Priateľ neodoláva drogám: Ako mu pomôcť?
Pred 8 rokmi som spoznala svojho priateľa bol to tichý plachý chlapec a ja divoška.. zasvätila som ho poskúšali sme rôzne drogy divočili spolu.. no lenže mňa pubertálna psychopatia prešla no on nevie odolávať… ja mám hrozné výčitky hrozne hrozne hrozne nenávidím sa za to pokazila som dobrého chlapca čo by som dala za to keby bol ako predtým
@silvike ale to mu nedokážem vysvetliť
Jeho matka ta musi neznasat.
Mna by piclo keby si moji synovia nasli taku "skvelu" kamosku.
Ja som brala heroín, kokain a podobné blbosti keď som mala asi 16....Prvú ihlu mi dal môj priateľ/manžel...Keď som si prešla všetkým čo k drogám patrí (aj peklom) rozhodla som sa, že prestanem. Liečila som sa a po liečení sa zaťala...ako bolo pár pošmyknutí, to zase by som klamala ak by som tvrdila, že nie.....ale postupne som sa prepracovala k tomu, že už som to svinstvo nepotrebovala....Začali sme žiť normálny život, zobrali sa, narodili sa nám deti.....a on začal lietať v pervitíne....Prerušila som s ním všetky kontakty, mala som 24 keď sme sa rozviedli....doteraz nekomunikujeme, nestretávame sa.... S človekom na drogách nikdy nebudeš mať normálny život , nedá sa to....
@silvike mne je to fakt veľmi ľúto a áno nenávidí mi celá jeho rodina
@gribka1 Tak ono asi v svetlych chvilkach je pri zdravom rozume, vtedy si zrejme vie uvedomit co chce a nechce, lenze ta zavislost je tak silna, ze telo si znova a znova vyziada svoju davku. To je proste chemia, tam je proste neurochemicka zavislost. Ze to u nie je len tak jednoduche ako pri cokolade.
@silvike neviem či som správne pochopila ale nie nebol pre mňa ťažký úlovok bola som hlúpa ja sa pýtam čo s tým teraz
Čítala som tu, ževraj chalan je šikovný, má dobrú robotu a smeje sa z tých čo dávajú veci za piko...škoda len, že takto to nebude naveky.kam vedie cesta vieš určite veľmi dobre, takže možno úprimný rozhovor keď bude triezvy by nemusel byť zlý nápad.
Ja osobne by som všetko to čo píšeš sem povedala jemu. Nech vie, že si to vycitas, ze ťa to mrzí, že by si bola rada keby s tým prestal a že ho v tom podporis. Verím že vľúdne a úprimne slovo bude mať väčší zmysel ako nejaké "buď ja alebo drogy"...držím palce🤍
@obleckodogymu rozplakali ste ma… je pravda že to že ma to mrzí som mu nikdy nikdy nikdy nepovedala
@obleckodogymu strašne ma to mrzí zas ani nezaspím kým sa nevráti domov je mi to strašne ľúto ale jemu som to fakt nikdy nepovedala
@obleckodogymu chcela by som vrátiť čas a vážiť si hi aký bol úžasný človek niekedy je mi to hrozne ľúto
@obleckodogymu ďakujem za nádej skúsim to ako ste povedali.. možno som to iba nechcela priznať pred ním že je to moja chyba možno to pomôže… ja som na neho práveže vyletela že jeho brat na mňa šteká kvôli tomu že on sa nevie ovládať možno takto ti vážne bude mať význam plačem teraz veľmi
Ísť na liečenie...môj spolužiak bral drogy nechcem vedieť aké všetky a v čom ešte pokračoval.Ale on bral neskôr kokaín veď lepšia partia atď...a narodilo sa im autisticke dieťa to bolo memento karma, lebo si vyčíta, že to kvôli drogám išiel na liečenie na 3m a drží sa či to je pravda neviem, ale veľmi trpí, že majú choré dieťa a dáva to sebe za vinu
@eliska13 inak tu musím ešte niečo povedať… mne povedal že chce dieťa že dieťa by ho zmenilo že má na to roky bla bla bla.. na to som mu ja povedala že dieťa s dieťaťom mať nebudem kým sa nedá dokopy nech zabudne ..aj keď chvílu som rozmýšľala že možno by to bolo riešenie ale poznám ľudí ktorí majú ženu a dieťa a fetujú a flákajú sa veselo ďalej vlastnej žene klamú.. proste nie… nebolo by to riešenie
Ty si ho pokazila, ty ho oprav. To je praca na roky, na cely zivot a dostat ho do maleru sa stihlo za tyzdne, mesiace, vsak?
