icon

Problém v rodine

mariamagdova
7. apr 2022

Ahojte ani neviem ako mám začať ale teraz 15 apríla bude rok ako môj brat spadol na stavbe z 4,2m výšky na betón mal operovanu hlavu štyri krát aj chrbticu. Z hlavy mal vybratu kosť a všili mu ju do brucha aby neodumrela, mal opuch mozgu ktorý postupne odpuchol v nemocnici, ale v nemocniciach s presuvanim strávil 56dni. Bolo to hrozné vidieť ho tam ležať a nevedieť mu pomôcť najhoršia bola pre mňa beznádej lebo som mu chcela pomôcť, ale nedalo sa, motlitby má držali pri živote, rodina, kamaráti. Sme polosiroty 32rokov pomáhame si celý život a Ľúbime sa, nikdy neodišiel než slova Ľúbim ťa, dávaj pozor na seba objal ma a niekomu to bolo smiešne (svokre). Mamka je samozivitelka,došlo mi že sama všetko neutiahne, tak som sa rozhodla, že pomôžem rodine, veď mám len ich. Bola som doma na rodičovskej ktorá mi skončila minulý rok v septembri, ale vedela som, že liečba bude dlhodobejšia. Musela som sa dočasne presťahovat k mamke kôli 24hodinovemu opatrovanie viete manžel pracoval v zahraniči, tak nemal s tým problém. Keď bol doma tak som brata brala k sebe domov, ale to len dva krát bol u mňa prvý raz týždeň a druhý krát dva týždne. Manzel bol taký že mi umiznil byť s bratom pomôcť mu a tak bol tri mesiace preč v zahraničí, ale on aj kôli karanténe neprišiel. Ale neide mi manžela, ale o svokru ktorá mi povedala že jej sa nepáči čo robím, že ona pôjde za farárom v dedine a povie mu všetko o mne. Aj mi povedala že ja mám zabudnúť na svoju rodinu keď som sa vydala, že oni sú moja rodina. Podľa nej moja mamka mala dat výpoveď v robote a sa stará o brata.... Smutné a z čoho by žili? Mne opatrovateľský neuznali a jej už dupľom nie a ona sa mala starať (smutné)???finančne som pomáhala nevychádzalo im, ale to som robila rada. Len som smutná z toho ako mi svokra povedala, nezachovala sa pekne.Teraz chce odomna aby som jej vybavyla lekára ktorý zachránil život bratovi. Stali sa z nás kamaráti je to veľmi dobrý človek, lekár lebo mi povedal tak, že čokoľvek budem potrebovať mám sa mu ozvať pomôže mi, keď treba a pomohol dosť. Klobúk dole v dnešnej dobe ťažko stretnúť takého obetaveho človeka pre prácu. Písala som dakovny list nemocnici primarovi aj riaditeľovi zaslúžil si to. V septembri brat absolvoval operáciu hlavy skomplikovalo sa to lebo museli otvárať ešte raz hlavu skončil na JIS. Potom pán doktor mi dal inštrukcie nemohla som ho nechať bez dozoru, dávala som pozor či mu nie je zlé, nezvracia, nemota sa alebo neberie ho do jednej strany. Manžel chcel byť doma preto som bravala brata k sebe. Po tej operácii neprišiel ku mne domov ochorel aj mamka, tak si vzala PN. Viac už nebolo na pláne, aby mal prísť ku mne. Ale ja som už tušila niečo vo vzduchu🙄svokra má zavolala, že mi chce niečo povedať. Proste mi povedala na rovinu tak tvoj brat je pre mňa cudzí človek a ja vo svojom dome cudzie bacily nechcem, neprajem si aby chodil k nám a dom už nie je jej , ale manželov. Mamka u mňa spala dva krát somnou na posteli aj to jej vadilo a tiež si nepriala, nepochopiteľné...A ona teraz chce, aby ja som jej pomohla a vybavyla lekára ktorý operoval brata lebo ju bolia nohy aj kríze😥 Povedala som že jej nepomôžem..... lebo si to nezaslúži. Opravený text. Ďakujem za porozumenie. Pekný večer.

