icon

Problém s manželom

wera_ga
7. mar 2015

Ahojte žienky, mám problém so svojim mužom. S ničím mi doma nepomôže, len sa mu musím prosiť aby mi pomohol. Na všetko som sama. Máme 2 ročného syna ale jemu sa ani len nevenuje ani v domácnosti mi s ničím nepomôže. Keď príde z roboty, je až príliš unavený aby mi pomohol... Chceli sme sa už rozísť teda z mojej strany keď som zistila, že som tehotná. Na maličké sa teším no mám veľký strach ako to bude vyzerať keď sa narodí. Som z toho už veľmi psychicky unavená ☹ hlavne ma rozčuľuje, že vždy keď sa o tom bavíme naslubuje hory doly ako už bude pomáhať a ani nie o tri dni je to zase takto. Ja už naozaj neviem čo mám robiť ☹ ☹ najradšej by som bola keby sa uvedomil no to on asi nezvládne...

wera_ga
autor
8. mar 2015

@majulino no teda :D no to ma nenapadlo ďakujem to vyskúšam 🙂

petra7777
8. mar 2015

Musím reagovať na niektoré dámy.....snažíte sa za každú cenu presvedčiť iné mamičky, že akého "dokonalého" manžela máte, ako ste si ho "prevychovali" , ako skáče, ako vy pískate, .....ako perie, žehlí, nakupuje, o deti sa stará, dokonca ešte chodí do práce a v neposlednom rade vám dokonca zadnicu pierkom mastí a "VY" úctyhodnosť sama sa tu teraz hráte na "boha dokonalosti".......Takže milé ostatné mamičky, neverte všetkému, čo sa tu píše, lebo by ste boli veľmi prekvapené, ako to funguje " V SKUTOČNOSTI" u niektorých, čo tu tvrdia, že majú dokonalých manželov 😀 😀 😀

ninda25
8. mar 2015

@petra7777 suuuper🙂 Vela mamickam teraz nachvilu ovisne sanka

rebekamarcusko
8. mar 2015

@petra7777 moja rec.

petra7777
8. mar 2015

@ninda25 Jednej konkrétnej by som dokonca rada videla ten ksichtík, ako sa tvári....lebo určite je presvedčená, ako jej každý závidí toho "pána dokonalého" , ktorého v skutočnosti opísala tak, akoby ho "chcela" ona sama mať.....ale bohužiaľ nemá 😢 😢

amouramour
8. mar 2015

@petra7777 uprimne nemyslim, ze v tejto teme sa zrovna niekto povysoval🙂 a ano, zenam ktore takeho muza nemaju sa lahko ospravedlnuje lenivost a lahostajnost ich manzela presviedcanim samej seba, ze tie ostatne si to vymyslaju...ale omyl taki muzi aj realne existuju, je to na kazdej z nas akeho si vyberieme a ake kompromisy sme ochotne robit a ake mame naroky

0silvia0
8. mar 2015

@amouramour - super názor, tiež si myslím, že tu ide o správny výber a nie o prevýchovu manžela. Zrelí ľudia robia zrelé rozhodnutia. Samozrejme, v každom životnom období sme niekde inde, ale ak dvaja naozaj chcú a sú schopní zrelej komunikácie a zrelého uvažovania, kompromisy sa vždy dajú robiť. Ale samozrejme musia chcieť obaja...

rebekamarcusko
8. mar 2015

@amouramour ano su aj taki muzi,ale nemyslim si,napr. ze chlap,ktory robi od rana do vecera je lenivy. ako bolo by mi divne mu vecer o 10 dat metlu do ruky,ze na pomoz mi. ako myslim,ze ked ma jeden v tyzdni volno tak nech si radsej spolu uzijeme akoby som mu mala dat robotu este aj doma. potom by som sa nedivila,keby odo mna zachvilu utiekol za inou

mima4
8. mar 2015

@rebekamarcusko tak ale zas chlap co robi od rana do vecera, donesie tolko penazi, ze nie je problem si najat vypomoc do domacnosti na upratovanie.