Hlavne keď sa s takými ľuďmi stretáva
Tak urobte kompromis a plán: ty si spravíš aspoň SŠ, potom si nájdeš lepšiu robotu, lebo dieťa z minimálnej mzdy nenakŕmiš. A on si vyhľadá spolu s tebou odbornú pomoc a skončí s akoukoľvek drogou. Kým sa vám narodí dieťa, nech ste normálna rodina.
@ahhola neni to náhodou tak, že ak alkoholik , narkoman alebo ktokoľvek závisli nechce urobiť zmenu sám, tak sa može celý svet aj na hlavu postaviť a nepomožu si/mu? chalpeme všetci pointu že ona ho tam dostala ale on je svojorávny snáď
Ďieťa s narkomanom? pozri, je fajn že si uvedomuješ svoju vinu, ale on je dospely, svojorávny človek, ak mu záleži na svojom živote pojde na liečenie, ak mu nezáleží na živote a nepojde, tak ty
máš na vyber, ak chceš žiť a nie živoriť, tak si urob maturitu, prácu a oznám mu čo od nebo očakávaš alebo rozchod…
Nie nie nie. Dieta nie. Nie teraz. Si cista len rok. Ano super dostala si sa z toho ale daj aj svojmu telu klud este a nie tehltenstvo. Dieta potrebuje istotu, zazemie, emocialne stabilnych rodicov, nezávislých, financie... navyse mas minimalku. Neviem kolko zaraba on ale mina peniaze na drogy a teda lacne to asi nebude. aby ste to vobec financne utiahli okrem ineho. A on v tom stale je a ty si kratko vonku. Ano verim, ze niekoho to povzbudilo a vdaka dietatu sa z toho dostal. Ale je to riziko. A ja by som do toho rizika kvoli dietatu nesla. Ak do toho padne hlbsie ? Uz to nebude ze ty a on. Ale aj zodpovednosť za nevinne dieta zavisle od vas od rodicov. Podla mna uvazujes spravne. Dieta teraz nie. On si mysli, ze to ma pod kontrolou a ze toto by ho dotuklo k lepsiemu alw nemusi to tak byt.
@ahhola áno ja si to teraz uvedomujem je mi v podstate jedno ľudia ktorí to tu berú ako falošnú debatu či čo načo by mi to bolo je mi jedno kto mi tu naloží nepoznáme sa a myslíte že mi naložené nebolo? Ja sa chcem len vyžalovať a prípadne pomôcť k inšpirácii čo ďalej s tým myslíte že nechápem to že je to moja chyba? Ja som sa zamilovala do toho aký bol neskôr ako som mala poznala som ho predtým viem aký bol úžasný spravila by som všetko preto aby som to zmenila len neviem ako
je tam možnosť dať mu ultimátum buď liečenie alebo ty?
Ja mám pocit nutnosti mu pomôcť celá jeho rodina mi to vyčíta jeho jediný jeden normálny kamarát čo mal kedysi proste ja nedokážem sa na neho vysr… pri tom som vyčerpala všetky možnosti čo s tým ja skúsim ešte tak ako mi pani poradila priznať si svoji chybu pred ním a úprimne mu povedať o tom akú vinu cítim ako mi to je strašne ľúto a nedokážem zaspať keď viem že nie je v pohode.. ja by som to vzdala ale ja fakt nemôžem cítim hroznú zodpovednosť a vieru že mám čo s tým ešte spraviť

@gribka1 No, ak skusali drogy tak zrejme nie ze sa NECHCE vratit spät ale NEMOZE. Drogy sposobuju ZAVISLOST. Tam uz odchadza slobodna vola, clovek sa stava otrokom.