Problém s manželom
Ahojte žienky, mám problém so svojim mužom. S ničím mi doma nepomôže, len sa mu musím prosiť aby mi pomohol. Na všetko som sama. Máme 2 ročného syna ale jemu sa ani len nevenuje ani v domácnosti mi s ničím nepomôže. Keď príde z roboty, je až príliš unavený aby mi pomohol... Chceli sme sa už rozísť teda z mojej strany keď som zistila, že som tehotná. Na maličké sa teším no mám veľký strach ako to bude vyzerať keď sa narodí. Som z toho už veľmi psychicky unavená ☹ hlavne ma rozčuľuje, že vždy keď sa o tom bavíme naslubuje hory doly ako už bude pomáhať a ani nie o tri dni je to zase takto. Ja už naozaj neviem čo mám robiť ☹ ☹ najradšej by som bola keby sa uvedomil no to on asi nezvládne...
@rebekamarcusko to uz je asi o vasej dohode, ze mu aj ty akceptujes, ze je 0 casu so svojou rodinou, s tebou, doma...to by som ja neakceptovala, lebo ako si to tu uz tolkokrat omielala, za prave takehoto stavu by som sa viac obavala, ze zdupka...kedy mate cas budovat aj svoj vztah???ked ho teda ako hovoris asi ledva vidis...uprimne takzko sa mi veri, ze niekto len v kuse pracuje nie je nejaky robot
@petra7777 je tazke prijat realitu, ze zaneprazdnena zena si zaplati upratovacku kludne aj zo svojich penazi?v dnesnej dobe to nie je o lenivosti a pohodlnosti, je nas aj mnoho zien, ktore normalne zarabaju a maju narocnu zodpovednu pracu...co sme v stredoveku?🙂
@rebekamarcusko
a ta metla ho nezabije, odskusane 😉
Ako si to potom rozdelite, ked ti chodi v noci domov muz? Si myslis, ze chlap co cele roky nemusel riesit domacnost, nema sajn o tom, co sa v nej robi... ze zrazu bude mat zoznam domacich aktivit a bude ho akceptovat?
A ty ako kozmeticka ajj tak budes pracovat vacsinou poobede, kedze malokto ide ku kozmeticke cez pracovny cas...a tatkiez aby si zarobila, budes musiet makat.
A to fakt praca kozmeticky je sedenie na riti? fuha...
@mima4 tiez ma to prekvapilo...ako si to zrazu rozdelia, ked on je do noci stale v praci...a hlavne ked nie je zvyknuty ako zrazu bude so vsetkym pomahat...
ale pracuje, pracuje 😀
Znamy prevadzkuje v cechach robotnicke ubytovne, kde byva 90 % slovenskych robotnikov chlapov... a zadne take ze pridu o desiatej vecer zmoreni z prace... pridu o piatej a do tej desiatej chlascu, fajcia a nahanaju zeny a kolki z nich maju aj 3-4-5 deti a svojim najivnym zienkam z hornej dolnej hovoria, ako pomaly 20 z 24 hodin dru, az sa im z huby prasi...
Su verzie pre zeny a su realne verzie
a tvoj muz je robot? ved v podstate tiez stale pracuje,sme spoluivecer a vacsinou nedele. plus su dovolenky. ako asi mate dobre vyplaty obaja ked mate tolko casu naseba,ale my sme mladi a nam nikto nic nedal a musime si platit vsetko sami co vychadzana 2000eur. kde to mame zobrat?co sa mam na roh postavit aby on mi pomahal v domacnosti?radsej mi dopraje to aby som si uzila so svojim synom,ne kazdy ma take stastie,platit si upratovacku,alebo dat deti do jasli atd. velmi lahko si to predstavujete. ale on robi tiez co vie.ja som spokojna s manzelom aj on so mnou,je pozorny,kazde sviatky(az na ten dnesny,kedze prerabame)travime spolu.neexistuje dokonaly chlap,takisto ako neexistuje dokonala zena
@amouramour
to vis, zena veri, ze chlap sa svadbou zmeni 😉
zena veri, ze chlap sa dietatom zmeni 😉
a po novom, zena veri, ze ked nastupi do prace, chlap sa zmeni 😀
Logika, nie? 😀
@mima4 lenze on robi vo vlastnej firme!myslis ze vo vlastnej firme si bude nicit reputaciu?velice si mudra
@mima4 nemienim sa tu s tebou hadat,hlavne ze ty mas dokonaleho muza :D
@amouramour si ked pojdem do prace bude musiet pracovat menej? je to jeho firma a teraz si ju zacal budovat,myslim si ze o3a pol roka sa to niekam pohne
@rebekamarcusko nevies reagovat na realne otazky, ktore sa tykaju reality vacsiny zien. Berem to vzhladom k tvojjmu nizkemu veku.
