icon

Priateľ od nás odchádza

jana299
26. dec 2014

maminy ktore sú same prosim poradte mi. Môj priatel od nas odchadza zajtra uz navzdy ma pobalene veci ide k otcovi sme spolu 7 rokov mame syna 3ročného maly je velmi naviazany na neho ako ste to zvladli ako ste sa dohodli?co ste povedali dietatu kde je tatik?preco nie je s vami drobec je velmi naviazany na otca neviem ako to zvladnem a finančne?

mata128
26. dec 2014

@jana299 prepac,mne to pride detinske....bud ho chces,alebo nechces....

natalia_2
26. dec 2014

@jana299 som na tom napodobne,už rok a pol sama zvladame to ako vieme...ale je to tažké,byt sama na všetko.Nechaj ho odist nie je to ten pravý.

jana299
autor
26. dec 2014

@mata128 chcem velmi je uzastny otec ale nieco užíva a ja ho v tom podporovat nebudem dozvedela som sa to az teraz

sixen
26. dec 2014

@kuschel81 nejaky virus rozchadzaci je asi vo vzduchu..

jana299
autor
26. dec 2014

@sixen preco?

ivivaiveta
26. dec 2014

@sixen Vsetci len chceli byt taktni, lebo boli Vianoce...teraz sa len ukazalo,na co sa vacsina chystala...

ribera
26. dec 2014

Ja si myslim, že sa treba skúsiť prispôsobiť novým okolnostiam. Nikdy nevieš, možno vám teraz bude aj lepšie. Čo sa týka finančnej stránky, tak treba sa dohodnúť na príspevku, keď sa nedohodnete, tak súd. Nepríjemné, ale asi jediné. A čo sa týka syna, tak skús mu vysvetliť to hlavné: že obaja ho ľúbite, ale že sa vám spolu žije ťažko. Že sa s otcom bude aj tak vídať. Skús prihodiť nejaké výhody (síce nebudú spolu každý deň, ale keď sa stretnú, tak si spraví na teba čas a bude sa s tebou hrať; alebo niečo podobné, niečo čo pochopí vo svojom veku). A este by som chcela podotknut, ze 1, to ze ma zbalene a ze tvrdi, ze odchadza, neznamena, ze naozaj odide, alebo ze sa nevrati do tyzdna a 2, mozno mas pocit, ze bude vsetko bez neho tazsie, ale ruku na srdce - naozaj ti nejako velmi pomahal? Nic v zlom, ale vacsinou sa muzi velmi nechytaju prac v domacnosti ani starostlivost o deti im zvacsa nic nehovori. Takze ak nahodou naozaj odide, budes zit bez neho ako miliony inych zien s muzom doma. Zvladnete to, neboj

dollynkaa
26. dec 2014

@kuschel81 juj drzim palce. A dufam ze tie dalsie Vianoce uz budu super. Urcite ta caka nieco lepsie inde. Kde v rakusku si?

silvia44
26. dec 2014

Nechaj ho tak, nech ide, hlavne ked vies, ze nieco berie...nikdy nevies ako zareaguje v nejakej situacii. Pozeraj sa na seba a na maleho. Bohuzial mam taku skusenost,aj ked sa to netyka mojich deti.

maaaria3
26. dec 2014

No to že odchádza tebe partner, to sa zahojí... ale to, že malému odchádza tato... to sa riešiť musí... ja som sama s malým, ale jeho otec nás navštevuje skoro denne teraz / ma 3 roky/... malý ho miluje a on miluje malého... my sme sa doriešili, ako muž u mňa skončil, boli sme spolu 12 rokov, nič iné som nepoznala a predsa, je to preč... trošku mi chýba súkromie a pocit, že som naozaj a definitívne sama, ale to poriešime trošku neskor... teraz nás má malý oboch do maximálnej možnej miery... neskor to chcem viac oddeliť... ale neviem si predstaviť, že by otec nevidel syna... snáď i ten tvoj bude hladať cestu... je to o nich dvoch... ty sa musíš oslobodiť........... nie je o čo stáť, partner z neho už nebude.......... prečo chcieť niekoho, kto nechce teba?? toto treba precítiť

dollynkaa
26. dec 2014

@jana299 podla toho co pises tak to bude bud marihuana alebo niaka fukanica ze

ena70
26. dec 2014

@jana299 ...ach jaj...to je zle ked nieco uziva....takze je zavisly od cohosi?

