icon

Priateľ odmieta pracovať

nattallia
6. jan 2018

Zdravim , chcela som sa len tak vyrospravat kedze mam problem so svojou matkou ktora neakceptuje to ze moj priatel nepracuje . Zaraba na bitcoine a preto proste pracovat nechce , ma byt v ktorom byva a jeden ma v prenajme ale podla matky je to hochstapler a zlodej a nezarobil podstivo . A su koli tomu v rodinne problemy lebo proste hrozi ze ma skorej necha ako by mal zacat pracovat neviem co mam robit .

dai
15. jan 2018

@basska23 vidis to velmi naivne a jednoducho🙂 keby to takto fungovalo tak su v baliku vsetci, nemyslis?🙂 bitcoin stupal asi do konca roka, teraz klesa... bitcoin je virtualna mena ktora moze padnut zajtra - staci aby zasiahol nejaky velky regulacny urad... tie meny nie su nicim kryte len zaujmom trhu - v dnesnej dobe vies tak lahko manipulovat trhom.... tvoj kolega kludne moze zajtra vstat a mat na ucte za bitcoiny rovnu nulu😉 ak nepreda v spravny cas tak pride o vsetko...
A zavist? No ano, na nu sa vlastne da hodit vsetko😉

basska23
15. jan 2018

@suzie.h kolega pracuje lebo ho praca bavi.Iste by ho nebavilo sediet cely den pri PC.Ja som chcela tu podaktorym povedat ze aj tak sa daju zarabat peniaze.A nejedna sa o male sumy ako to tu podaktore hovoria.Ak autorkym priatel nechce pracovat nech nepracuje je to jeho a jej vec ako si zivot zariadia.Ked im to tak vyhovuje.Mne by to urcite nevyhovovalo ak by sa mi chlap povaloval cely den doma pri pc.Ale ako si napisala musi byt sikovny a vela trpezivosti mat.A k tomu vztahu to uz je medzi nimi ....oni musia vediet comu daju prednost.Ci ona alebo on.Pokial jej chlap dal prednost pc nez jej a jej detom alebo celkovo vztahu nech uteka odneho.Mam suseda takeho co dal prednost pc hram(nie bitcoinu ) a uz 10 rokov je sa ponoreny v tom jeho svete.A moj kolega chodi do prace venuje sa rodine a dokonca z toho jedneho uctu co predal venoval peniaze do utulov.To je asi vsetko co mozem k tomu napisat.Dvaja ludia by mali vediet co chcu od vztahu a nie pytat sa tu druhych ked vlastne ani jedna nevydime co sa u nich doma deje.

maminuska
15. jan 2018

jediné na čom sa dá dlhodobo zarábať je pôda ..orná , lesy , zdroje vody ..všetko ostatné je do budúcna pominuteľné.

basska23
15. jan 2018

@dai klesa stupa ale tak co ti poviem uz teraz je v baliku a je zahojeny.A nerobi ti ani rok ani dva...nato musis mat urcity obnos penazi a musis riskovat.A dlho trva kym sa dostanes na vyssiu sumu.To ze si si precitala na googli hned prvy riadok o tom ako klesa a stupa nebudem komentovat.A ti mozem povedat ze ja niesom vlastnikom,kolega-kamos je a s tymi peniazmi zabezpecil deti maju slusnu sumu na start do zivota pomohol zvieratam.....vies ak by som ho nepoznala a nesledovala by som sem tam ten "virtualny svet" asi by som tomu neverila.Ale ano je to risk

dai
15. jan 2018

@basska23 🙂 no ano... precitala som si na internete... pozri, robim v it roky, moj brat na burze roky... sumy co si tu dala zdaleka neznamenaju ze je niekto zahojeny🙂 bitcoiny sa dali kupovat za par euro, ich hodnota viac stupla najma posledny rok😉 tak ako na bitcoine si mkhla zarobit na akciach amazonu, googlu... kohokolvek ked si v spravny cas investovala😉 a tak ako si mohla zarobit tak si mohla o tie peniaze aj prist - realne na akciach zaraba len velmi malo ludi - vacsinou ti ktori sa tomu realne venuju, par tych ktori mali stastie😉

