Priateľova rodina ma ignoruje: Mám to brať osobne?
Ahojte, zaujíma ma či ja preháňam alebo sa cítim dotknutá právom.
S priateľom bývame spolu, kúpili sme si dom. Jeho rodina prišla na jeseň v čase kedy som mala narodeniny na výpomoc - boli u nás asi 3 noci. Pomohli na záhrade. Deň predtým ako prišli mi priateľ v obývačke pripravil nejaké balóny, výzdobu HAPPY BIRTHDAY na celú stenu nad gaučom.
Jeho rodina 4 dni sedela pod tým 3metrovym nápisom a nepodali mi ani ruku ani sa o tom nezmienili. Jeho brat žije v zahraničí a povedzme si rovno - dnes ešte aj deti v škôlke vedia čo to znamená happy birthday. Výzdobu som dole nedávala, lebo po ich odchode som plánovala oslavu u nás doma. Nepodali mi ani ruku. Ja na oslavu jeho rodičov som napiekla fakt peknú tortu aj kúpila darček. Oni totálne odignorovali, že som mala narodeniny. Dokonca im o tom nepovedal ani frajer, ale keďže videli ten veľký napis, príde mi, že sa rozhodli to ignorovať. Za celú dobu čo sme s priateľom sa ma neopytali ani raz či mám súrodencov, kde som študovala, čo robim. Kto sú moji rodičia (stretli sa ale ani ich sa nič nepýtali). Pred týždňom tu boli zas a jeho otec mal opäť narodeniny. Ja som človek čo nevie skrývať keď sa mi niečo nepáči, alebo sa cítim neprijemne. Priateľ kúpil víno nech mu aspoň zagratulujem - nemám s tým problém, ale povedala som si, že teda nič viac nebudem robiť. Ani torta, ani výzdoba ani nič extra. Podala som mu teda ruku a víno.
Vždy keď niečo poviem, okomentuju to len so slovami “mhm” alebo ma ani nepustia k slovu alebo to odignorujú. Proste sa v ich spoločnosti necítim dobre a podľa mňa je to vzájomne aj keď ja som sa zo začiatku snažila byť milá, pomôcť v kuchyni, nikdy sme neprišli na návštevu s prázdnou rukou, zaujímala som sa o nich, ale uprimne je mi to už jedno. Priateľ hovorí, že si to namyšľam a že to tak určite nie je, ale ja si myslím, že vyslovene majú niečo proti mne.
@anonym_5f546e volím odísť než sedieť ticho pri stole kde sa somnou nikto nebaví a pozerať do zeme
@anonym_autor nemusíš pozerať do zeme, môžeš počúvať o čom sa bavia a tak ich lepšie spoznať. Mám pocit, že ich ani nechceš spoznať, pýtala si sa ich niečo len pro forma, aby sa oni pýtali zasa teba. Pravdepodobne tvoje skutočné pohnútky vycítili a nejdú s tebou hrať toto tvoje divadielko. A ty ešte odídeš, keď sa s tebou nebavia podľa tvojich predstáv. No rob ako chceš, pripadáš mi taká falošná, ktorá sa hrá na empatickú.
@anonym_autor
nechce sa mi všetko čítať, tak sa len opýtam.
ty si im povedala, že máš narodeniny? že nech sa páči môžeme posedieť, chcem vás pohostiť, nakoľko mám sviatok.
@anonym_8698c2 že ma ignoruju, nemajú radi, nezaujímajú sa, nič sa nepýtajú. Oslava je len čerešnička na torte. Ako to zmeniť? Mali ste podobny problem? Zlepšilo sa to?
Všetci riešia jebn*tu oslavu. Mne ide o že ma nemajú zrejme radi a neviem kvôli comu
@anonym_autor balóny, tortu, narodeniny svokra aj svoje... riešiš ty, my len komentujeme čo si opísala v úvode.
@anonym_autor
ty si im povedala, že máš narodeniny? že nech sa páči môžeme posedieť, chcem vás pohostiť, nakoľko mám sviatok.
