Problém s mojou mamou
Dobrý deň, píšem sem, pretože neviem nájsť riešenie s problémom, ktorý mám a aspoň dúfam v nejakú dobrú radu:Takže mám 23 rokov som muž mám jedného staršieho brata a jedného mladšieho, ktorí ma 15 rokov žijeme v mestskom byte, kde Ja a môj Brat platíme nájom na polovicu aj elektrinu wifi a všetko, čo sa týka bývania dokonca, aj jedlo si kupujeme zo svojho. Problém je, že máme žiaľ neviem to ináč nazvať ako zlú mamu, ako deti sme celý život chodili po azylových domoch pre matky s deťmi a naša mama nám nikdy nebola oporou vždy nám podkopávala nohy a myslel som si, že, keď budeme pracovať a dostaneme byt a pôjde s nami bývať už bude dobrá, ale opak je pravdou správa sa stále tak isto... Jedná sa o to, že ona máva zvláštne nálady a, keď ma zlú náladu začne robiť zle príklad: Krsná mamina sestra, ktorá je úplne iný človek chcela zobrať mladšieho brata do Prahy na výlet mama mu to zakázala, že nepôjde tam bez nejakého dôvodu, keď tam chcel ísť začala v obchode robiť hanbu začala kričať, že nikam nepôjde, že mu kopne do hlavy a začala kričať, že sa dopichá nožom mne, ako dieťaťu toto robila tiež veľmi často... No, čo je horšie všetkým ľuďom o nás rozpráva, že jej robíme vraj zle a, že sa jej vysmievame a sme zlý to, ale nie je vôbec pravda a ja neviem, ako sa brániť voči klamstvám ona sa vždy rozplače pred ludma a začne ich manipulovať, že robí zo seba úplnú chudinku a ľudia jej to veria pritom my u nej ani nebývame bývame všetci spolu naozaj jej neubližujeme, ale nikto nebude veriť chlapom žiaľ a Ja neviem, ako dokázať, že to, čo hovorí sú klamstva ma psychické problémy to chápem, ale robí nám veľmi zle a pohár trpezlivosti už pretiekol práve dnes...Môj brat bol na sociálne aj s mamou kôli tomu, že vymeškal hodiny online, keď sa chodilo vyučovať to som ho Ja kontroloval, aby to dodržiaval, lebo ona na to kašlala tak som sa Ja spojil s jeho učiteľkou triednou a nakoniec sa spamätal a už sa prihlasoval v pohode, ale žiaľ kurátorke sa už nevyhol nakoľko som sa len náhodou dozvedel o jeho absenciách na online hodinách a už skoro bolo neskoro toľko o tom prečo tam bol nie je to zlý chlapec len chodil normálne do školy začal to flákať až, keď sa vyučovalo online asi puberta, a tak, ale, keď som sa s ním porozprával už to nerobil no a povedal mi, čo sa tam dialo rozplakala sa tam a kurátorke detskej povedala, že jej robíme zle, že jej nedávame peniaze pritom všetko platíme a, že sme taký a taký a najhoršie je, že brat sa snažil povedať kurátorke, že to nie je pravda, ale ona mu samozrejme neverila a povedala, že, ako si to vraj dovoľujeme sa tak chovať k máme a proste vôbec ho, ako dieťa nevypočula a všetko uverila mame a Ja chcem poradiť v tom, čo mám robiť nemôže nás takto očierňovať každý si myslí, že sme zlé a Ja neviem, ako dokázať, že to nie je pravda, ale klamstvo ona je žena, a to zneužíva jasné, že radšej jej budú veriť:, ale ja nechcem, aby o nás šírila klamstvá :( čo by ste robili vy? Ešte hovorila aj slová že skapeme na rakovinu a že sa nám vyser*e na hrob :( a to smrteľne vážne.
@niekto1234 držím ti veľmi palce, aby si našiel riešenie. Tety, ujov nemáš, že by vás vedeli podržať?
@cacianka Áno už 4 roky pracujem a teraz plánujem ísť do zahraničia aspoň vyskúšať nové veci. Chcem cestovať len musím byť trpezlivý snažím sa zlepšovať v angličtine pretože, mám sen cestovať po svete a po pravde ma desí predstava, že by som si svoje sny nesplnil, ale najprv musím niečo pre to spraviť to prvé, čo musím spraviť je zvýšit príjem za tým si idem akurát len ešte mladší brat ma tu drží on s mamou sám byť nechce a Ja ho chápem takže najprv toto musím poriešiť nakoľko aj starší brat už niečo odcestované má a chce ísť somnou.
@0silvia0 áno býva aj najstarší brať s nami.
@mayami nemáme nikoho ono to je príbeh na dlho prečo nikoho vlastne nemáme v skratke nezhody v rodine mamu jej otec náš dedko odpísal ako dcéru. Jediný človek kto sa zaujíma je len mamina sestra ktorá je aj naša Krsná lenže mamu iba zamestnáva ale do rodiny sa moc nechce starať ale vie aká je mama.