amouramour
8. mar 2015

@rebekamarcusko moj manzel kedze robi sam na seba maka skoro stale, ale aj napriek tomu, sa sam iniciativne zapaja do chodu domacnosti a odservisuje v pohode aj komplet malu...je to o chceni...aj my zeny makame, ale to uz nikto neberie ako nieco specialne...my pracujeme obaja a obaja sa delime o vsetky ostatne prace, sme predsa partneri....ja by som proste nemohla mat muza, co dojde domov, mrkne do hrncov a natiahne sa na gauc, alebo masti hry na pc..alebo, ze by som mu hovorila urob toto urob hento

petra7777
8. mar 2015

@amouramour Nemyslím si, že môj chlap je lenivý, alebo hociktorý iný......(samozrejme sú aj lenivé zdechliny, čo celé dni sedia pred telkou) .....ťažko fyzicky pracuje, niekedy od rána, do večera....Ja zase nie som taká lenivá, aby som si neporobila všetko, čo treba 🙂 tiež chodím z roboty okolo 16-tej. A nie ešte, aby som chlapa nútila do domácich prác (predstav si, že príde o 19-tej domov a ja mu strčím do ruky žehličku.....sama si aj hajzel opravím, aj batériu vymením....myslím si, že niektoré mamičky sa tu hrajú na emancipované feministky, ktoré držia svojich mužíčkov pod krkom.....len aby im potom nezdupkal od "sekery" a "stíhačky" ku nejakej "ešte dokonalejšiej" 😀 😀 😀

rebekamarcusko
8. mar 2015

@amouramour mne staci ked mi manzel navari v nedelu.ako neviem aku robotu robi tvoj muz,ale ten moj ma firmu a robi este aj manualne. ako moja robota je domacnost som na materskej,fakt co mam robit cele dni?cakat kym muz pride z roboty a este ma aj upratat??nie je to trochu divne. urcite ked pojdem do prace si to rozdelimeale aby robil veci v domacnosti ked to je momentalne moja praca? kazdy normalny chlap utecie.

rebekamarcusko
8. mar 2015

@mima4 no lenze my mame vydavky 2000eur aj bez vypomoci. tak nebudemna to minat peniaze ked zenina robota na materskej je starat sa o domacnost a o deti.

rebekamarcusko
8. mar 2015

@petra7777 vybrala si mi to z ust

rebekamarcusko
8. mar 2015

@amouramour tvoj muz ked pride vecer o 20tej z prace si zoberie do ruky metlu a ide upratovat?ci ako to mate? zaujima ma to lebo mi to je divne.

jolly84
8. mar 2015

@cecil36 prečo? Čo je na nej divne?

amouramour
8. mar 2015

aha tak novy poznatok, ze muz asi coskoro zdupka ak chuda nieco bude robit🙂nie kazdy muz chce len zienku domacu...ja od malej 7 mesiaca robim na plny uvazok, takze leniva tiez nie som🙂a zehlicku berie do ruk sam od seba...a teda nepripadam si ako feministka, len uznavam rovnocenne partnerstva...ale tak ano, kazdy si vyberame co nam vyhovuje🙂domacnost a starostlivost o dieta nepokladam za vyslovene zensku zalezitost, tak ako aj zarabanie penazi za vyslovene muzsku....a nastastie v tomto sa s partnerom zhodneme. Od zaciatku vztahu fungujeme na spravodlivej delbe prace, takze aspon nemusim riesit ako niektore tu vychovavanie, to mi pride smiesne vychovavat chlapa ved na to mame predsa vlastne deti aby sme vychovavali tie

jolly84
8. mar 2015

@petra7777 čo je divne na tom, ked od chlapa niečo chcem? To mi môže padať prach aj na sochu

mima4
8. mar 2015

@rebekamarcusko z kade mas to, ze zena na materskej ma ulohu automaticky sa starat o domacnost?
zena je na materskej kvoli dietatu, nie domacnosti. Domacnost je zalezitostou vzdy dvoch ludi a pokial jeden z nich nestaci, napr robi karieru...tak si zabezpeci nahradny plan v tomto smere.

