Priateľ sa nestará o naše deti, ale na účty chce polovicu
Priateľ s ktorým som cez 20 rokov sa nestará o naše deti.Deti sú už v puberte ale nikdy sa o ne nestaral a ani keď sú už staršie nechce sa o ne starať.Neurobí nič ani keď sú choré ani keď niečo potrebujú do školy,nevenuje im žiaden čas.Svoj čas venuje odjakživa len svojmu podnikaniu a ľudom ktorý pre neho pracujú,známym a kamarátom a jeho rodine.Tým pomôže aj čas na nich má.Na naše deti nie.Prestala som si ho vážiť a kde neni úcta, neni ale láska.Nikdy sa nesprával ani ako môj partner ani ako rodič.Život s ním bol prežitý len ako večné čakanie.On si vybudoval úspešné podnikanie, v domácnosti nikdy nič nechcel robiť.Fungujem ako otrok a služka.Na všetky účty chce ale polovicu.Začala som rozmýšľať nad budúcnosťou pretože keď poplatím účty,plus deťom čo treba,občas sebe ostáva mi z výplaty zúfalo málo.Tým pádom mám aj našetrené málo.Na dovolenky nechodíme, nič drahé nekupujeme.Nemám v podstate žiaden majetok ani svoj byt.Momentálne na prednom zube mi treba peniaze na korunku, zub sa už zachraniť nedá a mám aj ďalsie 2kazy, plus pod ďalšou korunkou silno zapálené dásno takze korunku treba zložiť.Je tam mŕtvy zub a ten treba prečistiť,opraviť.Oči sa mi tiež vekom pokazili a tým že som aj krátkozraká aj dalekozraká a už ma nebaví meniť okuliare podľa potreby tak si musím kupiť multifokálne okuliare ktoré su drahé. A toto vsetko bude tak drahé že musím siahnuť na moje ťažko našetrené úspory.Moja otázka znie.Platili by ste účty spravodlivo na polovicu? Keď všetko v domácnosti robím len ja? S deťmi po lekároch chodím len ja, keď sú choré ostávala som na očr len ja.Veď aj opatrovateľky,upratovačky a kuchárky majú za svoju prácu zaplatené.Rozmýšľam nad budúcnosťou že ja v podstate v starobe dopadnem s nízkym dôchodkom keďže som obycajný človek s platom tesne nad hranicou životného minima.Bez svojho bytu a bez väčších úspor.Príde mi to nespravodlivé.Pretože priateľ má aj mal celé tie roky luxusne veľa času na to budovať si svoju karieru tým že v domácnosti nič nerobil a ani sa nestaral o deti.Platili by ste vy účty na polovicu keby ste žili tak ako ja? Ja som mu toto cez víkend povedala a jasné že sa rozčúlil a povedal mi ze v tom prípade sa môzem vystahovať.
Preco ste spolu? Co Ta este pri nom drzi? Ked Ta za cely zivot (20+ rokov) ani za zenu nechcel, len za pani co sa bude o domacnost a deti starat?
Nemam slov, myslim ze aj spolubyvajuci po 30tich rokoch by bol ochotnejsi ak treba peniaze na zuby... Nie to priatel...
A nie, neplatila by som ucty na polovicu. Wtf?
Ty si sem uz nepisala viackrat? Ze si zavreta v izbe, lebo Ti nedovoli s nimi stolovat, uz Ta ponizuje aj syn a Ty im stale robis sluzku? Zena zlata, bez ohladu na to, ci si to Ty alebo nie, preco (????!!!!!) taketo cosi trpis cez 20 rokov (?!)
Nie neposielala, už si si dávno mala žiadať vyzuvne
kto chce kam... Nepochopím takýto prístup nikdy.
Ty si sipkova Ruženka a zobudila si sa po 20 rokoch z hlbokého spánku alebo co si do čerta doteraz robila???? Nie, neplatila by som úcty na polovicu. Nie, nežila by som s chybným zmrdom, ktorý by ma mal za sluzku a sral na deti. A už vôbec neriskovala, ze ostanem v strednom veku na ulici, lebo si hovädo našlo dekorativnejsiu rohozku. Ako obstarozna večná frajerka s veľkými deťmi máš však mizerne šance, ratuj to, co sa ešte dá. Zisti, kolko sa sa o jeho príjmoch z podnikania, neplat ani zastruhany chlp do "spolocneho" a keď táto agonia, ktorú nazyvas vzťahom, skonci, aspon z neho na základe tvojich podkladov vytlač slušne výživné pre deti. Alebo aj skôr. Ti už si musíš zrátať ty.
riesis to uz asi neskoro ☹ ak je to len priatel, na jeho majetok asi nemas narok ako by to bolo pri bsm. mozes skusit neposlat polovicu, ale ktovie co spravi potom on. ak byvas unho... keby odides, dostavala by si isty cas aspon vyzivne na deti, kym nebudu dospele. potom to bude uz len na tvojom zarobku.
