icon

Prichádzajúce anonymné listy

21. júl 2025

Uz skoro rok mi chodia do schránky rozne anonymi. Su to vacsinou 3-4 vety o mojej situacii v zivote, napr: rozisla som som sa tak mi prislo: dobre si urobila, to nebol muz pre teba. A podobne somariny. Nie su to vyhrazky. Ale, posledne prisiel list adresovany na syna: Pozdrav mamu a meno toho mojho ex partnera. Je to divne. Asi sa voci tomu neviem nijak branit vsak?

Strana
z3
autor
21. júl 2025

Este doplnim, ze intenzita je rozna. Niekedy 2x do mesiaca, nekedy aj kazdy tyzden a bol aj 2 mesiace pokoj

nicoletta98
21. júl 2025

Stalker? Nebrala by som to na ľahkú váhu, najmä ak to je adresované aj synovi… neodmietla si niekoho za posledný rok, dva?

anjelicek26
21. júl 2025

Tak daj vonku kameru... budes vediet hned.

autor
21. júl 2025
@nicoletta98

Stalker? Nebrala by som to na ľahkú váhu, najmä ak to je adresované aj synovi… neodmietla si niekoho za posledný rok, dva?

@nicoletta98 prvy krat prisiel na syna. Jedna veta, ze ma nas pozdravit. Nie su tam ziadne vyhrazky ani nic. Ved jasne, uz ma to zacina hnevat. Ale, co mozem urobit? Ak by som isla aj na policiu, neviem si predstavit, zeby dakoho vypatrali. Kedze je to cisto posta. A nie, nic sa take nudialo v mojom zivote. Som normalna zena, zijem obycajny, "nudny" zivot

autor
21. júl 2025
@anjelicek26

Tak daj vonku kameru... budes vediet hned.

@anjelicek26 chodi postou, takze nic

ha_ha
21. júl 2025
@anonym_autor

@nicoletta98 prvy krat prisiel na syna. Jedna veta, ze ma nas pozdravit. Nie su tam ziadne vyhrazky ani nic. Ved jasne, uz ma to zacina hnevat. Ale, co mozem urobit? Ak by som isla aj na policiu, neviem si predstavit, zeby dakoho vypatrali. Kedze je to cisto posta. A nie, nic sa take nudialo v mojom zivote. Som normalna zena, zijem obycajny, "nudny" zivot

@anonym_autor Polícia by sa tým, bohužiaľ, vôbec nezaoberala.

autor
21. júl 2025
@ha_ha

@anonym_autor Polícia by sa tým, bohužiaľ, vôbec nezaoberala.

@ha_ha to si presne myslim aj ja. A nechce sa mi popravde, to este viacej natahovat, pripadne zatahovat do toho syna. Len je zaujimave, ze vie, celkom detaily z mojho zivota. Napr. boli sme spolu s byv.partnerom na dovolenke - uz po rozchode. Tyzden na to, mi prisiel list - tebe sa chodi na dovolenky, ked to neplatis. Proste, tuto informaciu nemal odkial vediet. Alebo to musel zapocut niekde v mojom blizkom okoli. A nie, moj ex to nie je

magic08
21. júl 2025
@anonym_autor

@ha_ha to si presne myslim aj ja. A nechce sa mi popravde, to este viacej natahovat, pripadne zatahovat do toho syna. Len je zaujimave, ze vie, celkom detaily z mojho zivota. Napr. boli sme spolu s byv.partnerom na dovolenke - uz po rozchode. Tyzden na to, mi prisiel list - tebe sa chodi na dovolenky, ked to neplatis. Proste, tuto informaciu nemal odkial vediet. Alebo to musel zapocut niekde v mojom blizkom okoli. A nie, moj ex to nie je

@anonym_autor porozmyslaj, kto v tvojom okoli mohol vediet tuto informaciu o dovolenke zadarmo a sa ti pekne zuzi okruh ludi. Podla mna to bude niekto kto ta pozna a koho poznas aj ty

ha_ha
21. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Možno by som skúsila zistiť, kto to píše, tak, že by som niekomu povedala nejakú informáciu, pokojne vymyslenú, ale zato dosť dôležitú, aby ju dotýčný spomenul v liste. Rôznym ľuďom rôzne informácie. A uvidíš.

