icon

Ako predstaviť nového partnera päťročnému dieťaťu?

27. mar 2025

Ahojte , viete mi dať nejaké rady, ako ísť na syna v prípade, že mám nového partnera s ktorým by som veľmi rada časom fungovala normálne so všetkým čo k tomu patrí, ako by ste ho na to pripravovali , aby ho to nejak negatívne nezasiahlo? S ex máme týždňovú striedavú starostlivosť , čo už samé o sebe zle vplýva na malého , nechcem mu nejak ublížiť ešte aj týmto.

januska12323
•
27. mar 2025

Dieťaťu ho predstav ako kamaráta ale až keď to budete myslieť ozaj vážne.

tiezjedna
•
27. mar 2025

záleží ako dlho spolu ste... ja by som bola veľmi opatrná. Predstavila by som ho asi na nejakom výlete ako kamaráta, bez nejakých veľkých rečí okolo a hlavne bez prílišnej vzájomnej náklonnosti. Dala by som im priestor sa oťukať.

mofa
•
27. mar 2025

Urcite by som sa s nim stretavala len v case ked je syn u otca. Ako dlho ste spolu?

svetlonos
•
27. mar 2025

Ako dlho ste rozvedeny, ako dlho je malý v striedavke a prečo to na neho zle vplýva, aký vzťah mas s ex?
Po krátkom čase by som to určite neriesila. Nam spravila mama taketo "prekvapenie" mali sme raz toľko rokov ako tvoj syn a skoro ma .... doplň si podľa fantázie. Keby pohľad vraždil, ten chlap to neprežije. Nehovoriac o tom, ze sa čoskoro začalo plniť, co som o tom muzovi povedala 😐. Ale ved kto by veril "decku", však?
Zi pokojne svoj zivot zatiaľ s novým partnerom a podla otázok, ktoré som ti dala, sa skus zariadiť.
U nás to bolo tak, ze pomerne rýchlo (cca rok po rozvode) nasi boli ako rodicia ok, od zaciatku sne mohli byť s otcom kedy a koľko sme chceli. Ziadne nadschvaly ani z jeho strany alebo huckanie proti mame ci tomu chlapovi. Otec mal priatelky a tie boli v pohode.
Keby bol ten druhy chlap mamin normalny, nerobilo by nám problem, ze vstúpil takto nám do zivota.
Prajem vám, nech ste všetci šťastní a dobre vám všetko dopadne. Nech sa s tým malinky zmieri a ma tvojho nového muza ako bonus a prínos do zivota. Veľa šťastia ❤️

autor
•
27. mar 2025

@svetlonos od 2021 to takto máme , takže je asi zvyknutý, len tie posledné dni sú náročnejšie lebo mu vždy chýba ten druhý rodič niekedy aj plače, väčšinou teda zamnou keď je u otca. S ex máme super vzťah, vychádzame veľmi dobre , niekedy mám pocit akoby som v ňom mala staršieho brata 😃 tiež keď je malý umňa alebo u otca tak si volávame hocikedy s kamerou alebo sa stretneme aj počas toho týždňa čo je u otca , keď si to žiada , aby nemal pocit že ho tam len odkladám na týždeň a nechcem ho , alebo niečo, aby vedel že ma tu má aj keď je práve u otca. Videli sa už , malý si teraz veľmi ide zvieratká, tak som ho brávam akože s kamošom venčiť psy , lebo my žiadne zviera nemáme. Znie to možno divne v dnešnej dobe ale ja som si ním/nami naozaj istá , mala som hrozne toxické vzťahy a snim je to všetko take iné , jednoduché a pekné.
Žiadne hádky , žiadna dráma , žiadne nátlaky. Sadli sme si úplne vo všetkom , je to prvý muž ktorého som stretla s ktorým si viem predstaviť prežiť život. Je to len pol roka síce ale keď je maly u otca tak fungujeme normálne spolu, uňho , takže mame vyskúšané aj spoločné fungovanie v domácnosti 😃
A ďakujem ❤️

svetlonos
•
27. mar 2025

Fiha to znie skoro idealne! Teda hlavne s ex, to hotová rozprávka 🙂.
Jednu podstatnú vec som nepísala - a to o živote len vás dvoch a zivote v trojici s dietatom.
Zalezi veľmi, aký je tvoj priateľ, pokial ide o deti. Matka uz svoje. Nam aj tie naše vlastné dávajú zabrať. Tie pekne muzove reči, ako nás len bude obijmat ked budú deti uplakane.... 😁
Keď to hovoril, myslel to vážne! No realita je trosku o inom 😏
Tak pevne dúfam, že ten tvoj ma more trpezlivosti aj v reálnych situaciach nevyspatosti, choroby, nedostatku času s tebou. I ked striedavka je v tomto pre vztah celkom prínosom.
No polroka mi príde mali, aj keď možno máš doma predsa len výnimku anjela 😉.

sense
•
27. mar 2025

Stretnite sa občas "náhodne" niekde vonku, ako kamaráti bez nejakých dotykov a postupne stretávania pridávajte cielene. A uvidíš ako bude dieťaťa reagovať a ako bude nový potenciálny partner reagovať

cukroska
•
27. mar 2025

@januska12323 Áno tak..nech sa stretávajú najprv na prechádzkach, ihrisku a pomaly nech si budujú vzťah, krok pp kroku..
Určite netlačiť na pílu.