icon

Priateľova tajná rodinná história a jej dôsledky

tamkka
7. jan 2026

Ahojte prišla som si po radu. S priateľom čakáme bábätko som v 9 týždni zachvíľku , hľadám si spoločne bývanie , priateľ je veľmi starostlivý, rozumieme si, problem je ale v tom že sme spolu veľmi krátko a preto som sa niektoré veci dozvedela až neskôr.
Od začiatku mi vravel že on s mamou nieje v kontakte že s ňou nemá dobrý vzťah že mu nevolala 6.rokov samozrejme že som sa pýtala prečo a zaujímala sa o to boli tam nejaké rodinne problémy a pod., tak som sa nechcela vypytovať na jeho mamu viac a tak mi napadlo minulý týždeň že si pozriem jeho mamu na fb a zistila som že je rómka.. ja niesom rasista a neodsudzujem ľudí podľa farby pleti, ale ostala som v šoku lebo môj priateľ nieje tmavšej pleti a ani jeho otec nieje rom tak som nepočítala s tým že niečo sa takéto dozviem a je to podľa mňa veľmi podstatná a dôležitá vec ktorú som mala vedieť hned na začiatku. Moja rodina nemá dobrý názor na rómov, priateľa síce milujem no bojím sa či by to nebola prekážka do budúcna..

Strana
z3
really8
7. jan 2026

@tamkka priatel vie o vasich nazoroch na romoch? Ale ani sa mu velmi nedivim. Skor problem do buducnosti budes robit ty ako jeho neuprimnost

anonym_71d41c
7. jan 2026

@tamkka a čo už teraz, keď ste " zamiesili " ? Kvôli tomu ho chceš nechať? Asi to nevníma nejako extra podstatne, keď sa nezmienil, možno sa aj hanbil. Keď sa s ňou nestýka, tak je jedno, že je romka.

lentakyterapeut
7. jan 2026

Cakas dieta co teraz riesis? Rodina budes s nim rodicov riesit nemusis

domkakvet
7. jan 2026

@tamkka tuto informaciu ti mal povedat, ale dovod bol mozno ten, ze sa bal a tak si povedal, ze aj tak s nou nie je v kontakte, ale dovod na rozchod to nie je.

reela
7. jan 2026

Myslim, ze robili v minulosti vyskum a vyslo, ze Slovaci maju v genofonde 3% ciganskych genov, lebo za tie storocia sa ludia, podobne ako vy dvaja, nasli a lubili. Bude dobre.

billy_jean
7. jan 2026

Nejde o pôvod ako taký, ale o to, že ti o tom vedome nepovedal, hoci vedel, že ide o citlivú tému a dokonca ani teraz, keď čakáte dieťa. Fakt, že s matkou nemá kontakt 6r je sám o sebe veľká téma bez ohľadu na jej pôvod. To, že dôvody poznáš len veľmi povrchne, je problém do budúcna. Rodinné väzby alebo ich absencia sa skôr či neskôr premietnu do vášho života a do života dieťaťa. Dieťa bude predovšetkým vaše. To, aký človek z neho vyrastie, závisí od výchovy, hodnôt a prostredia, nie od etnika babky z otcovej strany. Ak je tvoj partner slušný, starostlivý a zodpovedný, to je podstatné. Ale k tvojej rodine. Je naivné si myslieť, že to nebude téma. Preto je dôležité, aby si mala jasno ty sama skôr, než budeš riešiť názory iných.

marianarem
7. jan 2026

@tamkka Tak, ani ty nie si uplne najuprimnejsia, kedze si poza jeho chrbat zistujes veci o jeho mame. Podla mna to zase az taka podstatna informacia nie je, u mna by na tom nic nestalo a nepadalo. Ja priatela aj chapem, moj muz to mal tiez doma vselijake a tazko sa mu ohladom toho otvaralo. Takze to z neho islo postupne a trvalo to velmi dlho. To nie je tak, ze som s niekym, tak ho hned skraja informujem o vsetkom, akoby to boli spravy v telke. Na zdielanie tazsich veci musi byt clovek pripraveny, citit sa v bezpeci a to chce cas.

