icon

Priateľ si zo mňa a z mojej rodiny robí srandu

13. dec 2021

Ahojte zaujíma ma strašne aj váš názor na toto drahé ženy. S priateľom máme dve detičky jedno má 2roky druhé 10mesiacov. Keď something otehotnela s prvým dieťaťom hľadali sme bývanie. No neúspešne keďže sme nemali dosť financií a priateľovi nevedeli dať dostatočný úver (zarábal vredy 700€) tak nám pomohli moji rodičia. Moja mama mu vybavila ten najlepší úver s najlepším úrokom. A spoločne sme aj s mojimi rodičmi išli nakoniec bývať do trojgeneračného domu. Čo je super pretože mama mi vždy pomôže ja pomôžem jej atď. A každý má svoje súkromie dóm je rozdelený do 3 bytov niečo ako v paneláku. No a teraz kameň úrazu. Priateľ zarábal 700€ doteraz ja materská 400€. Za celé dva roky čo tu sme som nevidela od jeho cent.
Moji rodičia platia všetky poplatky v dome. On ani raz nedal za nás mojím rodičom na energie. Mne to z materskej nevychádza nakoľko ťahám domácnosť aj všetko okolí detí. Teraz v septembri po dlhšom dohovarani celej rodiny konečne zmenil zamestnanie a zarobí aj viac. Ale on stále nič nedáva mne ani mojím rodičom. Stále sa vyhovára že je v debete atď pritom už zarobí viac. Ja už sa s ním o Tom rozprávať ani nechcem pretože vždy na mňa vyletí je agresívny a dvíha na mňa ruky hádže všetko o stenu. Ja už naozaj neviem ako ďalej. Pre info ja mám 24 on má 23

Strana
z6
sasa1310
14. dec 2021

@zalka svaty pokoj? no ten budú mať určite, keď prídu o polku domu a nebudú mať kde bývať a budú mať z toho max. tak desatinu z hodnoty. Dík za taký svätý pokoj

sasa1310
14. dec 2021

@tomas2802 píše, že on je majitelom domu kvôli úveru, tak jedine hypotéka. Pri spotrebáku by vôbec nemusel byť majitelom. Okrem toho spotrebák so splátkou 400 eur pri 700 eurovom plate by ani nedostal. Kvôli vyšším úrokom a menšej doby splácania.

oliva276
14. dec 2021

Nechápem fabulácie o predaji časti domu cigánom, predpokladám neprispôsobivej rodine. Máte silácke reči, nik rozumný by do susedstva rodičov takú rodinu nenasťahoval.

Autorka, ten tretí byt v dome je neobývaný? Nie je možné ho prenajať?

mamina0078
14. dec 2021

Môj názor je nato taký, že s takým mužom by som nedokázala žiť a nie ešte urobiť deti... Ty musíš vedieť, či s ním chceš byť alebo nie, či chceš od neho peniaze alebo nie. Keď je agresívny pri otázkach ohľadom jeho príjmu tak buď sa skúsiť nejak rozumne dohodnúť, že začne platiť alebo nech ti ukáže kde toľko míňa alebo rozvod alebo mu ustúpiš a budete si žiť ako doteraz. Ale celkovo príde mi to, že ťa ťahá len za nos.

tomas2802
14. dec 2021

@sasa1310 ale 400€ na hypoteku to je dost. Zalezi od lokality ale pri dnesnej vyske urokovych sadzieb by si pri 400€ bral sam 125 000€ a to by mu banka rozhodne neodklepla s platom 700€. Proste nesedi mi to cele, neviem co je vo veci a dane veci co pisete ovladam. 125 on plati 125 cca dali rodicia, to je velky dom ale so 700€ prijmom to mi proste nesedi

tomas2802
14. dec 2021

@sasa1310 ale ci tych 300€ chalan este nezobral ten spomenuty spotrebak a ozaj nie je z coho viac cerpat. Chlap si zobral na rohy viac nez jeden dokaze splatit a zena pyta a muz uz mozno nema z coho.

