Problém s dospelým synom. Viete mi poradiť?
Ahojte. som zufala...moj problem sa taha uz viac rokov so synom...uz skoro tri roky zije v Anglicku, musel tam ist, doma boli s nim problemy...odvtedy sa to s nim tahalo raz lepsie, raz horsie...momentalne zas nema pracu, ani peniaze, a hovoril mi, ze ked nebude mat pracu, o mesiac sa dostane na ulicu. Chcel by prist domov, ale manzel s tym nesuhlasi..neviem co mam robit...mam to velmi tazke...viete mi poradit????
ahojte, vsetkych Vas moc zdravim...
vefi, vyzera tak, ze uz nedroguje...len ked bol nedavno doma, v novembri, tak prve dva dni sa spraval cudne, nadranom prisiel domov, a za tri dni minul skoro vsetky peniaze, ktore doniesol...preto som myslela, ze sa opat dostal do starych kolaji...
v Anglicku sa sprava dobre, tam nechodi nikde, len do prace, a domov...musi sa starat sam o seba, co doma nebol zvyknuty, lebo som mu vsetko spravila....moj druhy syn je policajt, ktory sa celkom dobre vyzna v tychto veciach, a on nam poradil, aby sme ho nedali na liecenie, a asi by ani nesiel, lebo sa nikomu nepriznal,ze to robi, ale nech skusi to Anglicko....je to na dlhe rozpravanie, aby ste pochopili, co, preco, ako bolo....ale uz sa nehanbim o tom pisat, lebo mam taky pocit, ze mam tu Vas, ktore mi sem prispievate, pomahate mi, a chapete ma...som Vam za to velmi vdacna....
a este malickost: syn ma teraz 24, ale problemy s nim sa tahaju priblizne od jeho 16 ich rokov....
vefi 89 so všetkým súhlasím až na to posledné...navštívať poradňu alebo psychológa je hanba???
Majacska, píš, píš, píš....je to tak lepšie...človeku sa uľaví...vidíš, nie je to iba váš problém...
no, uvidíme, ako a či sa chlapec vzchopí....držím paste aby už bolo lepšie a aby sa ti lepšie dýchalo... 🙂
casy, myslela som s problémom drogy 😉
majacska, na to nás tu máš. myslím si, že je prirodzené poradiť a pomôcť v núdzi 😉
ahojte dievcata, tak poviem Vam tolko trvalo, ze som si myslela, ze bude vsetko lepsie....no zas som sa mylila....
volala som nedavno so synom, bol flegmaticky, zas nema pracu, ani peniaze...to iste...kolotoc....som velmi nestastna, ze mu nic nevychadza...neviem preco ho odtial prepustili, povedal, ze v Anglicku to tam tak chodi...tak ja neviem, ja uz fakt neviem co si mam mysliet....ajked je dospely, nie je mi to jedno.... 😢
majacska viem, ze je tazko poradit, ked ani ty sama co najlepsie poznas svojho syna a jeho situaciu nevies, co by bolo prenho lepsie. Aj ja som si myslela, ze snad to zle uz ma za sebou a ze uz bude len lepsie. Ako si vyssie pisala, tak snad aspon ze uz nedroguje a ked teraz nema pracu, tak co ja poznam konkretne pripady, ked sa tam prihlasi na akoze u nas na urade prace, ze je nezamestnany, tak by mal dostavat podporu aj na byvanie a cestovne im tam prispievaju. Ja co poznam, co tam prisli o pracu ostali tam, lebo vraveli, ze sa im tam oplati byt aj ako nezamestnany, pretoze tie davky su dost vysoke, ze u nas by tolko ani za mesiac nezarobili. Len ho aspon tak na dialku povzbud, ako pises, aj ked je dospely a robi problemy, ale je to a stale bude tvoj syn, ktoreho mas urcite rada aj takeho aky je. Drzim Vam obom palce a prajem Ti vela sil a trpezlivosti.
ahoj milocka..dakujem, ze si mi pisala...
to prvykrat pocujem, ze moze dostat nezamestnanecku podporu...a podporu na byvanie, a cestovne..idem mu to napisat....
majacska mas IP
majacska je mi to fakt luto. chapem, ze aj napriek problemom, ho mas stale rada, je to tvoj syn. asi sa niekde stala chyba, ale teraz je uz neskoro plakat nad rozliatym mliekom. bud sa vzchopi, alebo upadne. niekedy trva roky, pokym si clovek uvedomi podstatu. mozno on na to raz pride...
emyliz na to cakam, kedy na to pride....ja som bezmocna, nemozem namiesto neho rozmyslat, ani konat....tak mi drzte palce, aby sa to zlepsilo..neostava mi ine, len tomu verit 😖
majacska, drzime...kladne zmyslanie je polovica uspechu

majacska,
z jednej strany mi je ľúto, že sa tvoj syn namočil do niečoho, z čoho sa len veľmi ťažko dostane von. Dal sa na dlhý boj. S drogami sa nie je radno zahrávať. Ale na druhej strane, sám si to vybral. Má 24 rokov a tu mu nepomôžu slová ako ho to mrzí a výhovorky, kto ho do toho namočil. Jednoducho čo chcel, to má. Ale zasa chápem, že ty ako matka si chceš ubrániť svojho syna. Ja by som to netolerovala a veľmi ťa obdivujem, že máš ešte stále chuť pomáhať mu a podávať pomocnú ruku.
Neviem, či sa ti bude páčiť to, čo napíšem, ale tak by som to riešila ja.
Pokiaľ by chcel prísť domov, priala by som ho, ale s podmienkami. bez ohľadu na to, koľko má rokov, by som mu stanovila presné pravidlá. Nepožičiam peniaze, nebudem splácať dlhy, bude v domácnosti pomáhať a aj keď iba smiešnou sumou, ale prispievať na domácnosť (povedzme, že aj 10 eur mesačne). pokiaľ by sa znova namočil do dákeho problému, bez milosti by som ho vyhodila.
a neskúsili ste sa obrátiť na dáku psych. poradňu??alebo pre drogovo závislých??je to síce hanba, ale ak to má pomôcť, prečo nie?