icon

Problém s ex-švagrinou: Ako riešiť konflikty v rodine?

31. máj 2026

Dobrý deň, ani neviem ako začať. Deti chodia k otcovi, ako máme stanovené v rodičovskej dohode. Ale napriek mojim zákazom, otec ich núti tráviť čas s ľuďmi, s ktorými nie sú šťastné. Môj exsvagor si našiel priateľku - slobodnú matku s dieťaťom, 8 ročnou dcérou, ktorá sa s mojou dcérou kamaratila už dávno. V podstate,vďaka tomu sa s ňou švagor dal dokopy. Ale zachovala sa ku mne veľmi zle, ja som od priateľa časom odišla. Cez víkend bol všade deň detí. Stretli sme sa na jednej akcii v mojom meste (boli tam schválne určite, lebo sem nechodia). Ex švagriná sa snažila byť k mojim deťom veľmi milá, vzala ich na atrakcie, hrala sa s nimi, kúpila im jedlo...od švagra sa neodlepila, hoci vedela, že mne vzťah stroskotal a že naozaj som netuzila pozerať ako sa objímajú a držia za ruky. No a dnes. Dcéra prišla domov s tým, že na ňu kričala. Že boli v meste na akcii a švagriná po nej kričala a bola na ňu zlá, keď tam nebol ocko. Kúpila čokoľvek svojej dcére a mojím deťom nie. Nedovolila im takmer nic. Nainfikovala ich, obe deti mi doma plakali. Ja naozaj neviem čo mám robiť a najhoršie je, že aj ex aj exsvokra sú z nej nadšení, tak oni jej určite nič nepovedia. Uz som rozmýšľala napísať švagrovi, ale bojím sa, že na najbližšej návšteve bude ešte horšia.

anonym_86d35f
31. máj 2026

@anonym_autor Este raz. Svagor, svagrina, ex. To ex je tvoj svagor? Ja vobec nechapem co pises.

anonym_0be327
31. máj 2026

Cim ich nainfikovala? To ma fakt zaujima.

anonym_b18e9a
31. máj 2026
@anonym_86d35f

@anonym_autor Este raz. Svagor, svagrina, ex. To ex je tvoj svagor? Ja vobec nechapem co pises.

@anonym_86d35f To je ako v mexickej telenovele. Nakoniec zistí že otec jej dieťaťa je ex švaginin bratranec 😀

autor
31. máj 2026

Nie. Ex je brat švagra, čo si našiel tú ženu

autor
31. máj 2026
@anonym_0be327

Cim ich nainfikovala? To ma fakt zaujima.

@anonym_0be327 vždy keď su s ňou, potom keď prídu ku mne, tak plaču a nepočúvajú. Nepočúvajú nič. Plač, len čo vyjdú z auta. A už mi dcéra hovorila, že majú reči, že s ockom je lepšie.

anonym_f070db
31. máj 2026

tak ty dlhodobo vies ze je k nim zla a aj tak si ich dnes s nou pustila na atrakcie? najskor pises,z prisli dnes a potom ze vzdy ked od nich pridu .. tak ako dlho to vlastne je?? kolko rokov maju deti? nech povedia same otcovi,ze s nou nechcu byt ..alebo si s ex sadni a povedz svoju obavu .. len ze deti to spomenuli castejsie a ci by na to nemohol dohliadnut.. no ak by sa daco stalo mojim detom zdvihnem telefon a tak jej vynadam,ze uz sama moje deti chciet nikdy nebude a jasne jej aj dam najavo aby sa k nim uz nikdy bez dozoru nepriblizila

anonym_a5ffba
31. máj 2026

Exovi by som vysvetlila situáciu ale kricanie samo o sebe nemusí byt na oficiálne riešenie
Muselo by to byt pravidelne, mať deti z toho stres/návšteva psychológa, prípadný záznam o tom
A vieš aj dôvod prečo kričala čo im hovorila?

