icon

Priateľ si ma nechce vziať.

hyla_arborea
15. okt 2019

Sme spolu 5 rokov +, byvame spolu, mali sme mat dieta ale stalo sa co sa stalo a dieta nemame. Uz ked som bol tehotna tak mi povedal ze ,,si ma nezobere lebo ho k tomu nikto nedonuti, lebo nechce. A vlastne, načo? ,, Tak opodstatnenie je pre mna hlavne v zazemi a pravnej istote. Samozrejme chcel, aby sa aj decko volalo po nom. S tym som nesuhlasila, tak bola hadka. Mame spolu byvanie, isli sme do toho spolu. On mal viac nasetrene, tym padom dal viac. Hypoteku platime rovnako. Avsak chod domacnosti, zasoby a vsetko je na mna. No minule z neho vyliezlo, zeVlastne ja byvam unho. Zacinam byt z toho unavena. Sice na jednu stranu ma ,,lubi,, a nadruhu stranu mi povie taketo veci. Vlastne ani neviem co chcem za radu, len nemam sa komu vyrozpravat.

Strana
z2
katkabg
15. okt 2019

No toto neeee teda....aj ja mam chlapa kadejakeho ale tak takehoto by som asi nezniesla

madeleine
15. okt 2019

@hyla_arborea Myslim, ze si sa prave vyrozpravala a velmi dobre vies, co za rozhodnutie ta caka. Je tazke a vyzaduje si silnu zenu. Skus porozmyslat, ako chces dalej zit a co mas teraz a rozhodnutie neodkladaj, kazdy dalsi rok plny zufania a rozhodovania ta stoji zivot. Doslova 🙂

Mam to za sebou a je malo veci, ktore v zivote lutujem, pretoze boliet to bude chvilku a moze ta cakat nadherny zivot. S nim, ak sa tak rozhodnes (akceptujuc sucasny stav) alebo bez neho (vytvoriac si zvito, ktory zit chces). Ja som sa rozhodla pre druhe, uzila si nadherny single rok a vhupla do vztahu, z ktoreho po roku bolo uzasne tehotenstvo a po piatich uz dve (miestami az moc zive) deti 😍

Niekde treba byt velky egoista, lebo zivot je aj o tom starat sa o seba.

tasticka59
15. okt 2019

Prepac ale ja uplne neviem pochopit taketo vztahy kde sa nevede partneri dohodnut na tom kto bude platit co. My to mame tak, ze koho vyplata je z tej sa plati a nie su ziadne problemy a hotovo. Ked to niekto chce mat takto tak okay, kazdeho vec ale uz by ste sa mali vediet na tom aspon dohodnut a hlavne potom si jeden druhemu nevycitat, ze ja som zaplatil toto a ty len toto a podobne, treba si to premysliet. Dalsia vec je, ze si ta nechce zobrat. Musis si rozmysliet co je pre teba dolezitejsie, to, ze s nim chces zostat ak mas teda pocit, ze vam to dobre klape a vykasles sa na celu svadbu ale chces partnera, ktory nebude mat problem si ta zobrat, tym padom ho ale doma nenajdes ;)

karolinakr
15. okt 2019

Ja som si precitala stohy a cele romany zien a nazorov na spolocne byvanie platenie uctov ako rozmyslaju a ziju ini ludia na MK.Teraz som stretla kolegynu prave po vysokej, sikovna baba brigaduje zacala v dobrej praci a zije s muzom 8 rokov.On zaraba omnoho viac a hovorila, ze veci rozratavaju do centov.Ona si teraz len rozbieha karieru buduci tyzden ma promocie ked po 8 rokoch jej pracujuci muz dobre plateny neni schopny za nu zatiahnut jeden najom ale ze jej pozicia peniaze.Tak sa mi len oci prevratili, ked som si na Modry Konik spomenula ako vsetci maju spolocvne kasy a podobne.A ta baba ma krasnu tvaricku vyzera ako modelka, urcite neni len nanho odkazana Jedno maju tieto zeny spolocne- tvrdia, ze partner je super velmi dobre si rozumeju, ale lakomy v peniazoch a lakomy v sexe.Ako moze byt niekto super, ked hrabe len pre seba a v posteli mysli len na seba? Nechapem vobec.No na tieto veci si pred vztahom davam pozor a s takymto clovekom cestou zivota nevstupim, lebo mi to jednoducho vadi..Platit vsetko, polku hypoteky a byt u niekoho na navsteve? Trochu drahy podnajom.Keby si byvala sama vyslo by ta to takisto o cosi viac zaplatis za hypoteku a nikto ta nebude z baraku vyhadzovat...

