Problém s ex manželom - za deň pýta aj 5x fotky a videá dcérky
Zdravim Vás žienky, prosím chcela by som vedieť názor na túto situáciu lebo niekedy si pripúšťam myšlienku že ja robím chybu. S ex manželom sme sa rozišli pred pol rokom, 3 mesiace máme od rozvodu máme spoločnú dcérku 2rocnu. Problém je ten že keď ju mám ja denno denne mi vypisuje že chce fotky videá malej za deň je to aj 5x čo si o to žiada, snažila som sa mu vysvetliť že ja niesom povinná mu posielať každý deň xxx fotiek a podobne úprimne niekedy mám problém ustrážiť ju keďže je živá a nie to ju ešte fotiť. Nemam problém mu poslať fotky ale toto už je na mňa priveľa, poraďte mi alebo povedzte Vás názor možno robím chybu ja ďakujem 🙏
Ked bude u neho ,tak ho otravuj tiez. A nie,neposlala by som. Mozno jednu za tyzden. Viac nie
Keď ju má on tak mu napíšem len či je mala v poriadku, nepotrebujem ho doslova žiadať o fotky má ju on tak nech sa stará on. Ďakujem žienky už som začínala pochybovať či fakt nemá on pravdu 🙄
Neviem ako máte nastavené termíny stretnutí, kedy a ako často má dcérku ex,
Keď je u neho, nech si využije každú minútu, keď je u teba ty nie si povinná mu referovať všetky vaše kroky.
Kľudne mu napíš mejl, doporučený list, kde ho vyzves aby ťa neobťažoval viac x denne, že ty nie si povinná ho informovať ani 1x denne ani 1x týždenne. Iba podstatné a nevyhnutné situácie. Nech si prečíta rozsudok sudua zákon o rodine a cituje ti povinnosť to robiť . Jeho konanie je kontraproduktívne, Ak sa skludní budeš mu posielať fotky v rozumnej miere, inak iba raz za mesiac, tak ako píše zákon o rodine, ho budeš sumárne informovať.
Nedaj sa buzerovať, obmedzovať, manipulovať ani vydierať, vyžaduj primerané správanie od exa, .
Inak takýto nátlak je už obťažovanie a môžeš ho dokonca riešiť súdnou cestou, prípadne trestnoprávnym konaním.
Hádam ste sa rozviedli z nejakých vážnych dôvodov, tak nemáš záujem byť s ním v kontakte viac ako počas manzelstva
@cacianka Stretávanie máme podľa našej dohody, berie si ju stále po mesiaci a to na týždeň, alebo ako má čas . Upozornila som ho aj na tie sms, snažím sa nereagovať lebo to nemá zmysel, ale nechcem ho ani úplne odstrihnúť od malej.A čo si všímam keď mu pošlem fotku tak stále niečo okomentuje... A co sa týka nášho rozpadu manželstva boli tam pre mňa dosť vážne dôvody.
@adaa233 nie si povinná mu posielať vôbec žiadne foto, raz za dva, tri dni by som mu poslala SMS, že je zdravá, že ste boli na preventívke u pediatra, u zubára a všetko je v poriadku, že sa naučila povedať r a podobne. Jeho SMS by som absolútne odignorovala, je to jeho forma kontroly nad tebou, nerozdýchal, že ste sa rozišli
@elizabet173 Veď práve mám ten pocit že stále ho to drží, ale konečne som s malou šťastná a je dosť smutné že až teraz sa ukázalo aký je charakter.
@adaa233 no on si dovolí k tebe toľko, koľko mu dovolíš ty. Keď nebudeš na jeho SMS reagovať a napíšeš mu o dcérke vtedy, kedy uznáš za vhodné, žiadne foto, bude si musieť zvyknúť, nič iné mu nezostane.
@elizabet173 Veď prave vidí že nereagujem, teraz napríklad ma on malú napísala som len že či je všetko v poriadku a hneď nato mi poslal malej fotky s komentárom neviem či ju chces vidieť či ti chýba lebo si nepytas fotky ani videá. Mne to príde už smiešne nevie ako zaujať, tak sa snaží robiť mi výčitky 🤷
nepíš mu, keď ju má on, na čo potrebuješ jej foto, alebo video, keď je u neho? Aj tak nevieš, kedy tú foto urobil, zbytočne hráš jeho hru. Nereaguj absolútne na jeho SMS. Je mi trochu divná frekvencia stretávania, ale ak vám to obom vyhovuje, ok. Ale tie foto a videá by som zatrhla okamžite
Nooo....ja ked som nebola s mojim, toto iste. Kde mam syna?!?!?! Posli mi jeho fotky, a to bolo kazdu hodinu,nebol schopny prist za malym takmer 4 mesiace, ale fotky to chcel kazdu hodinu. Samozrejme ze som mu ich neposlala. Zvykla som si nato nereagovat. Par krat som neposlala fotky,zabudol aj na syna😀
@elizabet173 ona jej fotky nepotrebuje. Iba mu napisala ci je v poriadku. To je zas normalne
@adaa233 manipulátor...ale pamätaj, že si dovolí ku tebe len toľko, koľko mu sama dovolíš! Nastav si hranice hneď na začiatku...neskoč mu na jeho hru, vypni si mobil a pošli mu max 1 fotku večer. Nech si zvyká, že sa nebudeš správať podľa jeho pravidiel. Zo začiatku to bude pre teba možno ťažké, ale postupne si zvykne a budeš mať pokoj...
Pozri cez deň správy by so ignorovala, večer by som mu poslala spraví, mala sa ma. Dobre je zdravá. Ja síce ex posielam fotky nie každý deň a nie x fotiek za deň ale keď niekde s dcérou sme a ona chce aby som tatovi poslala foto tak pošlem rovnako aj on mne keď je ona u neho. Aj keď teda zo začiatku mal tendenciu viesť pomaly výsluch a keď som odmietka hrať jeho hru tak prestal
@petulda333 to áno, ale ja by som sa nepýtala ani na to, iba by som s ním mala dohodu, že si dáme vedieť keby dieťa ochorelo, nedajbože nejaký úraz. Hádam mu dôveruje a nie je zlým otcom, aspoň to nikde nepíše.

@adaa233 nie, nie si povinná. Stačí 1 foto.