AUTOR

Dnes o 10:25
@maialeo tak zas prerobili sme to tu za spotrebak nerátam to keď to tu dá prerobené nacenit bude to mať oveľa vyššiu hodnotu

jamatkaroka
14. dec 2021

@tomas2802 Presne tak. Minca má 2 strany. Kto vie ako to naozaj je. Preto to treba riešiť s chladnou hlavou.

sasa1310
14. dec 2021

@tomas2802 lenže pri tom plate by skôr dostal hypotéku ako spotrebný úver. Hypotéku nemusí mať na 30 rokov. Môže mať iba na 10 a tým pádom je vyššia splátka. Zasa ledva dostal úver, bolo by zbytočné brať hypo na 10 rokov. Okrem toho hypotéky sú celkovo viac dostupné pri takom plate. Okrem toho pri spotrebáku by potreboval zároveň aj ručiteľov. autorka je celá nejaká popletená, nakoľko keď má rodičov zobratých, tak v žiadnom prípade nemôže byť zasa majiteľkou len mama. Možno by bola sama prekvapená ako vyzerá LV daného domu.
A áno, pri takej výške úveru s takým platom neriešim prečo jej nedáva. Asi nemá z čoho.

lubkavargova1
14. dec 2021

tam bude tolko kluciek este, ze kazdemu padne sanka...

tomas2802
14. dec 2021

@sasa1310 ved to, cele je to nezmysel. Ja sa domnievam, ze len uver je pisani na matku a jej priatela. S tym ze otec musel podpisat suhlas, ze matka berie uver. Nechapem ale preco nebral otec s matkou a chlapcovi dovolili narobit takyto bordel v rodine. Mozno otec nepracuje. Nema zmluvu na dobu neurcitu. Neviem, je to pod ruskom hmly a tazatelka sa len pytala ako vybabrat aby platil.
Odpoved som povedal, treba si poziadat na urade o vyzivne na deti. Nakolko nie su manzelmi, neviem ci o nu ako matku ale i v podstate nezaopatrene dieta nemaju stale vyzivovaciu povinnost stale jej rodicia do 25 roka jej zivota. Takze ak ma 24, tak este rok ju asi este musia jej rodicia zivit. Neviem ci ma on otec deti povinnost ako nezobrati sa o nu starat ked niesu defakto rodina a tym padom nie je nezaopatreny clen jeho rodiny. Kedze rodinu s nim nevytvorila. Len deti

tomas2802
14. dec 2021

@sasa1310 kludne moze byt matka solidarny spoludlznik, proste moznosti je neurekom. Ja neviem o tom nic co si porobili na zmluvach ant im to vyslo

sasa1310
14. dec 2021

@tomas2802 matka nemôže brať sama úver, pokiaľ je vydatá. Okrem toho to nemá nič spoločné s vlastníctvom s nehnuteľnosťou, ak by ten úver bol spotrebný.

Jediná možnosť je prevziať celý úver na seba, jeho vyplatiť, aby odišiel a zároveň požiadať o výživné na deti, aby bolo z čoho platiť. Budú na tom istom, možno horšie, ale budú vlastniť dom len oni. Ale zasa on musí súhlasiť.

annamalaga
14. dec 2021

Žiaľ autorka nemala šťastie na partnera, čo odíde niekde do zahraničia , bude robiť od nevidím do nevidím a donesie 2500€. A postaví dom. A to si mala uvedomiť , keď sa do takého vzťahu púšťala. Bohužiaľ dnes si treba naliať čistého vina a uvedomiť si, že nie každý ma na rodinu , deti, hypotéku atd. A tobôž nie tak mladi ľudia ako autorka.

tomas2802
14. dec 2021

@sasa1310 no ved toto. Zakladna otazka znie ci su rodicia zobrati ked autorka pise, ze matka to brala s jej frajerom.
Ano to som uz pisal, ak je to spotrebak tak je to bez tarchy, ale tiez nikto nepozna z nas sumu a tym padom nevieme ci tych 400€ je uver spotrebny alebo hypotekarny.
Ale autorka pise, ze nehnutelnost patri matke a frajerovi co je tiez blbost, lebo bsm. Ak je matka zosobasena musi byt vlastnik aj otec lebo to nadobudli v manzelstve. Tu sa neda vlastnit nieco bez muza alebo predmanzelske zmluvy a podobne. Ak mi je dobre zname.