dupinka
15. okt 2019

Ak máte bývanie 1/2, s tým, že on dal viac našetrené a ty do "doplacaš" teraz úhradou bežných výdavkov, tak aj toto si dajte na poriadok, pokiaľ si už splatila tú pomyslenu rozdielnu sumu. A vážne si nechaj prejsť hlavou, čo od vzťahu očakávaš ty a čo on, či to takto bolo od začiatku, alebo sa vaše postoje zmenili a potom sa rozhodni.

katkami123
15. okt 2019

A načo s ním vlastne si? Keď s tebou do budúcna neráta?

miriam11
Odpoveď bola odstránená
danielahamar
15. okt 2019

@karolinakr bože ani nehovor, až sa mi niekedy oči prevracajú, na moje a tvoje a potom to po rozvode aj s deťmi tak vyzera.

evitka83
15. okt 2019

@hyla_arborea to ze si ma nechce zobrat by ma az tak netrapilo, ako tie ponizujuce kecy okolo toho. Tiez zijem vo vztahu bez papiera, skoro 10 rokov, cakam druhe dieta, ale ked sme sa stahovali do domu, do jeho domu, ked som cakala prvu dceru, tak som sa jasne vyjadrila, ze akceptujem jeho vlastnictvo, ale je to nas domov, ale len raz mi naznaci, ze je nieco iba jeho a balim sa s detmi. Aj ked mame obcas ostrejsiu vymenu nazorov, este nikdy si nedovolil dat mi najavo, ze byvam v jeho dome, alebo ze on ma zivi, lebo ja som na RD. Papierom si istotu nezabezpecis, hlavne ak dom postavi, resp zaplati hypotekou, ktoru bral pred svadbou. Muza s takymi nazormi by som osobne poslala do riti, kym este nemame deti, si predstav ako sa k tebe bude staviat/spravat, ked budes na nom odkazana.

sasa1310
15. okt 2019

@karolinakr v tomto prípade áno, všetko je oboch. Ale sú prípady, kedy do manželstva príde jeden s nehnuteľnosťou a s majetkom a bohužiaľ či sa to niekomu páči alebo nie, tak vždy ten majetok, ktorý bol nadobudnutý pred svadbou, tak pri prípadnom rozvode, bol by iba toho jedného. Ja zasa nechápem tie ženy, ktoré prídu k manželovi s igelitkou, žijú spolu a neboja sa, že pri prípadnom rozvode sa mohli znova baliť. Ja keby som tak bola, tak sa rozhodne istím ďalšom nehnuteľnosťou alebo odkladám a odkladám. Lebo môže byť krásne manželstvo, všetko, ale človek nikdy nevie, komu skôr prepne.

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
oli18
15. okt 2019

Téma má názov "Nechce si ma vziať". Mala by si prečítať diskusiu "Neustále ponižovanie", možno by bola rada, že sa svadba nekonala.

ketty251
15. okt 2019

@hyla_arborea láska (ak nejaká bola) sa vytratila. Ja by som sa pobalaila hneď , ak by mi muž povedal že nechce dieťa na svoje meno. Tak by to u mňa skončilo a aj on. Viac by som sa na neho ani nepozrela.

marikost
16. okt 2019

@hyla_arborea kedze byt mate spolu, tak sa asi lubite a planujete spolu, teda aspon ste planovali. Hadky sa sem-tam pritrafia vsade. . chod domacnosti by som navrhla, aby sa vacsou ako 50% podielal muz (statisticky viac zaraba). Ked budes na rodicovskej, bude to musiet financovat iba on. Uvidis ako zareaguje.

