Priateľovi sa nič nechce a je tak spokojný
Ahojte, nezvyknem tu pisat, len si vacsinou citam prispevky. Ale dnes ma moj priatel zaskocil. Sme spolu 2 roky a cely cas robi v tej istej firme (uz cca 7 rokov) na tej istej (nie nejak super platenej pozicii). Ked mal moznost robit cez mesiac aj nadcasy tak mu prislo aj nejakych 1300€, teraz pokial nemaju nejake bonusy alebo odmeny alebo specialne ohodnotenia tak 1000€. Uz dlhsie hovoril, ze by chcel podnikat v oblasti, ktoru uz vykonava mimo zamestnania pre inu firmu, zalozil na zaciatku roka s.r.o. A odvtedy nic. Ma pracu v ktorej nerobi takmer nic, chodi si cez den zavolat s kamosmi, pozriet veci do auparku, prejst sa, rano sa moze pripojit aj o desiatej a nikomu to nevadí, no aby som nekrivdila sem tam musi aj nieco urobit ale nie je to na dennej baze alebo na 8 hod. Dlho hovoril aj o tom ze by zmenil pracu. No nic sa stale nedeje. Tak som dnes nacala tu temu ze ako to vyzera s webstrankou ktoru zacal robit a nedokoncil, ze ako mu viem pomoct, aby sa to pohlo dalej, lebo ze je podla mna skoda ze do toho dal uz peniaze na zaciatku a keby tu stranku mal hotovu tak by sa to vedelo uz posuvat dalej. Dala som mu nejake nevyziadane napady 😁 v tom najlepsom umysle co a ako by som napriklad urobila a vymyslela ja (v zmysle ze mozno mu len chyba napad, inspiracia). A on mi povedal, ze on je vyhoreny, a on teraz chce mat len klud, a len sa dať DO ČILU, hibernovať, a že potom niekedy sa do toho pusti. A to pocuvam uz od marca stale ked sa ho opytam na to ako pokrocil. Asi 5x som sa ho pytala, ci sranduje alebo to mysli vazne ze sa chce dat DO ČILU, ze ci je ozaj takto spokojny, ze ma pri aktualnej praci plno volneho casu a mohol by sa prihlasit na nejaky kurz, venovať sa tomu podnikaniu, pripadne jazykovy kurz, cokolvek co by ho bavilo a casom niekam posunulo, tak sa ma len opytal, ze ci som zmenila nazor, ze niekedy som vravela ze aj keby bol smetiar a bavilo by ho to, tak ze by som ho podporila. Ale tak nebudem ho podporovat v tom ze sedi cele dni doma na gauci, pozera do mobilu alebo do telky, nic neriesi a povie ze je vyhoreny. Ja by som od 32 rocneho muza cakala, ze sa bude snazit mat sa lepsie a nie ze mi povie ze je spokojny s tisickou, ze sa rozhodol ze nebude v sebe živiť negativizmus a bude spokojny s tym co ma. Tolko sme sa rozpravali aj o tom ze nasetrime aby sme raz mohli mat dom, lepsie auto, atd. No ja ho nespoznavam. Keby mal pracu co mu ide, co ho bavi a takto ma tu tisicku tak ho clovek podpori a nic neriesi, ale on nerobi takmer nic, len hra playstation, kuka facebook a instagram, vola s kamosmi, chodi sa vozit a nejako ziadna ambicia do buducna, mat sa lepsie, zarobit si, usetrit si, no ja neviem co robit. Nechcem do neho zasa hučať moje mudrosti o tom ze mu pomozem a ze to zvladneme len nech aspon nieco robi, lebo natruc nebude a bude lezat a čilovať dalsie 3 mesiace, ale ja sa nemozem na to uz ani pozerat.
a dosť ma zarazilo keď si napísala že keby sa na tú 1000 aspoň narobil, tak ho podporis, ale takto nie... čo ti šibe?
Každý ste iní. Buď vzájomný rešpekt alebo ukončiť chodenie
@mircalla ak to nie je tajomstvo, čo bolo tým momentom u teba a povedala si dosť predošlej práci?
@zmrzlinka2021 Mozno moj sef, velka zodpovednost, stres, znechutenie z firmy ako takej. Pravdepodobne vek. Viac faktorov. Plus som daco zdedila. Jednoducho ma to uz nejako nenaplnalo. Zatial to nelutujem. Robim inde, o 16 hod idem domov a mam pokoj. 25 rokov som bola v uplne pohode a spokojna, potom sa to zlomilo. To rozhodnutie uz zrelo dlhsie, mozno 3 roky, ale nemala som odvahu to urobit.
@zuzanka.zuzu napisala som, ze ak by mal pracu ktora ho bavi, skus citat s porozumenim a potom sa niekoho pytat, ci je normalny 🙂
@leniel Posmievat a smiat sa je nieco uplne ine. Posmievat = o niecom sa pohrdavo vyjadrovat. Rozpravas, akoby ste vlasnili neviem co. Jednoducho chlapec sa nechce pretrhnut. Pokial jej to vadi, nech ide od toho. Komadovat ho asi nema zmysel.
Asi vedela, ze je neambiciozny takmer od zaciatku. Tym sa ho nejako nezastavam, akurat ho pretvarat akeho ho chce mat, to asi nie....