Strana
z3
mariamagdova
autor
8. apr 2022

@matullienka nie nepovedala jej nič aspoň ja potom neviem raz sme sa bavili o tom čo mi jej mama povedala, ale súhlasila že to nemala povedať a jej názor švagrinej bol taký že je pekné veci robím pre brata aj ona by tak urobila keby jej brat potreboval pomôcť.

mariamagdova
autor
8. apr 2022

@miadi tak áno zariadili sme si to zle ale teraz už neskoro nezmením to ja nič iné nechcem len pokoj, ticho, kľud a žiť si spokojne. V tehotenstve, aby som nepotrstila som sa naučila byť flegmatik nevšímať si, neriešiť proste nič som nepočula robila si svoje🙂ale až tak všetko neignorujem lebo rodina je moje všetko a tu si vážim nadovšetko a nedám niekomu dopustiť aby ma odtrhol od nej. Toto bola posledná kvapka.

kocurikpupcek
8. apr 2022

@mariamagdova si niekedy mrknite na nete alebo youtube na pojem "narcistická matka".Uvidíte,že to môže byť ajo o vašej svokre. Skúste pohľadať ako sa ubrániť, ako s ňou asertívbe jednať, čo potom akjej poviete slušne NIE.prajem veľa síl so svokrou a nech bratovi sa polepší zdravotný stav.

zoro9836
Autor odpoveď zmazal
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
mariamagdova
autor
11. apr 2022

@matullienka Tak to uvidíme má priateľa plánujú spoločnú budúcnosť 🙂prajem jej aby sa konečne usadila a bola šťastná. Potom pochopí čo je život.

mariamagdova
autor
11. apr 2022

@zoro9836 Áno dnes je všetko neskutočne drahé, ale už je aj tak neskoro 3,5 roka čo sme prerobili dom z vnútra ešte ostala jedna izba, kde plánujeme modernú jedáleň ale teraz tam je ešte stále stará kuchyňa ja mám novú kuchyňu v podstate máme dve kuchyne, ale v starej sa nevarí odpojili sme plyn a to bola chýba. Viete aj manžel spravil chybu ale nepočúval má lebo má dobré ♥️♥️♥️ sľúbil otcovi na smrteľnej posteli že sa postará o mamu, ale to už bolo vopred dohodnuté, že on tam ostane. Len škoda že som ju neprekukla skôr lebo keby viem neidem tam bývať a robiť slusku nič viac. Ale ja rada robím len keď mi trebalo pomôcť postrážiť malú aby som mohla upratať dom nemal kto.... švagriná keď mala malú tak mi povedala že dieta chce ísť vonku ona nemôže upratať potom že ona sa boji aby sa niečoho nenapila alebo nenadychala sa úprac ty tak mi povedala (ale keď trebalo ísť do mesta s kamoškami na kávu vtedy vedela poprosiť mamku,aby jej postrážila dcéru, ale keď upratovať trebalo, tak vtedy nie nepýtala sa mamky, len zdrhla vonku s malou, mne keď sa mala narodila jej dcéra mala 3roky)ja som upratovala dokázala som si nájsť spôsob aj z malou upratujem teraz mi pomáha, všetko záleží na človeku keď chce uprace keď nie hľadá výhovorky a potom mi svokra povedala že je to môj dom mám si ho upratovať sama že jej dcéra mi nemá čo pratat.(jej ako vyhovuje, keď trebalo prispieť na bojler, tak je to už váš dom vy si musíte sami zadovážiť, ale keď jej vyhovuje je to jej dom a môj brat tam nemá späť🙄🙄🙄)viete toto je nespravodlivé. Mám dobré ♥️vždy jej pomôžem, nakupim, pôjdem s ňou k lekárovi, upracem, ale nikdy nezabudnem ako mi ublížila a čo mi povedala aj ohľadom mňa a mojej rodiny, kde som vyrastala. Aj ja viem všeličo som počula a neriešim to, nestarám sa a ani ma to nezaujíma a vždy jej poviem ja z ľudí nežijem nech sa každý stará sám o seba a pozerá do svojho hniezda.

mariamagdova
autor
11. apr 2022

@kocurikpupcek Ďakujem pekne za radu určite si to pozriem. Ešte som o tomto nepočula je to zaujímavé.

Strana
z3