icon

Priateľ veľmi šetrí

8. jan 2023

Baby som v dosť zapeklitej situácii. Odsudzovanie si nechajte pre seba na to naozaj nie som zvedavá ale ide o to, že môj priateľ ma momentálne z veľkej časti živí. Ja študujem na dennom štúdiu (externe sa nedá) a on pracuje. Moji rodičia nie sú na tom finančne tak dobre aby ma zabezpečili na 100% a keď som chodila na brigádu, tak mi ten môj začal vyčítať že nikdy nie som doma a že on sa radšej uskromni. Tak ja som teda ustúpila a povedala si že dobre, keď si to praje a zvládne má uživit, nebudem chodiť do práce. Vynahradzam mu to aspoň starostlivosťou o domácnosť. To by bolo všetko ok, lenže v poslednej dobe neustále počúvam, že minám veľa peňazí napríklad že nekúpim tú najlacnejšiu šunku ale takú, ktorá má aj nejaké mäso a nie je to úplný kentus. Alebo že vypijem tri kávy denne a že by mi stačila aj jedna maximálne dve, dlho sa sprchujem (nie je to pravda), naposledy mi zhasol lampu a zapálil sviečky keď som sa dlho učila tak som sa už neudržala a doslova som do neho nabliakala že toto mi robiť nebude a vyhodila som mu na oči všetky tie situácie kedy sa choval ako strýko drzgros. Nakoľko som z tejto situácie už na prášky rozhodla som sa, že si nájdem brigádu. Poviem mu že ak sa mu nepáči tak má dve možnosti. Zmeniť správanie alebo si zvýšiť príjem. Teraz ten príjem má úplne v pohode a nie je dôvod na také neprimerane šetrenie. Neviem vlastne čom som vám chcela týmto povedať, len som to potrebovala zo seba dostať

Strana
z3
jankalukasova
8. jan 2023

A ako reagoval, keď si na neho vyletela?

autor
8. jan 2023

@jankalukasova vraj by som mu mala byť vďačná za to že sa o mňa stará a že bez neho by som nemohla ani studovat. To je ale taká blbosť. Práce je habadej, zarobiť si na najom a jedlo nie je žiadna raketová veda aj popri štúdiu. Chcem mať hlavne spokojný život a on ma v poslednej dobe tak vydeptal, že začínam pochybovať či ten spokojný život budem mať po jeho boku

loliku
8. jan 2023

Joj moja to ked ti uz teraz vycita ze vdaka nemu studujes 🤦 tak to nedopadne dobre, len si nenechaj od neho dieta spravit

ysseba
8. jan 2023

Tak aspon mas nazornu ukazku ako to bude ked budes ma materskej 🤷🏼‍♀️

kristinapetronela
8. jan 2023

@ysseba ale fakt taký bude šetriť ešte aj na plienkach a na mlieku ... Sa pekne ukázal takže ak sa nezmení radšej nech hľadá inde

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
ysseba
8. jan 2023

@kristinapetronela presne, tiez si myslim

jankalukasova
8. jan 2023

No tak to by som si našla robotu, bývanie a dovidenia....

sima338
8. jan 2023

Ty si určite pekne nájdi brigádu, je to nielen o tom, že si zarobíš svoje peniaze, ale navyše získavaš pracovné skúsenosti, spoznáš nových kolegov, oťukáš sa v pracovnom prostredí a po škole nebudeš mať úplne prázdne CVčko, ale budeš mať aj nejaké skúsenosti, aj keby máš predávať napr. oblečenie či v drogérke. To oceníš aj v budúcnosti a ja na tieto brigády počas výšky vždy rada spomínam. A k tomu priateľovi, no nebudeme si klamať, aby ti počítal, či vypiješ 3 alebo jednu kávu, za mňa totálny red flag, aby som sa zbalila a šla preč. Nemusíš robiť unáhlene rozhodnutia, ale dupni si svoje a určite sa neuč pri sviečkach ako v roku pána. Držím palce!

gagik
8. jan 2023

Ja som staromódna, ale ked som študovala živili ma rodicia aj kazdeho v mojom okoli koho poznam..,ak sa teda nejednalo o 30-ročného “vecného študenta”, co študoval uz v poradi 10. vysoku skolu…vobec si neviem predstavit, ze by ma živil aktualny priateľ,ktory s tym ma očividne problem a potom sa mu cítiť byt este aj nejako zaviazana ,ze ma “nechal vyštudovať”

arianna25
9. jan 2023

Ja by som už nemala na toto nervy, naťahovať sa s chlapom. Nijak mu nedobre. Ako keby len chcel mať teba pod palcom. Zariad sa podľa seba. Nech páli sviečky sebe. Azda nebudeš žiť jak v jaskyni. S takým človekom sa nedá dohodnúť. Nech sa zakrtkuje sam a nech si nesvieti, nepúšťa vodu.

nikolka1986
Autor odpoveď zmazal
kristinapetronela
9. jan 2023

By som si uvarila kávu plnu konvicu a čakala na jeho reakciu ... A dala mu papa nech si ju pije aj tri týždne

nicegirl369
9. jan 2023

Nech sa chalan pozrie na tu led ziarovku, aku ma spotrebu a nech si vygoogli, kolko stoji svietenie mesacne. Ak niekto miesto nej zapali sviecku, tak to je uplny debilko, ktory zaspal dobu a navyse je aj hlupy. Ked si pokazis oci pri sviecke, tak okuliare stoja dnes min 200e mu povedz.
A ze kolko kav vypijes denne ti bude urcovat? Prepac, ale co je to za blbca?!? Nema on aj nejak takto slahnutych rodicov? Ze ci to nema z domu. Ja by som s takym nemohla zit.

Strana
z3