icon

Priateľ po roku od rozvodu

stolcek9
12. júl 2017

Ahojte, potrebujem počuť názor, pretože si naozaj pripadám uz ako blb. Po 13 rokoch sme sa s ex rozviedli, bola som rok sama,potrebovala som si dostať vela veci z hlavy. Stretávala som sa s mužmi, ale nič vážne. Až tento rok v januári som sa stretla s jedným mužom, do ktorého som sa zamilovala. Nikdy v zivote som nebola do nikoho tak zalubená, ale citila som to tak. Stretávali sme sa pravidelne, cca 2 mesiace dozadu sme začali splolu byvať. Kazdemu naokolo som rozprávala,aká som stastná, boli tam nejaké problemy,ale vsetko sa dalo nejako vyriesit,zvládnut. Kazdy z nas ma svoje dieťa. On si zvykol na mojho syna,ja na jeho dceru, deti na seba, vsetko bolo uplne super,len asi 2 týždne dozadu,ani neviem, co sa stalo, nestalo...neviem, sme sa zacali podrypovať,hadať...citila som,ze to nie je dobre. Velmi ma to trapilo a aj trapi, snazili sme si to vykomunikovať, rozpravali sme sa spolu, ja som sa to pokusila v sebe uzatvorit. Vcera som prisla domov s tym,ze urobim ten krok,dala som mu pusu, motali sme sa na zahrade,potom sme sa isli vsetci kupat,bolo uplne super. Mal v ruke telefon, ja som sa pred nim pozrela na správu od baby,ktorú nepoznám ale tam sa jej postazoval,ze nie je stastný so mnou a radsej bude sam s dcerou a stastný. Do mna sto certov. Ja neviem, ja som zazila neveru, vypisovacky mojho ex. A zasa začína to isté? On nechápe,co spravil, hovoril,ze on nic nespravil,tak znovu sme sa pohadali a ja som naozaj z toho nestastna. uz len to,ze muz po 40-tke sa vie vyplakavat mladej 20-rocnej babe. Ja mam tiez uz svoj vek a nebudem tolerovat takéto veci. Teraz rozmyslam,ci som ja uz uplne mimo, lebo toto riesim,pretoze on naozaj sa tvari,ze nerozumie,co spravil. Pritom som mu den predtym povedala,aby prestal s tymi vypisovačkami,ze mi to vadí. Neviem,kde robim chybu, ci ju robím ja ale ja uz v ziadnom prípade nechcem zaziť to,čo som zažívala počas posledných 3 rokov z mojho 13 rocneho manzelstva. Budem rada,za kazdy nazor.

Strana
z2
pininka
12. júl 2017

@stolcek9 je mi to luto,ze to musis zazivat zasa. Zial je to tak,ze dnes je minimum muzov, ktori toto nerobia, resp niektori to vedia velmi dobre zakryvat. Ja by som si s nim sadla a v klude bez emocii by som mu povedala,ze ma to velmi boli, ze ho nechces porovnavat s ex ale ze sa ti to uz stalo. A mozno by nebolo zle opytat sa ho,ako do buducnosti vidi vaz vztah. Lebo ty si sa zamilovala a on mozno len vyplna cas. Aby ta to potom nebolelo este viac. Drzim ti palce.

0silvia0
12. júl 2017

@stolcek9 priťahujú ťa stále rovnaké typy chlapov. Vypisovačky sa zásadne vo vzťahu netolerujú, bez debaty... keď nechceš byť nešťastná, pošli ho za dvadsiatkami s chápavými naivnými očkami, nech si starého capa užijú. Ty si hľadaj normálny typ chlapa. Veď ste spolu len od januára, tak šup šup ružové okuliare dolu a povedz mu, že ani ty nie si s takýmto chlapom šťastná a radšej sama s dieťaťom ako s debilom na krku.

sintra
12. júl 2017

Chybu nerobis. Ked mas jasno v tom, ze taketo spravanie nie si ochotna tolerovat, necit sa kvoli tomu ako "blb" len preto, ze dnes sa to pomaly zacina povazovat za normu. Ked on problem nevidi, je jasne, ze s tym neprestane, takze vidim to tak, ze tento problem bude vo vasom vztahu vzdy - kym ho neukoncite.