suzie.h
15. jan 2018

@basska23 ved ano, pravdu mas 🙂 ja som len nemala pocit, ze tu niekto znevazuje takyto druh zarobku, len podotkli to, ze lenivy clovek nie je vyhra na spolocny zivot... a do vztahu sa tu "montuju" len preto, ze sa zakladatelka pytala na nazor inych.. co uz, ked suhlasia skor s jej mamou, ako s nou, to je rizko verejnej diskusie 😉

basska23
15. jan 2018

@dai kolega v tom ide vela rokov vtedy ich kupil za par drobnych.Ak jeho ucet mal vacsiu hodnotu predal to samozrejme sa bal ze by mohol prist o zisk.On ma ako sa poviem zarobene deti maju nieco na ucte ci naco im to dal a je spokojny.Teraz to uz berie ako take hobby.Uz mu ostalo iba par uctov a ked to nevyde zivot ide dalej.To mas ako z alkoholikmi aj to je risk,z drogovymi dilermi z gembermi ale to uz je nieco ine tak tie peniaze bud pretecu krkom dole alebo skoncis vo vazeni.Ale ano kto je v tom dlhe roky vie co ma robit alebo ako to funguje.Asi iba tolko k tomu napisem.Priznam sa ja osobne by som dotoho nesla teraz veeela veela lova by som tam musela dat aby som mozno nieco z toho mala a isto by som sa bala.Kolegova manzelka vyjadrila svoj nazor aky ma nato a on to respektuje.Popredava co ma a konci.

obsadenemeno
15. jan 2018

@basska23 aj investori na burze v 20tych rokoch minuleho storocia si mysleli, ze su za vodou....a ze investicie budu len rast a rast......a potom prisiel krach. Nikdy nehovor nikdy, hlavne nie o "virtualnej mene" ktora je kryta tak akurat mnozstvom ludi, ktori s tym obchoduju, nicim realnym, len virtualne. Ak padne jeden clanok, padne cela retaz. Uz sa to stalo, treba kuknut a poucit sa z historie.
Tvoj kolega asi vie, ze to az tak bezpecne a vynosne nie je, kedze si drzi normalnu robotu.

basska23
15. jan 2018

@suzie.h ak chcela zakladatelka sa pytat alebo chcela radu co chcela mala teda podrobnejsie napisat nieco k tomu.Ja som reagovala na druh zarobku akym sa jej priatel venuje.Samozrejme ze kazdy je nazoru jej mamy ale predivsetkym by mala mat zakladatelka nazor na neho.Ona musi predovsetkym vediet co vlastne chce.

basska23
15. jan 2018

@obsadenemeno on to vie preto pracuje ako kazdy normalny clovek.A ako som napisala boji sa toho a predava to ma peniaze z toho.

natalka13
15. jan 2018

@basska23 za codou moze bytclo ek aj bez bitcoinov, kolko ich ten tvoj kolega ma?
vies aku ma bitcoin momentlne hodnotu? Si to vynasob a potom zvaz ci je za vodou.
CO JE TO ZA VODOU? 50.000.000€ ? Menej ? viac?
Ako pise @dai bitcon je obycajna pyramida

basska23
15. jan 2018

@natalka13 ale ma s toho peniaze.A s tou sumou fuuuu to si trocha prepiskla.Vies obycajnemu cloveku staci ak menej ako tu sumu co si napisala.Skus si precitat co som o tom mojom kolegovi napisala prosim.Dakujem za pochopenie! Dovidenia

natalka13
15. jan 2018

@basska23
🙂 niekolko je kolmo 10?a je za vodou? Tak takeho priatela ci muza povalaca dakujem neprosim.

basska23
15. jan 2018

@natalka13 napisem to slusne.Precitaj si co som napisala....ak nevies citat co som napisala nekomentuj to.

natalka13
15. jan 2018

@basska23
"Takze ak preda jej priatel bitcoin v hodnote ci uz 50 000 alebo 10 000 eur tak ci tak je za vodou a bitcoin kazdym dnom ma vacsiu a vacsiu hodnotu.Chlapec vie čo robi a možno o nejakych 10 rokov moze byt s neho bohac."