anonym_e7c1de
7. jan 2026

@tamkka boli ste dvaja na to aby ste si urobili dieta bez toho aby ste sa blizsie spoznali. On to mohol spomenut ale takisto si sa ty mohla rozhodnut chranit pred tehotenstvom dokial o sebe vzajomne budete vediet viac

sasa1310
7. jan 2026
@marianarem

@tamkka Tak, ani ty nie si uplne najuprimnejsia, kedze si poza jeho chrbat zistujes veci o jeho mame. Podla mna to zase az taka podstatna informacia nie je, u mna by na tom nic nestalo a nepadalo. Ja priatela aj chapem, moj muz to mal tiez doma vselijake a tazko sa mu ohladom toho otvaralo. Takze to z neho islo postupne a trvalo to velmi dlho. To nie je tak, ze som s niekym, tak ho hned skraja informujem o vsetkom, akoby to boli spravy v telke. Na zdielanie tazsich veci musi byt clovek pripraveny, citit sa v bezpeci a to chce cas.

@marianarem ako sorry, čaká s ním dieťa. Dieťa bude mať gény po jeho rodičoch, a ona nie je úprimná?

sasa1310
7. jan 2026

@tamkka už je to jedno. To je tak, keď si robíte deti s hocikým koho len tak stretnete, koho nepoznáte...možno ťa ešte prekvapí, keď spoznáš ďalšiu rodinu

anonym_660946
7. jan 2026

@tamkka no ta stáva, keď si dieťa robíš s človekom, ktorého rodinu si ani nevidela, čo už, antikoncepcia ti asi nič nehovorí, že?

lenka.25
7. jan 2026

Vôbec nevidím dôvod ti to hovoriť . A keby nebola romka , mal tu mamu opísať ako ženu po 50-tke svetlej pleti ? Fuj, hanbi sa

anonym_12ee43
7. jan 2026

Za mna je najblbsie to, ze cakas dieta s niekym, koho rodinu ani nepoznas😟, ale tak uz ked cakas male romale, treba sa k tomu postavit, zacat komunikovat a riesit veci ako su… Priatel ti to mozno nepovedal, lebo sa bal, ze ho odsudis, ale aj tak to nemal tajit… no kazdopadne uz je najvyssi cas spravat sa ako dospelaci.

anonym_c8f90b
7. jan 2026

Nuž teraz je už asi neskoro toto riešiť, nie? Dôležité je aký je človek, ako sa správa, či vie zabezpečiť teba a dieťa. Ako nehnevaj sa, ty asi tiež nie si dokonalá, keď po krátkej známosti, keď ešte ani poriadne nepoznáš rodinu priateľa si už tehotná.

anonym_851ae0
7. jan 2026

njn najsor sa zoznamuje a az potom sexuje.. a vyroba dietata je az po spolocnych chvilach edy o sebe zistite co to .. teraz pocitaj s tym,ze dieta moze byt tmavsej pleti a ty budes musiet doma vyssvetlovat ... a byt uprimna...

sissy27
7. jan 2026

@tamkka akoze nebol uprimny? Lebo nevyzera na roma tak sa citis oklamana? Akoze mal ti nahlasit, ze mama je romka? A ty si preco nenahlasila, ze tvoja rodina ma vyhrady voci romom? By mozno nezasunul a nebola by si tehotna 🤷‍♀️neuprimna si v tomto pribehu ty, nie on.

anonym_a6f5f0
Odpoveď bola odstránená
sissy27
7. jan 2026
@domkakvet

@tamkka tuto informaciu ti mal povedat, ale dovod bol mozno ten, ze sa bal a tak si povedal, ze aj tak s nou nie je v kontakte, ale dovod na rozchod to nie je.