@mondolina nepovedala, ani jej frajer im to nepovedal. A o tom to celé je. Pozvali ich domov na brigádu, svokrovci im pomáhali 4 dni. Oni dvaja sa ani slovkom nezmienili o jej sviatku. A ona sa cíti dotknuto, že sa nedovtípili skrz balóny, že má narodeniny a ani jej ruku nepodali 🤷♀️
@anonym_5f546e volím odísť než sedieť ticho pri stole kde sa somnou nikto nebaví a pozerať do zeme
@anonym_autor tak potom spoločnú reč nikdy nenájdete keď utekáš 🤷 sed tam na zadku a počúvaj ..... a beriem späť to že si veľmi milá 🤭😀 inak stále si neodpovedala koľko máš rokov 😜
Zeny, ale oni su spolu uz 2,5 roka. To snad uz svokra vie, kedy ma jej nadejna nevesta narodeniny. Teda mne blahozala svokra od prveho sviatku ako ma spoznala. Vedela od svojho syna, mojho uz manzela, kedy mam sviatok.
Autorka, a to za 2,5 roka ti ani jeden krat nezablahozelali nadejni svokrovci? A co vianoce?
@mondolina nepovedala, ani jej frajer im to nepovedal. A o tom to celé je. Pozvali ich domov na brigádu, svokrovci im pomáhali 4 dni. Oni dvaja sa ani slovkom nezmienili o jej sviatku. A ona sa cíti dotknuto, že sa nedovtípili skrz balóny, že má narodeniny a ani jej ruku nepodali 🤷♀️
@anonym_5f546e ja som sa pýtala na všetko čo ma napadlo, oni na nič. Gratulujem ti odhalila si ma som falosnica 😂
@nikaeli prišli orezat stromy ktoré chcel orezat frajer. Môj otec tiež pomáhal celý cas. Nerobili len oni. Ponúkla som ich napečeným, varila som. Ok to je jedno ďakujem za komenty 🙂 bolo to zle odkomunikované na oboch stranách
Autorka, a to za 2,5 roka ti ani jeden krat nezablahozelali nadejni svokrovci? A co vianoce?
@anonym_e45134 nie, ani raz. Ja im áno aj tortu som upiekla
@anonym_autor
@mondolina oslava nebola pre nich. 3 ci koľko dní dopredu si autorka nainstalovala balóny pre svojich a dúfala, že jej budú blahoželám len tak aj iní. Ze sa akoze dovtipia
@mondolina oslava nebola pre nich. 3 ci koľko dní dopredu si autorka nainstalovala balóny pre svojich a dúfala, že jej budú blahoželám len tak aj iní. Ze sa akoze dovtipia
@anonym_149bb4 posledný KRÁT PÍŠEM ŽE BALÓNY TAM DAL FRAJER DEŇ PRED ICH PRÍCHODOM (v deň narodenin) keď som nebola doma ako prekvapko. Ja som si nič nedala
@anonym_5f546e ja som sa pýtala na všetko čo ma napadlo, oni na nič. Gratulujem ti odhalila si ma som falosnica 😂
@nikaeli prišli orezat stromy ktoré chcel orezat frajer. Môj otec tiež pomáhal celý cas. Nerobili len oni. Ponúkla som ich napečeným, varila som. Ok to je jedno ďakujem za komenty 🙂 bolo to zle odkomunikované na oboch stranách
@anonym_autor ale ono sa to takto robí, keď niekto príde pomáhať. Chlapi robia, gazdiná varí. Prečo to vnímaš ako niečo navyše? prišli robiť okolo vášho domu, je jasné, že sa potrebujú najesť. Pozval ich tvoj frajer - vy ste sa o tom predtým nebavili? urobil tak z vlastného rozhodnutia? bola si proti? teraz spomínaš aj tvojho otca - on ti blahoželal?
@anonym_autor ale ono sa to takto robí, keď niekto príde pomáhať. Chlapi robia, gazdiná varí. Prečo to vnímaš ako niečo navyše? prišli robiť okolo vášho domu, je jasné, že sa potrebujú najesť. Pozval ich tvoj frajer - vy ste sa o tom predtým nebavili? urobil tak z vlastného rozhodnutia? bola si proti? teraz spomínaš aj tvojho otca - on ti blahoželal?
@nikaeli áno otec- blahoželal mi v deň narodenín. Tu ide o to že absolútne nejavia záujem o to aby ma spoznali. Podľa mňa ani nevedia ako sa volám priezviskom. Všetci tu rozoberajú nejakú blbú oslavu, ale absolútne to nebola pointa celého príspevku. Každý si vyberie len niečo za čo ma môže zhejtovat. A neviem či tu majú komentujúce hlavu v piesku alebo majú obmedzené chápanie problému, ale môj hlavný problém je to že má dlhodobo ignorujú a neviem si predstaviť aké to bude ak budeme mať deti. To budú ignorovať aj ich?