caoli
26. dec 2014

@jana299 podporovat urcite nie, ale naopak, pokusit sa odstranit problem - to by neslo? ak je tam nejaka zavislost, na to existuju riesenia. len musi byt snaha, na jeho aj tvojej strane. hovorili ste o tom? pokusali ste sa o zmenu?
no toto je tazka tema, nemozeme vidiet do vsetkych suvislosti, len sa tak zamyslam, ci by nebolo mozne hladat nejaku cestu, ako by ste si navzajom pomohli a zacelili, co je popraskane. ci by na to boli predpoklady. ak aj teraz nebudete pod jednou strechou, este neznamena, ze je to definitivny koniec. ak je medzi vami laska, napriek vsetkym zlym veciam, mohli by ste to zvladnut.

jana299
autor
26. dec 2014

@dollynkaa je to marihuana a povedal ze mi ze bez nej nevie byt najprv som nechcela tomu uverit ale ukazal mi ju normalne nachystal a siel zafajcit ked sa vratil naspat tak bol uplne iny a vtedy som pochopila

jana299
autor
26. dec 2014

@caoli ja som mu navrhla aby sa siel dat liecit povedal ze to nezvladne a bez syna uz vobec nie on potrebuje aby ho tam zavreli minimalne na 2 mesiace ked ma abstaky potí sa je neprijemny vybusny zo vsetkym bucha mojich rodicov nenavidi

dollynkaa
26. dec 2014

@jana299 viem myslela som si. Velmi dobre toto poznam. V mojom okoli je velmi vela ludi co su napr inteligentny slusny aj bohaty pracujuci jedno ci chlap alebo zena podotykam mam 26r cize v mojom okoli je priemer 30rocnych vela z nich fajci marihuanu. Nikdy by si to na nich nepovedala.nechcem sa nikoho zastavat ale tak ako ja som blazon do cigariet oni si zafajcia toto.zas az taka tragedia ako tvrde drogy to nie je

jana299
autor
26. dec 2014

@ena70 ano je a ze ked sa odstahuje aj keby sme byvali spolu mojich rodicov v zivote nechce vidiet ani navstevovat dokonca ani na sviatky ani ked maly bude mat narodeniny a ja to nezvladnem pretoze mam rada svojich rodičov su aky su ale rodičia su rodičia

kuschel81
26. dec 2014

@dollynkaa snažím si to nahovorit. Len keby sa rozum so srdcom dohodli. Sme vo Flachau. Nič tu nie je len hotely.

jana299
autor
26. dec 2014

@dollynkaa vies pracuje s peniazmi a ked ti chlap napise rano sms chyba mi do trzby 1600 eur a potrebuje ich odovzdat do dvanastej a urobí ti to aj 5 krat a ty stale pomozes tak potom si povies ze uz dost

balumi
26. dec 2014

Kvoli svojmu synovi by sa mal liecit. Aby ho nepripravil o pekne detstvo....teraz ho potrebuje...ale ak sa spamata neskoro..tak ho strati.

dollynkaa
26. dec 2014

@jana299 aha citam ze je silno zavisli asi teda ked abstaky atd.tak to uz je zle. Jasom skor myslela ze obcas nisky joint by nikomu na relax neuskodil ale ked to fajci ako niekto cigarety to uz je o inom.

dollynkaa
26. dec 2014

@jana299 no tak to samozrejme. Po pravde ked toto pises nemyslim ze v tom je len marihuana

dollynkaa
26. dec 2014

@kuschel81 aha to nepoznam. Tak sa ani nemas kam ist odreagovat ze. Ale to zvladnes. Ako sa hovori novy rok novy zaciatok. Proste to tak malo byt

dollynkaa
26. dec 2014

@jana299 a este aku ma pracu ked do rana s peniazmi? Snad neni krupier

silvia44
26. dec 2014

Urcite v tom nieje iba marihuana. Chod od neho prec. Co najrychlejsie.

