icon

Problém s priateľovou mamou, chodí do bytu, kým tam nie sme.

spetka358
23. okt 2018

Ahojte, prosím mám taký pre mňa problém, pre iných možno nie, neviem...
S priateľom spolu bývame v byte od začiatku roka. Byt patrí jeho mame a my jej platíme 200€ mesačne.
Priateľ vlastní starší dom cca 50 km od bytu a so svojou mamou sa slovne dohodli, že si medzi sebou vymenia dom za byt. čiže my v byte a ona so svojím priateľom budú v dome ktorý sa momentálne pomaly prerába zatiaľ oni bývajú v dome u jej priateľa (mimochodom momentálne všetko čo sa dáva do domu ktorý má byť JEJ platí môj priateľ) .
Keď je jej priateľ v robote ona tvrdí, že sa nudí u nich doma tak chodí ku nám do bytu a je tam. Ja si nemôžem pomôcť ale mne neskutočne vadí keď si len predstavím, že tam je keď tam my nie sme. Ja prídem z roboty a ona je tam. Nemám žiadny pocit súkromia...
Keď to poviem priateľovi tak mi povie, že jemu to nevadí, že je to jeho mama. Ja to beriem tak, že sme v nájme (polovicu platím aj ja) a je mi to dosť nepríjemné... no nechcem sa s ním stále hádať kvôli jeho mame... Prosím vás ak ste sa niektorá stretli apo s podobným problémom ako ste to riešili? Ďakujem za všetky rady ...

jasminet
24. okt 2018

@sasa1310 nie, ona býva u priateľa, ktorý vymenil svoj dom, za maminy byt. Mama ma teraz svoj dom, býva u svojho priateľa a keď sa budú ide do svojho ex bytu. Bez dovolenia a keď tam nikto nie je.

jasminet
24. okt 2018

... a keď sa nudi...

gaja78
24. okt 2018

@sasa1310 zalezi ako sa chytas slovicok, kedze si zamenili byvanie dom za byt, tak v podstate su u nej v podnajme a mama je v podnajme s priatelom u syna. A co sa tyka toho, ci to priatelovi vadi-nevadi, by som brala tak, ze chlapi tieto veci velmi neriesia a zvlast ked sa jedna o matku. Ja osobne by som sa urcite odstahovala. A aj tak neschvalujem konanie matky

sasa1310
24. okt 2018

@gaja78
@jasminet tak či tak ona ako cudzia osoba nemôže nič. Iba potichúčku tolerovať majiteľov. A je jedno či je majiteľkou ona alebo on domu či bytu. A keď sa jej nepáči, môže ísť.

gaja78
24. okt 2018

@sasa1310 Presne tak, preto ja radim - odstahovat sa. Prisposobovat sa takymto ludom by nevyriesil zakladatelkin problem

eliska13
24. okt 2018

@jasminet podľa písmenok si myslím, že ten dom je skôr babkin a on je len na papieri napísaný veď asi nebýval predtým s babkou.Ale je to jedno..m mna by zaujímalo ako často to je, ak napr raz za 2 týždne tak v pohode, ale keď tam je 3 x do týždňa to by mi vadilo.
@spetka358

mala_hobitka
24. okt 2018

@spetka358 Ja by som chlapovi povedala ze bud budem mat sukromie alebo sa stahujem. Vsetko ma svoje hranice. Len niektori ludia ich nemaju takze im ich treba nastavit. Je uplne jedno ze byt je jej. Raz tam byvate pricom ona byva inde. Tiez nechodite neohlasene do domu kde byva.

terezka1947
25. okt 2018

@jasminet h
@gaja78 otazka je,ako priatel berie autorku...ci ako priatelku,ci ako buducu manzelku,ci ju skusa.....a pokial jemu to nevadi,vzajomny rozhovor je neuvinny...tak tam nie je problem potencialna svokra.

sasa1310
25. okt 2018

@mala_hobitka nie je to jedno. Nemá prečo chodiť neohlásene do domu, kde býva mama. Ona nemá žiaden nárok. A to, že ešte niekde býva neznamená, že tam má právo nepustiť majiteľa.