To ano prevziat ak sa podari.
Nie ohladom vyzivneho. To treba ziadat okamzite hned a co najvyssie.
Zbytok ano, samej jej bude v tomto pripade lepsie. Mozno sa najde niekto, kto jej nebude robit peklo zo zivota a deti vychova bud sama alebo s druhym. Je mlada. Ma velke sance byt aj s dvomi detmi este lubena.

oblecenie99
14. dec 2021

Kto je vlastníkom domu podľa výpisu z LV? Sú tvoji rodicia zosobaseni? Ak áno, robilo sa zúženie BSM a vyňal sa z neho tento majetok?

la_nebbia
14. dec 2021

Financie nekomentujem,ale ak by som ako matka co i len vytusila,ze moj "zat" dvihol ruku na moju dceru, necakala by som od neho ani euro,prave naopak,zaplatila by som mu sama listok do teplych krajin.🙄

oblecenie99
14. dec 2021

Absolútne mi nenapadá žiadna rada, ako z toho von, okrem dohodnúť sa s ním, že odíde, vyplatiť ho a žiadať výživné, a toto závisí od jeho ochoty a vašich finančných možností.
Túto diskusiu ináč dávam do pozornosti každej, ktorá tu zvykne radiť pri otázkach typu "mladá, tehotná neplánovane a priskoro" zvykne automaticky písať, že VSEEEEEETKO sa dá zvládnuť, vyriešiť,najma ak má rodičov, ktorí pomôžu, na nich sa vždy dá spoľahnúť. . Pomohli, len za akú cenu? Uznávam, ze toto bolo úplne debilne najdebilnejsie riešenie a dalo sa to vybaviť stokrát ináč.
A nehovorím o tom, že na jeho polke sa môžu kľudne objavovať na elvečku exekúcie.. A keď ho nasrdia, tak sa môže stať, že bude kašľať platiť úver, a to asi tiež nepoteší zvyšok obyvateľstva domu.. Tých 400 eur co platí je za celý úver alebo len za jeho časť a zvyšok platí mama?

miadi
14. dec 2021

@oblecenie99 a zas nemala dieta v 16ke aby bola “mlada tehotna “. Moja mama mala v jej veku tiez dve deti manzela byt. Bez pomoci starych rodicov . V dnesnej dobe neplanovane otehotniet.. a potom neriesit svoje byvanie lebo mam velkeho psa ktoreho pomali nemam z coho uzivit tak nezozeniem podnajom? To nie je o veku a nepripravenosti ale nezodpovednosti. A do toho si rychlo planovane urobit druhe dieta ved nejako bolo nejak bude ? Az kym Jen otec nezacal odmietat platit nedoplatky za plyn vodu atd ? Ale inak nema dievca ziadny problem s agresivnym partnerom ,len ten mini pidi ze rodinu musi zivit ona a jej rodicia on len plati uver ( dufajme) a popri tom je asi gamebler a mà dlhy. Autorka namiesto MK si zacni pisat žiadost o vyzivne na deti. A trochu sa vzchop. Je to tvoj partner nech ti ukaze na mobile jeho vypis z uctu . Co je toto za vztah? Mate 2deti a ty netusis kam ide zvysok jeho platu, vyzivovaciu povinnost mà voci svojim
Detom ( ak posiela $ mame voci nej nema ) zial dostala si rodicov do hroznej situacie zlom
Vyberom partnera a zlym riesenim vasho byvania, Ale da sa to vyriesit len musis namho pritlačit. Nech ti povie konecne pravdu. Ako to naozaj je s jeho financiami.

