Priateľovi sa stále niečo neľúbi
Ahojte. Idem sa trošku posťažovať, ale aj vypočuť rady.
S priateľom spolu bývame pol roka, zo začiatku neboli žiadne problémy čo sa týka asi všetkého. No v poslednej dobe začal byť iný. Začal sa sťažovať, že neviem variť pretože jeho mama to robí inak. Neľúbi sa mu ani to ako dávam prať veci, ako upratujem v podstate nič. Na všetko má pripomienky, že mama to robila inak alebo, že on an to nie je zvyknutý. Ja už som zúfalá keďže čoskoro budem rodiť tak asi so mnou aj hormóny začali mávať a plačem pomaly každý deň pre všetko čo mi povie. Myslela som si, že keď má chlap 34 rokov už bude mať rozum. Lenže asi je problém v tom že 32 rokov býval u mami a tá si ho očividne rozmaznala.
Prosím vás ako toto riešiť? A dá sa nejako riešiť aj to, že nebude robiť všetko tak ako jeho mama aby bol spokojný? Lebo naozaj ma nebaví a nemám potrebu behať za jeho mamou a pýtať sa ako to robila ona a podobne.
Ja by som mu povedala ze Ak sa mu niečo nezdá, že má ruky a môže to urobiť on. Ze ty si rada oddýchneš. Ak mu nevyhovuje že by to mal robiť on, nech je ticho 🤷♀️ Tam by naša debata skončila.
Aj moj muz mal v zaciatkoch taketo sklony, neporovnaval s mamou, ale proste kritizoval este aj ako som otvarala okno (pre tie co sa cuduju, ako sa da zle prat :D) . Ale narobila som s tym poriadky od zaciatku, on si to ani neuvedomoval vela krat. Po kazdej poznamke som ho na to upozornila a ked neprestal, tak som proste pustila vsetko z ruky. Doslova som nechala obed zhoriet na sporaku, ze tam to ma moze dokocit, ked to vie lepsie. Alebo huciaci vysavac hodeny v strede izby a odisla som. Naucil sa rychlo. Musis to zarazit hned, nie plakat a robit sceny. Normalne mu to vysvetlit, ze mozno si to neuvedomuje, ale vadi ti to. Ked nepochpi, nerob. Nie ze budes skakat podla nehoa este sa snazit aby to bolo tak jak si pan velkomozny predstavuje a potom plakat do vankusa. Ani to neskusaj, z toho bude jedine to, ze nikdy mu nebude nic dobre a cely zivot s tebou bude cvicit.
@lucilaines toto by som robila aj ja 😂
To je ukažkovy prípad mamičkára... ja by som s chlapom čo býva do 32 rokov u mami ani nič nechcela. Od takých cúvam. On to bude robit stále on je zvyknutý na mamu a na to že ho obskakovala aj v takom veku. Na to si buď zvykni a nauč sa to ignorovať alebo bal kufre a dovidenia. Vidím ze pišeš že si tehotná ale žiť s takymto človekom to budeš počúvať na dennej báze. A prečo vlastne žil do 32 s mamou?
Vyser sa na neho
Však keď sa mu nepáči nech to neje... Alebo môže ísť rovno za mamičkou. Treba mu dať okúsiť vlastnú medicínu. Najlepšie pri sexe 🤣🤣
1. Rozhovor
2. Riešenia
3. Ak nepomôže 1 a 2 tak jednoducho si rieš len svoje vecim s tým ze mu to oznamis vopred. Budem robiť len toto a toto.. Ty si rob svoje veci sám.. Aj keď toto je také, že nie vždy to funguje.
4. Rozdeľte si veci kto co bude teda robiť
5. Jasne mu dat najavo ze ty to robis takto nech je ticho..
Inak, BTW môj toto robí tiež, brutálne, tiež ma to trápilo, ale jednoducho on povedal ze toto a toto si urobí sám.. A po 10 rokoch som sa dozvedela ze nevarim boh vie co, ze varím zdravé picoviny, a ze dávam do polievok bylinky 😂 vravím fasa, hlavne ze si to 10 rokov zral a nič..
Zvykli sme si co kto robí. A každý je spokojný.. Áno, stane sa ze si posomre ale ja jedným uchom dnu a druhým von.. Našťastie sa nezrovnava s mamou.. Ale to je možno ten lepší prípad 😂
Kamaratka to vyriešila po svojom.. Vzdy sa stazoval ze nevie prať. Tak mu ukazala pracku, pracie prachy a odvtedy chlapec je zodpovedný za vyprate pradlo jeho rodiny. Ona sa uz ani nedotkne.
Keď jej hundral na upratovanie s usmevom mu dala za pravdu a povedala ze sa budu striedať aby raz bol spokojny on a raz ona.
O varení potom uz radsej mlcal😅
Tak mu povedz, nech to urobí on. A keď to urobí, skritizuj ho, že to nie je dobré a že Tvoja mama to robí ináč. A keď to neurobí, tak nech nefrfle. Jasné, že mama to robí ináč, lebo je to iný človek, nie si to Ty. Ak chce žiť s Tebou, bude si musieť zvyknúť.
moja zlata, co places? nesvojpravna si? povedz, ze nie si jeho matka. nechuti mu tvoje? nech ide k mamicke... nepaci sa mu ako peries? nech sa paci, tvoje veci do pracky.. jeho do vreca a nech ide mamicke. Nie je zvyknuty? tak nech si zvyka. A byvate spolu malo, odporucam ti, ucit si ho na nejake domace prace. Usmej sa ked treba dat prat.. pocuj zlatko pod, ukaz ako to robi mamicka tvoja... nech to urobi. A potom ho pochval, super moj zlaty, sikovny si a od teraz to mozes robit castejsie;) Kedze ti to tak vyborne ide 🙂 A rovnako varenie.. ano nejake recepty na veci co nam chutia som si od svokry zobrala a robim to, ale ked mu nechuti nieco co nam s malou chuti, neriesim. A zvykol si. Tiez som sa nahanala varenim a uplne som prepla... ja nepotrebujem 20 chodov jedla varit, nechce sa nam, nevarim.. zjeme s malou aj zo vcera, aj iba polievku hustu otocime za chvilu.. a on si uvari ked chce nieco specialne. Pomozem mu ked treba, nech si navari na tri dni a mam svaty pokoj.
Miesto nervov si este uzivaj klud. Chod na cajik niekam, vybehni von s kamoskou.. za chvilu rodis, vies kolko casu stravis domacimi pracami a este sa budes nejakemu mamickarovi prisposobovat?
@lija22 da sa zle prat, ja som to iste riesila a potm som si vypocula "chvaly" ako to robia u nich.. mamicka perie vsetko osve. Presny harmonogram ma hadam na vsetko.. utierky 2x do mesiaca,uteraky osve, tielka a slipy osve, ponozky osve, vrchne oblecenie osve, spodne osve... proste uplne by ma slak trafil keby som toto mala robit, nic ine nerobim cely tyzden len kopkujem pradlo.

Vyloz si nohy a nechaj pana mudreho varit, prat a upratovat. Velmi rychlo ho potom prejde tato buzeracia