Pôjdeš bývať k svokre, zaplatíš jej energie na 2 mesiace a potom ju tam nepustíš?

gaja78
25. okt 2018

@sasa1310 ja ked si k sebe pozvem navstevu, napr. na tyzden, vyclenim im izbu a ten tyzden do tej izby nechodim, lebo respektujem ich sukromie. A pritom som majitelka bytu, mam kluc a jednoducho mam respekt voci sukromiu. Pani "buducej svokre" nikto nebrani prist do bytu, ale odtial-potial, predsa dievcina tam ma svoje osobne veci, je dospela, dohodli sa na najomnom. Na navstevu by sa mala dohodnut s obyvatelmi bytu a nie robit prepadovky, to by sa nepacilo nikomu, ani tomu, kto to sam robi.

sasa1310
25. okt 2018

@gaja78 jej synovi to nevadí. A to stačí. Ona tam je úplne cudzia. Nie je ani ich rodina ani nič. A ONA musí rešpektovať svojho priateľa. Nie oni ju, lebo akože si platí, tak teraz je to jej súkromie. Ona (priateľka) vstúpila do ICH súkromia.

gaja78
25. okt 2018

@sasa1310 jednoducho ja sa na to pozeram z ineho uhla ako ty. Preto mam odlisny nazor. Som si vedoma, ze s tym baba nic nespravi, len jej radim odstahovat sa, ty chapes svokru, ja chapem mladu.

danula.ch
25. okt 2018

@sasa1310 raz tam býva, má tam svoje súkromné veci, žijú s priateľom ako pár, tak je to hádam o rešpektovaní tých ľudí, základná slušnosť. Kebyze aj nechám byvat syna s priateľkou v byte, ktorý patrí mne, nikdy by som si nedovolila odomknúť si bez ich vedomia a súhlasu. A je celkom jedno, či sú pár ako priatelia, alebo manželia. To keby sa nezobrali celý život, tak ona by bola brana iba ako najomnicka? Keď už, tak aj nájomníci majú právo na sukromie a vôbec nezáleží na tom, ako sa dohodli na platení. Pre mňa osobne by to bol rovnaký pocit, ako keby som mala pre prípad potreby kľúč od susedov a len tak bez dôvodu by som si v ich neprítomnosti odomkla a vošla dnu. Cítila by som sa nepríjemné, ako že tam nemám čo robiť, keď tam nebyvam. Detto v byte, kde býva moje dieťa s partnerom. Aj keby hneď bývali so mnou v mojom byte, nedovolila by som si vojsť do ich izby. Ale ako som už písala, toto je o respekte iných ľudí, nie o vlastníckych právach.

jasminet
25. okt 2018

@sasa1310 ako, nič v zlom, ale ty budeš veľmi obľúbená svokra s týmto prístupom... Keď sa tvoj syn ozeni a budú bývať v jeho byte, ktorý je váš (tak si to napísala), tiež tam budeš chodiť ako do vlastného?

sasa1310
25. okt 2018

@danula.ch pozri sa. Ona prišla ku nemu bývať. S kufrom alebo igelitkou, to je jedno. Nejako to tam fungovalo ešte predtým ako ona prišla. Myslím návštevy mami ku synovi. Prečo by to mali teraz meniť? Lebo niekto cudzí prišiel? Ako nechápem o čom sa tu bavíme.
Sama píše, že jej priateľovi to nevadí. Tak bodka. Ona viac robiť nemôže. Nie je to jej byt, ani jej podnájom ani nič. Platí si len to, čo minie. A keď sa jej nepáči, tak nech sa odsťahuje. A tam jej mama nebude chodiť. Mama chodí tak ako jej SYN dovolil. Nebude sa predsa pýtať cudzej osoby, či môže ísť ku synovi. A áno je jedno či je manželka alebo priateľka. Ani ako manželka by nemohla povedať ani mäkké F, lebo tak či tak nehnuteľnosť bude iba jeho.

danula.ch
25. okt 2018

@sasa1310 synovi to možno nevadí, ale malo by mu to vadit. Kebyze chodím s takým chlapom, ktorý by to neriešil, nebol by to podla neho problem, zvazila by som, či je ten pravý pre mňa. Chodila som s niečím podobnym a rozišli sme sa kvôli podobnej situácii. Teraz som rada, že som tak urobila, hlavne ked ho porovnám s mojim manželom

gaja78
25. okt 2018

@sasa1310 Keby sa to riesilo pravnou cestou, tak ano, mas pravdu, ale existuju ludske a moralne zabrany, ktore by mali v takychto situaciach fungovat.