kamatopo
14. dec 2021

Ja osobne si myslím že tento vzťah je na konci. Autorka chce už len počuť aby sme jej poradili ako sa ho zbaviť. Nuž zobrať úver na seba ,zbaliť ho a modliť sa aby ti to nevracal cez deti. Ja mam 23 ročného syna a neviem si predstaviť že už by mal dve deti,úver na krku. To sú mladí chalani na užívanie bezstarostnosti a nie riešiť už takéto ťažké životné výzvy. Nečudujem sa že u vás lietajú veci. Chalan musí mentálne vyzriet aby mohol niesť takúto zodpovednosť.

andreatytler
14. dec 2021

@sasa1310
@tomas2802
Zda sa ze iba priatel bral uver na svoju polku domu. Mama vymenila svoju polku za byt ktory vlastnili. Takze mama nema uver.

oblecenie99
14. dec 2021

@miadi Máš pravdu, taka mladá nebola, moja mama ma mala tiež v takom veku. A je to aj jedno, lebo rodičia namiesto toho, aby pritvrdili, a tlačili ich do nájmu, tak (aj keď viem, že chceli len a len to najlepšie) urobili najväčšiu blbosť. S tým psom aj mňa zaskočilo, len to som už fakt nechcela napísať, ale nemat samostatné bývanie ("myslím autorka plus priateľ plus dieťa) hoc aj v najme, lebo mali psa je tiež na ťapnutie si po čele.

ruzovakrava
14. dec 2021

@kamatopo 😁 zas nehádžme všetkých 23 ročných mládencov do jedného vreca, môj muž mal čerstvých 23 keď sme sa brali, a veruže s holými zadkami sme sa nebrali 🙂 niekto sa vybujačí v 20,niekto v 30, 40 a niekto nikdy, ani keď bude mať dve deti, vysokú hypo a dlhy na krku.
A rozumu tiež ľuďom nenaleješ, viď rodičia zakladateľky témy. Takú capinu spraviť, moje nervy

kamatopo
14. dec 2021

@ruzovakrava no ten dotyčný je evidentné nevyzrety , nezvláda situáciu. No rodičia si mysleli že dobre robia aby to klapalo no jedine čo spravili že si dali na krk chalana čo sice platí hypotéku no emocne nie je otcom ani partnerom. Ale poznám osobne aj horšie prípady . Toto je riešiteľné no doplatia na to len a len deti.

zmrzlinka2021
14. dec 2021

@autorka
Dobre ste si s rodicmi zavarili, ak frajer ma 1/2 domu.
A nie, neverim, ze mate iba "financny problem" a čudujem sa ti ze ty sama si to takto definujes a potom napises, ze bojis sa aby si pred detmi nedostala od neho po papuli.

Zial, vyhodit ho nemozes - on teba zato ano, kedze si v jeho dome a zaroven nie si ani jeho zena. Pravdepdobne, ak sa budes o nieco "snazit", on ti bude dost strpcovat zivot a ty s detmi sa prestahujes do bytu k rodicom v ramci toho domu.

Tvoj priatel nie je ochotny s tebou komunikovat a prejavuje sa agresivne. Je moznost predat dom, otazka je, ci on bude suhlasit, a ci vobec ten dom je predatelny, ak on polovicu vlastni. Asi to chce dobreho pravnika a smer sud.
Zial pravdepodobne budete tahat vy za krasi koniec v tomto celom, rieste to preto urcite s pravnikom ako rodina.

A nespavaj s frajerom, ten clvoek ta len sprosto vyuziva.

Uver plat - ale SEBE.

hanelka1
14. dec 2021

Presne tak,,,nech sa zbalí a dovidenia,,,a čudujem sa tvojím rodičom,,,čo sú dojne kravy? Prepáčte za výraz. To je pekný chrapun. Čím skôr sa ho zbavis tým skôr máš šancu nájsť si normálneho priatela. Sú tam deti,to nie je také jednoduché, ale povedz mi čo z neho máte? Nič. Dúfam že je aspoň dobrý otec a voľny čas trávi s deťmi. Ak nie tak papa, môže ísť kam chce s holou ritou.

hanelka1
14. dec 2021

Ešte otázka,,,,on je tiež majiteľ? Je na vlastníkom liste? Právnika treba a rýchlo sa ho zbaviť

Strana
z6