icon

Priateľova reakcia

anna1999
6. jan 2016

Ako by ste sa zachovali vy keby vam priatel povedal ze ho uz nemate cakat uvas len kvoli tomu ze som nechcela is snim a jeho rodicmi do jedneho nakupneho centra ...vdaka za odpovede

Strana
z4
anna1999
autor
7. jan 2016

@macamac vdaka ,,, tak ja neviem čo je snimm ked mi dačo povie zle tak až potom si to uvedomi ale neni to prvykrat ,, nechala by som ho len že bojim sa asi samoty alebo ja neviem prečo to nedokažem možno preto lebo ho lubim a som na neho už naviazana :(

macamac
7. jan 2016

@anna1999 samoty? v 18-tke? nebuď smiešna 😉
a inak, nechápem, prečo sa ľudia boja samoty
samota je občas vcelku fajn. naučíš sa lepšie si rozumieť, máš čas na seba, svoje koníčky, spoznávať seba, čo chceš a čo nie, kam má tvoj život smerovať...
si mladučká, všetko máš pred sebou. všetko.
keby si tu čítala príbehy žien, čo ostali samé s deťmi, staršie od teba...a aký pekný život mnohé nakoniec čakal. aj nový partner, ktorý ich miluje aj s ich deťmi.
nechápem ten pesimizmus v tvojom veku.
vravím, popracuj na svojom sebavedomí. tam to viazne 😉

staronova
7. jan 2016

@anna1999 tak dievča za dva roky tu založíš inú tému s názvom...priateľ, mám dieťa, atd....čo dalej, poradte...len tak dalej..bude čo čítať...komu niet rady -ten do neho kamenom-sám do nej spadne 😀 😀 😀 😀 😀 😀

gviera
7. jan 2016

Zdá sa, že aj naivita môže mať nekonečné rozmery...

moonlight1210
7. jan 2016

@anna1999
@timikaj1
a co takto to brat ako ukazku toho, ze sa jednoducho treba vediet zamysliet, ako autorka sformuluje svoj pribeh, problem, resp. neskor reakcie v diskusii?
nehovorte, ze potom to nebude autenticke, od srdca a pravdive, ak sa najprv zamysli, co ide pisat.
mozno to nebude tak ako na jazyku, ale bude to - objektivnejsie.

lebo co sa deje, ked sa zamylisme nad tym, co ideme napisat?
castokrat najdeme zrazu odpoved aj sami.
lebo sme nuteni si to v duchu prebrat, pospajat suvislosti, aby sme pribeh vylozili co najlogickejsie - a zrazu sa tie suvislosti ukazu aj nam, hoci doteraz sme ich nevideli. ale boli sme nuteni ich zrazu najst, ked sme to chceli podat verejne niekomu inému (a k tomuto nas nedonuti ani podanie kamoske, ci mame, lebo oni uz o nas vela vedia, takze vela veci im uz nemusime vysvetlovat. a preto nad nimi uz neuvazujeme.).

a hlavne prosim - tie veci v pozadi pribehu.
kazdy si svoje krovie za svojim pribehom, ci problémom pozna velmi dobre. ale to neznamena, ze ho poznaju aj vsetci tu, alebo si ho domyslia.
takze ak sa poda odrobinka, neda sa cakat, ze na jej zaklade pride komplexna odpoved. kazdy tu odrobinku bude skumat na zaklade vlastnych skusenosti a podla toho sa vyjadri (keby to slo inak, tak aj psycholog vas vybavi v ambulacnii za desat minut a idete domov spokojni a vyrieseni. ale nie, aj on s vami bude najprv hodne hovorit, aby preskumal co najsirsie pozadie problemu.).
takze ano, dostanene aj odpovede od veci, ktore nastvu, urazia, atd.
preto dodatocne reakcie typu: no ale za tym je este aj toto, aj hento, co ty o tom vies, nic nevies, co sa tu ku mne vyjadrujes, ked nic nevies... nie je to smiesne sa takto pechorit ako kohut na smetisku?

a na odrobinku typu - varim ryzu takto, nejde mi to - sa da odpovedat v pohode jednorazovo.
ale odbrobinka - priatel sa chova takto a hentak, co s tym? - to je uz na pohlad nieco, co ma siroke pozadie vplyvov, co na jeho chovanie vplyvaju.

zle polozena otazka = zle odpovede = zbytocna hadka na MK.

