icon

Priateľka ako druha mama

lmaca
8. júl 2021

Ahojte baby chcem sa s vami poradiť pokecat.vysvetlím:
Mam 30r mam kamarátku 50r (nemá deti)spoznali sme sa v práci bola my šéfkou nik si s nou nerozumel lebo ma určite pravidla je dosť prísna ale pokiaľ človek robil čo mal nezašival sa neklamal a bol férový bola aj ona super.Pokiaľ nie správala sa rovnako k vám ako vi k nej
Veľa ľudom to vadilo zomkli sa a zbavili sa jej dali ju vyhodiť tým ze si na ňu navymyšľali veci .Vtedy sa to začalo mňa mali povýšiť jej vyhodenim to padlo nesralo ma to ale co už stava sa skôr ma hneval ich prístup. Prvú vec co spravili zavolali si ma do kancelárie a dali my na výber bud priateľstvo s nou alebo práca vybrala som si jasne ...najskôr som ju nezradila ale neskor my robili zo života peklo nedalo sa to zvládať. Chcela som prácu a v práci kľud prestala som sa s nou stretávať písať všade som si ju zablokovala.bez slova nič som jej nepovedala nechcela som jej ublížiť stačilo že mňa čakali ťažké chvíle.Trpela som chýbala my neraz som aj plakala ale keďže som mala hypotéku nemala som na vyber.Po 3 rokoch spravila prvý krok ona skontaktovala ma hneď som sa jej hodila okolo krku ospravedlnila sa vysvetlila čo sa dialo pochopila ma povedala že chápe moje správanie keďže sa ku mne tak chovali. O 3 dni my ponúkla novu robotu ísť k nej robiť jej zástupkyňu teda v menšom obchode robiť ale práca s kľudom. Nechala som si to prejsť hlavou ale keďže 3 roky ubližovania my stačili mala som toho dosť neváhala som dala som okamžitú výpoveď začali sme sa opäť stretávame ja sa fakt cítim teraz hrozne spokojná a šťastná. Ja som momentálne do 1 nezamestnaná takže jej rada s čímkoľvek pomôžem ona ma napr. dnes ostrihala a spravila my účes ja som jej bola pomáhať na cely deň. Také normalne veci.Vysvetlila som teraz sa spýtam. Baby mňa to tak trápi že som tie 3 roky ...proste mam pocit ako by som ju zradila keď ma najviac potrebovala hrozne ma to ničí.po 3 rokoch keď sme sa fakt že nevydeli nepísali iba sme jedna na druhu mysleli, ked sme sa začali vydať normálne si rozumieme ako by bolo včera čo sme boli spolu cítim že ju mam hrozne moc rada JE PRE MŇA AKO DRUHA MAMA vieme sa rozprávať o všetkom spolu o radostiach starostiach sexe chlapoch zdravý o všetkom ...baby poraďte ako jej to mam povedať chcem aby vedela že ju považujem za svoju druhu mamu a že ma trápi zrada ktorú som hej spravila. Aj ked ona my odpustila ja si odpustiť neviem vopred ďakujem za rady pomoc a aj za prečítanie až sem ;)

sslobodnamama777
Autor odpoveď zmazal
kittykat22
8. júl 2021

@lmaca blahozelam k tomu, ze sa to vyriesilo. Ale comu nerozumiem. Preco si 3 roky ostala v praci kde ti nebolo dobre? Preco si kamaratke nezavolala a nepovedala co je vo veci? Firma ti nema co hovorit do osobnych vztahov. Mozes sa stretavat s kym chces. A posledna vec ... pisat ze ti je kamaratka ako druha mama? No neviem. Mama je mama a kamaratka je kamaratka. Je super, ze si rozumiete. Ale na niekoho sa takto fixovat mi nepride normalne. Citis extremny pocit viny - ale nie je za co. Robime chyby, ucime sa, prehodnocujeme svoje postoje a rozhodnutia. Nic zle si nespravila. Stava sa, ze zistis, ze nerobis vzdy ziarivo dobre veci. Bud s nou kamaratka a nehrot to.

lmaca
autor
8. júl 2021

@kittykat22 ďakujem aj mňa to teší že sme už ok.. prečo som tam 3 roky zostala robila som spolu zo snúbencom on my bol velkou oporou a snažíme sa o babo a keďže tato firma ma v okrese najlepší plat tak som sa snažila vydržať vzhľadom k tomu ze ak sa zadari musím ísť na rizikové aby som nemala chabu pn-ku ..prečo som jej nezavolala dobra otázka sama neviem možno zo strachu firma nie ale baba čo vymenila tuto moju kamošku a začala my šéfovať ta sa do mňa nevážala keď som to začala riešiť riaditeľ ma utvrdil že bude zmena bude všetko ok postará sa o nápravu. Zmena bola snúbenca my vyhodili a od vtedy je to 3 mesiace som hľadala prácu aby som platovo moc neklesla ... myslím ze aj ona ma berie... za niečo...ako ako svoju dcéru cítiť z jej objatia a z toho ako ma vie pozbudiť poradiť utíšiť keď plačem neraz my povedala že keby ma nemá rada sere na mňa

kittykat22
8. júl 2021

@lmaca podla mna sa velmi fixujes na veci a potom si nestastna. Nemas nahodou problem s vlastnymi rodicmi?

