Priateľova mama mi žerie nervy

29. júl 2022

Hrozne mi vadí priateľova mama. Je to falošná ženská, ohovaračná, urážlivá. Som v deviatom mesiaci tehotenstva a dala mi na prázdniny jej 11 ročnú dcéru, bola u nás 2 týždňe. Keď mi zahlásila, že tu bude ešte aj tretí, už som sa ozvala, že keď má voľno v práci (nerobí každý deň) nech si ju berie domov. Urazila sa vzala ju domov, že tak ide domov a bude doma sama a týždeň sa neozvala. Chcela jej u nás na dome (dvore) urobiť oslavu narodenín, dve oslavy, 2 dni. Pre jednu rodinu a pre druhú. Tiež som sa ozvala, že nech sa nehnevá, ale buď nech to urobí v jeden deň, ja si dva dni neželám. Urazila sa, nebude sa robiť nič. Dva týždne sa neozvala. Dnes akoby sa nechumelilo, píše mi ako sa mám? Viac mi netrebalo. Poslala som ju kade ľahšie (hormóny zrejme zauradovali) už nemám kapacitu sa s ňou naťahovať. Chcem kľud pred blížiacim sa pôrodom. Ozaj chcem tak veľa?

kikulienka94
29. júl 2022

čo na to priateľ?

monuska112
29. júl 2022

:D:D toto je super, take motivacne :D no co aspon mas pokoj, ved si si len dala hranicu a vidis ako sa osvedcilo kazda urazena svokra sa raz odrazi a prikvitne naspät :D, ale ja to vidim tak ze to asi pochopila, cize problem by mal byt vyrieseny ci?

simona92101
29. júl 2022

Bolo by fajn,keby jej priatel s kludom vysvetlil,ze uz sa necitis dobre a mas co robit sama so sebou,chces oddychovat a nie zvysny cas travit staranim sa o jej dieta,ci chystanim oslav.
V pripade,ze by prisiel na teba porod skor,kam by si ju dala?priatel je akeho nazoru?

autor
29. júl 2022

@kikulienka94 priateľ jej dohovára, povie jej, urazí sa aj naňho a jemu to je potom jedno. Ona sa aj tak priplazí.

danka808
29. júl 2022

Co tvoja polovicka na to? Ako vnima to ako sa bavite spolu a co mama robi? Ono o tychto veciach sa treba rozpravat medzi sebou, aby aj on nejako reagoval.

autor
29. júl 2022

@simona92101 jej nevysvetliš. Dnes v tej konverzácii, mi napísala, že akože nech jej vysvetlím s kým má nechať malú? (11rocnu) Som ju schladila, že co ja s tym mám? Má tam babky, krstnych. Je veľká môže byť aj sama. Nech si v práci s mužom vezmú dovolenku. Majú na to nárok. Proste sa rátalo s tým, že budem na materskej, budem sa musieť starať

vikes
29. júl 2022

Svokra len skúša vašu hranicu tolerancie. Musíte vydržať, možno sa raz uvedomí a možno nie. Každopádne želám veľa síl a ľahký pôrod.

simona92101
29. júl 2022

A keby ti nahle praskla voda,ty ju kam das? Hadam nechce,aby si ju do posledneho dna pred porodom strazila

bluka2
29. júl 2022

@simona92101 snáď nie je na druhom konci planéty, to by si ju proste vyzdvihla

autor
29. júl 2022

@simona92101 to by najradšej asi chcela. Býva od nás 5km. Malá mi nevadí mam ju rada, len už nevládzem. Večne upratovať, variť, obsluhovať a stále dookola celý deň fungovať.

simona92101
29. júl 2022

@bluka2 tak ale sama autorka pise,ze uz nevladze,este aj v tychto teplotach sa jej necudujem..ja som v 30tt,a tiez su dni kedy naozaj nevladzem a to mam doma este 3 rocnu dceru..ak ma svokra moznost ju dat inam na strazenie,nevidim dovod aby sa urazala

julka188
29. júl 2022

Mozno o desat rokov budes ty v situacii, ze tvoje dieta bude mat prazdniny a ty si nebudes moct vybrat 60 dni dovolenky.... Potom mozno budes pozerat na dnesny nekonecne neprijemny problem inak 😉

