Problém s kamoškou. Napíšte mi svoj názor
ahojte....mam kamosku, ktora je mojou sesternicou a zaroven je krsna mojich deti a ja som krsnou jej deti. Ide o to, ze ona sa vydavala velmi mlada, este ani 18 nemala a ma dve deti, toho casu maju uz 9 a 6 rokov. Ja mam tiez dve deti ale 3 a 1 rok. Uz od zaciatku, odkedy sa vydala, ja som bola stale ta,ktora za nou prisla, stale som kupovala detom rozne veci, narodeniny, meniny, vianoce, mikulasa, stale som chodila. Snazila som sa usetrit nieco aby som im mohla kupit nejake veci, hoci som studovala. Ona tiez kupila, nehovorim ze nie, ale omnoho menej, ale o to vobec nejde. Ide o to,ze uz mam pocit,ze som ako chudera,ktora sa tlaci do zadku. Vcera sme sa k nim vybrali, asi 4 dni predtym sme sa stretli v obchode,kde som jej povedala ze v nedelu prideme. Prisli sme a oni neboli doma. Zavolala som jej, ze kde su, ona vyhukana, ze nevedela ze prideme, ze sa neprichystala, ze som mala este zavolat ,ze su na navsteve - 7 km odtial. Opytala sa ci maju prist domov, ja som jej povedala, ze nech na to kasle, ze prideme inokedy. Ona ze dobre. tak ma nasrala, hlavne to ma nastvalo ako sa moja mala tesila ku krsnej od rana a potom sa tak rozplakala aj mne bolo do placu. Vylozila som jej mikulasske balicky pred dvere a odisli sme domov. Ona ani nezavolala ani nenapisala nic,vecer som jej pisala smsku, ci nasli deti balicky pred dverami, a ze mrzi to nedorozumenie, a ze im prajem pekny vecer. Ale nie v ironickom duchu bola ta sms, ale v takom normalnom. Ona nic. Neodpisala,neezavolala.
Ja viem, ze mi napisete, ze som strasne sprosta, ale mna to tak velmi mrzi, my stale ku nim chodime, ale oni ked pridu, tak vacsinou o mesiac po sviatku. keby sme nehcodili k sebe ked maju deti sviatok tak sa ani nevidime. Ja som pre jej deti mala prichystane vzdy, ona pre moje nemala. Velmi ma to boli, co mam robit, prosim napiste mi svoj nazor na to. Dakujem
...povedať jej to, čo si napísala tu... a uvidíš ako zareaguje 😉
Bud sa otvorene porozpravat, a vylozit karty na stol, nech vie co citis, alebo sa tiez urobit vzacnou a menej sa zaujimat, nech sa spamata, lebo zrejme to berie ako automatiku, ze ty vzdy prides, donesies... Ak je to len jedna strana co sa snazi je to onicom. Musis si vazit samu seba, ak o teba nema zaujem tak jej povedz, ze ta to prestane bavit tiez, ked to ma byt len jednostranné.
@ivmila
v prvom rade vôbec nie si sprostá
...chcela si a chceš s ňou dobre vychádzať....myslím,že si ťa volala preto z krstnú mamu,lebo ste boli kamarátky....robíš to tak ako cítiš,nerobič to zo žiadnych zištných dôvodov
....máš rada ju a a jej deti a presne to isté si očakávala od nej 🙂 ...nevypočítavaj si kolko si ty dala jej deťom,lebo sa vydávala skôr a sú už staršie...dávala a kupovala si preto,že si chcela-nie preto,že si musela,alebo ti to niekto prikázal 😉
kamarátka sa zrejme už nezmení ☹ ...musíš sa z toho poučiť a ubrať z toho čo robíš pre krsniatka...nauč sa dávať im menšie darčeky,približne v tej hodnote ako dáva ona tvojim deťom,tiež im nedaj sladkosť=drobnosť keď prídu k vám
Je to smutné,ale v reálnom živote bohužiaľ veľmi častý jav ☹
nebuď smutná 😉 venuj sa s láskou svojim drobátkam a budeš najšťastnejšia mamina 😵
ahoj, nemohlo by to byt tak, ze kamoska by chcela vzajomne navstevy trochu obmedzit, a takto ti to chce dat najavo? len hadam, ze tam by mohol byt motiv..to samozrejme neospravedlnuje jej spravanie, minimalne ti mala zavolat a snazit sa vysvetlit situaciu.
