Priateľova rodina ma ignoruje: Mám to brať osobne?
Ahojte, zaujíma ma či ja preháňam alebo sa cítim dotknutá právom.
S priateľom bývame spolu, kúpili sme si dom. Jeho rodina prišla na jeseň v čase kedy som mala narodeniny na výpomoc - boli u nás asi 3 noci. Pomohli na záhrade. Deň predtým ako prišli mi priateľ v obývačke pripravil nejaké balóny, výzdobu HAPPY BIRTHDAY na celú stenu nad gaučom.
Jeho rodina 4 dni sedela pod tým 3metrovym nápisom a nepodali mi ani ruku ani sa o tom nezmienili. Jeho brat žije v zahraničí a povedzme si rovno - dnes ešte aj deti v škôlke vedia čo to znamená happy birthday. Výzdobu som dole nedávala, lebo po ich odchode som plánovala oslavu u nás doma. Nepodali mi ani ruku. Ja na oslavu jeho rodičov som napiekla fakt peknú tortu aj kúpila darček. Oni totálne odignorovali, že som mala narodeniny. Dokonca im o tom nepovedal ani frajer, ale keďže videli ten veľký napis, príde mi, že sa rozhodli to ignorovať. Za celú dobu čo sme s priateľom sa ma neopytali ani raz či mám súrodencov, kde som študovala, čo robim. Kto sú moji rodičia (stretli sa ale ani ich sa nič nepýtali). Pred týždňom tu boli zas a jeho otec mal opäť narodeniny. Ja som človek čo nevie skrývať keď sa mi niečo nepáči, alebo sa cítim neprijemne. Priateľ kúpil víno nech mu aspoň zagratulujem - nemám s tým problém, ale povedala som si, že teda nič viac nebudem robiť. Ani torta, ani výzdoba ani nič extra. Podala som mu teda ruku a víno.
Vždy keď niečo poviem, okomentuju to len so slovami “mhm” alebo ma ani nepustia k slovu alebo to odignorujú. Proste sa v ich spoločnosti necítim dobre a podľa mňa je to vzájomne aj keď ja som sa zo začiatku snažila byť milá, pomôcť v kuchyni, nikdy sme neprišli na návštevu s prázdnou rukou, zaujímala som sa o nich, ale uprimne je mi to už jedno. Priateľ hovorí, že si to namyšľam a že to tak určite nie je, ale ja si myslím, že vyslovene majú niečo proti mne.
Možno je to o tom, že bývate nadivoko a ty to ani nechceš zmeniť.
@anonym_autor
Chceli by, aby si ich syn založil rodinu v postupnosti: manželstvo, dom, deti. To sa nedarí, syn si kúpil dom a žije s konkubínou, ak im aj povedal, že ty manželstvo nechceš, tak možno dúfajú, že sa časom rozídete a syn sa ožení s niekým, kto ho bude chcieť… Tak s tebou rodinné vzťahy ani nenadväzujú… Prídu, pomôžu, kontakt so synom udržujú, lebo na ňom im záleží. Ale k tebe nevedia zaujať postoj, lebo nepatríš do rodiny a nemáš v pláne to ani zmeniť, si len niekto, kto momentálne žije s ich synom…
@anonym_149bb4 podľa mňa ak niekomu musím hovoriť že som mala narodeniny, tak je to vnucovanie sa že poďte mi zagratulovať. Ja by som bola oveľa radšej keby im to povie môj frajer alebo kebyže im to samým dopne z toho čo vidia a povedia aha mala si narodeniny tak všetko najlepšie dodatočne. Ja som naozaj nevedela, že im to nepovedal že som mala narodeniny. Bola som v tom ze pridu, podajú mi aspoň ruku a ideme robiť. Ja so naozaj nepotrpim na materiálne dary, ani na ceremónie. Dokonca nie som ani ten typ čo chce byt stredobodom pozornosti - som introvert a možno aj preto som sa im hanbila povedať že som mala narodeniny aby si to nevysvetlili tak že vyžadujem aby mi zagratulovali.
@anonym_149bb4 žitie na divoko alebo nie, ja si nepotrpim ani na svadbu ani som nikdy nesnívala o tom že budem nevesta. Ja by som najradšej žila len tak, že keď sa niečo stane každý pobalí veci a ide svojou cestou. Ja si myslím, že možno jeho otec nemá rad ženy s vlastnym názorom, len také čo pritakávajú. Fakt neviem, ale frajera som sa pýtala veľa na jeho rodinu a aj v ich spoločnosti som sa snažila sa s nimi rozprávať. Ale nebaví ma zapájať sa do konverzácie kde očividne somnou nemajú chuť hovoriť. Je to neprijemne a radšej budem sedieť v izbe sama a robiť si svoje veci ako počúvať debatu do ktorej sa ani nechcem zapojiť lebo na mňa budú pozerať akoby som spadla z inej planéty. Som pritom výrečná
@anonym_autor ..."Ja by som najradšej žila len tak, že keď sa niečo stane každý pobalí veci a ide svojou cestou...."
Mozno ze tu je pes zakopany...ze to s ich synom nemyslis az tak vazne, ze si nechavas proste zadne vratka a necitia z Teba to "az kym nas smrt nerozdelí"...mozno preto su voci Tebe taki rezervovaní. Aj toho priatela volas stale frajer. To je take, no, frajer sem, frajer tam...frajerov je plno

Ano. Su divni a neuctivi. Ja by som sa ich opytala na rovinu ze o co ide. Ale ja som priama. Nedalo by mi mat take vztahy.
Neviem co tu niektore riesite chujoviny s balonmi. Maju taky zvyk.