lmaca
autor
8. júl 2021

@kittykat22 myslím ze ani nie pochádzam s kompletnej rodiny som najmladšia zo 4 deti všetci ok až na brata ten je zťp trpasličí zrast ..ak mysliš povahovo sme ok mamina je síce prísna tej vykam a s ocom si tykam až na vekový rozdiel si myslím ze sme ok ...

miadi
9. júl 2021

S mamou si vykaš ???? V 21storoci. Uff veru nemas s mamou blizky vztah preto sa fixujes na byvalu/buducu sefku. Ja som si prvu cast tvojho prispevku myslela ze to pise muz.: uz ste si to vysvetlili Nechaj to tak neries. A trochu brzdi stym celodennym pomahanim. Kedze planujes dieta .. nebude mat na take veci cas. Skus trochu vychladnut a ubrat. Bude zas tvoja sefka trochu ten vztah by mal byt profesionalny Nie ze bude tvoja druha mama ci blizsia ako mama. Neviem taketo nadstandardne vztahy so sefkou ..Aby si sa nepopalila. Nie je to rovnocenny vztah ona je v pozicii moci.

bluka2
9. júl 2021

Poradila by som ti oddeľovať pracovný a osobný život...

lmaca
autor
9. júl 2021

@miadi je síce v pozícii že by bude šéfovať no myslím že vieme rozdeliť prácu a súkromie aj v bývalej práci keď my šefovala ráno ma v práci upozorňovala ja som rešpektovala a hranice som v práci neprekročila a veľa krát som jej večer plakala v náručí nebojim sa popalenia poznáme sa skoro 10r fungoval naš pracovno súkromný vzťah predtým bude aj teraz. Áno vykam sme tak vychovaný všetci 4 mne to nerobí problém vykať a ma to aj svoje plus ...a čo sa týka dieťaťa plánovali sme už neplánujeme ja mam veľa diagnóz s ktorými to nieje moc reálne takže sme momentálne tak na tom ze ak sa podarí bude to zázrak preto som sa rozhodla prijať vyššiu pozíciu...

lmaca
autor
9. júl 2021

@bluka2 myslím že rozdeliť pracovnú a súkromnú stranku vieme ..už sa aj stalo že ráno ma pravom nahrašila a večer jed som po práci bola u nej tak videla že niesom ok opýtala sa čo sa deje a poplakala som si a posťažovala na to že som brala niečo nefer od nej ako od šéfky povedala že rozdiely nemôže a nebude robiť aj keď da to aj v nej bilo hrešit ma že ako keď dcéru karhaš za izbu nechceš ale musíš aby si ju vychovala a ja som zase chápala že musí ale proste som mala nutkanie podtažovat sa uvoľniť vnútorné napätie ...

miadi
9. júl 2021

@lmaca hmm Mne je to take zvlastne Neviem si predstavit vyplakavat nejakej žene v naruči a to som zazila aj osobne ttagedie ale tak nie som plačko ( bez urazky voci tebe) v takych veciach som tvrda asi preto mi to pride cele čudne tento vas vztah . . Mame v pohode vykat a šefke plakat v naruci. Take naopak. Ale ked Ta to Robi stastnou tvoja vec . Takze v podstate nemas problem uz ste sa znovu nasli vysvetlila si jej vsetko ona sa nehneva tak neries. Ostrihaj ju na oplatku a ste v pohode.

deti95060810
9. júl 2021

píšeš....Veľa ľudom to vadilo zomkli sa a zbavili sa jej dali ju vyhodiť tým ze si na ňu navymyšľali veci ....
neviem či by som ostala robiť v kolektíve kde sa vymýšľajú veci proti jednému človeku, a potom čo je to za vedenie firmy keď sa riadi klamstvami svojich podriadených...pre mňa úplne nepochopiteľné....
Tiež mi príde zvláštne tvoje kamarátstvo .....