silvike
31. máj 2026
@anonym_f070db

tak ty dlhodobo vies ze je k nim zla a aj tak si ich dnes s nou pustila na atrakcie? najskor pises,z prisli dnes a potom ze vzdy ked od nich pridu .. tak ako dlho to vlastne je?? kolko rokov maju deti? nech povedia same otcovi,ze s nou nechcu byt ..alebo si s ex sadni a povedz svoju obavu .. len ze deti to spomenuli castejsie a ci by na to nemohol dohliadnut.. no ak by sa daco stalo mojim detom zdvihnem telefon a tak jej vynadam,ze uz sama moje deti chciet nikdy nebude a jasne jej aj dam najavo aby sa k nim uz nikdy bez dozoru nepriblizila

@anonym_f070db Tak asi dala deti k otcovi deti teda svojmu ex a vdaka nemu skoncili zrejme aj s ex-svagrinou=priatelkou exsvagra. Mozno spolu ziju v rodicovskom dome, myslim vsetci exovci.

anonym_a5ffba
31. máj 2026
@anonym_f070db

@anonym_f070db no lenže to nieje také jednoduché vynadat a tým je to vyriešené
I keď ja by som spravila to isté ale čo ked slecinka bude pokračovať?svagor na mäkko,ex na mäkko a dieťa plače?no je rozmaznané a išlo jesť kamienok,tak zhukla na ňu...a zabranis ty ako matka?no nie lebo otec môže ist kam chce pokiaľ nieje niečo čierne na bielom
Jedine sa modliť, že exo je trocha normálny a bude prihliadať viac na dcéru...ale vyzerá to tak, že nie
Takže to len dlhá cesta dôkazov

anonym_152cef
31. máj 2026

@anonym_autor Autorka, prepac, mam trosku z Teba pocit, ze nejako ziarlis na tu zenu. Ci nie ?

autor
31. máj 2026

Volala som s exom a dôvod bol, že vraj dcéra odišla bez dovolenia z lavičky, kde sedeli a jedli langoše. A že vraj dcéra jedla štrk a ex švagriná po nej zhukla, že bude predskolacka, tak má rozmýšľať.
Ja ale po nej nekricim a vylepšil si to od cudzej ženy. Aj keď odišla, bolo dvaja na tri deti, tak hádam by ich mali vedieť ustrážiť. Ale ako som vravela, ex sa jej zastáva, vraj dávala langoš mojej mladšej a staršia jej zatiaľ odišla. Švagor sa zrejme venoval jej dcére. Takže o to horšie, že nie je na nich spoľahnutie, keďže sú nezodpovední obaja.

anonym_f070db
31. máj 2026
@silvike

@anonym_f070db Tak asi dala deti k otcovi deti teda svojmu ex a vdaka nemu skoncili zrejme aj s ex-svagrinou=priatelkou exsvagra. Mozno spolu ziju v rodicovskom dome, myslim vsetci exovci.

@silvike ved pise ze sa stretli na akcii .. kde nemali byt .. takze nie nedala ich k otcovi a ten s nim isiel za bratom ...

lindusss2016
31. máj 2026
@anonym_autor

Volala som s exom a dôvod bol, že vraj dcéra odišla bez dovolenia z lavičky, kde sedeli a jedli langoše. A že vraj dcéra jedla štrk a ex švagriná po nej zhukla, že bude predskolacka, tak má rozmýšľať.
Ja ale po nej nekricim a vylepšil si to od cudzej ženy. Aj keď odišla, bolo dvaja na tri deti, tak hádam by ich mali vedieť ustrážiť. Ale ako som vravela, ex sa jej zastáva, vraj dávala langoš mojej mladšej a staršia jej zatiaľ odišla. Švagor sa zrejme venoval jej dcére. Takže o to horšie, že nie je na nich spoľahnutie, keďže sú nezodpovední obaja.

