Prijatie nového partnera deťmi
Myslíte, že sa dá nejak ovplyvniť prijatie nového partnera deťmi? Myslím v dobrom aj zlom. Aj zo strany rodiča aj zo strany nového partnera ma zaujíma. Skôr ma zaujímajú reálne skúsenosti, nie nejaké výmysly niekoho, čo také nikdy nezažil a len si myslí...Zaujímajú ma pozitívne aj negatívne príbehy. Viem, že sa vplyv ich druhého rodiča nedá zanedbať, ale to nikto nevie ovplyvniť. Pýtam sa na to, čo sa ovplyvniť dá.
Nieco sa da a nieco nie...
Preco nenapises viac? Vek deti, ako dlho ste po rozchode s byvalym partnerom, ako dlho uz mas vztah s novym, atd atd.
Za mna osobne vies Ty ako mediator velmi vela ovplyvnit. A najma u mensich/mladsich deti. Ale je to aj o detailoch, kedy sa koho zastanes, komu das prednost, atd - robi to vela. A nie vzdy si to clovek uvedomi skor, nez sa stane chyba a niekto to vezme zle.
Da , všetko ale závisí od toho aký vzťah má bio otec k deťom, ako sa bude nový partner správať k deťom, a čo budes ty ocakavat vo vzťahu priateľa k deťom - náhradu otca, alebo len "kamaráta"
Ja som rada, že na mňa v tomto smere nikto netlačil... s maminým partnerom sa akceptujeme, ale nikdy sme si žiadny bližší vzťah nevybudovali... nespravil nikdy nič zle, je to fajn chlapík vlastne, len sme si proste nejak hlbšie nesadli... a som naozaj vďačná, že sa to ani jeden z nich nesnažil "znásilniť" a že ma mama do toho nenútila... mala som asi 12, keď nás zoznámila...
Záleží aky ten partner je lebo vela žien super super nový chlap a pritom buran a zlé vzťahy kvôli tomu az do dospelosti s matkou aj to sa stane a veľmi záleží aj od veku deti
A potom aj ďalší prípad v rodine že žena super prijala partnerove deti ale jeho ex robila problémy lebo žiarlila tak boli kostrbate vzťahy
A ďalší prípad v rodine tiež našla muža s deťmi a ani nevedela že nejaké deti ma aj ked vedela ze existujú 😅
A ďalší prípad muz našiel ženu s detmi ale staršími a úplná pohoda lebo detská už puberta svoj život
Takže je to asi rôzne
Strašne záleží od povahy zúčastnených aj.... V mojej blízkej rodine vela pripadov az priveľa ale vážne je to rôzne, hlavne aby sa respektovali a nerobili si zle,to ci si budú rozumieť niekedy az tak nieje dôležite
@anonym_autor podľa mňa je to hlavne o tom, aké vyžarovanie bude mať partner na deti, ak ho budú vidieť ako človeka, čo im berie rodiča, bude to problém, ak to bude pre nich osoba, ktorá je priateľská najmä k ním, tak problém nebude.
Do dnes som v kontakte s otcovou expriateľkou lebo to bol najúžasnejší tvor na zemi, druhá mama 😍. A vďaka jeho terajšej sa s ním nebavím už pár rokov. Takže vlastná skúsenosť, prvú som spoznala ako dieťa. Súčasne maminho muža beriem ako otca.
@anonym_a7c989 a čím bola tak úžasná expriateľka. Ta terajšia ti ukradla otca, alebo prečo sa neznesiete?
Záleží aky ten partner je lebo vela žien super super nový chlap a pritom buran a zlé vzťahy kvôli tomu az do dospelosti s matkou aj to sa stane a veľmi záleží aj od veku deti
A potom aj ďalší prípad v rodine že žena super prijala partnerove deti ale jeho ex robila problémy lebo žiarlila tak boli kostrbate vzťahy
A ďalší prípad v rodine tiež našla muža s deťmi a ani nevedela že nejaké deti ma aj ked vedela ze existujú 😅
A ďalší prípad muz našiel ženu s detmi ale staršími a úplná pohoda lebo detská už puberta svoj život
Takže je to asi rôzne
@anonym_a0ddc9 čo je buran a zlý k deťom?
