigarety.

jani727
13. dec 2023

@autor tak nedávaj vec vybavená. A išla by som z takého vzťahu preč. Je oveľa viac lepších mužov.

sissy27
13. dec 2023

prečo je toto tvoj priateľ?? či má vtáka zo zlata a vytrtkal ti rozum z hlavy?? lebo naozaj nechápem, prečo by nejaká žena dobrovoľne bola s chlapom, pre ktorého sú prioritou cigarety, má dlhy, musí ho dotovať a ešte jej aj povie nech sa nestará a čo ju do toho... sorry, ale ak toto toleruješ, tak si to asi aj zaslúžiš.

zuzubb007
13. dec 2023

Obdivujem sprostost zien, co dokazu tolerovat cokolvek

denisah6
Autor odpoveď zmazal
jj298
Odpoveď bola odstránená
lillien123
13. dec 2023

Keď niekto fajči tak sa nedá kupovať cigarety každý 3 deň proste nedá.. ak je fajčiar tak si kúpy cigarety aj s posledných...

kulumulu123
13. dec 2023

Zena zlata frajer namiesto jedla kupi cigarety a je mu jedno ze nemate na chlieb, chce ist do nemecka robit ale teba tam ocividne pri sebe nechce... Co pre pana ta drzi pri takom chlapovi? Jasne ze sa ta nechce vzdat kym zijeze spolu na sk ma navarene, oprane, vyzehlene, upratane a sex kedy sa mu chce ostane mu aj na cigarety a ze ty nemas co do huby je mu uplne jedno...
Si oredstav mat s takymto clovekom dieta ked tvoj prijem vypadne a budes pittebovat len ten blby sirup na horucku co urobis??? Utekaj kym sa da a na takeho kkta ser.. Alebo ostan a trp aj ty aj tvoje buduce deti su totiz iba tieto dve moznosti 🤷‍♀️

negymama
13. dec 2023

aj keby stali jeho cigy 200 e mesacne a obaja ste mali po 600 eur v cistom, i tak z toho dvaja dospeli musia vyzit. Tym nechcem obhajovat vydavky na cigarety, podla mna su uplne zbytocne vyhodene peniaze na zavislost, ktora este nici zdravie.
Hlbsi problem je v jeho dlhoch, ty ani netusis kolko ich ma , ci ich splaca, kolko splaca, kde si vsade poziciava na dlhy - lebo vsak sa nemas starat..
Ale dat na konci mesiaca zo svojich uspor na vydavky, to sa kludne staras, ze?

Prestan s tym. Nestaraj sa o jeho fajcenie, dlhy, o jeho jedenie ...a vlastne sa nestaraj vobec o neho a rozid sa s takym chlapom. Na tvojom mieste idem do zahranicia zarobit, ale bez neho. Nasetri si peniaze a rozbehni si trochu optimistickejsi a bohatsi zivot.

fauko
Odpoveď bola odstránená
fauko
Odpoveď bola odstránená
danica2711
13. dec 2023

ďalšia téma, pri ktorej sa musím spýtať len to, či je autorka normálna, že uvažuje o pokračovaní vzťahu s človeko, ktorý na ňu evidentne kašle...

negymama
13. dec 2023

@fauko len mi je cudne v ktorom obchode sa kupuju lieky aj cigi zaroven

negymama
13. dec 2023

@fauko mne nasa dedinska predavcka bezne rozrpava take pripoviedky. Ze pride otec matka s dietatom...decko pyta jogurt, mandarinku ci keksik. A rodicia nanho, ze na to nie su peniaze a v kosiku nalozena flaska alkoholu a pytaju si cigarety. Alebo nakup, ze pre dojca kupia nizkotucne trvanlive mlieko - bo je najlacnejsie, ale pivka k tomu.

simca06022011
13. dec 2023

1. neodkladaj aby ste mali co jest.. ak si svoje peniaze prefajci = bude hladny. Ty mu jest nekupuj, ked vidis, ze je bez penazi, radsej sa najedz mimo dom.
2. pouvazuj ci s takymto zodpovednym muzom chces zit, lebo fajcenie ako ine veci su zavislost, na to si proste peniaze najde aj keby neviem co bolo.. vzdy.. nebude na jedlo, teba, dieta, byvanie.. ale na "zavislosti" bude. A ked ti povie, ze nebude sa s tebou o tom bavit, ma dlhy, nemas ho teda otravovat = kasli rovno na neho. Takto nech sa bavi s kamosmi... ludia ktori spolu ziju sa o financiach musia vediet rozpravat. A riesit.