@anonym_autor no ale ved z tohto mi pride, ze sa skor o tvoje deti strachovala. Tvoja predskolacka je strk (?), tak ju zdrbala, ze sa to nerobi a take velke dieta uz to ozaj ma vediet. Na druhu kricala, lebo odisla, ked nemala odist. Tak a este je tu otazka, ci naozaj kricala, alebo len bola raznejsia a tvoje deti na to mozno nie zu zvyknute. Ved snad ma ich otec tolko rozumu, ze by nenechal cudziu zenu pokrikovat na svoje deti. Mimochodom, tebe jeho brat nie je ziaden exsvagor, je to max brat tvojho byvaleho priatela a ona ti nie je exsvagrina. A ze sa muckaju, ked ty si rozidena, to snad ani nemyslis vazne. Tiez mi nejde do hlavy, prečo by ona mala nieco kupovat tvojim detom, tiez by som v takejto situacii kupila len svojim, ved oni su v opatere otca v tom case, tak nech im kupi. Ved ona je pre nich uplne cudzia zena, naozaj nevidim dovod, aby sa akokolvek o tvoje deti starala.

anonym_08b34e
31. máj 2026

Celkom sa v tom príspevku viem nájsť. Ale ja som v pozícii tej neziaducej švagrinej. Tiež zvyšujeme hlas po neteriach svojho muža, pretože mám za to, že tie dievčatá neovládajú základné veci a niekedy sa naozaj nevedia správať. Beriem to ale tak, že vo chvíli, keď sú so mnou, mám za nich zodpovednosť, takže áno, niekedy ten hlas zvýšime. Príklad - dievča má 5,5 roka. Pred pár dňami sme ju vzali na ihrisko s kolobezkou. Pustila sa dole kopcom a hlava otočená dozadu, aby videla ako ďaleko sme. Skoro narazila do kamenného múra. Áno, kričala som. A rovnako kričal muž, keď na ihrisku zdvihla zo zeme nejaký cukrík a šla ho jesť. Tiež sa jej mama nahnevala, vynadala mi a vždy si overuje, či budem doma, keď majú dievčatá prísť na víkend k otcovi. Takže tá pravda bude podľa mňa niekde uprostred.

A ešte - ze kupovala dcére a tvojim deťom nie. A? Ty jej dcére niečo kupuješ? Veď tvoje deti tam otca mali, mali tam aj strýka. Ona nie je povinná im niečo pravidelne kupovať.

malapepka
31. máj 2026

Podla mna to velmi prezivas. Medzi riadkami som sa dozvedela, ze dotycna krmila tvoje deti, robila im program a strazila ich. Ibaze tvoje dieta neposluchalo. Tak zareagovala. Mozno kricat nemusela. Ale vies co? Prezradim ti tajomstvo - aj ja po detoch obcas zakricim. Zatial moje deti z toho traumu nemaju a to uz su v pubertalnom veku.
Prilis riesis, co kto s kym kde robia, ked maju vase deti. Su z polovice aj tvojho ex. A pokial im neublizuje a neohrozuje na zivote, moze ich brat kam chce a s kym chce.
Moj muz ,,vencil,, nasho syna - bol na odrazadle, spadol a zlomil si klucnu kost. Nikdy, opakujem nikdy som mu to nevycitala.
Mozno aj preto su dcery uplakane, lebo ich v tom ,,podporujes,,. Mozno, ked sa ukludnis ty, budu v pohode aj dcery. Nuz, maju pravo byt s otcom, ty si im ho vybrala 🤷‍♀️

mimka1402
31. máj 2026

Odporúčam zvážiť psychológa pre teba. Lebo to presúvaš kvalitne na svoje deti, ktoré potom reagujú takto.
To, že ty si single tak má každý sa tváriť vo vzťahoch nešťastne a dávať si metrove odstupy?😆
OK, vadí ti nová priateľka ja to chápem, ale toto? Ak máš predškoláka ktorý ti žerie štrk tak by som trošku ujasnila si či je mentálne zrelé na školu... A ak odišla keď tam bolo viac ludi, diviš sa? Mňa by porazilo keby strážim cudzie dieťa a k tomu by som ho mala na svedomí, lebo nedokáže obsedieť chvíľku.
Svoj skroskotany vzťah si vylieč, lebo nereaguješ absolútne primerane, ale prehnane hystericky.