Takze ak ma lar bitcoinov nieje za vodou ani nahodou, rataj ze zit bude dajme tomu este 50rokov,
Kolko potrebuje mat penazi? Myslim tym istych penazi,nie takych ze mozno za30rokov bude mat dost na sukromne opatrovatelske centrum teda rocne cca 100.000€ volnych.

ebi88
15. jan 2018

@michal3691 michal, hodnotim to ako vystudovany pravnik, skrz trestne pravo, ktore vymedzuje trestne ciny, t.j. Ktore konanie je trestne, a ktoru hodnotu chrani (tzv. objekt tr.cinu). Taky je stav a fakty momentalne podla nasho platneho prava.
Nemudruj zas za kazdu cenu.
Kazdy vie aka je prax, minimalne ma na to (vsetko) nejaky svoj nazor. Pointa bola nieco celkom ine, pravda, ako konkretne nazory na drogy, obchodovanie s nimi a pod.

zuzana76
15. jan 2018

@basska23 praveze to co ty pises, vidno, ze si absolutne neznala temy, na bitcoinoch sa neda zarabat v zmysle zamestnania, kedysi sa dalo kupit velmi lacno, potom bitcoin stupal, teraz ma vysoku sumu, ale je to velmi velmi vrtkave, zajtra to kludne moze byt 0, je to ako burza, treba vystriehnut spravny moment, muz tiez nejake mal, ale predal, momentalne investujeme radsej do pody, to sa vzdy oplati, poda je poda. Jaj a ano, mame aj bezne zamestnanie obaja.

basska23
15. jan 2018

@natalka13 zakladatelka nenapisala kolko sa tomu venuje a kolko dotoho dal penazi....a to som napisala ako priklad.Neviem aku sumu si ty predstavujes byt za vodou ale mne alebo mozno aj ostatnym by to pomohlo napriklad taku hypoteku vyplatit.A to mas napriklad 30 rokov splacania z krku.A pre niekoho je to vyhra.Ale nebudem sa opakovat je to risk,venuje sa tomu dlho predava to konci s tym ma z toho peniaze jeho deti budu mat pekny start do zivota a ja uz nemam ti co k tomu napisat.Ak jej priatel sa tomu venuje rok nema sancu ze by mal z toho zisk musel by veeela penazi investovat a to by sa mu neoplatilo.Ak sis to necitala cele co som pisala mrzi ma to.Reagovala som na jeho "pracu" ktorej sa venuje jej priatel.Napisala som ze sa tomu venuje kolega a ako je natom.Nie kazdy dopadne dobre ze sa mu dari.Ak mas niekoho v okoli kto sa tomuto venuje skus sa spytat ako to funguje kolko rokov sa musi tomu clovek venovat....To ze jej priatel jej takzvany povalac ktory nechce chodit do prace pretoze zaraba na bitcoine,oni musia vediet kolko natom zarobi ci sa to oplati sediet doma na zadku a nic nerobit pretoze to neni jediny prijem musia mat aj zadne dvierka.Vydis kolega pracuje toto ma uz ako hobby jeho posledny ucet ma hodnotu iba 3000eur.Vies to je nakazdom ako si zivot zariadi a comu sa budu venovat.Ako som napisala vyssie niekto dava peniaze do alkoholu iny do drog dalsi do automatov.Kazdy ma svoje hobby.