mamina_25
12. júl 2017

@stolcek9 Keby ja som si precitala takuto smsku,ze nie je so mnou stastny,a radsej bude sam s dcerou ( este k tomu to nepovie tebe rovno do tvare,ale ma potrebu sa stazovat mladym zabam),tak si uz davno zbalim kufre a taham prec!
Ten chlap nestoji za tvoje trapenie...

lienockamalicka
12. júl 2017

@stolcek9 narovinu by som mu povedala, ze taketo vypisovacky tolerovat nebudes. A vysvetli mu aj tvoj vztah s ex, ze to na zaklade tohoto stroskotalo. Ked sa chce vyrozpravat, moze si najst kamarata, v tom mu branit nebudes. Ak to nebude chciet akceptovat, rozist sa... nebudes sa predsa zas trapit pre par stastnych momentov.
Kazdy vo vztahu ma par pravidiel, ktore sa neporusuju. Ide predsa o toleranciu. Ked sa to tebe nepaci, nebudem to robit, lebo mi na tebe zalezi... a je jedno, ci to robi xy parov, ci je to zauzivany normal... pre teba to normalne nie je (ani pre mna teda nie), tak to bude akceptovat a ak mu na tebe zalezi, ukonci to. Ak je to pre neho velmi zasadne a odmietne, tak to uz zostava len na tebe ako sa k tomu postavis. Ci budes tisko trpiet, ci nie. No ja by som sa netrapila.

lienka737
12. júl 2017

Mne to príde, že vy sa stále hádate.
Nie je to zjavne ten správny muž do Tvojho života.

stolcek9
autor
12. júl 2017

@pininka praveze on o tom vsetkom vie,co som zazila. A povedal, ze to mysli vazne. Len ako som uz písala,tak on nechápe preco mi to vadí... v tomto mi pripada ako decko a pritom je to dospely,rozumný,vzdelaný muz..

dzjanetta
12. júl 2017

@stolcek9 ahoj.no neviem naozaj ako pise
@mamina_25
Musis si prehodnotit svoj zivot bez chlapa a s muzom. Zasa sa trapit koli chlapovi? Bud je aj on stadstny al.to nefunguje bohuzial. 40r.tazko naucis! Uz sa tazko prisposobuje..drzim palce🍀

mamina_25
12. júl 2017

@stolcek9 On sa stazuje inym zenam,ze s tebou nie je stastny a radsej bude sam a nechape,preco ti to vadi?!Asi az taky rozumny nebude,ako pises...
Dospely,inteligentny a rozumny muz (hlavne ak vas vztah berie vazne) by si s tebou sadol a prebral,co mu vadi,co by sa malo zmenit a podobne...
Ja by som mu na rovinu povedala,bud s tym prestane alebo čaaau,mam na lepsieho a idem si za stastim 😉

fefe123
12. júl 2017

Žiaľ z toho nič dobre nebude, uvedom si, čo napísal, že nie je s Tebou šťastný, tak načo ho zbytočne budeš tlačiť do toho, aby si nepísal z inými, to Ti nepomôže v tom, že nie je s Tebou šťastný.... písať si môže aj potajme, asi spolunažívaním zistil, že mu nevyhovuje byt viazaný a chce sa vrátiť k pôvodnému životu... pokial ste sa len stretávali, tak keď ste spolu neboli v kuse, mal voľnú ruku a mohol si písať a stretávať sa s kým chcel, žiaľ teraz je s Tebou a nevyhovujem mu, že od jeho očakávaš akúsi spoločnú vernosť a venovanie sa len Tebe...

stolcek9
autor
12. júl 2017

@mamina_25 presne to som aj spravila. Povedala som mu par dni dozadu ,,PRESTAN s tym,, ale zrejme to nepochopil. Povedal, ze nevie preco to spravil, ale nepovedal mi, ze uz to nespravi. Rano znovu som nasla sms od tej mladej. Bolo tam ze ak by nieco,tak nech vola,píše. A to len preto, ze mal rozsvietený mobil. Ako fakt sa rozhodujem co spravit, pretoze syna som tam prihlasila do skoly, nastahovala som sa do ineho mesta... ach.. vcera som si poplakala,ze takúto kravinu mozem len ja spravit...