autor
21. júl 2025

No, ale tu dovolenku sme platili 1/2. Takze zadarmo nebola. To si mozno niekto iba domyslel nieco....Nechapem, ako niekoho moze zaujimat moj zivot

anonym_79c30d
21. júl 2025
@anonym_autor

No, ale tu dovolenku sme platili 1/2. Takze zadarmo nebola. To si mozno niekto iba domyslel nieco....Nechapem, ako niekoho moze zaujimat moj zivot

@anonym_autor nemôže to byť niekto z okolia ex? nejaká ohrdnutá žena? jeho sestra, mama?

lusanko
21. júl 2025

Ahoj, moja kamoška toto zažíva od ex. Starý si dáva námahu, že vyrába pohľadnice a tam napíše info z jej osobného života, ironické, ponižujúce, zosmiešňujúce formulky a takto to pošle s jej menom poštou, čiže poštárka si prečíta, čo tam je. Bola na polícii (Trnava) , spísali zápisnicu a koniec, žiadna pomoc od nich, starý to robí ďalej. Asi len mu dobre naložiť, aby sa spamätal. Takže vidíš, tu je páchateľ zjavný a aj tak jej nik nepomôže.

anonym_96fa0c
21. júl 2025

môžeš byť práve tým že nie si tak výrazná byť presne tá potencionálna obeť , ide tu o dosť psychologicku hru , má ťa to vystrašiť a spôsobiť paranoju . Nezužuj svoj okruh ľudí , nesťahuj sa , skús ho zmiasť ( napríklad daj na sov web že si bola niekde kde si nebola lebo určite ťa sleduje je to nebezpečné ) , medzi tým zavolaj na Linku pomoci , dohodni si stretnutie , ( mám skúsenosti ver mi ony ti najlepšie poradia , čudovala by si sa ale ich skúsenosti sú také že toto už poznaju a vedia o ženách ktorým sa to stalo a poznajú stovky prípadov nestojí ťa to nič a možno ti to zachráni život alebo syna ! ) Nesmieš sa zlaknuť ale ani to nesmieš brať na Ľahkú váhu . Možno je to ex možno je to stalker , je to ale nebezpečné treba urobiť nejaké kroky

anonym_96fa0c
21. júl 2025
@ha_ha

@anonym_autor Možno by som skúsila zistiť, kto to píše, tak, že by som niekomu povedala nejakú informáciu, pokojne vymyslenú, ale zato dosť dôležitú, aby ju dotýčný spomenul v liste. Rôznym ľuďom rôzne informácie. A uvidíš.

@ha_ha toto je super nápad , rôznym ľudom by som dala rôzne nepravdivé informácie a potom zistíš kto to je podla toho akú informáciu spomenie v liste . Dala by som ale nejake riadne divadlo napríklad že niečo zistili synovi zdravotne a strašne sa bojíš čo teraz , navodila by som ten dojem ten labilnej ustrachanej obete , tiež by som navodila pocit že už si to hovorila viacerým ľuďom aby sa nebál ten páchatel to spoemnúť v liste . a dalšie podobne veci .

aljosa1
21. júl 2025

keď to chodí poštou, nie je tam aspoň pečiatka z pošty, kde to podáva?

anonym_c19db5
21. júl 2025

zazila som nieco podobne, na linke pomoci kde sa venuju stalkovaniu mi dvihla ukrajinka ktora mi ani nerozumela, jedine mi poradila volat policiu a povedat ze sa citim ohrozena na zdravi a zivote aj moje dieta...Ja som na to sla vylucovacou metodou az som zistila, kto to je..potom som konfrontovala a prestalo to...ale poznam jedneho muza z mesta ktory uz druhyhrat sedi za stalkovanie. ale on tym zenam napriklad lezal celu noc pred dverami domu, bytu a pod

anonym_663146
21. júl 2025

Podla mna to robi ten byvaly.Alebo svokra, ktorej vadi, ze ste sa rozisli?

ha_ha
21. júl 2025
@anonym_663146

Podla mna to robi ten byvaly.Alebo svokra, ktorej vadi, ze ste sa rozisli?