@domkakvet to co je za blbost, ze mal jej tuto informaciu povedat? Ved to nie je infekcna choroba, aby mal povinnost to oznamovat. Ale keby sa aspon snazili nejako spoznavat, tak by to pravdepodobne v nejakom bode spomenul, rovnako ako ona fakt, ze pochadza z rasistickej rodiny 🤷‍♀️

valria
7. jan 2026

@tamkka nuž, obaja máte svoj podiel viny. Po tomto už rátaj s kadečím....objavia sa súrodenci, bratanci, starí rodičia.....a ktovie aké prekvapenia. Mala si sa informovať (hoc aj skrz fejsbuk) skôr, než si.... Zváž, čo ďalej.

anonym_0f8f8a
7. jan 2026

Odkial vies ze je romka ? Vies kolko ludi ma len tak tmavy pigment a niesu romovia ? Ale za tieto rasisticke slova ti prajem nech je male vizualom po babke 👌🏻

kitycat
7. jan 2026

A priatela poznas tyzdnov 10?

domkakvet
7. jan 2026
@sissy27

@domkakvet to co je za blbost, ze mal jej tuto informaciu povedat? Ved to nie je infekcna choroba, aby mal povinnost to oznamovat. Ale keby sa aspon snazili nejako spoznavat, tak by to pravdepodobne v nejakom bode spomenul, rovnako ako ona fakt, ze pochadza z rasistickej rodiny 🤷‍♀️

@sissy27 kazdy vie, ze pre niekoho je tato informacia dolezita a ano mal jej to v nejakom bode spomenut, ale este to neznamena, ze im to nemoze fungovat.

bomba36
7. jan 2026

Čo to znamená "sme spolu veľmi krátko"? To sa zadarilo hneď na prvom rande keď si v 9 týždni?
Veď nemôžeš poznať ani jeho, nie ešte jeho rodinu.

thereisabear
7. jan 2026

A určite je to jeho mama? Nie len menovkyňa?

anonym_dbc08c
7. jan 2026

Spolu "velmi kratko" a aktualne aj bez byvania (obaja byvate u rodicov?), no myslim ze nejaka romka v "rodokmeni" alebo jej zatajenie je tu najmensi problem

anonym_30e00a
7. jan 2026

A ešte keď sa jej dieťa bude podobať na babku 🤭🤭

anonym_1a144e
7. jan 2026

Zeny, ktore tu pisete, ze no a co ze je romka a podobne. Chceli by ste mat romske dieta s moznou mentalitou romov v osade? Naozaj?

anonym_0c53a6
7. jan 2026

@tamkka ako vieš,že je to ona? To má také jedinečné meno a priezvisko? Ako vieš,ako vyzerá,keď si ju identifikovala podľa fotky v profile?
Vieš,koľko je na FB dvojníčok mojej sestry?

any_soj
7. jan 2026

@tamkka píšeš "ja nie som rasista. ...je to podľa mňa veľmi podstatná a dôležitá vec ktorú som mala vedieť hned na začiatku. ...bojím sa či by to nebola prekážka do budúcna.."

Nehnevaj sa, ale si rasistka. Ak je pre teba vo vzťahu podstatná etnická príslušnosť, to znamená, že si rasistka.

anonym_f043ce
7. jan 2026

Nechápem čo majú ľudia furt problém s rómami.Ja som polovičná rómka.Mama romka otec biely a všetci sme taký že by na nás nikto nepovedal že sme poloviciari.Na takých Rómov ako ukazujú napríklad v telke ktorý sú špinavý, zanedbany , nerobia mám názor že nám "normálnym iba robia hanbu.A tak isto nie všetci biely sú poriadny .Nieraz ma až zarazilo že si neumyvaju ruky po wc,nesprchuju sa niekoľko dní atď a je to v pohode lebo sú biely .Pokiaľ je to dobrý človek nerieš čo povie rodina.

Strana
z3