icon

Príprava na terminálne štádium rakoviny rodiča

24. nov 2025

Dobrý deň, mám rodica v terminálnom (paliativnom) štádiu rakoviny, vedeli by ste mi prosím poradit, na čo všetko by sme sa mali pripravit a čo všetko zabezpecit teraz myslim z administratívneho hľadiska.
Napr take veci ako spísať splnomocnenie na poberanie posty atd. Tzp preukaz ma už dlho, mame vyžiadať TZP so sprievodom, či to nemá zmysel? Čo take splnomocnenie, aby nas mohol lekár informovat o zdravotnom stave, lebo viem, že teraz to lekari nechcu hovorit, ani mne ako manželke nechceli povedat vysledky histologie môjho manzela. Dakujem

fiafia
24. nov 2025

@anonym_autor ztp preukaz plus diaľničnú známku, splnomocnenie na postu, zavet, poriesit ucet v prípade ze majú manželia spoločný ( v prípade smrti ho zablokuju) u lekárov nikdy problém nebol vždy a všade podali informácie najbližším príbuzným.

anonym_5f20ad
24. nov 2025

u lekárov v nemocnici žiadny problém, ani u obvodného. a to som dcéra.
peniaze z banky vybrať - čo najviac - ja som bola spolumajiteľ - aby nešli do dedičstva. budeš platiť daň ešte aj z týchto peňazí.

autor
24. nov 2025

Dakujem veľmi pekne a čo v prípade opiatov? Viem, že v lekárni musí niečo podpisovat, že si ich musí vyberat sám, toto neviete prosím poradit, že nejaké splnomocnenie, alebo ako sa to dá riesit? Dakujem

fiafia
24. nov 2025
@anonym_autor

Dakujem veľmi pekne a čo v prípade opiatov? Viem, že v lekárni musí niečo podpisovat, že si ich musí vyberat sám, toto neviete prosím poradit, že nejaké splnomocnenie, alebo ako sa to dá riesit? Dakujem

@anonym_autor ked som vyberala opiaty pre oca tak nikdy nebol problém ale na op a vždy boli na objednávku lebo lekarne ich nedržía

helloukitty
26. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ja robím v lekárni,s tým sa trápiť nemusíš, osoba ktorá vyberá recept musí mať občiansky (svoj),to je všetko

marca12
26. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Na opiaty ti netreba splnomocnenie. Predlozila som zdravotnu karticku a pytaju obciansky preukaz osoby,ktora ich vyzdvihuje. Opiaty sa objednavaju dopredu a na dalsi den ich prides vyzdvihnut. Dobre je rozdelit ucty,cast penazi presunut na iny ucet. V pripade smrti zablokuju cely ucet. Moji rodicia si rozdelili peniaze a kazdy mal svoh ucet,aby ten druhy po smrti neostal uplne bez penazi.