icon

Priateľka sa nestará o domácnosť

schmoud
30. jan 2023

Dobry den.
Baby, zeny, damy (nechcem ziadnu urazit) poradte mi prosim s mojou priatelkou. Ved kto mi poradi lepsie nez zena 🙂.
Skusim to v skratke nejak popisat: sme partnery vyse 10 rokov, dve krasne deturence, dom, zahrada, auto, pes, macka atd atd. Podla mna sa mame pomaly az nadstandartne. A tu mozno zacina cely problem. Byvame na mojom rodicovskom dome, ktory sme si pomalicky poprerabali, samozrejme je tu este vela co robit ale aj to co je spravene napr kuchyna tak sa o to vobec nestara. Ako sme zacali byvat, tak na nej pomaly ani prach neutrela, stale len potom a potom... Kupelna detto...mam pocit ze zijem zo spindirou. Samozrejme ja poupratujem, povysavam, riadi spracem ale mame vacsi dvor a nemozem byt aj na dvore aj v dome. X krat sme sa za to uz povadili, ale ide si stale svoje. Ked ma prist navsteva normalne sa hanbim :(
Dalsi dovod je keks. Nemame uz 20rokov mame okolo 40, tym chcem povedat ze nejsome ani ja ani ona nejake fit modely, stale jej hovorim ze je pekna, ze sa mi paci taka aka je, ma pekne prsia, peknu tvar, postavu. Teda hlavne v mojich ociach. Ked sme doma prosim ju aby si dala dole napr podprsenku a chodila doma bez nej, ze sa mi to jednoducho paci, vobec nic :( ako kazdy chlap ju rad omakam, vadi jej to...ked sa jej opytam ci jej smrdim alebo ci ma.uz nema rada tak ze vsetko je ok, len nema naladu a bla bla. Samotny keks niekedy aj dva mesiace nic :( a aj to ja na to tlacim...
Teraz zacala pracovat po cca 6rocnej materskej a tym ze si nosi starosti pracovne domov, tak je to este horsie. Doma si viete predstavit ten bordel a o intimnom zivote ani nehovorim. Vecer do postele chodim sam, pretoze ona sa stale suchce niekde, ci uz v obyvacke alebo kuchyna alebo neviem kde...ani neviem kedy dojde do postele. Ked neboli deti som si ju pritisol k sebe s zaspavali sme tak. Ked prisli deti tak to zacalo byt zriedkavejsie, ale pritisol som si deti. Teraz si tiez samozrejme deti pritisnem ale chcem si aj moju priatelku. Rad sa skrabkam, maznam atd. Ona ako keby bola s kamena. Proste cele zle podla mna. Rozpraval som sa s nou o tom uz vela vela krat, odpoved vacsinou stale ta ista ze dnes nema naladu, dnes musi toto spravit, dnes musi este oprat (a to je niekrdy aj 23:00) potom ma svoje dni atd atd.
Mna to uz prestava ale bavit takyto zivot :( nikdy ma nenapadlo ze budem pisat na nejaku takuto stranku, ale.asi toto je uz posledna moznost ako to zachranit. Rozmyslal som aj nad svadbou, ale toto si mam zobrat za zenu? Bude to este horsie.
Mam si najst bokovku? Mam chodit po bordeloch? Alebo co mam?
Dakujem pekne za normalne rady 🙂

sono2
30. jan 2023

@schmoud tak ju výkopni a máš pokoj.
Naozaj. Ak to je tak ako píšeš, veľmi rázne by som sa porozprávala. Druhé je, nevedel si, s kým si robíš deti?? Môj muž dobre vedel, koho si berie a aj ja. A predsav si mňa v tvojej úlohe akurát že sex nechýba. No, tak budeš ty ten, o čo sa všetko stará. Nech ona robí dvanástky a ty menej a staraj sa ty, keď je chmuľa.

diaszoky
30. jan 2023

@zuzahajdulka to nemeni nic na veci ked nechce s nim ist von ma aspon vysvetlit preco nie to si minimalne zasluzi

simca06022011
30. jan 2023

A kedysi bola iná? Ženy co sa nejdu pretrhnut upratovaním sú.. A je im to jedno. Nemyslím ze zo dna na den prestala. Najdi mladú sexi žabu, že moja drahá keď si bordelarka, pomôže nám v dome a zaplat jej nech vyradiť raz za tyzden :D možno ju to naštartuje. Poriadok nič, domáce práce nič, sex nič. . Tak v čom sa máte dobre? Inak keby za mnou chodil chlap ze mam doma chodiť bez podprsenky a pod lebo on to rad, tak sa mu vysmejem do tváre:D kto vie inak, co by na toto povedala ona 🙂