basska23
15. jan 2018

@zuzana76 ak zakladatelkym priatel to povazuje za zamestnanie nech tak pracuje jeho vec tak sa rozhodol ked nechce ist do prace.Aspon tak to napisala zakladatelka temy.Co tu mame napisat nech ide pracovat? Ved ma vlastny rozum je svojpravny on musi vediet ako je natom ci mu to vynasa a ked krachne jeho vec ved sa tak rozhodol zarabat

natalka13
15. jan 2018

@basska23
Ach jo svata naivita.
Deti budumat pekny start do zivota-znova kolko maju odlozene tie deti?kazde pk 100.000€? Aby sa vyhli hypoteke?
pred 20rokmi sme kupili byt za 280.000 KORUN,dnes ten isty byt stoji 140.000 EUR.

basska23
15. jan 2018

Nenapisala som ze budu zabezpecene na cely zivot! Vies co koncim tuto diskusiu tu lebo toto nema vyznam kazdy si tu predstavuje milionarov.

baklik
15. jan 2018

@zuzana76 a do akej pody investujete?

zuzana76
15. jan 2018

@baklik pozemky pre nase deti, ak nebudu chciet, stale ich budu moct predat a kupit si inu nehnutelnost

moonlight1210
16. jan 2018

Este nieco malo k miskovi a jeho zivotnemu stylu o drogach, bitcoinoch a dalsich vymozenostiach: pozrite si napriklad temu Priatel a drogy

Autorka tohoto tu Nattallia a misko su stari druhovia v zbrani 😋

V podstate tieto temy misko nahadzuje vzdy (pride ako dievcatko a hned si aj medzi prvymi na to odpoveda), ked zisti, ze ten jeho zivotny styl je prazdny, nudny a nenaplnajuci.

A on zit bez toho, aby mu niekto jeho zivot nezavidel, nedokaze. Zit len pre seba bez toho, aby vas obdivovali, ake to mate skvele, vlastne vobec skvele nie je.

Ze vy nase bitcoinove poklady @nattallia a @michal3691 ?

moonlight1210
16. jan 2018

@zuzana76 suhlasim.
nehnutelnost na dobrom mieste je dobra vec. Prenajata zaraba na seba. Je predajna, vymenitelna, alebo pouzitelna aj pre majitela.
Pozemky su odlozene peniaze, ktore takto stracaju ovela menej hodnotu nez v banke. Nehovorim, moze sa stat, ze pozemok strati hodnotu (vyvlastnenie statom kvoli dialnici trebars, ale aj tam sa da dobre predat, ak sa jedna hned a neotala sa a nenatahuje cas ci zbytocne cena), ale inak su to dobre ulozene peniaze.

Rovnako investujeme aj my.

madamcoco
Autor odpoveď zmazal
michal3691
16. jan 2018

@moonlight1210 zas tvoje sracky ci pana

bmuller
17. jan 2018

Vazeni, opat k teme - "Otrasy vo svete kryptomien. Bitcoin zažil najväčší pokles za roky."
https://finweb.hnonline.sk/financie-a-burzy/167...
Autorka moze mat pocit, ze frajer je moderny macher a jej mama zmysla zastaralo. Ale selsky rozum a skusenosti maju vacsinou pravdu 😀 😝

sjuzi
22. jan 2018

Zakladateľka a Michal sú pre mňa jedna a tá istá osoba - všimnite si úvodný príspevok - čiarky a bodky písané rovnakým štýlom (chybne) - normálne sa čiarka či bodka píšu za slovom a až potom medzera - tu sú odsadené medzerou z každej strany. Zas si niekto rieši cez MK svoje psycho problémy... A to, že cez leto dotyčný ide na PN, aby sa "ulial" z práce - hm, nie je také ťažké zistiť identitu a oznámiť to sociálke.

dorottka
22. jan 2018

@sjuzi za vydavanie PN je zodpovedny lekar, na to tam je, aby zistil ci je PN potrebna. Aj keby to niekto nahlasil socialke (co mi je skor na smiech, ze kto by sa tym zaoberal, aby vypatral anonymneho typka na MK), tak s tym neurobia nic, lebo peciatka.