kiwi3
13. dec 2023

nieco je v tejto spolocnosti zle, ked tu je kazdy jeden den tema o nejakom chlapovi, co by si o neho riaconalny clovek neotrel ani boty a pritom je pre jeho partnerku poloboh a dalsi taky uz urcite nepride... to nas fakt nase mamy takto vychovavaju, zeny? hrozne... 😢

martinka13
13. dec 2023

Debil. Čudujem sa, že s ním strácaš čas. Dúfam, že nemáte deti. Bude to len horšie....

vesimelonimarsista
13. dec 2023

A na co ti je taky egoisticky neschopak? Hledej si ineho chlapa. Ved ich je ako maku.

vafinka
13. dec 2023

Uvar mu z tých spakov obed,isto sa poteší🤔....

majlo1234
13. dec 2023

Nikdy by som mu svoje peniaze nedala. Nech zere tabak

rebrambora
13. dec 2023

Kolko stoji balicek 6 eur? OK tak zaokruhlime na 200. Predpokladam, ze je to jeho jediny 'konicek', tak minut tolko mesacne na zabavu, podla mna nieje vela, ak obaja zarabate a staraze sa len o seba. Mne nepride normalne, ze dvaja zarabajuci ludia, deti nespominas, nemaju co jest koncom mesiaca kvoli ani nie 200 euram.
Zvysit prijem, odstahovat sa?
Ocividne ale toto nieje vas jediny problem. V Nemecku to tiez nieje med lizat, ako si mysli tvoj partner, najlepsie by bolo sa od neho osamostatnit.

mk22
13. dec 2023

Ale ved ty si gazduj so svojím príjmom
On so svojím.
Ty sa vzdávas kozmetiky preto, lebo ku koncu mesiaca už chudák nemá za čo fajčiť?
Tak mu vlastne dávaš na cigarety.
Do jeho dlhov ta nič, okí.. Teba teda nemusí trápiť ci ma, nemá za čo fajčiť.
Ty si rieš seba, svoje záľuby...míňaj Na seba, odkladsj sebe..
Na čo mu vbc prispievas na cigarety.
Nepoviem bývanie, poplatky.. Ale cigarety?
Blbá si..

kulumulu123
13. dec 2023

@negymama napr v takom anglicku kupis bezne lieky bez predpisu a sirup na kasel/horucku v kazdych potravinach alebo drogerii 🤷‍♀️

selest
13. dec 2023

Tak super ze si na to prisla vcas🙂

negymama
13. dec 2023

@kulumulu123 nehovorim ze nie, ale oni ziju na slovensku. Ked neratam nejake komercne doplnky, typu sumivy celaskon ci calcium, tak lieky pre chore dieta kupujeme na sk v lekarni, a tam zase nekupis cigarety a cipsy...

negymama
13. dec 2023

@rebrambora presne o tom som pisala - nehovorim ze cigy nezeru kopec penazi, ale dvaja zarabajuci ludia kvoli tomu by nemali hladovat. Moja kamoska fajci aj s muzom, plus dedo a jedna z dospelych dcer...skratka z 5 clennej domacnosti 4ria fajcia, chlap este aj vela toho popije. A nehladuju, ona aj muz maju prijem, nie velky, on robi skladnika, ona ma len opatrovatelsky, ale plus este dedov dochodok a dcery co maju brigady. A vyziju, kupuju si vsetko, potraviny , kozmetiku, nove oblecenie, co im treba...
Pravda, nemaju dlhy, nechodia na drahe dovolenky.

jaskolka
13. dec 2023

@negymama napríklad v Biedronke v Poľsku bežne majú pri pokladni Apap (niečo ako u nás Paralen)sirupy proti kašlu, prášky proti hnačke a podobne. Neviem ci aj na Slovensku to tak funguje, ale v zahraničí je to bežný jav

zanka777
13. dec 2023

Tak ty si dobre hlúpa ti poviem....radšej budeš žiť po boku so zúfalcom čo nemá ani na jedlo na konci mesiaca ale do Nemecka ho robiť nepustis?!!!je to normálne???podľa mňa nie...tak potom nečakaj že sa niekedy budete mať lepšie tam buď spokojná že ti sedí pri riti a nemôžete si nič dopriať...to je fakt zmýšľanie hodné malého decka