@anonym_663146 Čítaj, čo píše. S bývalým platili dovolenku napoly. Tak ten jej asi nebude písať, že to sa jej to cestuje zadarmo.

magic08
21. júl 2025

a nema byvaly nejaku byvalku, čo s nou bol po tebe?

anonym_10c2e4
21. júl 2025

Nemusí mať list podaný na pošte odosielateľa?
Ja by som to tiež tipla na tvojho ex. Veď sa ti nemusí priznať 🤷🏻‍♀️

anonym_6b5638
21. júl 2025
@anonym_10c2e4

@anonym_10c2e4 myslim, ze nie, a aj keby, tak ty si tam vies napisat vymyslene meno, oni to vobec nekontroluju.

magic08
21. júl 2025
@anonym_10c2e4

@anonym_10c2e4 nie, ak posielas obyčajny list, tak nemusis udavat svoje meno

anonym_e57e78
21. júl 2025

@anonym_autor ulož si ich, uschovaj. možno je to ten tvoj byvaly. možno sa podla pisma bude dat zistit, kto to je.
je to stále obťažovanie a doytčný by mal prestať. možno pošta vie potvrdit, že z akej oblasti boli odoslané?

januska12323
21. júl 2025

Je to niekto z tvojho okolia kto ti chce ublížiť. Skús porozmýšľať komu čo hovoríš.

autor
21. júl 2025

chodia zo 4 pôšt v okoli, obycajne, cize neda sa zistit odosielatel ani nic. Niektore aj hodia do tej postovej schranky pri poste. Moj ex to urcite nie je, pretoze tie listy zacali este chodit pocas nasho vztahu. On to urcite nie je.

jasminia
21. júl 2025

@anonym_autor Nič v zlom, ale nie je to nejaká milenka Tvojho bývalého ? ... je to stalkerka/stalker. Ja by som to nenechala tak. Buďte obozretní. Aj keď polícia by s tým zrejme nič nerobila, aj tak by som na ňu išla. Nech je o tom aspoň zápis. Keby nedaj Boh dotyčná osoba v budúcnosti "pritvrdila".

jasminia
21. júl 2025

@anonym_autor A nikomu sa už s ničím nezdôveruj... Ako sa vraví: povzďaleky za dobre".

autor
21. júl 2025

Ja vôbec neviem, s ex mame vztah v norme. Vieme ísť aj na spoločnú dovolenku (kvôli deťom), resp. si vieme vypomôcť v niektorých veciach - ktoré vie zariadiť on alebo naopak ja. Možno to niekomu leží v žalúdku. Ako, ja nemám strach, nebojím sa. Veď nech si chodia klepy, je mi jedno kto čo si myslí. Len tým, že teraz bol prvý krát spomenutý syn ma to fakt nasralo...

bielasovicka
21. júl 2025
@anonym_autor

chodia zo 4 pôšt v okoli, obycajne, cize neda sa zistit odosielatel ani nic. Niektore aj hodia do tej postovej schranky pri poste. Moj ex to urcite nie je, pretoze tie listy zacali este chodit pocas nasho vztahu. On to urcite nie je.

@anonym_autor a list je písaný rukou? A tvoj syn má koľko rokov ze aj jemu píše?

ha_ha
21. júl 2025
@anonym_autor

Ja vôbec neviem, s ex mame vztah v norme. Vieme ísť aj na spoločnú dovolenku (kvôli deťom), resp. si vieme vypomôcť v niektorých veciach - ktoré vie zariadiť on alebo naopak ja. Možno to niekomu leží v žalúdku. Ako, ja nemám strach, nebojím sa. Veď nech si chodia klepy, je mi jedno kto čo si myslí. Len tým, že teraz bol prvý krát spomenutý syn ma to fakt nasralo...

@anonym_autor Autorka a čo keby si rozšírila medzi známymi, že ti chodia anonymné listy, ale ty už ich dávno nečítaš, ani neotváraš a že nevieš, kto ti to píše, ale musí to byť hlupák, keď vyhadzuje zbytočne peniaze na poštovné a žiadny efekt z toho nie je, lebo ty to rovno vyhadzuješ.

Strana
z3