dzjanetta
12. júl 2017

@stolcek9 neboj, všetko bude tak ako má, a stále sú prázdniny a stále máš ešte čas pouvažovať kde dáš syna do školy, toto je to najmenej..robíme chyby v živote, si to nemohla tušiť..a vidíš ZASA si nešťastná..máš kde ísť, ja by som už uvažovala nad odchodom..ked mu neni rady, tak nech je sám a vypisuje si s mladými pipkami, čo vedia ešte hovno o živote s chlapom+dieta..

mamina_25
12. júl 2017

@stolcek9 Uplne suhlasim s
@dzjanetta,bez neho ti bude lepsie a mozno aj tvojmu synovi...aj deti by si skor ci neskor vsimli,ze nieco nie je v poriadku...
ja som tiez rozvedena,mam dcerku,muz ma syna...ale nikdy problemy neriesil s inymi zenami,vzdy sme sadli,prebrali to a bolo...a preskakali sme si toho za 5 rokov uz naozaj vela.u nas nehrozi,aby si muz alebo ja kratili cas vypisovanim opacnemu pohlaviu,je zasadovy a velmi uprimny a som vdacna,ze som si prave ka ziskala jeho srdce...a takyto pristup by mal mat aj ten tvoj "exot"...

pininka
12. júl 2017

@stolcek9 no ako pisu ostatne baby,mne sa tiez nezda ze z toho bude nieco pozitivne. Hlavne neostan tehotna, lebo to uz budes mat ozaj tazke. Uz len ten vek toho dievcata,co nanho ide druha puberta? Mozno bude aj sekat chvilu dobrotu a potom co? Inak je fakt ze chlapom iba obycajne pisanie si s cudzou zenou vobec nepride zle, to zial poznam. Doba kedy sa vyburili s kamosmi pri pive je prec. Teraz idu na socialnu siet a placu na ramene ochotnej dvadsiatke.

vierockamatkova
12. júl 2017

@0silvia0 úplne súhlasím a keď to začal takto robiť tak to bude len horšie a horšie poslala by som ho do prdeli.

bonovka
12. júl 2017

@stolcek9 akoze..ak nie je stastny a ocividne uz, ani Ty s nim,naco sa vzajomne tyrate svojou vzajomnou pritomnostou v zivote toho druheho?prepac,ak to znie hnusne..ale ak toto zhodnotil po polroku vztahu a len par mesiacoch spoluzitia,ze nie je stastny a radsej bude sam s dietatom,tak co bude o rok,dva,tri,ked pridu necakane problemy a nepredvidane situacie,ktore bude treba riesit??Ty by si ich mozno riesila,ale zrejme sama,lebo on by ich riesil so svojimi mladymi,"zivotaznalymi" priatelkami a, aj tak by to slo do certa..raz si to uz zazila..potrebujes zas??
Dufam,ze to neznie utocne..ja len,ze poznam aj tuto stranku vztahu a presne z takeho "perspektivneho" vztahu som radsej utiekla,nez v nom zotrvat a byt nestastna-nie len ja,ale aj deti si z takeho vztahu nic dobre neodnesu..

bashka80
12. júl 2017

@stolcek9 ja nechcem ešte prilievať oheň do ohňa, ale ak sa muž sťažuje nejakej žene, že je vo svojom vzťahu nešťastný a že bude radšej sám, je to klasická mužská stratégia ako ju dostať do postele. "aaaach, ja som taký nešťastný, nerozumiem si s partnerkou :(" a čudovala by si sa, koľké na to skočia a rozhodnú sa utešiť trpiaceho chudáka.

dominika6
12. júl 2017

@stolcek9 tvoj pocit je správny nenechaj sa zmanipulovať lebo stratíš dalšie roky s debilom čo sa tvári že je pánom sveta a môže všetko..zbaľ sa a chod

jana_eyre
12. júl 2017

Boze ja fakt nechapem co je toto za blbe uvazovanie chlapov, ze na tejto komunikacii nevidia nic zle.. To by sa ich akoze vobec nijako nedotklo, ak by ich zena zacala pisat cudziemu chlapovi ponosy na toho svojho? Niekedy mam pocit, ze niektorym (a je ich cim dalej tym viac mam pocit) chyba v hlave kusok.. Normalne ma to uz sere co citam kazdu chvilu a stale ten isty scenar..