amouramour
8. mar 2015

@rebekamarcusko metlu nemame, my vysavame🙂))a cas prichodu je rozny a on nema take nieco ako koniec pracovnej doby...

rebekamarcusko
8. mar 2015

@amouramour nitko chlapa nevychovava,ale spytam sa ta.naozaj by si svojmu manzelovi nadelila pracu v jeden den volna v tyzdni.dokonca ani dnes nema manzel volno,lebo sam preraba nas byt.tak kedy ma upratat mi povedz, v noci ked ma spat?

rebekamarcusko
8. mar 2015

@mima4 teraz som sa spytala,kedy mi ma pomoct ked napr.tento tyzden enma volno ani v nedelu.v noci? ako podla mna je to voci partnerovi dost bezcitne.a aby platil upratovacku,ked na to ledva mame? divne nazory

rebekamarcusko
8. mar 2015

@mima4 radsej dam tie peniaze synovi na knizku,alebo mu kupim hracku

mima4
8. mar 2015

@petra7777
praveze chlapi sa najcastejsie vyseru na domace sluzky co im okolo rite behaju...a potom tu mamicky vyplakavaju, ze tomu nechapu,..ved zabezpecovali vsetko...chlap si chrumkal keksiky pri PC..mal sa ako v raji a one im zamava na rozlucku.
Ty chodis do prace a mas na starosti celu domacnost. On chodi do prace a neurobi v domacnosti nič. Ale na druhej strane, ked to tebe vyhovuje, je super, predsa len vidim, ze vzhladom na vek deti ste manzelmi takmer 30 rokov, co je pekne 🙂

amouramour
8. mar 2015

@rebekamarcusko prepac, ale kolko dni volna mas ty?🙂a ano, my mame len dva dni volna, aj to je relativne, ked pracujeme casto aj v case jej spanku...ked sa dvaja pustime do upratovania mame to raz dva a zvysok casu je uz len nas...neviem si predstavit, ze v sobotu by som tu vsetko robila len ja

rebekamarcusko
8. mar 2015

@amouramour tak prepac vysavac m0u das do ruky,ked pride z prace.ako je to kazdeho osobna vec ako to mame zariadene,ale tu nevypisujte,akych maju druhe zeny lenivych muzov,ked neviete ako to u nich prebieha,ja som vam polozila jednoduchu otazku,dajte mi navod na to kedy by mi mal pomahat moj,manzel.v noci? :D

mima4
8. mar 2015

@rebekamarcusko však ked tolko dre, tak nech zarobi peniaze aj na upratovacku, inak je to zabity cas. Od cloveka, co pestuje karieru sa a venuje sa praci nadmieru, nadmieru ako je unosne, sa ocakava minimalne, ze prinesie domov taky peniaz, ze to nebude problem zaplatit si pani na upratovanie.
A kto bude namiesto teba robit v domacnosti a vsetko zabezpecovat, ked pojdes ty do prace po rodicovskej? Prides s vyplazenym jazykom z prace o piatej a pojdes do dalsej sichty - to je spravodlive?

rebekamarcusko
8. mar 2015

@amouramour ja mam v podtstate volno stale.pre man nie je pracastarat sa o svoje dieta a upratujem kazdy den doobeda,zvysok dna sa hrajem so synom .tak posledny krat polozim otazku,co mam muza naklonovat aby mi v sobotu pomohol s upratovanim?

petra7777
8. mar 2015

@rebekamarcusko Ak je niektorá hold lenivá, aj upratovačku si zaplatí.....samozrejme z mužíčkových peňazí 😀 Toto vidím na Súboj Titanov..... 😀

rebekamarcusko
Autor odpoveď zmazal