ahhola
30. jan 2023

Hm... takí moderní, 2 predbubertalne decka a už myslia na svadbu😀...
Nuž neviem, ked si s nou chodil, chodil si k nim, videl z akého hniezda vtacatko vyletelo?
Baba bud zmysel pre poriadok v sebe má, alebo nemá, kedy sa sa čiastočne natrenovat, ale keď decko rastie ako zigan na Luniku, ťažko niečo robiť.. Len znížiť očakávania, alebo zobrať poriadok do vlastnych rúk... Najať pomocnícu. Len aby potom nevybavila aj ten ssex🤣

juliet86
30. jan 2023

ach jaaaj. navrhujem vam manzelsku poradnum ak odmoetne chod sam. preco si si ju vybral ako matku deti a preco ona teba ako otca deti? konkretne dovody napis oboch. o kolko percent zarobis viac ako ona? u nas doma zial je bordel nuz tak olatime upratovacku.. ale humus a spina nie len privela.veci. odledy sa vam zhorsil sexualny zivot? ves tie deti ste dako vyrobili. radim poradnu

lenka1208
30. jan 2023

To fakt existuje muz co pouzije slovo keks namiesto sex? a ma viac ako 10 rokov? 🤢

beata_k
30. jan 2023

@schmoud Tvoja zena vyhorela. Keby si mal aspon hmlistu predstavu ake ubijajuce je robit stale to iste dookola. Ani vylet tomu nepomoze.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
annamalaga
30. jan 2023

No ktovie, aký problém má tvoja priateľka.

babulkomale
31. jan 2023

@schmoud bola som nedavno v takom dome...zena je doma na RD s mladsim, VŠ vzdelana, tvarila sa karierne kedysi, ale asi zbadala ze doma lepsie...bohuzial dom je jeden chliev, mesiace neumyte bežne viditelne plochy, nechodim po skriniach prstom, ale neda sa nezbadat ake je wc, umyvadlo, podlahy...naplo ma.
Kedysi upratoval on ale asi rezignoval, vyjadril sa ze je rad ze pozameta (ON!) ked deti zaspia 🤦
Take spindiry maju najlepsich chlapov tusim 🤷

babulkomale
31. jan 2023

@lenka1208 asi sa boji ze by mu to zmazali ako na FB.

ysseba
31. jan 2023

@schmoud Keks? To vážne? 😨

babulkomale
31. jan 2023

@loliki 😃😃😃👍👍👍

babulkomale
31. jan 2023

@schmoud tak to nie je stratene, ked chcela oprat kupene pradlo, ved nevies kto to chytal, skusal...to by tu spindiru o ktorej pisem ani nenapadlo.

babulkomale
31. jan 2023

@matana2 podarene uprimny prispevok, som sa aj zasmiala 😃👍

katarinka89
31. jan 2023

@schmoud tu na MK je to niekedy na hlavu- niektoré sú ako mníšky- áni mvlastnemu mužovi sa nedajú oblapkat.....co narobíš.....filtruj

katkami123
31. jan 2023

Tvoja žena je vyhorena, kedže predtým fungovala lepšie. Ako ty pomáhaš s pradlom, vieš žehliť, zehlíš? Vieš prať? Povedias prádlo? Varis ako často? Vysavaš? Máte umývačku riadu, robotický vysavac aspoň?

Inak, veľmi si odporuješ. Najskôr je to bordelárka, potom upratuje aj do 23:00. Radšej žehlí, lebo ma veľa pradla ako ísť na welness.

A tvoj štýl prejavu ako sa vyjadruješ je 3.cenová. Ty od nej chceš hory-doly, ale ona ti vernosť pred oltárom ani žiaden sľub nedala. Nemal si záujem sa oženiť, tak nepindaj. Ja byt nou, skôr za tebou zabuchcem dverami a idem preč. Potom by si pochopil možno, keby si bol na všetko sám, prišiel by si po praci domov, zničený, tam deti, aj im sa venovať, učiť sa s nimi, rýchlo niečo oprat, ozehlit a do toho blbecek, ktorého najviac trapi, ze nechodím bez podprsenky, aby si ma mohol lepšie “omakať” a to považuje za predohru. Kks, toto ke snáď zlý sen.

katarinka89
31. jan 2023

@babulkomale súhlas

katarinka89
31. jan 2023

@schmoud ak tieto zmeny nastali po tom, čo nastupila do prace tak to vidím na zaľúbenie sa do iného chlapa+ telefón v ruke neustále

katkami123
Autor odpoveď zmazal
katkami123
31. jan 2023

Teraz čítam, ze v podstate domáce prace považuješ za “také motkanie”.Keď v 40-tke nevieš ani pracku zapnúť, nie tvoja priateľka je problém. TY SI PROBLÉM. Prečo si ju nepožiadal o ruku, ako každý normálny, zrelý, dospelý, vyrovnaný muž, ktorý vie čo od života chce? To ti nie je trápne sa “priateľkovať” v 40-tke? Aj to o tebe veľa svedčí.