No ked je taky nestastny, nech ide..

Doprdele, ludia nechapu ze par hadok kvoli blbostiam k zivotu proste patri a neznamena to nestastie? Ze kvoli par hadkam sa nemusia stazovat cudzej osobe..

Co vsetci ocakavaju len usmiatu polovicku a kazdy den uplne bezproblemovy? To kde vycitali, ze to takto funguje?

lienockamalicka
12. júl 2017

@stolcek9 Nechape, preco ti to vadi? Tak mu to pekne vysvetli:
1. Stazuje sa inaj zene, namiesto toho, aby to vydiskutoval s tebou. Komunikovat maju spolu predovsetkym partneri. Nie do toho zatahovat tretiu osobu.
2. Tym, ze inej, slobodnej zene pise, ze je nestastny, jej dava ocividne najavo, ze tento vztah ma trhliny a dava jej nadej, ze mozno o chvilu bude volny a ona sa o neho moze snazit.
3. Pise jej osobne, sukromne veci, ktore tebe nepovie, ale jej ano. Preto sa vztah prehlbuje medzi nimi dvoma, naopak medzi tebou a nim ochladzuje.
4. Stazuje sa 20rocnej zabe, ktora mu urcite z vlastnych skusenosti poradit nemoze. Len ho polutuje, pohladka mu ego a on si mysli, aka je uzasna, ze ona ho chape a vytvara si o nej mylne predstavy.
5. Porusuje ocividne tvoje zasady. Nemusi im rozumiet. Ked si to vyslovene nezelas, nema to robit. Ako keby ty si ho podvadzala, on si to nezelal, ale ty by si v tom pokracovala, lebo ty na tom nic divne nevidis. Pre teba to je normalne a predsa to aj ine pary robia. Porovnavat sa predsa s inymi neda!!!! A ak mu to hovori ta mlada, tak to na nu aj sedi, nevyspela zaba. To by sa podobalo na take nevyspele nazory.
6. Zjavne ma ta mlada o neho zaujem. Preco inak by si s nim pisala a prejavovala tolko zaujmu. Keby mu chcela naozaj pomoct a poradit a nechcela s nim vztah, tak prerusi s nim kontakt a odporuci mu, aby pre zachovanie vasho vztahu sa zamyslel. Takto mu len tlaci do hlavy kaleraby, lutuje ho... a viac ho namotava, lebo ty ho nechapes a ona ano.
... ak mu toto stacit nebude ako argumenty, tak potom mu treba povedat, ze aj ty mas dobreho slobodneho kamarata, s ktorym si teda budes pisat, rozoberat vas sukromny zivot a stazovat sa mu, aka si nestastna. Ked mu to vadit nebude, tak tam uz nie je co riesit...

oldman50plus
12. júl 2017

@stolcek9 Mňa len zaujíma ako ty vieš zo SMS koľko má tá baba rokov? (tým nehovorím že vypisovanie je v poriadku ak by mala 40). Veľmi symptomatické je že všetky diskutujúce to berú ako fakt bez zamyslenia. A on ti ukázal takú správu? To mi znie tak ako by ti to hovoril, ty si nepočúvala tak ti to dal naschvál písomne aby si tomu venovala pozornosť.
Neviem si predstaviť ako niekto ukáže "baliacu" SMSku partnerovi bez použitia násilia.

dzjanetta
12. júl 2017

@oldman50plus asi vie o koho sa jedná..a možno sa len vyhovára ze ju nasla otvorenú..možno mu kontrolovala mobil, ale to je zasa jej vec ako sa k tomu dopátrala, ked má pochybnosti!!!

eeffka
12. júl 2017

@stolcek9 nuz nazor: v januari ste sa spoznali, 2mesiace spolu byvate, cize po 4m znamosti si si nasackovala chlapa s deckom k sebe alebo ty si sa k nemu....
tebe nacisto prasi? Cudzieho chlapa do baraku? a teraz si prekvapkana?
kkso tvojho ex musi prehybat v pase od smiechu.