Da , všetko ale závisí od toho aký vzťah má bio otec k deťom, ako sa bude nový partner správať k deťom, a čo budes ty ocakavat vo vzťahu priateľa k deťom - náhradu otca, alebo len "kamaráta"
@anonym_33a406 píšem, že vzťahy bio rodičov sa nedajú na druhej strane ovplyvniť. Podľa teba, keď sa niekto snaží byť v roly otca alebo matky, tak je odsudený na to, že ho deti nebudú mať radi? Keď už deti sú veľké, aj tak sa im nedá byť kamarátom/kamarátkou. To už akceptujú len svoju generáciu.
@anonym_a7c989 a čím bola tak úžasná expriateľka. Ta terajšia ti ukradla otca, alebo prečo sa neznesiete?
@anonym_autor ona tak celkovo, proste mala ma rada a dala mi to najavo, chodila som k nej na prázdniny, vychádzala aj s mojou mamou,… veľa dôvodov prečo ju mám do dnes rada.
Jeho súčasná partnerka ma v podstate nechcela ani spoznať, rýchlo urobila nejaké intrigy, že ju nemám rada, ohováram,… (vymyslené, v tom čase som na to nemala vôbec čas - babatko + škola + sa mi blížila svadba), ktoré mi môj otec vykričal, s čím som nebola okey ale ani som nemala chuť/silu to vyvracať, takže vzťahy ochladli. Z odstupom času presne viem o čo tam šlo, jeho súčasnej partnerke to vyšlo a ďalej neriešim.
@anonym_33a406 píšem, že vzťahy bio rodičov sa nedajú na druhej strane ovplyvniť. Podľa teba, keď sa niekto snaží byť v roly otca alebo matky, tak je odsudený na to, že ho deti nebudú mať radi? Keď už deti sú veľké, aj tak sa im nedá byť kamarátom/kamarátkou. To už akceptujú len svoju generáciu.
@anonym_autor pozri moje dieťa má svojho otca , čiže nepotrebovala som a ani som nechcela aby môj nový partner do tejto roly vstúpil alebo otca nahrádzal či nahradil. A môj nov partner si musel na to zvyknúť , vzhľadom na to že on keď bol mladý tak nový manžel jeho matky mu de facto otca nahradil nakoľko jeho bio otec nemal záujem. Tým pádom sa otčim podieľal aj na spoluvychove.
Ak malniny názor na moju výchovu mohol mintonpovedat ale bez prítomnosti dieťaťa, ale nie ho priamo vychovávať.
Buran a zlý k deťom, vieš každá žena ma ine merítko na výber muža a co je pre nu ok a niekedy sa stane ze ten chlap je sice fajn chlap pre ženu ale na deti je despota co ich nuti mu kupovať alkohol,alebo oplzle reči,alebo reči ze ste nikto a ked budem chcieť mamička vás vyhodí.jednoducho ako niekedy človek neodhadne toho biologickeho otca tak nemusí ani toho ,, nového,, a deti skôr trpia a pokým to matka zistí alebo si uvadomi.ale to je len príklad zo života
Ja mam dceru (17r) a partner syna (16r). Sme spolu 9 rokov.
Dcera ma k mojmu priatelovi vztah neutralny, sama sa vyjadrila, ze jej nijako nevadi a ani sa k nej nesprava zle. Skor jeho povaha jej nesedi a sama mi povedala "mne by ako partner nevyhovoval ale ty ked si spokojna, je to super".
Jeho chlapec ma ma velmi rad. Casto si chodi ku mne po rady a mame kamaratsko-rodicovsky vztah.
Nase deti sa vsak vzajomne vyslovene neznasaju a nemozu sa vystat, takze byvame kazdy zvlast, 5 minut autom.
Tym, ze su uz vacsi, tak v podstate mozem u neho prespat kedykolvek a aj on u mna.
Keď si vyberieš nejakého muža za svojho partnera, tvoje deti či sa im to páči alebo nie ho musia prijať. Tvoj partner je Tvoja súčasť a deti nemajú právo Ti do tejto partnerskej sféry nijak zasahovať. Pokiaľ ten muž je normálny, ma s nimi vzťah aspoň na neutrálnej úrovni, všetko je ok.

@anonym_autor podľa mňa je to hlavne o tom, aké vyžarovanie bude mať partner na deti, ak ho budú vidieť ako človeka, čo im berie rodiča, bude to problém, ak to bude pre nich osoba, ktorá je priateľská najmä k ním, tak problém nebude.
Do dnes som v kontakte s otcovou expriateľkou lebo to bol najúžasnejší tvor na zemi, druhá mama 😍. A vďaka jeho terajšej sa s ním nebavím už pár rokov. Takže vlastná skúsenosť, prvú som spoznala ako dieťa. Súčasne maminho muža beriem ako otca.