icon

Priateľova rodina ma nechce prijať

12. sep 2021

Priatelova rodina má nechce priat kvôli tomu že som z rozvedenej rodiny a kvôli tomu že nemám vysokú školu a oni všetci majú aj môj proatel je Ing. Ja mám strednú s maturitou. Povedali mu že zo mňa nebudú mať ziaden osoh a že aj musim byť zle vychovaná keď pochádzam z rodiny kde má rodičia fyzicky tyrali že musím mať urcite psychicke následky a že to budem prejavovat napr pri výchove detí keby sme mali.. čo by ste im na to povedali?

Strana
z7
gina17
15. sep 2021

@0silvia0 Pravdu máš, ale to, čo tu predvádza madam Heleninamama je miestami až nechutné. Takéto selektovanie tu bolo za druhej svetovej vojny a dopadlo to obrovským nešťastím, keď si niekto myslel, že je nadradený, že je viac. Písať tu, že len VS vzdelaní sú intelektuálne a spoločensky hodnotní a tí ostatní sú odpad. Nenapísala to síce doslova takto, ale z jej prejavu sa to dá takto pochopiť. Je mi z takých ľudí zle.

gina17
15. sep 2021

Ešte posledná vec, aj v koncentračných táboroch boli lekári, vedci, inžinieri a rôzni odborníci, ktorí stavali plynové komory, robili na ľuďoch pokusy a vraždili.

0silvia0
15. sep 2021

@gina17 nadradenost je len silne, nezvladnute ego, ktore caka v zivote este vela skusok, aby sa aspon trochu priblizilo k pokore. Pokora a laska je ciel... ego je pritaz.

slecnalemonova
15. sep 2021

Ale dievcata ako tu moralizujete zrazu. A podaktoré ste prve, ktore tu zdrbavate niektore zakladateľky za pre vás primitívne témy. Teraz tu idete rozpravat o pokore. Ved samozrejme ked tu napise niekto, kto je so zivotom spokojny, hned ho treba usadiť a moralizovať. Ja mam rada ľudí, ktorí povedia na plne ústa, čo si myslia. Chcela by som vás niektore vidiet ako by ste reagovali, keby si vaše dieta, ktoremu ste dali vzdelanie, 1000% starostlivosť na úkor seba priviedlo svojho nastávajúceho s iq 5, chýbajúcimi zubami, z rodiny, kde sa pije, nepracuje, pripadne z 5 súrodencov su 3 tazko postihnutí. Nehovoriac o intelektuálnej úrovni. Idete sa tu hrať ma milovníčky vsetkeho živého ale jedno by vam to nebolo.

gina17
15. sep 2021

@slecnalemonova To o čom rozprávaš? Koho opisuješ? Ja si vážim každého človeka a budem šťastná, keď bude šťastné moje dieťa s partnerom, ktorého si samé vyberie.

slecnalemonova
15. sep 2021

@gina17 nuž este mas asi male dieta. Nemusis riesit takéto starosti. Stastie dieťaťa je jedna vec. Lenze k tomu šťastiu je potrebných este milion veci. Na začiatku vztahu staci k šťastiu ozaj malo. Prechádzka, pizza. Lenze rokmi tie naroky na partnera začnú stúpať. Prídu deti a zrazu ta prechádzka a pizza nestačí. Ak je zena zvyknutá od svojich rodicov, ze sa o rodinu treba starat, videla, ako otec kupoval mame kvety, ako ich vozil do skoly, ako viedli spolu zaujímavé debaty, chodili do galérie… po fáze tohoto prvotného stastia jej zacne prekážať, ze jej partner nema vodicak, neuznáva galérie ani kvety, chodi v montérkach aj k lekárovi, deti do skoly neodvezie lebo maju nohy a auto su zbytocne výdavky… toto su veci, ktore rodicia žiaľ vidia skor ako ich zalaskovane deti. Lebo potom to tak byva, ze sa rodicia musia pozerať ako sa ich vychovane dieta trapi s debilom.