anonym_bdbdac
1. jún 2026

Deti majú koľko rokov? Nevedia povedat otcovi, že so švagrinou a jej dieťaťom nechcú tráviť čas? 🤔 moja dcéra (9rocna) by si toto nenechala….

anonym_6b61e1
1. jún 2026

@anonym_autor si jednoduchšia osôbka, ktorá neviem spracovať situáciu a robis dramu lebo žiarliš, to je celé, ....

moonlight1210
1. jún 2026
@anonym_autor

Nechcelo by to skor dohovorit dcere, ze nema zjest vsetko, co najde na zemi? Ako sa rozculovat, ze na nu zhukli, aby nejedla veci, co najde v parku na zemi? Navyse vec ako kamienky? (Ma nejaku formu mentalnej poruchy, ze sa da ocakavat, ze taku vec bude robit a nema sa preto na nu kricat?)

Ale zaujalo ma, odkial @anonym_a5ffba vedela tu info o jedeni kamienkov skor, ako si to ty spomenula.
Vy ste nejak spriaznene? Poznate sa?

0kristina0
1. jún 2026

Ziarlis a zavidis, nic ine v tom nie je.

anonym_bf6d0c
1. jún 2026
@moonlight1210

Nechcelo by to skor dohovorit dcere, ze nema zjest vsetko, co najde na zemi? Ako sa rozculovat, ze na nu zhukli, aby nejedla veci, co najde v parku na zemi? Navyse vec ako kamienky? (Ma nejaku formu mentalnej poruchy, ze sa da ocakavat, ze taku vec bude robit a nema sa preto na nu kricat?)

Ale zaujalo ma, odkial @anonym_a5ffba vedela tu info o jedeni kamienkov skor, ako si to ty spomenula.
Vy ste nejak spriaznene? Poznate sa?

@moonlight1210 tak mohla to napisat anonymne aj autorka diskusie 🙂

romiada
1. jún 2026

@anonym_autor "od švagra sa neodlepila, hoci vedela, že mne vzťah stroskotal a že naozaj som netuzila pozerať ako sa objímajú a držia za ruky". - autorka, svet sa nekruti okolo Teba. Nikto nebude riešiť ,po čom Ty netužiš , ak oni ano. Objať sa a držať sa za ruky je bežna vec u paru ľudi ktori sa maju radi. Nauc sa s tym žiť. Možeš im zavidieť , alebo im priať všetko dobre. Je to na Tebe. Vravi sa Dopraj a bude Ti dopriate.

moonlight1210
1. jún 2026
@anonym_bf6d0c

@moonlight1210 tak mohla to napisat anonymne aj autorka diskusie 🙂

@anonym_bf6d0c ako viem, ze si tu moze clovek pisat sam so sebou v jednej a tej istej diskusii, ked raz zaklikne odpoved anonymne a raz nezaklikne.

Tak si moze v tej istej diskusii pisat aj podporu sam sebe (akoze s nim nejaky anonym suhlasi). Alebo sa moze i sam so sebou pohadat, ak chce. Zalezi na jeho stupni disociacie. 🙂

Ale myslim, ze autor diskusie moze pisat len sam pod sebou. Ibaze by si prehadzoval prihlasenia na viacere ucty.
Neviem, nikdy som to neskusala.

Este to moze byt tak, ze autorku tu vypatral niekto, kto ju pozna a o tejto situacii u nich doma vie. Preto spomenul pricinu kricania svagrinej na neter skor, ako to autorka sama v diskusii spomenula.