@rebekamarcusko tak prepac, my stari tiez nie sme;)a nam tiez nikto nedal ani cent, manzel rodicov ani nema...a moj muz si najde cas aj na nas, nepracuje kazdu jednu minutu...nemusis stat na rohu, ani ja som na rohu nestala, akurat som nesedela tri roky doma, lebo sa to ma...a ano ani by som neobsedela;)a nepripadam si ako krkavcia matka...ak zijete ako hovoris na doraz a ozaj ste na tesno, uprimne vas obdivujem za to, ze ste sa dali na druhe...ja som reagovala na to, ze ma tu stve tento slovensky stereotyp, kde zeny automaticky prijimaju fakt, ze ked su na rodicovskej vlastne nic nerobia a beru muzov za bozstva, ktore treba ofukovat. Ved prave je MDZ a zeny by si o to viac mali uvedomovat, ze su si rovne muzom a neexistuju zenske muzske prace, ale skor spravodliva delba o ne...a je tu kazdy den pomaly prispevok...muz mi nepomaha, som na vsetko sama...nuz asi nieco zeny robia zle
@mima4 nevies co vsetko som si prezila za svoj nizky vek. tak sa tu nenavazaj,nemas inu robotu? tvoj muz urcite upratuje a ty si vysedavas na modrokm konikovi,vidim ako travite cas spolu. :D koncim debatu. nebavi ma sa hadat a riesit to tu. ja som so svojim zivotom maximalne spokojna a nestazujem sa. to vy sa mi snazite nahovorataky je moj manzel lenivy a lemravy.
@rebekamarcusko s firmou bude vzdy kopec prace, moj muz ju ma uz dlhsie a tam neexistuje padla...
@amouramour ano robia,ale ja som sa nestazovala,moj muz aj navari,ked sa mne nechce,alebo som chora,zobere syna von na prechadzku,ked ma volno ovsem,mu nemozem zavolat do prace nech pride domov, a zobere maleho von,ked robi vsetko preto aby nas uzivil. a postupne sa mu dari,len prednedavnom zacal podnikat,preto pracuje aj manualne
@amouramour ano som na to pripravena. lenze ja mam problem aj s pracou si najst,aj keby mi manzel povedal chod do prace,otehotnela som pred maturitoua nemam prax a moj plat by sa tazko vyrovnal jeho plat a som rada a aj vdacna,ze mojho syna berie ako svojho. nie kazdy mlady chalan takto rozmysla
@rebekamarcusko
vypni tu kameru!! 😀 😀 😀 Moj manzel akurat zehli, ja si idem dat dobry kupel.
Nic ti k tomu nebudem pisat... neber to v zlom a ja ta urcite nepovazujem za hlupanu, ale jedno porekadlo sa mi paci "mudry sa uci na chybach inych, hlupak na svojich" a mozno prave ty potrebujes urcitu etapu zivota prezit.
@amouramour no to vis slovenske zeny nechodia do prace. Ty chodis?Lebo ja nie...ja chodim na 8 hodinovy welness a potom aj nieco doma spravim.
@mima4 nebudem sa k tomu vyjadrovat,kazdy ma svoj nazor. ja si stojim za svojim.vychovavala ma tak moja matka aju takto babka. ani jedna sa nestazovala,moja matka aj ked jej muz probil vsetko v domacnosti nebola spokojna tak si to radsej robi sama.aj ja si vsetko sama porobim
@rebekamarcusko ako ok, ze tebe to vyhovuje ozaj kazdy sme iny, ja ti to neberiem, ak ste sa tak dohodli a ste s tym stotozneni je to v poriadku...ja som to ani nemyslela priamo na teba, len si skus vsimat kolko je tu prispevkov kde sa zeny stazuju, ze muz im nepomaha, su z toho nestastne a to. uz ok nie je
@rebekamarcusko drzim palce aby ti tvoje pozitivne myslenie v tomto smere i nadalej vydrzalo! 🙂
@amouramour no ved ave ja som sa nikdy nestazovala, baby as tu stazuju,ale je nich ako si to doma zariadia
@amouramour Chápem to tak, že ja som stará....sprostá.....krava zo stredoveku, čo robí chlapovi slúžku? Aké "milé" od teba 😀 No a k tebe @mima4 moja len toľko, že časom pochopíš.... a už vidím, ako tvoj "pán dokonalý" v nedeľu poobede žehlí.... 😀 😀 😀 ako fór fakt dobré 😀
@petra7777 a ty nie si pod papucou, ked ty mas na starosti cleu domacnost???????!!!! Najprv sa pozri, kde si ty vo vasej domacnosti a potom konstatuj.
U nas na rozdiel od vas nefungujeme na principe, ze na jedneho "navalane". Ja som napr. dnes pripravila obed, umyvala riady... proste my fungujeme na principe timu...
ty pracu v domacnosti povazujes za "foooor"????
Ja sa ani necudujem, ze slovenske zeny su v takej riti, ked maju taketo uvazovanie... a ze muzi si ich nevazia a maju za handry....
@petra7777 preco myslis ze nemozu fungovat normalne manzelstva? Moji rodicia budu spolu 40 rokov a cely zivot si pamaetam ze otec robil nakupy, ranajky do postele mame, kvety nosil, obedy v sobotu, smeti vyhadzoval, zahrada bola jeho starost, mama vzdy ked prisla domov z prace tak si isla lahnut na hodku, medzitym otec spravil veceru, mama popri 3om detom vystudovala vs lebo otec sa o nas staral etc. ... samozrejme ze mama robila zvysok veci - obaja pracovali, obaja sa starali...
Moj muz sa tiez teraz prave vratil z vychadzky s malou a robi s nou prave diktat... a ja si tu sedim a citam si mk... a to teda ani zo srandy by som mojho muza podpapucnikom nenazvala...

@petra7777
no pokial viem, vmanzelstve neexistuju muzickove peniaze ale spolocne peniaze.
Po druhe, zena ktora zaplati upratovacku je leniva a muz ktory vyuziva na upratovanie svoju manzelku, aj ked ona uz zacne chodit do prace je aky?
Dnes je MDZ a aj toto je moznost vidiet postavenie zien v sucasnej spolocnosti... ocakava sa od nich, ze budu tahat ako mulice.... a este budu sa tvarit, ze to tak aj ma byt.