@nikaeli áno otec- blahoželal mi v deň narodenín. Tu ide o to že absolútne nejavia záujem o to aby ma spoznali. Podľa mňa ani nevedia ako sa volám priezviskom. Všetci tu rozoberajú nejakú blbú oslavu, ale absolútne to nebola pointa celého príspevku. Každý si vyberie len niečo za čo ma môže zhejtovat. A neviem či tu majú komentujúce hlavu v piesku alebo majú obmedzené chápanie problému, ale môj hlavný problém je to že má dlhodobo ignorujú a neviem si predstaviť aké to bude ak budeme mať deti. To budú ignorovať aj ich?
@anonym_autor Vnucata ignorovat nebudu, len teba. Ale naozaj zamysli sa nad tym, ze chyba je v tvojom priatelovi. To on im musi povedat, ze mas sviatok a nech zablahozelaju. Ked on na to kasle, tak im to moze byt jedno. Takze povedz priatelovi vsetko ako to ty citis. A snad im povie.
@anonym_8698c2 že ma ignoruju, nemajú radi, nezaujímajú sa, nič sa nepýtajú. Oslava je len čerešnička na torte. Ako to zmeniť? Mali ste podobny problem? Zlepšilo sa to?
Všetci riešia jebn*tu oslavu. Mne ide o že ma nemajú zrejme radi a neviem kvôli comu
@anonym_autor napisala si, ze byvaju daleko a ked tam frajer ide za nimi, ty uz nechodievas. tam by som hladala pricinu, preco ta "nemaju radi" - mozno im to prekaza, mozno ta skratka len nepoznaju a nevedia, o com sa s tebou bavit. nenapisala si, aka si ty ako osoba, aki su oni ako ludia, mozno ste len odlisni.
@anonym_autor napisala si, ze byvaju daleko a ked tam frajer ide za nimi, ty uz nechodievas. tam by som hladala pricinu, preco ta "nemaju radi" - mozno im to prekaza, mozno ta skratka len nepoznaju a nevedia, o com sa s tebou bavit. nenapisala si, aka si ty ako osoba, aki su oni ako ludia, mozno ste len odlisni.
@deedol @anonym_autor a možno si oni myslia, že ich ignoruješ, keď k nim nechodíš 🤷♀️ nemáš záujem tráviť s nimi čas, spoznávať ich rodinu, zvyky. Ťažko je to takto hodnotiť cez písmenká.
@anonym_autor tak potom aký máte vzťah s tým priateľom??? Tebe samej to nie je divne? Co ti bránilo im samej povedať, že dnes mam narodeniny, dajte si bábovku? To, ze si im varila je úplná samozrejmosť, keď ti došli makať na dom
@anonym_autor vieš co, ako to tu tradične býva, ja by som rada poznala aj verziu z druhej strany. Lebo vy medzi sebou rozhodne nemáte zdravý vzťah. Poznám ludi, ktorí takéto zitie na divoko neuznávajú. Kamoskina mama jej napr.jasne povedala, že zvedava bude až na manžela, ze jej známosti ju nezaujímajú. A celkom ju chápem. Ale zase sa nechýbala takto ignorantsky samozrejme. Takže niečo mi ti nesedí.
@anonym_autor vieš co, ako to tu tradične býva, ja by som rada poznala aj verziu z druhej strany. Lebo vy medzi sebou rozhodne nemáte zdravý vzťah. Poznám ludi, ktorí takéto zitie na divoko neuznávajú. Kamoskina mama jej napr.jasne povedala, že zvedava bude až na manžela, ze jej známosti ju nezaujímajú. A celkom ju chápem. Ale zase sa nechýbala takto ignorantsky samozrejme. Takže niečo mi ti nesedí.
@anonym_149bb4 podľa mňa ak niekomu musím hovoriť že som mala narodeniny, tak je to vnucovanie sa že poďte mi zagratulovať. Ja by som bola oveľa radšej keby im to povie môj frajer alebo kebyže im to samým dopne z toho čo vidia a povedia aha mala si narodeniny tak všetko najlepšie dodatočne. Ja som naozaj nevedela, že im to nepovedal že som mala narodeniny. Bola som v tom ze pridu, podajú mi aspoň ruku a ideme robiť. Ja so naozaj nepotrpim na materiálne dary, ani na ceremónie. Dokonca nie som ani ten typ čo chce byt stredobodom pozornosti - som introvert a možno aj preto som sa im hanbila povedať že som mala narodeniny aby si to nevysvetlili tak že vyžadujem aby mi zagratulovali.