Ty si akčná, študuješ a snažíš sa o kariéru. On je spokojný takto ako je. Nevravím, že kto je tu lepší, ale k tebe by sa hodil niekto tebe viac podobný. Tak ako on nezmení teba, tak ani ty to nemôžeš chcieť od neho keď to sam nechce. Je možné, že potrebuje prísť o tento a možno aj ten ďalší vzťah a to ho donúti so sebou niečo robiť
Uprimne, lezies mi na nervy, od polovice som to ani nedokazala docitat. Proste staraj sa o seba a svoje kurzy a neorganizuj cudzie zivoty.
Je normalne, ze niekto chce mat aj volny cas, klud v praci, a nema potrebu hrabat majetky a len sa niekam hnat len preto, ze v spolocnosti panuje nazor, ze tak to ma byt, ze clovek musi byt priebojny a ambiziozny.
Ak ti jeho nastavenie nevyhovuje, asi si najdi niekoho, kto ti sedi viac.
podľa mňa preber jeho webstránku ktorú začal ty, ty máš energie aj za troch a jeho nechaj hibernovať koľko potrebuje. Ty si ako moja mama, tá chudáka otca hnala celý život do niečoho, čo nechcel. On bol spokojný tam kde je a ona chcela akčného ambiciózneho muža.
Je lenivý a nie vyhorený!!!!!!!
Z čoho ma byt vyhorený keď cele dni oddychuje, zvykol si že nič nemusí a nechce sa mu nakopnúť, vyhovuje mu tento status quo!!!
A z tej tisícky môže fakt len hybernovat ale na dom a auto to nebude nikdy.
Ty si akčná ambiciózna tak si nájdi partnera ktorého nebudeš musieť niekam tlačiť, teraz máš ešte nchuť a silu ale po ďalších par rokoch ho budeš mať plne zuby.
Vieš si predstaviť s terajším stavom mať rodinu a on by nemohol chilovat? Na tebe by bolo úplne všetko a on by sa len sťažoval aký je chudáčik unavenucky.
Takéhoto mumáka mať doma to je fakt radosť…..
a si si istá, že aj on chce mať dom a lepšie auto? Alebo to chceš len ty?
Ja neviem čo je zlé na obyčajnom byte.
no mať 1000eur za nič nerobenie nie je zlé. Keby ti klamal a tvrdil že robí celých 8 hod. bolo by to OK? Teiž chcem tisícku za takú prácu čo robí on.
@elviku11 veď to, že každý sa za niečím hrabe, prachy, autá, domy. Všetko vedieť, byť úspešný, mať široké lakte. Nie každý to kživotu potrebuje. Ja som teiž kedysi, istý čas v práci hibernovala, keď firma nemala zákazky a mala som to tiež celkom fajn platené. No keby mi muž vyhadzoval na oči, že mám ísť inam, lebo tu si knihy čítam, tak ho pošlem kade ľahšie.
Si akčná ,ambiciózna žena .Tento by ťa ťahal len dole ,nebol by ti nikdy dosť dobrý .Nerovnáha .Hľadaj si akčného muža ktorý ťa bude podporovať .Nech si leží doma so ženou ,ktorá je tak isto nastavená ,ako on .S týmto mužom nikdy nebudeš šťastná .Ziď z kratšej cesty .
@elviku11 ale to záleží aj na tom, aké má človek nároky. Niekto chce mať pekný veľký dom, záhradu, najlepšie 2 autá, každý svoje, dovolenky, výlety, oblečenie, nechty, kaderníčka a pod. Niekomu stačí menej a jasné, že ten sa nemusí za peniazmi tak naháňať. Kto chce viac, musí viac zarobiť.
mala som to podobne doma, boli sme spolu 5 rokov (od 25-30), ja som mala vždy popri zamestnaní aj iné prace, lebo tiež bol záujem o to čo som robila a stíhala som. Chodila som na angličtinu, taliančinu, cvičiť, chcela som cestovať. Snívala som o dome, o deťoch, klasika.. Ale doma muž, čo chodil do prace (statna sprava), doma bol hoc kedy o 14-15 (zarobil viac), no sedel pred playkom, alebo sa prechádzal po nákupnom centre. Pre mna len nuda.. Extrémna nuda. Raz za 5 rokov sa mi ho podarilo vytiahnuť na exotickú dovolenku, no tam sme chodíli len po nákupných centrách ak nie mna a toho že som vybavila aspoň nejaký výlet lebo všetko zavrhol… Trápila som sa tiež, snažila sa ho motivovať, mali sme sa už brat a nakoniec som cúvla.. Pocuvala som z každej strany aká chyba.. Úprimne? Neľutujem! Našla som si muža čo je rovnako aktívny, chce sa stále niekde posúvať, premýšľať ako sa čo dá a skoro na každú kravinu ho nehovorím 😀 Už sme teraz manželia a počas svadby prišla za mnou moja mama a sa mi ospravedlnila, že má vtedy nepodporila, aby som od neho odišla lebo teraz vidí, ze by to bola katastrofa… A to iste radim Tebe.. Ľúbiš ho, chápem, ale on sa nezmení, lebo “nemá v sebe ten drive”.. A ak sa vezmete čaká vás spolu možno 40-50 rokov.. A Ty budes kvôli tomu stále nespokojná..

@888elizabeth spravne je najst si spravneho muza a nie najst muza a zacat ho menit, na tom zakapalo uz vela vztahov, ze zena ide do toho s tym ze ved muza zmeni, a muz ide do vztahu s tym ze vsetko zostane tak ako je navzdy.