lujza123
17. okt 2019

@hyla_arborea takto krásne "podelené" sme mali výdavky aj my s ex. Ja som ťahala chod domácnosti, jedlo a on v takej istej sume kupoval veci... Auto, PC, elektroniku, nábytok, dovolenky.... Tri x hádaj co mi po rozchode ostalo.... Presne to co nakoniec ostane v záchode z toho kúpeneho a zjedeneho jedla..... H. O. V. N. O

lujza123
17. okt 2019

Ja som bola vždy odporca manželstva že však načo papier. Až neskôr som pochopila co mi mama hovorila. Manželstvo je predovšetkým ochrana, obzvlášť keď už sú tam aj deti. Lebo kým sú maličké žena vždy ťahá za kratší koniec. Je niekoľko rokov doma bez príjmu, kým sú maličké niekto musí obetovať kariéru na par rokov. Nemôže byť do večera v práci, žiadne nadčasy, poobedia, služobné cesty, časté OCR, v škôlke, škole rôzne besiedky, rodicko, krúžky, učenie. Až tak na druhom stupni začne byť dieťa natoľko samostatné že život sa pomaly vracia do starých koľají.
Keď si manželia všetko je spoločné, žiadne vykrikovanie moje, tvoje zákon hovorí jasne bez podielové spoluvlastníctvo. Rovnaké priezvisko. Ja mam iné ako dcéra a je to nanič, vyznie to akoby mi dieťa bolo cudzie keď sa inak vola. Keď sa nedajbože niekomu niečo stane manžel, manželka sa môže o druhého postarať. Žiadne opletacky s dedičstvom, žiadna daň. Vdovske, vyšší dôchodok. Keď splatite bývanie v prípade smrti majetok dedí rodina, nie druh a družka. Nikdy nevieš ako sa ľudia zachovajú keď ide o majetok, či nebude musieť potom vykupovat polku svojho bytu, auto a iné od príbuzných.
To sú podľa mňa padne dôvody a keď to spolu dvaja myslia spolu vážne prečo sa teda nevziat. Véd to nemusí byť s celým cirkusom pred rodinou, kľudne aj vo dvojici na úrade. Nieje moc dobre niekoho vyložene tlačiť do manželstva, ale zase keď mám niekoho rád a viem ze mu na tomto naozaj záleží tak prečo to pre neho nespravít?

Možno to chce naozaj vážny rozhovor na túto tému ohľadom budúcnosti.

popolusska
17. okt 2019

@hyla_arborea ak sa stretnu dvaja ludia, ktori svadbu k stastnemu vztahu nepotrebuju, je to fajn. Ak vsak jeden z partnerov po manzelstve tuzi a druhy nie, nikdy nebudu uplne spokojni...takeho temy je vsak podla mojho nazoru potrebne diskutovat niekedy po ca. pol roku vztahu, nie po piatich...proste obaja partneri by mali vediet, na com zhruba su a si maju podobne predstavy o buducnosti. Priatela nezmenis, avsak ak tolerujes 5 rokov vo vztahu od ktoreho nedostanes to, co je pre teba dolezite, tak to je potom tazke...k financiam-moj muz zaraba viac ako ja..no uz pred svadbou sme mali financie spolocne, ziadne take ze "ty zijes v mojom byte"...to by si v tom byte po takychto vyrokoch mohol zit pokojne sam...co ti bude vyhadzovat na oci, ked zostanes naozaj na materskej a nebudes mat prijem?

fazulka21
7. jan 2023

@hyla_arborea ten chlap ťa neľúbi.

karolinakr
7. jan 2023

@hyla_arborea a ako si vlastne dopadla?

karolinakr
7. jan 2023

Poviem iba tak, teraz ako začalo enormne zdražovanie, co može nizkoprijmove rodiny celkom položit, a nie ste vydate, horko zaplačete.Dochodky išli hore, každa koruna pomože a ked nebudete mat " vdovsky" po manželovi, tak sa oberiete aj o tych par eur, ktore su a budu velmi napomocne
Inak nechapem teraz, ked clovek potrebuje min.700e aby prežil ( nam zdvihli najom o 100eur za 3 roky) vypočitat niekomu dochodok 270eur..to nepokryje vobec nič a ked sa nevydate a vaš druh zomrie, od statu nebudete zaňho brat z dôchodku..Ked ste vydate, to je automatika.Pride vam zo socialky len oznam, ku ktoremu dnu sa vam zvyšuje aj po manželovi Ked ste na hromadke, pride prd makovy a staraj sa ako vieš..Toto je velka hluposť byt s deťmi nezobrati
Ja takych ludi neodsudzujem, mne je to jedno, mali sme v brane - 2deti a rodičia každe meno ine, ale vidim ako moji rodičia funguju a to je uplne iné kafe..

Strana
z2