0silvia0
9. júl 2021

@lmaca si emocionalne pretlakovana. Veci prilis prezivas, nevies si drzat odstup. Najprv sa v kolektive intriguje, tahaju ta na ich stranu, zradzas sefku, teraz to lutujes a lomcuju s tebou pocity zrady. Nechas sa sefkou hresit, potom jej vyplakavas, teraz prekracujes hranice a snazivo pomahas... Nepaci sa mi to, nerob to, si v nerovnovahe a prilis sa upinas emocionalne na situacie. Skus najst svoju dusevnu rovnovahu a nechavaj si vacsi odstup, takto predsa nemozes vidiet veci racionalne...

katus226
9. júl 2021

Neviem preco mi to pripada ako popis lubostneho vztahu 🙈

miadi
9. júl 2021

@katus226 Ja viem preco 😀Lebo je tam vela vàšnivych citov. Placu v objati celodenne pomahanie si strihanie vlasou., emocionalny pretlak. Ale moze to byt z autorkynej strany cele o tom ze s mamou su si vo vykajucom vztahu chladnom . A tak si v tejto zene šefka/mama o 20r starsej autorite hlada to co nema v bio matke. Mozno by pomohla terapia vyrovnat sa stym vztahom s mamou ze je taky chladny a nehladat tu lasku inde u cudzej ženy. Ta 50r single bezdetna ju Mozno vnima ako dceru ktoru nikdy nemala... alebo nieco uplne ine. ( nemusi to byt nic sexualne - staci ze mlada ju obdivuje a dviha ego)

oli18
9. júl 2021

S takym pisomnym prejavom moze byt niekto na veducej pozicii? 🙄

ivuska027
9. júl 2021

V prvom rade si ujasni, či ju vnimas ako kamaratku alebo ako mamu. Myslim, že ona nestoji o to, aby v tebe hladala dceru. Urobila by si chybu, keby si ju takto urazila a podcenila. Zena v 50tke vie presne co chce, a co nechce. A isto to nie je o 20r mladsia dcera. Nie je zúfalá. Zato, ty veru neviem.
Mala som prerusený kontakt s kamoskou, dlhe roky, neskor sme sa stretli, ospravedlnili, povedali sme si vsetko, vsetko vyjasnili.
Ak Ta to mrzí, povedz jej to, ale nie, pánečku, že je pre teba ako mama. Ak má ona v tebe kamošku, tak to nepokaz.
Dalšia otázka sa vynára, že prečo ty máš potrebu hladat si druhú mamu, alebo niekoho tak silou mocou vnímať.

otazka1
9. júl 2021

Čo konkrétne myslíš tým PLUS,že vykáš mame?😳mne to príde,že lepšie znášas rany trstenicou,kriste pane 🙏

malva123
9. júl 2021

@lmaca mi,mne..mi.....My sme boli....prosim ako mozes pisat taketo hrubky.

malva123
9. júl 2021

@lmaca chces prijat vyssiu poziciu s tvojou slovencinou?a gramatikou...? Katastrofa.

mon2523
9. júl 2021

podla mna si sa na nu az prilis naviazala a suhlasim s tym, ze proste bud ju budes brat ako kamosku alebo ako mamu. ona nepotrebuje podla mna druhu dceru a byt tebou neprehanala by som to s tou naklonnostou k nej aby sa ti niekedy ta zrada nevratila

harmona
9. júl 2021

@mon2523 Presne, ci si nevysvetluje ona inak ten vztah jak ta jej kamaratka. Pretoze kazdy to moze inak vnimat, tak pozor veru na to.

kittykat22
9. júl 2021

@lmaca niesom si ista, ci moze byt kombinacia "prisna mama + ktorej vykam" nazvana dobrym vztahom mamy a dcery. Podla mna, ti chyba blizkost vlastnej mamky. Taka ta uprimna bezbreha dovera. Nemyslim, ze by som bola uplne mimo v svojej uvahe - lebo aj pises vyssie, ze mozes kamaratke so vsetkym zdoverit. A to pri vlastnej mame nie je mozne. Ale ... malo z nas detí malo v detsve na ruziach ustlane, a vela mám je nestandardnych az sibnutych v jednej oblasti ci inej. Je super, ze mas rodinu - partnera, si spokojna a dufam, ze sa ti coskoro postasti mat bejby. S kamaratkou maj super vztah, bud k nej mila a otvorena ... ale mama je mama a kamaratka je kamaratka. Myslim, ze uplne staci ked ju budes povazovat na svoju super najlepsiu fantasticku kamaratku ... nemusi ti byt mama. Nepotrebujes nikoho nezyvat mamou .... Tu uz mas. Vkladat do niekoho tak obrovsku doveru a zodpovednost je nebezpecne. Ako pre teba - strata takeho cloveka velmi boli a ty si jemna zena. Dalsia vec je, davat taky tlak na cudzieho cloveka v nom moze vyvolat pocit zodpovednosti a strachu. Myslim, ze by ti prospelo mat tych kamartok viac. Byt viac v spolocnosti. Ked budes mat 2, 3, 4 kamaratky tak nebudes mat pocit, ze sa treba fixovat. Ludia prichadzaju odchadzaju ... netreba ich k sebe viazat.

lmaca
autor
9. júl 2021

@malva123 ale ja tam nebudem maturovat zo slovenčiny vo svojom remesle robim 15 rokov a niečo o ňom viem ja budem šefovat 5 ludom