mozno jej nevyhovuje, ze sa stretavate tak casto, mozno nema cas alebo chut vsetko oslavovat, a mozno oslavy ani nema rada, resp. ich prestala mat rada - predsa len, prisli deti, stale sa oslavuje viac sviatkov, narodky, meniny, mikulas, vianoce..mozno jej to uz ide krkom. "zerie" to cas aj peniaze a strasne tazko sa to ludom vysvetluje.. ja to viem, lebo to mam rovnake. ale pritom nezabudam na slusne spravanie..
ak ti to ona sama bude chciet vysvetlit a ozve sa, alebo ak sa nabuduce bude tvarit akoze sa nic nestalo, tak uvidis, ako s tym nalozit-niektori ludia sa nevedia ospravedlnit, ale mozes to akceptovat, akoze sa chcela.. ak nezavola, tak sa na nu vykasli, posli pohladnicu na vianoce a k narodkam a staci. neplytvaj casom na niekoho, kto ho s tebou travit nechce. a netrap sa preto, ludia prichadzaju a odchadzaju. len je skoda, ze pritom druhych zranuju. dalo sa to vysvetlit aj inak..
@ivmila nič jednoducho sa nato vykašľať, a tiež si jej mohla zavolať skor že idete k nim, vieš v obchode to nemusela ani počuť, alebo zaregistrovať. Mňa už toto nevie dojať, ja som stále krsňaťu kupovala drahé veci a aj viac ako dostal moj malý od krsnej, a vyhovuje mi to najviac odkedy zabudla, že malý ma narodeniny a náhodne došla jak sme mali oslavu rodinnú a ešte sa dosť na ........ pritom zachovala.Mohla to dáko zahovoriť narýchlo zablahoželať, darček doniesť inokedy, prip. dať malému len peniaze, ale zahrala sa no odutú kravu čo zabudla a nevedela reagovať. Odvtedy ja mám pokoj a krsňaťu kupujem len sladkosti, a to že som dala viac ako dostala? Moja blbosť že som to kúpila, ale zas ja som to kupovala preto že som chcela nie musela, tak nemám čo ľutovať.
@ivmila ešte by som ti poradila rozhovor s ňou a povedať, že deti sú už dosť staré na darčeky a pod. pri každej príležitosti, tak s tým skončite a budete deckám kupovať už len sladkosti príp.maličkosti. Ona keď sa uvedomí dá tvojim deťom naraz to čo si jej deťom ty dávala rokmi.
ja myslím,že v závere svojho článku si si našla aj odpoved,nechodila by som toľko,nepísala,nevolala.Ak o teba a tvoju rodinu stojí zavolá sama čo je s tebou,že ste sa dlho neozvali,ak sa neozve,tak jaj asi nechýbaš a prečo by si sa teda mala vnucovať niekomu,kto o to nestojí????Možno ste niekedy boli naj kámošky,ale ľudia sa časom menia s tým nenarobíš nič,bohužiaľ
@klincek, @martina2001, dakujem vam za prispevky. Viete, aj ja som chcela kupovat, a bola som blba, ze som to tak robila...chcela som co najlepsie, nie take uboziacke najlacnejsie veci z cinaku, lebo ona sa vydala do bohatej rodiny, teraz si kupili AUDI , no ale mojim detom nosi- nie vzdy - ale dost casto to, co jej niekto podaruje alebo so nenosia jej deti alebo take veci z cinaku, co by som ani ciganovi neobliekla.