gina17
15. sep 2021

@slecnalemonova Lenže toto už zachádzaš do extrémov a myslím, že schválne. Môj muž má učňovku a staral sa o mňa od začiatku vzťahu ako o princeznú a robí to doteraz. Máme spoločné záujmy, názory, robíme xy vecí spoločne, máme rovnaký názor ako vychovávať deti. Takže toto delenie je mi proti srsti, lebo podľa Teba by sme si asi nemali rozumieť, keďže ja mám VŠ a on iba učňovku, ale vidíš, že sú dôležitejšie veci ako vzdelanie, vzťah sa nebuduje podľa vzdelania, aj ľudia bez školy môžu mať prehľad a byť inteligentní a šikovní, nie burani, akých Ty opisuješ.

gina17
15. sep 2021

@slecnalemonova A kultúru, výstavy, divadlá môj muž zbožňuje, takže asi tak.

slecnalemonova
15. sep 2021

@gina17 ale ja som nehovorila o vzdelaní. Pretoze podla mna je sikovnejsi a užitočnejší stolár ako absolvent masmediálnej komunikácie v Sečovciach 5 rokov na úrade prace. Skor myslim tie spoločne záujmy partnerov, rovnake nastavenie, rovnake názory na vychovu deti a podobne. A zalezi od toho, v akom prostredí sa pohybuješ. Napríklad nepoznam lekára, ktorý by mal za zenu upratovačku alebo sanitarku. Pri všetkej úcte k povolaniam. A tiez ich deti su vedené akosi prirodzene k tomu, ze maju na partnerov vysoké naroky po všetkých stránkach. Lebo vyrastajú v takom prostredi. A nevidím na tom osobne nic zle.
To, ze ty mas muza akého mas a si spokojna je super.
Ale ja mam bohuzial skusenosti, ze toto su velmi výnimočne pripady. Vacsinou ten partner s nižším vzdelaním zacne žiarliť, zavidiet, kritizovať, ponižovať. A taha toho druhého dolu. Ja som to zažila na vlastnej kozi a rovnako aj sestra. Tiez na nas mama nechala vyber aj ked s nim nesúhlasila. A ked som sa po 7 rokoch rozvadzala, povedala som jej, ze ma mala nakopať do zadku hned v prvy den ako som ho priviedla. A teraz ked mi dorastá dcéra, tak si dam sakramentsky pozor na to, koho privedie. A z akého prostredia. Ale je to len moj názor formovaný na mojich skúsenostiach.

gina17
15. sep 2021

@slecnalemonova Každý máme nejaké skúsenosti, ale sú to naše skúsenosti a nie všeobecne aplikovateľná pravda.

pleja
Autor odpoveď zmazal
ankare
15. sep 2021

Preboha,to sú trkvasi. A trkvas je aj Tvoj chlap,že si Ťa nezastal. Možno sú vzdelani,ale sú sprostí ako tága. Držím palce!

ankare
15. sep 2021

@pribinak ty ju drbes za pravopis a sama robíš chyby. Preklepy nerátam.

number19
15. sep 2021

@gina17 Vseobecne aplikovana pravda su len zosumarizovane subjektivne skusenosti jednotlivcov...

0silvia0
15. sep 2021

@slecnalemonova su aj extremy, ale velmi pochybujem, ze dieta z rodiny ako opisujes si privedie domov niekoho s iq5 a bez zubov.
Ja mam praveze vo svojom okoli dost parov, kde zena je ambiciozna, vzdelana a muza ma s ucnovkou. Ale tito muzi nie su ziadni neschopaci, ale normalni v pohode chlapi. Ale zas ja som vekovo 45+ a to bola doba, ze na vysoku skolu sa nehlasil kazdy ... trochu inak sa to bralo ako teraz

iveta7677
15. sep 2021

@slecnalemonova mate moj suhlas. Uplne mate pravdu.

mischy00
15. sep 2021

Ak čakáš život ako z rozprávky, kde bohatý princ si nájde chudobnu dievčinu a budú žiť....vsak to poznáte. Zabudni....zvyšok života strávis dokazovaním, že si hodná ich syna, budeš sa pretvárať na ich obraz, možno aj VŠ začnes študovať,nech je kľud. Ale vieš čo? Nebudeš to ty! A ak toto tvoj chlap ustojí, tak potom ma môj veľký obdiv. Lebo ver tomu, že len máloktorý chlap toto dokáže, a tak rýchlo ako ťa spoznal, tak rýchlo ťa aj obetuje.

