icon

Priateľka môjho otca bije moju dcérku

16. aug 2022

Už som tu raz mala tému ohľadom čudného spravania otcovej priateľky. Snaží sa byt veľmi láskavá a nápomocná - ale vždy o všetkom musia vedieť ostatní. Teda, nepomôže tak, žeby to potom nespomenula nikde ďalej, väčšinou vždy, keď mi vezme kočíkovať mladšie bábätko, tak hneď vola môjmu otcovi, že kocikuje. Mna by to už na jej mieste aj vycerpavalo zakazdym a všetkým zvestovať ako opatrujem. Veľa krát mi vyberie starsiu dcerku zo škôlky. A niekedy idu ku nej, bývame v jednej dedine, ze sa ide hrať ku nej. Minule mi dcérka pred spaním povedala, ze už ku nej nechce chodiť, lebo ju bije po zadku. Tak sa jej pýtam, či silno, alebo ju len tak capne, keď neposlucha. Dcérka povedala, ze silno, ze ju to boli, 3x som sa jej to opýtala, lebo som tomu ani nedokazala uveriť. Dcérka ma 4 roky. Povedala mi, ze nech jej poviem, až ju už viac nebije. Ja som tiež urobila veľkú chybu, bolo to v obdobi, keď som bola vyčerpaná z baba, dcérka nejak riadne spapulovala, otcova priateľka sedela vedla dcérky a strelila jej po ústach s tým, ze tak sa nemá rozpravat. Už vtedy som mala zakročiť. Včera som konfrontovala otca s tým, co mi dcérka povedala, zastával ju a nakoniec sa mi priznal, ze keď ju zobrali na 3 dni na výlet, aj tam jej dala po zadku, lebo si nechcela obliecť župan (bola v plavkách) a oni sa išli najesť do reštaurácie, aby neprechladla. Ze ju ma rada, ze ma rada deti. Ja som povedala otcovi, ze on sám je jej dedko a nebije ju, akým pravom ju bije po zadku ona. A ze sú 2 na jedno dieťa a nedokážu ju ukočírovať bez toho, aby nedostala po zadku? Dcérke som povedala, ze nikto nemá právo ju bit. Otec sa mi včera priznal, ze im toto povedala a ze co majú teraz oni robiť, keď im toto povie, ze ju nemôžu zbiť. Ja mu hovorím, tak to skúste inak- u mna, keď neposlucha, ostávam sa s tým, ze ju nechávam tak, kde je, ja idem preč, nech je sama, vtedy sa dcérka vždy spamätá a poslúchne. Alebo, nech mi ju dá, a nech ide domov, keď neposlucha, ale určite nie bitka. Mna najviac zarazilo, ze vnučku ma rad, ale zastával sa svojej priateľky, aj keď on sám toto nerobí. Už ani nemám chuť jej ju dávať. Ona je zvláštny typ, veľa krát nechápe, keď sa jej povie nie, nerešpektuje hranice. Aj dcérka jej povedala po tom, ze ju nemá bit a jej reakcia na to bola ako sa mi priznal otec “No ale keď mi ťa dajú rodicia a mám ta vo svojej opatere vtedy a ty neposlúchal, tak ti dám po zadku.” Ja som z toho ako obdarená a najviac ma sklamal otec, všetko vie a nič jej nepovie. Dcérka je z tých poslusnejsich deti, aj príchod súrodenca brala dobre, neziarlila, pomáha mi so starostlivosťou. Môj otec ma veľmi sklamal.

Strana
z3
0kristina0
17. aug 2022

Autorka, nelutuj sa tolko. Ved priznaj, ze ti to vyhovuje, ze ti ju vyzdvihuje "macocha". Co sa zato hanbis? Vyhovorky typu, ze ked prsi, ked je zima ked je novorodenec chori, tak ty nepojdes do skolky. To ako vazne? To ti robi problem ist v zlom pocasi pre vlastne dieta? Lebo si pohodlna? Nenapisem ti ze si neschopna mater ale napisem ti, toto. Ked sa nedokazes postarat o vlastne deti aj s tvojim muzom (mimochodom nikde si jo tu nespomenula) tak si si ich nemala robit. Ked uz je pre teba problem vybrat dieta zo skolky a to sedis doma na materskej. Nonsens

mamutka
17. aug 2022

@0kristina0. Muža spomínala, chodí domov z roboty keď je škôlka už zavretá. Asi si myslí, že keď prispieva k chorobnosti v škôlke tým, že tam dáva dieťa keď sú doma chori tak ostatní zamestnaní rodicia sú nadšení ze musia v práci stále riešiť ako sa o deti postarať.

0kristina0
17. aug 2022

@mamutka ked chodi neskor domov, tak nech zavaza dieta rano on do skolky a ona moze ist pon poobede. Vsetko sa da ked sa chce, vsetko ostatne su vyhovorky. Mne je jasne, ze je to super pohodlne ked ti vyzdvihuje dieta niekto iny ale ked ten niekto iny mi bije dieta a dieta tam uz nechce chodit tak s tym seknem a zacnem si chodit po dieta sama. A ked ma choreho novorodenca nech doma necha aj starsie dieta a odvoz a dovoz dietata jej tym odpada.

mamutka
17. aug 2022

@0kristina0 no, tak to vidíme my. Ja neviem co chce, jedine co sa dá, je napísať ze nedám diera k človeku ktorý ho otlka podľa svojho uváženia. Ten jej otec tiež nebude OK, keď ich matka doma sikanovala a on sa pozeral. Proste dieťa by som k nim nedala. Bodka. Nie je problém nechat si skolkara doma, keď je žena doma aj tak s mladším a vidí, že by popoludní mohol byť problém s vyzdvihnutim. Ale ako píšem, autorka stále ma nejaký dôvod aby jej ju niekedy vyzdvihli. Pre mňa nepochopiteľné, my sme boli s mužom vždy ma to sami, popri práci a museli sme zvládať.

simca06022011
17. aug 2022

teba nesklamal otec, ty si sklamala to dieta. Keby mi nejaka zena, dala dietatu facku, tak sa otocim a taku jej strelim ze zleti zo stolicky. Sebe vycitaj. Jej okamzite vycisti zaludok, otcovi povedz ze si nezelas aby takuto zenu pustal k tvojmu dietatu. A staraj sa o svoje deti ty. A nie nejaka cudzia zena. Plus predpokladam, ze deti maju aj otca. Dufam.

0kristina0
17. aug 2022

@mamutka je to o autorkinej pohodlnosti, nic ine v tom neni. Aj traktory mozu z neba padat ale pre to dieta si pojdem.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
17. aug 2022

Ako sa maže diskusia? Komu mám napísať? Ďakujem

marsmykkok
17. aug 2022

No podľa mňa vyzdvihnúť zo škôlky môžu, dieťa je zo škôlky unavené a nerobí zle. Ale na celý deň alebo niekoľko dní by som nedávala. Otec podľa toho čo píšeš je ten starý typ otca čo domov len nosil výplatu a občas sa možno s tebou zahral, ale vychovávať nevie a nevie ako má reagovať na svojhlavé malé dieťa. Pre jeho partnerku je to cudzie dieťa a určite nechce celé dni zabiť starostlivosťou o cudzie dieťa. Iné je ak pôjdete na návštevu, len vyzdvihnú zo škôlky a tak. Potom keď bude staršia a rozumnejšia to možno už bude lepšie a zvládnu ju mať aj dlhšie, ale teraz zjavne nie.

Strana
z3