Chod s bratom do zahranicia žit pracovat cestovat. Nic Ta tak neoslobodi od bolavej skusenosti s mamou. A splnis si sny. Brat mladsi snou bude musiet vydrzat 3-4r do 18 alebo do maturity. Za ten cas uz budete na tom lepsie nech budete kdekolvek a moze sa k vam pridat. Mas 23 idealny vek odist. Ak budes cakat kym
Bude brat plnolety najdes si vaznu znamost ktora nebude chciet ist nikam. ., urobis kompromis vyberies si lasku zahocis sny no buce Ta to mrziet. Ty si ten typ co koli druhym odsuva svoje stastie. Musis byt aj trochu egoista. Jediny koli komu sa mà nieco obetovat su tvoje deti -a tie este nemas. Brat nie je tvoje dieta aj ked ti ho je luto mate nanič mamu a nikoho ineho len jeden druheho. Porozpravajte sa vy 3 bratia co dalej . Urcite mate vsetci 3 chut odist daleko od matky zacat novy zivot bez nej . Ono len tak ju proti jej voli nezavru na psychiatriu ked zavolas zachranku ci policiu. Fakt by musela nieco extra vyviest aby ju zobrali proti jej voli. Ty zavolas oni kym dojdu ona uz bude vediet ale divadlo zahrat ze skor niekde skoncis ty ako ona. Urcite mà diagnozu. Ale musela by sa chciet liecit . Ina uz nebude ., a druhy ten problem za vas nevyriešia. Zial.( mala som zleho otca alkoholika viem ako sa citis. Tiez som od 15 chcela zmiznut do sveta hoci Moja mama bola anjel. Odisla som v 23r a zila rozne vo svete a nelutujem to. ) drzim ti palce ver tomu ze budes stastny,
@niekto1234 ppzoadaj ty /vy so starsim bratom o zverenie starostlivosti mladsieh obrata a vy traja chalani sa starajte jeden o druheho a toxicku mamu odstrihnite. zial.
@niekto1234 Chcela by som podotknut, ze ak je ozaj chora tak divadlo nehra, ona ten pocit krivdy realne preziva. Veri tomu ze jej robite zle. AJ ked to nie je pravda. Preto ma take nechutne reci, ktorymi ti verim velmi ublizuje. Nehovorim to preto, aby si na nu bral ohlad, ale aby si bral ohlad na seba a nebral si jej slova k srdcu a zbytocne netrpel viac. Ak ju s bratom zivite a len vdaka vam nie je v azylaku, trvajte na tom nech chodi k psychiatrovi, nech sa da doporiadku.
@whatever1 Niektore veci ani psychiater neda do poriadku. A Mozno ani nema diagnozu len je to chyba charakteru. Tak ci tak toto je na dlho a ona ina nebude .Jej syn mà problem Lebo flakal online skolu a ona za to hodi vinu na dospelych synov ktori ju živia ze jej robia zle. 🙄manipulatorka. Klamarka. Zla mama. Nejde o to co si o nich myslia druhi ze su zli synovia. Ide o to ze jej vsetko prejde klamstvom a synov Kludne ociernuje a im nikto neveri. Od takej osoby co najdalej. Dovi dopo a zabudnut ze je.( kym este aj ich presvedci ze su naozaj zli aby ich mohla dalej využivat a manipulovat.)
@whatever1
@miadi ono to naozaj moze byt porucha osobnosti, ako napriklad historionska alebo narcisticka, toto nevyriesi fakt mozno ani psychiater. Vela ludi ma psychopaticke crty, toto nie je lahke vyriesit, len sa odstrihnut co najskor ako pise @miadi, len je tu ten najmladsi brat...
Co chapem, ze ho nechcu nechat napospas takejto osobe.
@juliet86 a co s tou mamou spravia?vysotia ju na ulicu?nie je to take lahke aka je, taka je je to mama.
@niekto1234 si rozumny chalan, ktory ma ciel podla mna zatial pokym je brat este mensi neodides.Ideal by bol vsetci sa zobrat a odist tvoju mamu nezmenis a zial bude uz len vekom horsia a horsia.Pravdepodobne mala nejaku poruchu ci osobnostnu crtu uz od mladosti, kedze ste zili vselijako.Neda sa s nou porozpravat o tom, ze by sa liecila?ty uz musis pozerat na seba drz sa
@luccija mohli by ist obaja dospeli prec a posielat jej nejake $ na ten byt aby mala s bratom kde žit. Ked pracuje nejake $ mà aj ona. Casom sa k nim prida najmladsi ..mozu jej prispievat dalej alebo ju nechat nech sa zariadi. Ak tam ostane cakat na brata bude mat 26-27r nic nenašetri nebude mat svoj zaklad na zivot pre svoju buducnost svoju rodinu. . A psychicke problemy z mami.

No vidíš ze vies písať aj lepsie. Lebo ak napuses lepsie - vieme poradit lepsie.😉
Chapem tvoje rozpoloženie, stres aj nervozitu, asi to bolo čerstvé co si sa dozvedel. Takze klud, nadych a vydych. Si na velmi dobrej ceste, lebo si všetko reálne uvedomuješ, nie si zmagoreny ze to tak ma byť a mama je tá naj lebo ved mama.
Nie kazda je 100%, bohužiaľ. Aj to sa stáva.
Ty si este mladý, nemáš zažite to čo my, tak tapes. Ale snazis sa a učiš sa, to je dobre. Že nerezignuješ.
Pracuješ ?