mikadooo
29. júl 2022

@julka188 nehnevaj sa, ale dať žene, ktorá je prvý krát vo svojom živote v deviatom mesiaci svoje 11 ročné dieťa len tak bez opýtania, je hrubosť najväčšieho zrna. Ja mám deti tri, takisto majú 2 mesiace prázdniny, ale v živote by ma nenapadlo, len tak ich niekam hodiť niekomu, lebo veď ten dotyčný je aj tak doma, tak nech sa mi stará i decko lebo ja chudera musím do roboty... A ešte žene v deviatom mesiaci??? Wtf? Ja som bola 3x ako parná lokomotíva, bola som rada že som, ok, o svoje som sa postarala, lebo som musela. Ale aby som sa starala o cudzie, lebo má prázdniny??? najradšej by som tie svoje niekam dala, ale nebolo kam. To je elementárna slušnosť, že sa najskôr opýtam a rátam aj s negatívnou odpoveďou... Tie roky predtým kam svokra odkladala svoje dieťa? Podľa mňa @autorka robíš dobre, priateľova mama nech sa uráža koľko chce. Ak nevie normálne komunikovať, je to len a len jej problém a nie tvoj.

jaond19
29. júl 2022

Jej povedz ze kolkokrat ty budes strazit 11 rocnu, tolkokrat bude ona potom strazit tvoje uvrieskane 3 rocné ked bude mat tolko .

bluka2
29. júl 2022

@simona92101 súhlasím, ale 11 ročné dievča treba akože ešte nejako vôbec strážiť? Išlo skôr o vzájomnú spoločnosť, nie? Však v tom veku si spraví už všetko sama a vlastne môže byť skôr pomocnícka

mimi3008
29. júl 2022

@bluka2 tak minimalne jej treba varit, upratat po nej a mozno aj oprat, ked tam je dlhsie

bessie12
29. júl 2022

@mimi3008 v tom veku som uz vedela uvarit ci upiect klobasu, urobit prazenicu, jaternice si osmazit, uvarit parky a obcas nejaku tu sackovu polievku. A mozno aj viac, ale to by som sa musela opytat matky, lebo ja si uz velmi nepamätam.

bluka2
29. júl 2022

@mimi3008 tak mne je už fakt zajedno, či sa starám o jedlo pre seba alebo pre seba a dcéru, nevidim v tom prácu navyše, ktorá by stala za zmienku. Teraz v lete ani nemusí prať svetre, dlhé veci, ponožky, tých pár letných kúskov sa mi tiež nezdá nič... Upratovať po 11 ročnej? Nikdy! To nerobím ani po 7 ročnej. Skôr ona uprace prevádzkový neporiadok...

simona92101
29. júl 2022

@bluka2 mala som moznost jedno leto strazit 10 rocnu neter, a teda samostatna nebola vobec..len vzdychala podme niekam,nudim sa, cakala co jej nalozim na tanier,upratat po sebe vobec, trebalo jej robit program cely den.vecer som bola rada ze isla spat 😏 ono zalezi od dietata ako je naucene z domu,to ze niekto v tom veku vedel upiect klobasu alebo uvarit polievku este neznamena,ze to vedia vsetci..

guliver19
29. júl 2022

Konecne asertivna nevesta co netrpi jak nesebavedomy psik vymysli svokry. Lebo s takymi sa tu vrece roztrhlo poslednu sobu a nechapem ako mozu byt tie zeny tak nesvojpravne a nechat si veci co pisu. Ved zvysim hlas a pekne sebavedomo vydiskutujem co sa mi nepaci.
Dobre si spravila!

olimuc
29. júl 2022

11 rocna moze ist do tabora, ci denneho alebo pobyt, tonie je skolkar, ked na nu rodicia nemaju cas, ale to stoji peniaze a cas, niekam zaviezt a nieco vybavit. Ked nevie vybavit svokra, tak tvoj priatel. Nie nemas ju preco strazit a mala bude mat viac zazitkov ako s tebou na dvore

gabika99
29. júl 2022

Ja mám 11 ročnú zacinajucu tenagerku. Musí byť už aj sama doma, inak sa to nedá. Bola aj v tabore. Keby som mala takú možnosť - nevestu, najprv by som sa nevesty opýtala, ak by bola ochotná, tak na čas, kým som v práci by som bola rada, že je u nej, pod dozorom. Ešte by som im aj navarila. Určite nie dva týždne v kuse, to je fakt veľa. Len cez deň, kým som v práci, ozaj bývate blízko. A 11 ročná vie byť super spoločnosti, aj pomôcť by už mala vedieť.
K ostatnému poviem len toľko, dobre si spravila a povedala, inak by si stále viac a viac svokra dovolovala, skúšala hranice.