sasa1310
25. okt 2018

@danula.ch to je na inú tému. Nevadí mu to, tak ona môže len čušať alebo baliť kufre.

gaja78
25. okt 2018

@danula.ch moj osobny nazor je, co sa tyka syna, ze on je skor lahostajny - ako vacsina chlapov

sasa1310
25. okt 2018

@jasminet nikde nepíšem, že by som im tam chodila bez ohlásenia.

danula.ch
25. okt 2018

@sasa1310 Áno, prsne tak, majú to zmeniť práve preto, že dym tam už má priateľku. Treba vedieť prestrihnut pupocnu šnúru v pravy čas a nechať deti žiť si svoj život. Vďaka svokram s podobným názorom ako je ten tvoj, sa už veľa vzťahov rozpadlo. A vôbec to nie je o tom, či prišla s igelitové, alebo miliónom na konte. Toto nie je o peniazoch. Ale ťažko vysvetliť niekomu, kto je už teraz nastavený tak, že to bude robit presne tak, ako mama zakladatelkinho priatela. Nerob druhým to, čo nechceš, aby robili oni tebe. Tak neviem, tebe by to asi nevadilo 😉

sasa1310
25. okt 2018

@danula.ch prečo by mal ON meniť niečo, čo nechce? Nevieš čítať? JEMU to nevadí. Jeho mama nerobí nič zlé, jeho mama to má DOVOLENÉ. Píšem ti to naschváľ veľkým.

danula.ch
25. okt 2018

@sasa1310 dobre, veď nie som blba 😀. Ja zase píšem iné veci, ktoré ty nevidíš 😉

sasa1310
25. okt 2018

@danula.ch len je divné, že za všetko môže svokra. Ako v tomto prípade. Svokra je tu nevinne. Robí to, čo je jej dovolené.

danula.ch
25. okt 2018

@sasa1310 ved samozrejme, preto som písala, že syn by mal zasiahnuť, keď už svokra nemá dosť sebareflexie. AK je to podľa syna v poriadku, ako to bude dalej, keď sa narodia deti? To tam bude varená pecena, či sa to niekomu páči, alebo nie. Takých tém tu je na mrte

sasa1310
25. okt 2018

@danula.ch kľudne sa môže stať. Ale s tým nič nespraví, keď to jej priateľovi nevadí. Ja osobne by som s ním nebola. Ak by mu toto nevadilo.

danula.ch
25. okt 2018

@spetka358 ako to s vami pokračuje?

majkeel
25. okt 2018

trosku zamotane. 🙂 priatel vlastni dom, v ktoro ma byvat mama, zatial tam ale byva babka, kym sa preraba a ktora ho plati.
Dohodnite si vsetci traja na navstevnych hodinach max. 3 razy v tyzdni. Mama ma priatela, nie je sama, nech sa venuje jemu a k vam nech chodi na ohlasenu navstevu.
Priatelovi daj na vyber, nech si vyberie sam. Bud dohodnute navstevy, alebo ine byvanie a ze ta nezaujima, ci sa budu platit 3 domacnosti, ked sam zamietol jednoduchsiu variantu len preto, ze su "zvyknuti" sa navstevovat mirnix dirnix. Sam si vyberie, sam nech znasa nasledky.
Alebo si pozvi na mesiac svoju mamu na navstevu. Potom mu to dojde aj samemu, co to obnasa, mat permanentne dalsieho cloveka v byte, ktoremu sa treba venovat, aj ked clovek pride unaveny z prace a nechce sa mu nic. 😉

sashabb
25. okt 2018

@sasa1310 vieš čo? podla tvojich slov, by dotyčná mamička mala zakázať synovi aby v jej byte bývala CUDZIA osoba. To tiež tak budeš brať partnerku-manželku svojho syna, že to je stále cudzia osoba? 😨

sasa1310
25. okt 2018

@sashabb ak mi bude dirigovať čo môžem a čo nemôžem, tak áno bude cudzia. Či tebe by sa to páčilo, keby si si k sebe nasťahovala partnera tvojho dieťaťa a by ťa roznášal po MK, že nesmieš robiť to, čo si robila doteraz.