@anonym_149bb4 žitie na divoko alebo nie, ja si nepotrpim ani na svadbu ani som nikdy nesnívala o tom že budem nevesta. Ja by som najradšej žila len tak, že keď sa niečo stane každý pobalí veci a ide svojou cestou. Ja si myslím, že možno jeho otec nemá rad ženy s vlastnym názorom, len také čo pritakávajú. Fakt neviem, ale frajera som sa pýtala veľa na jeho rodinu a aj v ich spoločnosti som sa snažila sa s nimi rozprávať. Ale nebaví ma zapájať sa do konverzácie kde očividne somnou nemajú chuť hovoriť. Je to neprijemne a radšej budem sedieť v izbe sama a robiť si svoje veci ako počúvať debatu do ktorej sa ani nechcem zapojiť lebo na mňa budú pozerať akoby som spadla z inej planéty. Som pritom výrečná
@anonym_149bb4 podľa mňa ak niekomu musím hovoriť že som mala narodeniny, tak je to vnucovanie sa že poďte mi zagratulovať. Ja by som bola oveľa radšej keby im to povie môj frajer alebo kebyže im to samým dopne z toho čo vidia a povedia aha mala si narodeniny tak všetko najlepšie dodatočne. Ja som naozaj nevedela, že im to nepovedal že som mala narodeniny. Bola som v tom ze pridu, podajú mi aspoň ruku a ideme robiť. Ja so naozaj nepotrpim na materiálne dary, ani na ceremónie. Dokonca nie som ani ten typ čo chce byt stredobodom pozornosti - som introvert a možno aj preto som sa im hanbila povedať že som mala narodeniny aby si to nevysvetlili tak že vyžadujem aby mi zagratulovali.
@anonym_149bb4 žitie na divoko alebo nie, ja si nepotrpim ani na svadbu ani som nikdy nesnívala o tom že budem nevesta. Ja by som najradšej žila len tak, že keď sa niečo stane každý pobalí veci a ide svojou cestou. Ja si myslím, že možno jeho otec nemá rad ženy s vlastnym názorom, len také čo pritakávajú. Fakt neviem, ale frajera som sa pýtala veľa na jeho rodinu a aj v ich spoločnosti som sa snažila sa s nimi rozprávať. Ale nebaví ma zapájať sa do konverzácie kde očividne somnou nemajú chuť hovoriť. Je to neprijemne a radšej budem sedieť v izbe sama a robiť si svoje veci ako počúvať debatu do ktorej sa ani nechcem zapojiť lebo na mňa budú pozerať akoby som spadla z inej planéty. Som pritom výrečná
@anonym_autor introvert. To vysvetľuje všetko.
Návštevy ta nebavia, diskutovať tiez nie. Ono ako sa vravi, komu niet rady, tomu niet pomoci. A to si tomu tvojmu nevedela teda povedať, aby svojim povedal ze mas teda narodeniny? Vy ste tam divni všetci 🤦♀️
@anonym_autor introvert. To vysvetľuje všetko.
Návštevy ta nebavia, diskutovať tiez nie. Ono ako sa vravi, komu niet rady, tomu niet pomoci. A to si tomu tvojmu nevedela teda povedať, aby svojim povedal ze mas teda narodeniny? Vy ste tam divni všetci 🤦♀️
@anonym_149bb4 píšem že som výrečná, zas si sa chytila niečoho a ideš sa navážať? Na návštevy som k ním chodila ale ani teba by nebavilo chodiť niekde kde sa cítiš zle. Frajer dostal kapky keď odišli (Keď som zistila že im nič nepovedal)
Ale ty tiež píšeš že tam ani nechodiš. Že frajer k nim chodí sám. Tiež ich ignoruješ
@anonym_149bb4 píšem že som výrečná, zas si sa chytila niečoho a ideš sa navážať? Na návštevy som k ním chodila ale ani teba by nebavilo chodiť niekde kde sa cítiš zle. Frajer dostal kapky keď odišli (Keď som zistila že im nič nepovedal)
@anonym_autor Dobre si urobila, ze si to povedala priatelovi. Uz len pockat, ci sa zmenia. Lebo naozaj dolezite je, ako sa tvoj priatel postavi za teba pred rodicmi. Drzim palce. Snad sa spamataju. Lebo mat 3 dni u seba ludi, ktori by ma ignorovali, no otras uz len predstava.
