icon

Priateľka nechce pracovať. Rozísť sa s ňou?

17. jan 2024

Ahojte, mám čerstvý, niekoľko mesačný vzťah. Obom nám je pred 40. Obaja máme deti. Trávime spolu čas sami, ale aj s deťmi. Všetko klapalo super, až som si nedávno uvedomil, že priateľka odmieta pracovať. Aktuálne je "umelec" na voľnej nohe, zarobí sotva 200 eur / mesačne. Žije s mamou (všetky náklady na byt a stravu ťahá mama), ktorá stále pracuje. Jej príjem sú vlastne len alimenty (nie veľké) + rodičovský príspevok a sem tam si stovku - dve zarobí. Ja ťahám 2 práce - som manažer v korporate a ešte rozbieham podnikanie. Jej deň vyzerá tak, že ráno vstane, zanesie dieťa do škôlky, ide domov a napríklad pozerá filmy / seriály, trochu uprace, je na sociálnych sieťach... a to je všetko. Ja cez deň neviem čo skôr, lietam z meetingu na meeting a večer ma čaká šastokrát ešte moja firma. Cez víkendy mám syna.

Pár krát som túto temu "či sa nechce zamestnať" otvoril, vždy ma odbila, že to chce skúsiť rozbehnút súkromne. Nič tomu však nenaznačuje... Ide ma rozthnúť keď mi o 11tej doobeda napíše, že akurát dopozerala film a ja neviem čo skôr. Najnovšie mi začala vyčítať, že veľa pracujem a nemám na ňu toľko času. To bola posledná bodka.

Chcel by som nestranný názor žien, prípadne aj mužov, či tomu dať šancu, alebo to ukončiť kým je čas.

Strana
z8
subartic
20. jan 2024

@katkami123 nielen prvý rok , ale aj vtedy ak máš nižší príjem ako stanovená hranica .

katkami123
20. jan 2024

@subartic
Ale veď ty jediná tu tú ženu obhajuješ s kýmkoľvek, kto tu napíše, do krvi. Ty si žena v domácnosti? Alebo máš nedostatočný príjem? Lebo mám pocit, že to ty si niečo projektuješ, keď tak strašne ideš za ňu s úplne každým bojovať. Pritom jej životný štýl vôbec nie je v poriadku. Sprava sa ako nezodpovedná pubertiačka a nie matka, ktorá ma dieťa. Ona si má vedieť zarobiť na seba samu a vedieť z toho platiť nájom, energie, atď. A nie žiť z výživného na dieťa, ktoré je výsostne určené na dieťa a nezsrobí si ani na odvody a všetky energie na domácnosť jej olatí určite jej matka za všetkých 3. A to sa nebavíme ešte o strave.

katkami123
20. jan 2024

@subartic
Z čoho len zaplatí nejaký nečakaný výdavok, keď im odide práčka, chladnička. Toto je nezodpovednosť, nie skromnosť. Keď bude chciet ísť neskôr chlapec niekam na výlet, do aquaparku, na kúpalisko? O všetko toto ho ukracuje svojou lenivosťou. To nie je o nákupe pančúch z DM, lebo s jej príjmom nemá ani na tie.

subartic
20. jan 2024

@katkami123 no myslím že nie som jediná , stačia mi liky na mojich komentároch ktoré mi chodia do upozornení . Nie som žena v domácnosti , mám dve licencie, a prosperujúcu firmu a 5 detí k tomu . Pracujem tri dni v týždni a na otázku prečo nepracujem viac keď je 5 pracovných dní , no lebo . Jej životný štýl je v poriadku pokiaľ vyhovuje jej , nikoho nezaťažuje a od nikoho nič nechce.
Posudzuješ tú ženu cez svoju optiku , ona by mala a hento by mala a tamto by mala , a toto sa jej stane a tamto sa jej stane a dieťa bude trpieť. Aj ty si takto posudzovaná od úspešnejších a bohatších ľudí ako nezabezepčíš svojim deťom to čo oni ?
Má právo žiť ako ona uzná za vhodné a nie podla tvojej ,mojej alebo autorovej šablóny, a nikto nemá právo ju osočovať, nadávať jej alebo ju akokoľvek znevažovať.