gina17
15. sep 2021

@number19 To si peknú blbosť napísala

mischy00
15. sep 2021

A čo sa týka toho akoby pohŕdania, tak to nieje vždy iba tak, že ten inteligentnejší na toho menej, ale aj naopak. Moji svokrovci sú jednoduchší ľudia, robotníci..... celý život robili za málo peňazí, v podstate nič nedosiahli ale ani sa o to nesnažili. Ja zas opak, akčná, samostatná,neustále sa vzdelavajuca žena, pracujem na sebe, osobnostne, profesionálne.....a myslíš si, že čo počúvam??? Že super, akú ženu si ich syn zobral za ženu? Vôbec nie....pre svokra som iba " pani podnikateľka", pre svokru zas nie som hodná jej debát ( rozumej kedy bude maslo v akcii a aký turecký seriál akurát pozerám 🤦🤦🤦)..... počúvam reči, no vsak jasné, ona vie, ona je studovana, ona si môže kúpiť.Vždy s iróniou v hlase, ako keby som sa mala za to hanbiť..ale našťastie mám chlapa, čo bol ďalej ako meter od vlastnej brány, tak to neriešim. A dodnes nezabudnu spomenut predavacku Terku z jednoty, ake to je šikovné dievča( mastné vlasy, 20 kil nadváhy
ale vie najlepšie nakrájať salámu)

0silvia0
15. sep 2021

@mischy00 ego funguje aj u menej vzdelanych a menej inteligentnych. Tymi recami ta chcu dat dole aby si sa citila menejcenne a oni sa chcu pri tebe "postavit na spicky" aby sa ti trocha dorovnali, len to robia takymto trapnuckym sposobom.

Nikto nehovori, ze co jednoduchsi clovek je clovek s tym pravym srdcom a dobrotou nemcovej babicky... Vsade sa najdu zreli ludia aj egoisti, medzi vsetkymi druhmi, typmi ludi, ci sa to tyka inteligencie, vzdelania atd. Len asi nema velmi vyznam poukazovat na to, kto je rovny a rovnejsi a pohrdat sebou navzajom, naco?

gina17
15. sep 2021

@mischy00 Tak vidíš, Tvoj chlap má rodičov akých má, ale on je iný. Lebo niektoré koníkové dámy tu písali akoby deti museli ísť zaručene v stopách svojich rodičov.

mischy00
15. sep 2021

@gina17 áno je iný, lebo je tvrdohlavý a v 18 zmizol z domu......nikdy ho neviedli k tomu, aby išiel študovať, aby na sebe pracoval, veď načo.... veď oni tiež nemajú školy a dobre im je 🤦. Ale ak by zostal na ich úrovni, ver tomu, že by som s ním nedokázala žiť....a to nieje o nadradenosti, to je o normálnom zmýšľaní

gina17
15. sep 2021

@mischy00 Každý si vyberáme partnera podľa nami nastaveného merítka, je to naša voľba. Aj ja mám určité požiadavky, ktoré môj partner musí spĺňať, to je normálne. Mňa len vytáča, keď to niekto tak primitívnym spôsobom zovšeobecňuje. A niektoré dámy si rypli, že rodičia ovplyvňujú svoje deti a ich potomstvo musí byť zaručene ako ich rodičia. To ale vôbec nemusí byť pravda a dôkazom toho je napríklad Tvoj chlap.

0silvia0
15. sep 2021

@mischy00 ved jasne, ze toto nie je o nadradenosti, ale o prirodzenom vybere partnera. Nadradenost sa tu riesila v inej suvislosti.
Ved aj tvoj chlap, sice sa narodil v tejto rodine, ale kedze bol dusevne vyspelejsi ako rodicia, jeho rodicia mu ukazali, ako zit nechce, tak odisiel. A musel to urobit, aby sa mohol posunut.

mischy00
15. sep 2021

@gina17 s tým súhlasím, že môžu ovplyvňovať ale aj nemusia. Môj muž práveže vždy hovoril, že si rodičov váži ale oni boli pre neho vždy príkladom toho, aký nechcel byť. Už od detstva vedel, že takto on žiť nechce. To je ako povedať, že dieťa alkoholikov, bude tiež alkoholik.....omyl, práveže ten zážitok v ňom môže vzbudit akurát tak celoživotný odpor a v živote sa alkoholu ani nedotkne

gina17
15. sep 2021

@mischy00 Presne tak 🙂

number19
15. sep 2021

@gina17 Preco? Ved vysvetli (ak si pochopila moju poznamku).

Strana
z7