Mne keby prišli makať na dom príbuzní, tak normálne poviem: mala som narodeniny, s kamarátmi oslavujem až sobotu, s vami oslávim teraz, tu je torta, víno, káva, ponúknite sa a vybavené.
Si jesitna. Nechodís k nim, ignoruješ ich, na oslavu neboli pozvaní, tak čo chces na oplátku?
3 dni ti makali na záhrade a ešte sa ti nepáči? Divná si.
A ten nápis a balóny, čo im mali napovedať, že boli narodeniny, to by som si ja pomyslela, že nemate upratané, vôbec by som ti neisla gratulovat.
Ale ty tiež píšeš že tam ani nechodiš. Že frajer k nim chodí sám. Tiež ich ignoruješ
@anonym_284626 chodila som k ním zo začiatku, prestalo ma to baviť. Bývajú ďaleko a znamená to ostať tam na noc alebo na víkend čo sa mi vobec nechce. Radšej ten víkend využijem inak než modlenie sa nech už ideme preč. Ja si nemyslím, že sú to zly ľudia. Len by ma zaujímalo aký je ich dôvod preto že ma nemajú radi. Oproti priatelivym ex som ukazkova priateľka. Nevyužívam ho, živím sa sama, mám dobrú kariéru, frajer je šťastný že ma ma, keď môžem pomôžem - či už im doma keď som umýva za obedom riady alebo ponosiť veci keď oni robili nejakú oslavu. Fakt si myslím že som sa ničím voči ním neprevinila lebo ja si dokazem priznať chybu keď ju urobím a aj sa za ňu ospravedlniť.
@anonym_autor tak potom je tu iná otázka a to načo si s takým chlapom, ktorý očividne tiez nema záujem, aby si sa s jeho rodinou nejako zblizila?
A prepáč, ale introvert a vyrecna sa trosku vylučuje. Očividne vy si nemáte čo povedať, ale vinní sú oni.
Mne keby prišli makať na dom príbuzní, tak normálne poviem: mala som narodeniny, s kamarátmi oslavujem až sobotu, s vami oslávim teraz, tu je torta, víno, káva, ponúknite sa a vybavené.
Si jesitna. Nechodís k nim, ignoruješ ich, na oslavu neboli pozvaní, tak čo chces na oplátku?
3 dni ti makali na záhrade a ešte sa ti nepáči? Divná si.
A ten nápis a balóny, čo im mali napovedať, že boli narodeniny, to by som si ja pomyslela, že nemate upratané, vôbec by som ti neisla gratulovat.
@aurelia2000 ze? Uplne normalne je povedať ze oslavujem
@anonym_autor tak potom je tu iná otázka a to načo si s takým chlapom, ktorý očividne tiez nema záujem, aby si sa s jeho rodinou nejako zblizila?
A prepáč, ale introvert a vyrecna sa trosku vylučuje. Očividne vy si nemáte čo povedať, ale vinní sú oni.
@anonym_149bb4 nevylučuje sa to. S blízkymi si viem super pokecať, medzi cudzími pomenej ale aspoň sa snažím.. Jeho otec verí že za to že fúka vietor môžu Američania a že nás všetkých striekajú chemikáliami keď preletí lietadlo nad hlavou. Tak kto je tu divný?
Asi ma nemajú radi lebo neverím na tieto infovojna konspiracie

@crazy_cat_lady no po 3 dňoch som sa spýtala že či vôbec vedia že som mala narodeniny a či im to povedal. A on že nie. Tak som mu povedala, že sa mi to nepáči že takto to odignorovali. Ja som nečakala žiaden darček, ani tortu, ani len čokoládu za 1€, všetko sme mali doma - víno, kolace, obed, proste som len chcela aby mi podali ruku a uznali to, že som mala narodeniny a nechovali sa ku mne akoby som neexistovala
@anonym_autor A odkial mali vediet, ze vyzdoba bola pre teba ked im TVOJ frajej nepovie ani slovo? A tebe cudne nepride, ze ta frajer zamlci? Mna by toto skor trapilo.
Mohla si iba organizovat party pre kamosku.
A ty by si sa ako citila kebyze k nim prides a zistis, ze si nebola pozvana na oslavu?