@elenita si mysli, že ju nepoznáme. Len nesvojprávna žena sedí 20 rokov pri svojom priateľovi, nemá nič aj tak. Už dávno mala byť preč, neviem načo čaká. Asi na zázrak. A ten nechodí a ani nepríde.
A toto riesis po 20 rokoch? ako vazne? a odpoved znie nie neplatila. A co ti to pomoze ked tvoj "milujuci" priatel ti aj tak nakaze platit i napriek tomu ze ma vyborny zarobok a o nic sa nestara
@vroni Povedala som mu že budem platiť polovicou na stravu a na deti co budu potrebovat.On s tymto ale nesuhlasí.
A prečo to riešiš až po 20 rokoch a viacerých deťoch? Toto si mala stopnúť uz po prvom dietati
Nie, neplatila by som všetko na polovicu, a hlavne by som nežila 20 rokov s priateľom a nerobila si s ním deti.
V prvom rade by som si neurobila dieta len s priatelom a uz vobec by som nemala druhe s chlapom co sa NIKDY nestaral o to prve. A Hlavne by som sa snazila nemat plat na hranici minima. Tysi tu uz viac x pisala. Zial nic sa nezmenilo.. len to ze budes bez zubov .
Jezisi kriste a co, ze nesúhlasí? Ty nesuhlasis s tym, aby si platila polovicu. A ďalej?
Koho je to byt? Ak tvoj, hodila by som ho von aj s dverami.
a čo teda platí ten tvoj fešák?
Ale prečo si mu robila sluzku à platila polovicu už pri prvom a nestopla si to hneď. Prečo ďalšie dieta/deti. A hlavne 20r?
no holka si v zlej sytuacii-nebudes platit byt je jeho moze ta vyhodit .. platit musis a mali ste si to dohodnut pred 20 rokmi ... zacni sa spamatavat a premysla nad odchodo ... lebo ty naozaj nic nemas.. 20 rokov si vyhodila von oknom s clovekom co si ta nikdy nevazil a nemiloval
Platila by som ucty na polovicu, hned ako by on zacal platit polovicu vsetkych vydavkov na deti 🤷🏼♀️ ak si naozaj doma ako sluzka a on ani prstom nepohne, tak by som sa s tou starotslivostou o neho teda nepretrhla (nech si opere/ozehli…) Mne je strasne luto ked citam, ako ludia ziju. Naozaj zacni mysliet na seba, deti mas velke, muz je debil, tak si najdi aspon nejake konicky pripadne brigadu, aby si sa vedela od neho osamostatnit.
mas to tazke. asi by som to riesila cez vyzivne. jemu je sveta zit, zije pre seba a doma ma sluzku. mrzelo by ma najma to, ze sa nestara o deti, ze k nim nema vztah.
hovori sa, ze "je to len papier", ale tu je vidiet, ze s papierom je to istejsie.
pytas sa, ci by sme platili ucty na polovicu, ked vsetko robis len ty. len je este otazka, ako by si vo vasom vztahu dosiahla to, aby si platila menej. pretoze ked ti to aj vsetci tu odsuhlasia, tak tvoj partner s tym nemusi suhlasit. mali by ste si sadnut a prebrat to cele, nech sa k tomu postavi zodpovedne. alebo potom ziadat vyzivne a nerobit mu sluzku, nech si perie ponozky sam a vari vifonky
Lenže ty si neurobila chybu, ty si skočila do houna a roky v ňom prešlapuješ...🙄 a toto, čo riešiš sa toho týka
tak si sidne ziadaj vyzivne na deti aby aspon prispel na nich a ucy plat na polovicu .. no jemu uz nevyvarat neoprat neskakat okolo neho .. aks i rozhodnuta nadalej byt s snim ..ale silne pochybujem ze on s tebou ostane
No tak by mal smolu nemala by som snim deti bolo by dovi dooo. O antikoncepcii si Snad pocula ?? Tvoj pristup je vsetko on on on . Mas co si si vybrala co dovolis tak sa k tebe chova. Nevies bez neho zit Asi ani nechces . Ach ty si Asi z inej planety. Neplatila by som na polovicu muz mà zivot rodinu tvoj priatel zaraba dost podnika ale teba berie ako cudziu ty si tu svoju izbu Musis zaplatit a odpracovat. Minule si pisala ze cez vikendy berie deti bez teba uz roky na vylety tak nehovor ze sa nestara. Ze ta to este bavy pisat sem stale to iste a nic na svojom zivote nezmenit. Tu ti nic nepomoze. Ty sama si mozes .

na koho je pisane byvanie ? a preco je to 20 rokov len priatel ? zohnala by som si dokazy o uspesnom podnikani jeho muslim a poziadala o vyzivne