Problém s rodinnými vzťahmi: Mama neakceptuje syna
Mám 8 ročného syna. Je to pohodové dieťa, úspešné. Akonáhle k nám príde moja mama odkomentuje, prečo má toľko oblečenia, hračiek. Zásadne príde keď syn nie je doma. My k nej chodíme zriedkavo, keďže má vždy program, keď je syn doma, zväčša volá ak niečo potrebuje a to doobeda, keďže vtedy som sama doma.
Dnes mu jedna známa ukázala komunikáciu medzi ňou a mojou mamou a dosť zamrzela. Deti chodia spolu na krúžok, má pár fotiek, kde sú spolu deti. Písala mame, že či má fotky, lebo jej prepošle. Odpoveď mamy bola, ďakujem, ale mne nechýba.
Nezabudla odkomentovať, že keď prídem k nej so synom, tak sa mám starať, ona mu nedá ani jesť.
Raz som sa jej už opýtala, prečo sa k nemu správa, ako správa, odvetila, že ja jej asi vidím do hlavy.
Ako by ste reagovali? Povedali by ste jej, čo vám ukázala známa?
nevidime druhu stranu. 8 rocny vedia byt aj dobry hajzlici ktorych rodicia velebia do siedmeho neba
Tvoja primárna uloha je chrániť dieťa. Takze by som odseparovala syna od babky. Syn nepotrebuje takýto poškodzujúci vzťah
nevidime druhu stranu. 8 rocny vedia byt aj dobry hajzlici ktorych rodicia velebia do siedmeho neba
@martinmmartin toto nemá druhú stranu, ak sa babka stretnutiu s vnukom vyhýba, tak sa asi nemá kedy ku nej správať ako “hajzlik”…
Rodina, ktorú tvoríš je VŽDY!!! dôležitejšia ako tá, z ktorej pochádzaš... takže vieš, čo máš robiť.
Tak vies ako vidime tvoju stranu, mozno sa tvoje dieta sprava kadejako.. a ze sa mas starat o svoje dieta aj ked ste u tvojej mamy je hadam normalne nie? Babka nie je full servis, aj ked to niektore robia... syn uz nie je malicky, aby sa nevedel obsluzit sam... nic jej nehovor a uz vobec nie, ze citas nejake spravy niekoho ineho, len tej kamoske porobis zle, ze ti to ukazala...
Ja si uprimne myslim, ze ma problem s tebou ako s dietatom samotnym... hracky a oblecenie mu kupujes ty, nestaras sa o neho ty, Nema financne tazkosti a prijde jej to ako rozmaznavanie? Ake si mala detstvo? Musela mama vzdy setrit?
nedavno som citala, ze ak sa starka takto sprava k vnucatam, tak ani vlastne deti nikdy nechcela.. tj teba. Nema materinsky cit...
Rodina, ktorú tvoríš je VŽDY!!! dôležitejšia ako tá, z ktorej pochádzaš... takže vieš, čo máš robiť.
@thirstymonk toto si skvelo napisal 🙂
@anonym_autor asi taka narcistka bola vzdy, urcite nebola nikdy milujuca matka manzelka sestra kamaratka ... neviem co. Je protivna od prirody. nie len na syna. Je to iba forma ako ti ublizit. Uprimne mamicku zlatu by som vyprevadila z bytu aj zo zivota.
No kebyze mam pocit, ze moj rodic neznasa moje dieta, ani by som sa o nic nesnazila. Chudak chalan ak to citi(co urcite citi). Babka nech si zije sama
Nechodila by som k nej ani sama. Mama je mama ale dieťa by mi bolo prednejšie. Oplatila by som jej to rovnakou mincou - ani ty nám nechýbaš s takýmto prístupom
Tak vies ako vidime tvoju stranu, mozno sa tvoje dieta sprava kadejako.. a ze sa mas starat o svoje dieta aj ked ste u tvojej mamy je hadam normalne nie? Babka nie je full servis, aj ked to niektore robia... syn uz nie je malicky, aby sa nevedel obsluzit sam... nic jej nehovor a uz vobec nie, ze citas nejake spravy niekoho ineho, len tej kamoske porobis zle, ze ti to ukazala...
Ja si uprimne myslim, ze ma problem s tebou ako s dietatom samotnym... hracky a oblecenie mu kupujes ty, nestaras sa o neho ty, Nema financne tazkosti a prijde jej to ako rozmaznavanie? Ake si mala detstvo? Musela mama vzdy setrit?