autor
29. júl 2022

@simona92101 ako by si písala o nej. Presne takto to bolo. Nie je veľmi sebestačná. Vsetko som jej musela nakazovať, uprac si posteľ, umy si zuby, odprac po sebe kelimok od jogurtu .. Ja som jej program nevymyslala, nakoľko boli príšerné horúčavy a bolo mi celkom nevoľno. Čiže v kuse nudím sa, nudim sa. Mrzelo ma to. A svokruša ten druhý týždeň mala v práci od pondelka do štvrtka voľno. A az vo štvrtok si zmyslela a vzala ju na kupko a večer mi ju pekne priniesla. 🤷🏻‍♀️

stanislavicenka
29. júl 2022

@julka188 hodnotis a porovnavas neporovnatelne. Autorka nema povinnost sa starat o svoju svagrinu. A bodka. Ja by som toto neziadala. Mam dve male deti, babky nebyvaju okolo nas. Dovolenku si delime

julka188
29. júl 2022

@stanislavicenka ja som nic nehodnotila, ani neporovnavala. Sama autorka posudi, ci je zivot spirala a prave takato situacia sa jej don vrati, no z druheho pohladu. Potom jej bude "zrat nervy" mozno niekto iny. A mozno nie.

dilino
29. júl 2022

TY máš 11 ročnu veľku dievku obsluhovať v 9 mesiaci hálooo jeho mama sa zblaznila.A milému by som to hned vysvetlila ked jeho mama k vám dala jeh sestru a vydi ako TI je že už nevieš pomaličky ani chodiť a ON na to nič no to by na mňa nebolo.Niesi precitlivela ale toto sa nerobi že šupnem 11 ročnu k žene ktora je v poslednom mesiaci tehotenstva.Co ONA nerodila neni uvedomela ved má dve deti tvojho priateľa a jeho sestru.Jej niekto niekoho doniesol na straženie v 9 mesiaci bože niektore ženy si nevedia uvedomiť.CO ak by TI už trebalo ísť každu chviľu do nemocnice a čo s ňou s 11 ročnou švagrinou.

stanislavicenka
29. júl 2022

@julka188 stale to nechapes. Nie je to jej povinnost, a sproste reci typu zivot je spiral, ci karma je xdarma si treba setrit pre niekoho menej dichaplneho. Je to iba na vyvolanie strachu. Ja tiez svokru neziadam, aby straxila moje deti🤦.

julka188
29. júl 2022

@stanislavicenka a ja, som nuekde pisala, ze he to jej povinnost? Nie. A je zbytocne, co tu napisem, autorka z principu nema rada svoju svokru, ktora vlastne ani je svokra na papieri nie je. Citit to z kazdeho jej slova. A to ja nezmenim. No mozno si tych par rokov spomenie na moje slova, ale zrejme asi nie.

stanislavicenka
29. júl 2022

@julka188 🤦 predpokladam, ze ty uz svokra si. ja nemam taky pocit. A uplne opominas, ze je v 9tom mesiaci, a stale hovorim, nie je to jej povinnost. Keby sa sama ponukne, je to ine. Keby sa spyta svokra, ci ju moze postrazit. Ja tiez nevesiam svoje deti rodine,lebo nemam 60 dni dovolenky, a nestrasim niekoho spiralou zivota🤦

laila22
29. júl 2022

@bluka2 presne 11je už skôr spoločníčka. Nie je to dieťa, ktorému treba behať za zadkom. A veru by som jej dala aj vysávač, poriadok nech udržuje.A predpokladám, že autorka vari tak či tak. Niečo asi musí jest... Tak sa pri nej zvezie aj mala. Neviem, ale ja som šla do pôrodnice od šporaku, keď mi praskla plodová voda.. 🙂. Nevidela by som to tak tragicky. A raz bude potrebovať autorka postrážiť svoje deti. Potom ju pošle do prdele svokra.