preto @anna1999 na tvoju otazku o priatelovi sa neda dat jednoducha odpoved. lebo nikto nevie, ako to presne medzi vami je.
a ak ho pohania a ty sa urazis za neho, tak ti je tazko poradit. lebo nakoniec je to tak, ze akoby nevies, co chces.
ci sa chces len na chvilku vyzalovat, lebo si na neho nahnevana, na chvilku byt pomojkana, ze je to grobian, a potom upokojena mu velkodusne odpustit, lebo ho mas aj tak rada (ale zial, on si to najpravdepodobnejsie nebude vôbec vazit).
alebo naozaj ta to trapi a naozaj s tym chces nieco urobit. ale to zial zas nejde bez toho, aby si nieco nemusela obetovat (vlastna skusenost).
obcas sa problem neda vyriesit tak, aby ostal vlk syty i ovca cela. a hlavne vo vztahu s dvoma vyraznymi protipólmi (ty s laskou, on naladovo podla pocasia).

anna1999
autor
7. jan 2016
1tatiana137
7. jan 2016
Používateľ 1tatiana137 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od 1tatiana137.

naivita naozaj moze byt nekonecna ;)

alaguema
7. jan 2016

@anna1999 rozumiem ti. Aj ja som sa v tvojom veku samoty bála. Bol to následok nejakých okolností, ktoré sa vtedy v mojom živote udiali. Ľudia si myslia, že 18 ročný človek musí zákonite skákať od radosti po plafón len tak bez príčiny a ísť svetom s ľahkosťou mladosti a nič ho netrápi. No nie je to tak a práve takých skôr smutných, nahnevaných a možno osamelých mladých ľudí je stále viac a viac. EMO asi nevzniklo náhodou. Predpokladám, že nemáš rodinné zázemie, aké by si možno potrebovala. Mladá žena v takom prípade hľadá nejaké náhradné, samozrejme, v osobe nejakého muža/chlapca. Zlá správa je, že len vo veľmi výnimočných prípadoch ho aj nájde. Väčšinou nejaký blb vycíti jej zúfalstvo a začne ho zneužívať. Oveľa lepšie je naučiť sa stáť na vlastných a nebáť sa. Veď sa nemáš čoho. Samota má tiež svoj zmysel, často sa o sebe dozvieš viac, než keď sama nie si. Hlavu hore, dolej si sebaúcty a pošli ho asertívnym spôsobom do hája 🙂 Jediný človek, od ktorého závisí, či budeš spokojná a vyrovnaná, si ty 🙂

jhalena
7. jan 2016

@ena70 Neviem preco si k @anna1999 dovolujes taky ton. Ocividne je mlada, neskusena, mozno neposluchne rady, ale ma pravo si narazit zobak. Hlavne ty si jej podsunula ohladom dietata nieco, co ani nepisala. Ty si tu prva nezvladla tvoje emocie. Vyprovokovala si ju k reakcii akej si ju vyprovokovala a nasledne si ju za tu reakciu sprdla.

ena70
7. jan 2016

@jhalena otázka dieťaťa bola nadhodená už na 2. strane a nie mnou, tak čítaj pozornejšie !!!

tykat
7. jan 2016

@anna1999 tak uz len dufaj ze to dodrzi a uz nikdy nepride...ver mi, bude to to najlepsie co pre teba kedy urobil

kejsinka
7. jan 2016

@ena70 aj tak .. Nemas sa starat do toho co nemas

ninive16
11. jan 2016

@anna1999 Je veľmi ťažké poradiť ti, lebo všetko si prežívaš sama a len ty vieš ako to bolo a je. Láska je veľmi krásna vec a krásne spoločné spomienky majú pre nás veľkú cenu. Veľká väčšina žien prispela svojim pohľadom nezainteresovaného človeka. Jasné, že každá druhá, alebo prvá ? by ho opustila, lebo ich nič nespája. Bez urážky, ale realita je taká, že fakt neexistuje vzťah, kde sú obaja parneri LEN tolerantní a úctiví. To neexistuje. Nedorozumenia často nemajú konca kraja. V konečnom dôsledku si svoje musíš odžiť sama a prijať to, ako sa rozhodneš. Nemá zmysel vravieť, že si mladá na riešenie podobných vecí, lebo nie si. Chcem vidieť, ako väčšina tých, ktoré písali tieto komentátre s nikým nechodili až do svojej 20-tky, boli na študijných pobytoch a pod. Ja som nerandila do 19, bola som na študijnom pobyte a s partnerom sme spolu doteraz. A keď som si ho po rokoch brala, tak ma riadne prekvapil. Odpúšťala som a odpúšťam. Ako veľká väčšina na fóre. Ako sa rozhodneš ty- či mu dáš ZASA ďalšiu šancu, alebo sa na neho vykašleš, to už je na tebe. Prajem ti veľa šťastia.

ninive16
11. jan 2016

@alaguema Pekne napísané a hlavne pravdivé.

Strana
z4