libawet
12. júl 2017

@stolcek9 neviem, také divné mi toto pripadá, pripájam sa aj k @oldman50plus s tým vekom dievčiny...môjmu mužovi, keď príde sms-ka, a ak viem, že mu prišla, lebo väčšinou ani neviem, načo? - ani by ma nenapadlo mu vziať mobil a pozrieť sa tam, lebo ho neupodozrievam a u Teba mám dojem, že Ty toho svojho áno a niečo sa u vás dialo už pred tým, než si on začal s tou inou vypisovať, takže asi až také ružové, ako píšeš a možno si navrávaš, to u vás asi nebolo. U neho mám dojem, že ide o sex, asi nie je spokojný, čo má s Tebou alebo ho má málo. U chlapa je hlavnou príčinou nevery ( ak má doma akože všetko )/ vypisovaním sa to začína - nespokojnosť v sexe.

stolcek9
autor
12. júl 2017

@oldman50plus bola to sprava cez FB a ano, ukazal mi ju on, lezali sme na deke a on, ze pozri, pise mi xy,nejaky jeho kamarat, a tam dalsie okienko od tej dotycnej, tak som to rozklikla pred nim, potom mi to dal este raz a tam som videla komunikaciu zo vcera... este zahral, ze nechápe,preco mu píse.. a on mi hovoril, ze je to 20 rocna baba, ktorej by on mohol byt otec. a dookola sme sa tocili...on nechapal preco nemoze o tychto veciach komunikovat,ja preco to robi... neviem, poznam ho pol roka, sme od zaciatku kazdy den spolu, neviem,ci to robil pri byvalej a ci to obaja povazovali za normalne,ale ja to tolerovat nebudem...

deti95060810
12. júl 2017

a povedala si mu o tej správe? Pekne na rovinu...že nie je s tebou šťastný - ukáž mu to...Však to je dôkaz....
Býva u teba on? či ty u neho? asi by som po tomto už nikdy chlapovi neverila a brala ho s veľkou rezervou.... a popozerala by som sa po samostatnom bývaní....možno nie hneď, ale pekne potichúčku....však aj on robí podrazy .a nie hoc aké....
U mňa by to znamenalo koniec vzťahu....

stolcek9
autor
12. júl 2017

@deti95060810 jasne, ved sme lezali vedla seba.
Jeho zalubou je spievanie a ta baba je tam chodí do toho suboru, a pisala mu, ze nech príde skor,ze ho čaká aby tam nebola sama...vcera sme sa o tom rozpravali asi hodinu,ale k zaveru sme prisli, ze on nechápe preco mi to vadí
dnes mi napísal,ze to bola blbosť, ale ja po mojích skusenostiach neverím vztahu, po polroku,to nema medzi partnermi co robiť,takéto správy... som reagovala na to,ze sa sprava ako dieťa, ze pri prvom probléme volal mamicke, pri druhom nejakej zabe...a co ak prídu ine problemy, horsie...na to bol ticho...

nyusika
12. júl 2017

ja by som netolerovala taketo vypisovacky.
co je on nejaky nezrely maturant ??
DOSPELY clovek sa nepotrebuje takto stazovat cez esemesky.
a neriesila by som to, ze teraz konkretne nieco pisal, ale to, ze vseobecne povazuje za normalne sa takto spravat, vadila by mi ta jeho nezrelost

libawet
12. júl 2017

@0silvia0 ešte taká malá otázočka - sú ešte normálni chlapi a ktorí to sú? Normálni, bavme sa o skupine po 40 - sú väčšinou už zadaní, a ak nie sú, je tam vždy akýsi problém...

pininka
12. júl 2017

@stolcek9 teraz ked to pises tak konkretne tak ma napadlo,ci on nechce aby si ziarlila. Ak ti sam od seba ukazal tu spravu, este aj podotkol ze taka mlada mu pise, mozno chce aby si si nim nebola az taka ista. Tym ze napisal ze nieje s tebou stastny, tak mozno myslel,ze sa mu uz nevenujes tak ako na zaciatku vztahu. Chlapi su radi vo vsetkom jedini a neradi hraju druhe husle. Nezda sa mi,ze keby ta chcel podvadzat ze by ti to takto ukazoval. To nedava zmysel.

Strana
z2