icon

Priateľova tajná rodinná história a jej dôsledky

tamkka
7. jan 2026

Ahojte prišla som si po radu. S priateľom čakáme bábätko som v 9 týždni zachvíľku , hľadám si spoločne bývanie , priateľ je veľmi starostlivý, rozumieme si, problem je ale v tom že sme spolu veľmi krátko a preto som sa niektoré veci dozvedela až neskôr.
Od začiatku mi vravel že on s mamou nieje v kontakte že s ňou nemá dobrý vzťah že mu nevolala 6.rokov samozrejme že som sa pýtala prečo a zaujímala sa o to boli tam nejaké rodinne problémy a pod., tak som sa nechcela vypytovať na jeho mamu viac a tak mi napadlo minulý týždeň že si pozriem jeho mamu na fb a zistila som že je rómka.. ja niesom rasista a neodsudzujem ľudí podľa farby pleti, ale ostala som v šoku lebo môj priateľ nieje tmavšej pleti a ani jeho otec nieje rom tak som nepočítala s tým že niečo sa takéto dozviem a je to podľa mňa veľmi podstatná a dôležitá vec ktorú som mala vedieť hned na začiatku. Moja rodina nemá dobrý názor na rómov, priateľa síce milujem no bojím sa či by to nebola prekážka do budúcna..

Strana
z3
julish
8. jan 2026
@anonym_bcb52d

@really8 nie si sama obmedzena ked nerespektujes nazor ineho?Urazaj tu,ktora ta porodila.

@anonym_bcb52d A ty preco nedokazes respektovat nazor jej priatela nechat si pre seba etnicotu matky, s ktorou sa navyse ani nebavo pre vazne nezhody? Nejako ti ta rasisticka logika nesedi 🙃

really8
8. jan 2026
@anonym_bcb52d

@really8 nie si sama obmedzena ked nerespektujes nazor ineho?Urazaj tu,ktora ta porodila.

@anonym_bcb52d preco by som to robila. Na to mam teba

anonym_6102dc
8. jan 2026

Ty si tu uz pisala nedavno,to este stale riesite,ved to vies dlhsie.Nepamät si presne kedy si ju pisala ale viem,ze si to uz pisala.Tak sa s nim rozid a vychovavaj dieta sama,to bude asi lepsie.

anonym_bcb52d
8. jan 2026
@julish

@anonym_bcb52d A ty preco nedokazes respektovat nazor jej priatela nechat si pre seba etnicotu matky, s ktorou sa navyse ani nebavo pre vazne nezhody? Nejako ti ta rasisticka logika nesedi 🙃

@julish pokial to ovplni ju a jej dieta je na mieste povedať,ze matka je romka.Z rasizmu vam uz dobre hvizda vsetkym.Nemusim byt rasista len preto,ze sa nechcem spolcovat s romami ci inymi,ale ano ono to dobre znie bliakat na cloveka,ze je rasista.Moja najlepsia kamoska je z Burkina Fasso a kamarat z Pakistanu taky som ja rasista.

anonym_3076ad
8. jan 2026

@tamkka V nasej rodine su tiez ciganske geny, moj dedko bol dost tmavy s velkym capatym nosom, jeho otec vraj uplny vajda od pohladu aj zivotnym stylom. Ja som z genov zdedila iba zapachajuci pot, inak som uplne blond, modre oci, svetlucka plet.
Znamym sa stala taka vec, ze tiez bol zatajeny/nespomenuty cigansky predok ale na strane zeny, bielej dievcine sa s bielym muzom narodilo dietatko uplne mega tmave, ako Ind. Muz sa chcel rozvadzat, neveril, ze je jeho. Az testy otcovstva a pokec v rodine ukazali pravdu. Su kadejake pribehy.

tiezjedna
8. jan 2026

@tamkka tak teraz už je to jedno, nie? Ak je priateľ, otec tvojho dieťaťa, dobrý chlap, tak nie je čo riešiť. Stoj si za svojim výberom. To ty máš teraz moc rozhodnúť, ako sa oni k nemu budú chovať.

anonym_e47a81
8. jan 2026

@tamkka ostatnú rodinu poznáš otca, súrodencov?je to už jedno možno sa chcel od nich dištancovať.Snad aj dobrý zostane.Poznam múdrych a vzdelaných Rómov, ale je dosť podstatné v akej rodine vyrastal ani nie tak etnikum ako atmosféru a vztahy

julish
9. jan 2026
@anonym_bcb52d

@julish pokial to ovplni ju a jej dieta je na mieste povedať,ze matka je romka.Z rasizmu vam uz dobre hvizda vsetkym.Nemusim byt rasista len preto,ze sa nechcem spolcovat s romami ci inymi,ale ano ono to dobre znie bliakat na cloveka,ze je rasista.Moja najlepsia kamoska je z Burkina Fasso a kamarat z Pakistanu taky som ja rasista.

@anonym_bcb52d ok, a ako ju ovplyvni to, ze babka jej dietata je romka? That is the point!

anonym_bcb52d
9. jan 2026
@julish

@anonym_bcb52d ok, a ako ju ovplyvni to, ze babka jej dietata je romka? That is the point!

@julish to sa pytas vazne?Geny neobabres tie mozu ovplyvnit jej dieta az moc.

beataxxx
9. jan 2026

Skôr by mi vadilo, že sa dištancuje od mamy…..ak je to len preto, že je Rómka, tak je to dosť vážna charakterová vada, určite by som žiadala vysvetlenie

julish
9. jan 2026
@anonym_bcb52d

@julish to sa pytas vazne?Geny neobabres tie mozu ovplyvnit jej dieta az moc.

@anonym_bcb52d ano, ako pri kazdom cloveku, neviem o ziadnej chorobe viazucej sa na romov, ty vies???? Pripisovat vrodene vlastnosti skupine obyvatelstva na zaklade etnicity rasizmus je. Presne to je rasizmus!

mamaaja82
Autor odpoveď zmazal
mamaaja82
9. jan 2026
@julish

@anonym_bcb52d ano, ako pri kazdom cloveku, neviem o ziadnej chorobe viazucej sa na romov, ty vies???? Pripisovat vrodene vlastnosti skupine obyvatelstva na zaklade etnicity rasizmus je. Presne to je rasizmus!

@julish nieco som chcela napisat,ale radsej nejdem nic,tu su len dva tabory.

anonym_1a9bb9
Odpoveď bola odstránená
anonym_fdd48d
9. jan 2026
@soldi

moj exmanzel je rasista a pamatam si, ako mi vykrikoval, ze som mu zatajila, ze moja babka je zidovka (bola polka, nie zidovka). uprimne, ozaj mi nenapadlo ani vo sne, ze by toto niekto riesil.

skor ja som mala nervy, ze mi zatajil, ze je rasista ak chapes, autorka, na co tym narazam.
@tamkka

@soldi presne 🤦‍♀️

anonym_fdd48d
9. jan 2026
@anonym_bcb52d

@any_soj modre oci a blondina,nemyslim,ze je to potrebne.

@anonym_bcb52d ja mam modre oci, svetlu plet a hnede vlasy a som stvrtinova iracanka 🤣. a vlastne som iba na ~40% slovenka, lebo mam este ine europske geny.

Strana
z3