katkami123
20. jan 2024

@subartic
Autor sa pytal na názory, o tom diskusie sú. Nebudú ju tu iné chváliť, každá z nás sa môže hodiť na živnosť a odrobiť 5h za cely týžden a nech nás živia ostatní. Ale nerobíme to. A vieš prečo? Lebo ako matka by som toto svojim deťom neurobila. Život vo veľkej finančnej neistote, odriekaní a obracaní kazdeho € na ukor detí. O jej dôchodku s tým jej príjmom ako živnostníčky sa nejdem ani baviť, dieťa raz vyrastie, tiež stratí príjem výživného, z čoho a za čo chce ona na starobu žiť… a kde… ale takej to je jedno, zas na nacucne na niekoho ako na svoju matku.

subartic
20. jan 2024

@katkami123 dobre ale to je tvoj problém ? Alebo autorov problém , alebo koho ? Len a len jej . Ale ju nikto neživí , nikto . Žije z toho čo má a viac nepotrebuje. A keď bude potrebovt viac , no tak si bude musieť viac zarobiť.
Ja nebudem hádzať hnoj na človeka len preto že takto žije, a od nikoho nič nechce. Chce niečo od autora - dovolenky, dary, výlety , spoločné bývanie , spoločný žviot ? Nechce. Množstvo žien pracuje v manželovej firme akože , prídu na hodinku dve , prehodia papiere a idú domov , mnohé žijú z pasívnych príjmov a život si užívaju inak ako v 8 hodinových muklovačkách , moja suseda zo starého bydliska nepracovala vôbec, živil ju manžel , v živote by ma nanepadlo takto o nej rozprávať ako tu pranierujete autorku .
Autor ked takú partnerku nechce , no tak nech ju nechá tak a najde si ženu podľa svojich predstáv ale bude to mať naozaj ťažké.

heleninamama
20. jan 2024

@subartic Čudujem sa, aké hlúposti tu píšeš. Keď sú tu bola ako @maminuska , tiež si mala občas zvláštne názory, najmä na mužov a vzťahy, ale v jadre si vyzerala byť rozumná žena s ťažkým osudom. A sama si písala, že na chlapa, ktorý nevie zarobiť peniaze a je neschopný by si ani nepozrela, nieto s ním mať vzťah. U ženy to neplatí? Potom si sa tu skúšala presadiť ako fiktívna právnička @21október a teraz obhajuješ ženu v zrelom veku, ktorá sa nedokáže o seba postarať?
Sama si 2x rozvedená (aj keď teraz tvrdíš, že len raz a všetky deti máš s jedným mužom, ale ja mám dobrú pamäť) a vždy si sa chválila ako veľa pracuješ, akú máš úspešnú firmu a že pracuješ, aby si sa vedela postarať o svoje deti a toto sa Ti zdá sa naozaj normálne?
Súhlasím, že žena v istom veku nepotrebuje muža v zmysle manžela a mať ho každý deň pri sebe, ale takto uvažuje silná a zabezpečená žena, ktorá má vlastné bývanie, istú prácu a peniaze, keby sa stalo čokoľvek. Žena prežívajúca s dieťaťom z mesiaca na mesiac v detskej izbe, v matkinom byte, je presne opačný typ. Stačí sú tu prečítať ako uvažuje takáto vzorka žien - nájsť kohokoľvek, kto má bývanie, využiť ho a rýchlo otehotnieť a potom sa vyhovárať na tehotenstvo, na dieťa a skúsiť sa cez to dieťa aspoň trošku zabezpečiť a zas len pár rokov preflákať. Lebo toto nie je pre rozumného a uvažujúceho muža vhodná a seberovná partnerka ani omylom. A okrem sexu mu fakt nemá čo ponúknuť.