K tym oslavam. Ono to nieje az tak vela, stretnut sa par krat do roka a ona oslavy robi, chodi blahozelat aj detom svojich sestier...ked tam prideme, stale su tam vsetci, a osvauju, asi len my sme navyse. Ja jej urcite volat nebudem, uvidim co spravi, dnes je mikulasa, ona pochybujem ze pride doniest detom...a ked aj, tak ako minuleho roku - vsetko najlacnejsie - keksy s oznacenim predajne, v ktorej sa predavaju a pod...este mam v skrini odlozene, co to nikto nechce jest. Velmi ma boli, ako sa malinka pyta, ze kedy pojdeme do krsnej,.. a proste je to na prd. Toto sa nestalo prvy krat....ona tolko krat uz zabudla. a teraz tiez zabudla, lebo do telefonu mi povedala ze som nezavolala, ze som mala zavolat. Ale v obchode som jej jasne povedala ze v nedelu prideme a ona ze dobre.ze uz sme sa davno nevideli. Ale jej to vyfucalo z hlavy a rychlo to zahrala tak, ze je to moja ze ja som mala zavolat. A keby ste poculi ten jej ton v telefone...ako najvacsia chudinka....bleeee. je mi z toho zle.
@ivmila nerieš to vykašli sa nato
Mozno su na tom neni financne dobre a leze jej to do rozpoctu. Ked su uz vacsie deti tak uz im treba viac a aj veci su drahsie. Ze nebola doma, mohlo to byt nevinne, ze ozaj zabudla.
Nechapem, ked sa porovnava, ze ja som kupila to pre niekoho deti a oni pre moje len toto. Ked nechcem tak nekupujem a netrapim sa preto. Ked to bere niekto ako povinnost ☹ . Ja som od svojej krstnej ked som bola mala nic nedostala a ani mi to neprislo, ze by som aj mala nieco. Kupujem pre svoje netere darceky uz vela rokov, a jej rodicia mojej malej nic nedavaju, je mi to jedno. Z radostou to pre ne s mojou malou vyberame a davame 🙂 . Darceky sa maju davat od srdca a nie, ze lebo musim a este popritom pozeram, ze kolko kto utratil. Ivmila nehovorim, ze to je Tvoj pripad, co zrejme ani nieje, kedze si darceky uz davala ako bezdetna a zrejme si tak robila lebo si chcela 🙂 .
Tvoj prispevok prisiel ked som pisala aj ja. Vykasli sa na to. Malej vysvetli, ze nemaju cas,lebo chodia do roboty a zober ju niekde kde ste vitane.
@marika80, jasne ze som jej davala preto ze som chcela, a kupovala som ich s laskou, lebo mam rada jej deti...vyberali sme im darceky s ohladom na to, ze co sa im paci, neprisli a nekupili sme prvu vec, co mali v akcii. Proste a mrzi ma to,ze ona tak nema moje deti rada, ona si mna nevazi tak ako ja ju...toto ma stve...a nekalkulujem, kolko som uz minula, nic, jednoducho, len ma boli, ze ona si pre moje deti nevie ani najst cas aby im nieco prichystala alebo zavolala, alebo prisla....ale nebudem to uz riesit...nema to vyznam...ja som stale na nu myslela, ked mala nejaku skusku alebo tazkosti v zivote... a ona ma mnohokrat ani nepocuvala ked som jej rozpravala o sebe...na druhy den sa ma to opytala, a pod...celkovo sa sprava s nezaujmom...a to ma velmi boli aj ked viem, ze nema vyznam sa jej tlacit do zadku. Ona je taka aka je...a nic s tym nenarobim...uvidim ci pride a ako sa zachova. Ale ona sa bude tvarit ze sa nic nedeje...to uz viem... pretvarka je to to najhorsie co moze byt...uvidime...kazdopadne vam vsetkym dakujem za nazory a povzbudive slova
@ivmila ahoj, no na tvojom mieste by som sa odmlčala, proste sa neozyvala, nevolala....možno jej to potom docvakne a ozve sa sama, proste to nechaj na ňu a uvidiš aky je zaujem z jej strany. A darčeky- tam tiež treba ubrať, načo take investicie, ked ona si s tym hlavu nerobi, aj ked peniaze na to má....je to smutne, ale asi musiš zmeniť postoj k tomu, lebo inak by si sa iba trapila...držim palce, aby si našla lepšie a uprimnejšie kamaratky 😉