@anonym_849867 poriadne od veci koment.
Raz za čas sa človek chytí a ide na návštevu svojich rodičov resp. matky.
Čo znamená mám sa starať?
To ozaj je normálne že keď niekto príde niekam na návštevu tak tam má vyvárať, vypekať a obslúžiť sa sám?
Nemám ísť pred návštevou ešte aj upratať? Okná umyť? Pokosiť trávnik?
@anonym_849867 poriadne od veci koment.
Raz za čas sa človek chytí a ide na návštevu svojich rodičov resp. matky.
Čo znamená mám sa starať?
To ozaj je normálne že keď niekto príde niekam na návštevu tak tam má vyvárať, vypekať a obslúžiť sa sám?
Nemám ísť pred návštevou ešte aj upratať? Okná umyť? Pokosiť trávnik?
@anonym_ceaa33 ja to robim, ked som u rodicov, automaticky varim, pomozem kde sa da, na to tam idem... ked chcem iny typ dovolenky idem do hotela..
Ja by som jej to povedala a pokial nepovie čo je vo veci a pravdu,tak by som prerušila kontakt
Lebo jedna vec je tvoje dieťa ale druhá vec je aj tvoj vzťah k tebe a neuprimnost
Aj ku mne a mojim synom sa môj otec správal ako keby sme boli menejcenní - oproti deťom a vnúčatám jeho novej partnerky. Nevidela som ho už 5 rokov. Som rada, že si ho moje deti ani nepamätajú.
@martinmmartin viď táto mamička, vraj 8rocny syn a uspesny 🤣🤣🤣...
Mne pride, ze neznasa aj teba. Teba zhadzuje. Povedala by som jej o tej komunikacii. A teda s takou matkou by som sa nepotrebovala stretavat.
Myslím si, že neznáša teba, nie tvoje dieťa, ale na ňom to pocit´uješ, nakoľko ti záleží na synovi viac ako na sebe.
@anonym_849867 ty chodis k svojej mame vzdy s obedom pre dieta?
tvoja mama je hnusna zatrpnutá zena... nema rada tvojho syna, ziarli, ze mu kupujes darceky, vyjadruje sa o nom tak ako pise v spravach a komentuje... dakujem ale takuto babku nepotrebuje ani moje dieta a ani ja taku mater
Preco sa s nou vobec stretavas, neznasa tvoje dieta, neznasa aj teba. Len negativno ti prinasa do zivota.
@anonym_849867 ty si asi tiež nemala pekný vzťah so starými rodičmi, že?
Okrem toho jedneho razu, mala si s nou niekedy o tom normalny rozhovor? Preco sa chova tak, ako sa chova? Aky ma nato dovod?
@martinmmartin nie je blbé dieťa a keď mal 4, bolo to to isté.
@anonym_849867 ja nechcem od nej full servis, ale hádam by jej neodpadlo z krásy, ak by mu dala aspoň pohár čaju, alebo mu minimálne zagratulovali k meninán? Totiž, ona zabudla aj na meniny.
@anonym_849867 nestarám? Práveže o dieťa sa staráme iba my. Nemusela šetriť, mala som všetko, ale napr. objatie nie. Boli sme typická podnikateľská rodina, kde o peniaze núdza nebola, ale behala som s kľúčom na krku.
Takze nemala vrucny vztah ani k tebe... ona sa asi ani nezmenila, len ty to vnimas citlivo, lebo ty sa k dietatu spravas inak... ja sa s mamou nestretavam, lebo je aka je, vsetkym je nam lepsie.
Okrem toho jedneho razu, mala si s nou niekedy o tom normalny rozhovor? Preco sa chova tak, ako sa chova? Aky ma nato dovod?
@crazy_cat_lady končilo to vždy rovnako. Ona nemá už ani kamarátky, nikoho. Má túto jednu "kamarátku", ale iba si napíšu, nič viac.
@martinmmartin viď táto mamička, vraj 8rocny syn a uspesny 🤣🤣🤣...
@anonym_d55d4a čo je na tom smiešne, že je úspešný? Na svoj vek úspešný je, chodí po súťažiach, venuje sa športu, má krásne výsledky v škole.

@anonym_autor prestal by som sa stretavat s mamou? Nedonutis ju mat niekoho rad... tak co ine. Naco ukazovat nieco, konfrontovat... to su jej pocity, tak sa zariadte.