sissy27
26. dec 2014

@jana299 pri mínuse 1600€ a nie raz v tom nebude len tráva... iba ak zásobuje polovicu mesta... takže v prvom rade si ty sprav poriadok v hlave a potom budeš vedieť aj synovi vysvetliť, prečo ocko býva inde... popravde, tak nejak si neviem predstaviť, čo hodnotné môže feťák ponúknuť dieťaťu do života a čudujem sa, že ti to nedochádza...

ena70
26. dec 2014

@jana299 ..preco sa nechce dat liecit? preco hned tvrdi ze to nezvladne? preboha ved to nie je take tazke ked ma clovek pevnu volu a robi to kvôli synovi. to nie je dostatocny stimul? mala by si ho podporit a povedat mu, ze ked sa da liecit, budete hladat cestu ako zit a byt dalej spolu....neriesili ste bytovu situaciu inak ako byvat u vasich? vies... byvat cely zivot u rodicov nie je bohvieaka vyhra aj ked su dobri a mas ich rada...takto nedospejes nikdy, prepac musim ti to napisat, lebo takto sa ti budu furt starat do vsetkeho a zasahovat do vsetkeho.... ja sice byvam od tych mojich riadne daleko, obcas by bola vyhoda mat ich blizko pri sebe, ale vies co? zas môzem povedat ze som ovela samostatnejsia a sebestacnejsia ako baby co ostali furt pod maminou strechou.... mne takmer nikdy nikto nepomahal, nemohla som malého nechat u mamy, musela som si sama poriesit kopec veci lebo sme boli s malym 3 roky sami, ale zvladla som vsetko a nik mi z nicim nepomohol..... dokonca svokra byvala nedaleko a ani raz nedvihla telefon aby sa ma opytala ako sa mame a ci nepotrebujeme pomoc 😒 ... pamatam si ked som mala crevnu virozu a v tom stave som musela fungovat doma sama s malym.... nuz ako sa vravi, co nas nezabije, to nas posilni....skus popremyslat ci nebude dobre konecne vyletiet do sveta a odputat sa od rodicov...

caoli
26. dec 2014

@jana299 vies, som velkym odporcom akejkolvek drogy, vratane marihuany (aj ked som tu raz v jednej teme dostala riadne na zobak, ze som zaostala krava, lebo joint je neskodny a v pohode). ale fakt je, ze marisa az tak zasadne nemeni osobnost a spravanie, ak tam nie je pritomny iny spustac v podobe niecoho patologickeho v psychike. takze u tvojho partnera su dve moznosti - bud to nie je len trava, ale aj cosi horsie alebo je tam skutocne nejaka dalsia diagnoza.
no a ano, mas pravdu, rodicia su rodicia, ale mam dojem, ze pocas vasho spoluzitia si vysielala smerom k nemu jednoznacne signaly - ze si nevies vybrat medzi nim a rodicmi. resp. vybrala si si rodicov. uprimne - kto by toto zniesol? partneri musia tvorit jeden primarny celok a kazdy z nich musi citit, ze on je ten prvy. rodicov milujeme, pomahame im, ak je to potrebne, radime sa s nimi, ale zit musime svoj zivot, do ktoreho oni nemaju zasahovat.

ena70
26. dec 2014

@jana299 ...fuha...no kym som odoslala svoj dlhy príspevok pozeram ze pribudlo kopec iných a dozvedam sa o tych prachoch...tak to trosku meni aj moj pohlad na vec... tak dlzoby to je velky problem....

silvia44
26. dec 2014

Ak nieco berie aj ked je otec, tak nieje o com podla mna. Ked si to doteraz neuvedomil, tak mu ukaz cestu. Bud sa chyti, alebo nie. Bohuzial,musi si vybrat. Skus si zacat zivot bez neho, pomaly,kludne. Uvidis, co bude.