@ivmila -uplne ta chapem ako sa citis...my sme mali podobne..tiez som mala kamaratku ako sa hovori..spriaznenu dusu...kamaradili sme sa 11 rokov a mala byt nasej malej krsnou..no len do toho casu,kym som nezistila,ze ma stale klame v blbostiach,respektivne v takych veciach v akych by vobec nemusela..najvecsie sklamanie bolo,ked sme si u nej zabudli(v tom case sme sa stahovali do inej krajiny)dve cestovne tasky...v jednej sme mali filmy(DVD) a v druhej vezu...a vies co urobila??namiesto toho aby nam to odlozila,ze dakedy sa urcite stavime si preto,tak nam to rozpredala!!!a potom uz zacala byt ozaj divna...ked som jej volala,tak sa dala zatajit svojim manzelom,na ktoreho len nadavala a vsetci sme si mysleli,ze ju tyra...ona bola vzdy v nasich ociach chudatko...ale v jeden den som sa nahnevala a napisala som jej vsetko...ako to citim,ze ovsetkom viem..aj o tych klamstvach o ktorych si myslela,ze neviem,lebo sa urcite tesila z toho,aka som sprosta...urobila som tomu koniec,lebo som si uvedomila jednu vec...nic nieje dolezitejsie ako moja rodina a takyto ludia si nezasluzia moju pozornost a dobrotu..a krsnou nasej malej bude urcite moja sestra.. 🙂 😉
Inac ako dobre chapem ona je tvoja sesternica, cize tvoja najblizsia rodina, tak to je fakt cudné spravanie... spytaj sa jej preco na vas nema cas, pekne narovinu, naco chodit ako horucej kase.
ona sa len bude vyhovarat poznm ju ako vlastne gate...nikdy nebola uprimna
@ivmila -a vies co ti este poviem???keby aj po tom vsetkom mi ukazala,ze ju to ozaj mrzi a snazila by sa mi to vysvetlit a chcela by aby som jej odpustila,tak by to ani nemuselo skoncit..
ale tu ziaden zaujem neni a nemyslim si,ze v buducnosti nejaky bude...a to je na tom smutne... 😔
hm...preco su niketori ludia taki primitivni a slepi a nevidia alebo nechu vidiet ako ublizuju druhym
@ivmila aj moji rodicia mali takuto znamost, tiez moji krstni,volakedy kamosi, potom z ich strany nulovy zaujem, oni uz kopali za vyssiu ligu, boli zrazu uz za komancov nobl. Poznali nasich az ked potrebovali rucitelov na dajaku pozicku. Tak postupne sa na to moji rodicia vyprdli, mne nechybali krstni, mala som skvelych rodicov, stacilo mi.
Potom sa daco velmi ale velmi pokaslalo, strata prace aj statusu, rozpad manzelstva a pod....v skratke - svojho krstneho som videla az po rokoch, bol bezdomovcom a bol nam vdacny za tanier polievky a druhy chod, aj o boty by sa s nim otec podelil, ale mu boli moc velke..... skoncil moc spatne, uz je na onom svete. Krsna skoncila ako predavacka, neviem ci sa este tak nobl oblieka, alebo uz ju to preslo, sak naco by jej to bolo za pultom. A uz jej na nove handry ani neostali prachy. Ich synovia ani neviem ako skoncili....
Ved pockaj par rokov ako sa karta obrati.....
@ivmila naozaj skus si trosku od nej zachovat odstup. Nie v zlom, ale niektori ludia nemaju radi, ked sa na nich tlaci. Napriklad aj ja som taka. Mala som kamaratku, staaale mi volala a navstevovala a podobne. Velmi mi to islo na nervy, pricom nic ine neurobila. Len som mala jednoducho pocit, ze ma uhana, ze musim byt vzdy k dispozicii, inak sa urazi (respektive sa nebude citit dobre). Bola jednoducho velmi citovo zalozeny clovek na rozdiel odo mna, co som tvrdy a miestami az bezcitny pragmatik. Vyvrcholilo to hadkou , ale potom pochopila aj ona aj ja. Ona si vytvorila aj ine svoje zazemie a ja teraz nemam na svete blizsej osoby. Takze tak. Ludia jednoducho veci necitia rovnako, sme taki aj onaki.