katkami123
20. jan 2024

@heleninamama
Ja si tu @subartic tiež pamätám z jednej citlivej témy, kde sa hádala so vsetkymi, nedávalo to logiku, nakoniec vyliezlo z nej aj prečo… nebudem to tu rozmazavať, ale zranenia z nej kričia. 🫤

subartic
20. jan 2024

@heleninamama zareagujem len an to podstatné čo je predmetom tejto témy . Muža ktorý nepracuje by som nechcela pokiaľ by som si chcela založiť rodinu a mať deti. Moje podmienky boli jasné vysokoškolák a perspektívny. Ale vo veku 40+ by ma zaujímal po tej ľudskej stránke , aby somsa vedela s ním porozprávať aby som vedela s ním zabehnúť do kina a tak . A prečo , pretože už by soms ním neplánovala spoločné žitie a ani spoločné deti . Vôbec by ma nezaujímal jeho príjem a ako on funguje doma.

konikmodry111
20. jan 2024

Mna by zaujimalo @autor ako ste na tom ?

subartic
20. jan 2024

@heleninamama a na ostatné veci reagovať nebudem , škoda energie a mojho času.

bluka2
20. jan 2024

Ja sa nechcem nejako “zastavať “ autorky, ale napadlo mi, či sa neučí nejaký jazyk pozeraním tých seriálov. Moja stratégia na učenie sa to nikdy nebola, ale veľa ľudí to hovorí. Proste ešte môže byt rozdiel jej zámer “zabíjanie času” vs. zlepšovať si CV

subartic
20. jan 2024

@konikmodry111 mňaby to zaujímlo tiež .

heleninamama
20. jan 2024

@katkami123 Ja to tiež tak nejako vnímam. A nechápem tieto klamstvá a zmenené nicky.
@subartic To by si musela byť riadne zúfalá a vôbec akákoľvek žena, aby sa stretávala s niekým, kto je dobrovoľne bez peňazí a necháva sa živiť stárnucim rodičom. Majetkové rozdiely sa rovnako ako rozdiely vo vzdelaní vždy prejavia a vzťah napokon pochovajú. Bez peňazí by totiž ani to nezáväzné randenie nebolo možné. Čo budete spolu chodiť po meste ako pubertiaci, veď taký muž nebude mať ani na to kino, či obed? A súložiť sa bude v detskej izbe v byte jeho matky? Od 40nika očakávam určitú úroveň dvorenia aj randenia aj pri nezáväznom vzťahu. Rovnako ho viem ponúknuť, ale nenechám sa jednostranne využívať. A hádam nikdy nebudem nikoho sponzorovať a všetko za neho platiť, len preto, lebo sa s ním dobre zhovára. To je pre mňa totálne zúfalstvo.

subartic
20. jan 2024

@heleninamama tak každý trávi čas ako vie . Ale mať 40+ určite by som nechodila po meste a nevymetala bary, obzvášť ak by som mala deti .Ako to len potom robí autor ?

subartic
20. jan 2024

@heleninamama mňa ako človeka by prioritne on zaujímal ako človek , nie ako on funguje doma , odkiaľ má príjem a ako ho získava. Zaujímalo by ma či mi je s ním dobre.

eludka
20. jan 2024

@subartic nenadávali som na ňu a nie je to ani tvoja starosť a zapojila si sa do diskusie

ivankatomasko
20. jan 2024

Z čoho platí tú škôlku?

aandrea9
20. jan 2024

@subartic 40 ročná ženská, snivajuca o podnikaní pri netflixe, ktorú v podstate živí vlastná matka stretne chlapa, ktorý ťahá dve zamestnania. Stále nič...?

sheila121
Odpoveď bola odstránená
subartic
20. jan 2024

@aandrea9 a určite sníva o tom aby mu prala trenky a varila obedy .
@sheila121 presne tak , nič o tej žene nevieme , v podstate ani autor poriadne.

aandrea9
21. jan 2024

@sheila121 tu nepozná nikto nikoho a preds sú tu diskusie s múdrymi radami na 16 strán🤷‍♀️

sheila121
Odpoveď bola odstránená
gabrielladan
4. nov 2025

Ako to dopadlo?

Strana
z8