selema
31. jan 2023

Skúste si to podeliť.
Aj my máme veľký dom a preto si domáce práce delíme dnu aj okolo domu. Neviem si predstaviť, že by bolo všetko len na mne, alebo len na manželovi.
Ako sme sa sem presťahovali, cca 6 rokov, máme od začiatku rozdelenú robotu.
Napr. ja povysávam celý dom, manžel umyje dlážku, ja utriem všade prach a prezlečiem periny, on vždy umýva kúpelňu - a teda vždy žasnem, ako sa ligoce-hádam ani profi upratovacia služba by ju tak nevyleštila 🥰
Aj pri varení obeda sa striedame, raz varím ja, raz on.
Ja sa napr. každý deň učím s dcérkou a on zatiaľ prichystá večeru.
Nemá problém vytriediť a skrútiť ponožky, deti vozíme do, zo škoky tiež podľa toho kto stíha.
A ja mu zase pomáham okolo domu. Nemám problém pokosiť, či mu pomáhať napr. aj pri murovaní plotu. A takto to je vo všetkom. Treba si pomáhať a hneď bude chuť na keksík 😉

Možno taká malá rada. My máme dohodu, že čo sa dá stihnúť do 2 minút, to urobíme hneď a neodkladáme to na neskôr. A teda, super to funguje - nekopí sa "bordel".

Možno stačí len zmeniť prístup.
A začať od seba ☝️
Lebo často vidíme chybu len v tom druhom a až keď zmeníme uhoľ pohľadu, zistíme, že to môže byť úplne inak.

Keď tak teraz rozmýšľam 🤔 som nesmierne vďačná, za toho môjho mužíčka ❤
Nie je bez chýb, ale to nie je nikto!

banderaska29
31. jan 2023

autor 🙂

chyba je na oboch stranách - vždy a vo všetkom. medzi vami je očividne, čítájúc medzi riadkami, problém niekde uplne inde. riešenie je jednoduché - ak je tam láska a vôľa, zober ju na pár dní preč - piatok sobota nedela = deti k babke, vy na víkend mimo dom. ona je tá, ktorá tieto veci od teba musí počut bez iných rušivých elementov (domacnost, deti, vytrhavanie a prerušovanie debaty detmi atd). skús používať slovo milovanie, dotyky, skús aj ty byť gentlemanom 🙂 urob pre nu niečo, aby Ti tvoja žena vykvitla. ak ona na toto čaká a stále Ťa miluje, uvidíš, aké zazraky sa budu diat 🙂

- ak sa máte nadštandardne, nechajte si 1x tyzdenne vyupratovať dom upratovačkou
- 1x tyzdenne si vždy dajte rande mimo dom (opatrovateľka alebo babka k detom)
- nastavte si domáce práce a starostlivost o detičky tak, aby ste sa časovo napasovali na rovnaku hodinu, kedy si idete spolu lahnut
- dajte si víno a rozprávajte sa !
- kup jej kvety a bonbonieru, iba tak.
- povedz jej čo ku nej cítiš, ako keby ste boli čerstvo zamilovaní...

ak ona nemá nikoho a záleží jej na nej a, dajme tomu, je naozaj vyhorena, toto tvoje silne mužske "Ja" ju postaví na nohy ♥

diaszoky
31. jan 2023

@banderaska29 ved pozyval ju do wellness a nechce ist a ani sa rozpravat

malasandrika
31. jan 2023

Ak by som od Teba počúvala slovo keks a obchytkával si ma kade tade, teraz bez srandy, dostaneš ranu do zubov. Žena nie je kus tovaru na Miletičke

katkami123
Autor odpoveď zmazal
diaszoky
31. jan 2023

@katkami123 nuz ona sa nema tiez cim chvalit ani poriaodk ani sex ani vylet s muzom tak co vlastne chce? Unava je vyhovorka

loliki
31. jan 2023

@schmoud Ja to vidím takto: Ty nemáš na poriadku rodinu, ona nemá na poriadku domácnosť. Prečo čakáš od priateľky, že ti bude upratovať? Ona ti vyčíta, že si ju doteraz nezobral za manželku? Každý nech si uprace pred vlastným prahom. Každý je niekde spomalený, len v inej oblasti. Takí sme, ale vyčítame len druhým.

julish
31. jan 2023

@lentak1223 asi tak, strašná agresivita a panovačnosť z neho ide

blondtana
31. jan 2023

@schmoud Poviem ti to takto, máme kamarátov, ona lajdák, bordelárka, u nich sa nedalo nikdy fungovať, lebo kde človek pozrel, tam kopa, ani miestečko voľné, veci v skriniach nahádzane na kope, kupeľna akoby dlhoooo nevidela čistiace prostriedky, jedného dňa sa chalan schytil a začal upratovať, miestnosť po miestnosti a keď sme si spolu sadli a rozprávali sme sa o tom, tak povedal, že už sa nemohol na ten bordel pozerať, tak ho upratal a keď som sa spýtala, či mu to nevadí a on povedal, že vadí, ale on ju ľúbi takú aká je a on ju nechce meniť, lebo už by to nebola žena do ktorej sa zaľúbil 😉