@ivmila asi sa ta moje slova zrania, ale z toho vsetkeho co si napisala mi vychadza, ze tvoja sesternica o tvoje priatelstvo nestoji.
vies, ani opacnej strane to nie je jednoduche naznacit, ze stacilo, uz to nie je to co bolo....
ludia sa menia a nie vsetky priatelstva vydrzia. ty si ta serioznejsia vo vasom vztahu. tebe na nom viac zalezi....
ale jej nie. mozno dokonca naschval nebola v nedelu doma (to sa mozeme len domnievat) lebo uz chce vykluckovat z toho vsetkeho.
ty si fajn, si citliva a viem, ze ta to boli. ale je to ako s frajerom. ked raz nechce, nic s tym nespravis.
skus si najst kamaratku, ktora o to stoji.
zaroven ste krstni rodicia svojich deti, takze nejake zdvorilostne vztahy u vas este zostanu. podla mna sa dohodnite na ktore sviatky sa budete navstevovat a kedy kupovat detom dary. nie ze by si nemohla dat viac, ale zrejme s tym nie si vyrovnana.
este jedna vec. tvoja sesternica sa nevie slusne spravat, lebo urcite mala aspon zavolat, ze nasli balicky a podakovat za ne.
@ivmila ja by som s nou nechcela hovoriť,ako vraviš,vieš aka bude reakcia,otoči oči,popripade klepne po pleci,aby si nerobila sceny a všetko po starom.na sms je toto dlhe,tak by som jej napisala dopis,normalne dlhy,všetko čo citiš aj mysliš,zatvorky atď....a možno ked si sadne a prečita ho, tak jej zapne(alebo aj nie).možno ten dopis prečita viackrat,možno ho šmari do koša.ale aspon si sa pokusila.ale nepisala by som jej štylom, že sprdnuť,a že ako si to predstavuje,ale čo mam na srdci,a nech sa teda rozhodne ona,a ked nema zaujem o vas, tak aby si to vedela a zariadiš sa podla toho....a k tym Mikulašskym baličkom....no teda inteligencia 0 bodov.mohla pisnuť sms-ku a podakovať za baličky o ktore zakopla....skus napisať dopis a stiahni sa.a ked nie tak nie.vykašli sa na ňu.nema to cenu.len sa trapiš ,čo vidi a citi aj tvoja rodina,a im zase nerobi dobre vidieť ťa takto.....možno by som jej deťom(tvojim krsniatkam),poslala vždy na narodky a meniny pohladnicu,kde sa podpišu aj tvoje deti,vyzdobite ju,aby videli, že to nie je len kupena a podpisana pohladnica, ale s laskou vyrobena, a ked chceš priložiš nejake to euro(5-10),takto deti nebudu vedieť po rokoch povedať, že krsna na nich z vysoka kašlala...
čo ak tie balíčky niekto ukradol, než prišli domov? 😉 to len na odľahčenie debaty..ja som takto o kamarátku prišla už... vlastne 3x... že by bola chyba vo mne??? musím sa pozrieť do svojho vnútra 😉
@ivmila kasli na to.. prosto neries... a jej detom podaruj nieco obdobne ako ona tvojim ked uz... my sme podobne na tom v poslednom obdobi... tiez ja sa snazim pekne a kvalitne kupovat a malemu na narodky kupili z tesca z vypredaja /co je ok.. aj ked ona by svojim take nekupila/ ale take ze to oblecie mozno o styri roky.... 😀 a teraz bol mikulas tak mala bola v nemocke a ma prisnu dietu / ziadne cokolady ma peconovu dietu/ tak jej dala aj tak tie cokolady... / co potom revala mala doma ze to nemoze.. samozrejme ze som ju predtym upozornila...
tak som si povedala ze aj ja budem tak... a hotovo....

niekedy sme boli najlepsie kamosky ☹