Problém vo vzťahu
Ahojte. Mame s priatelom dcéru... uz ked sme sa dali dokopy bol on taky ze mal casto tulave topanky, ale tak myslela som si , ze sa to zmeni ...a akosi nemeni... ked som bola tehotná , tulal sa po baroch....narodila sa dcera pred 2 rokmi, dosli sme z porodnice s hned prvý den uz chcel ist prec...dobre, nesiel nakoniec lebo som zacala revat.... vtedy sa rozšíril covid tak bolo dobre, bary zatvorené...no posledne je viac v krcme ako doma... z roboty rovno na pivo a piatky sa tam rovno ozerie..... dokonca minulu nedelu ho az domov odšikovať museli.... vcera sa tvaril znicene strašne a ja som bola tiež, tak malá sla spat k mame...reku dobre pospime si.. a prvá veta ze ide do krcmy pozret na kus...haha to uz poznám co je kus a v akom stave pride....ja som zúfalá , neviem co uz mam robit. Viac sa hádame ako sme za dobre a najhrosie je ze on si asi mysli, ze to je v poriadku vsetko takto behat vecne po krcmach a opijat sa...jedine co chcem aby sme boli normálna rodina, ale to sa neda....co mam robit? X krat som mu dohovarala, tadial cesta nevedie ,ked si mysli ze je to normálne...on mne vykrikuje, ze som vela na telefóne..ale ďalší problem je, ze on sa so mnou doma poriadne nebaví, tak ked nemam co robiť, si popisem s kamoškami..nic zle nerobim...on mal byt ten človek, ktorému mozem hoco povedať, alebo ktory sa o mna zaujima...no prd...malá ho ma rada a verim tomu ze keby ju nemame, uz nie sme pár, lebo by som nevydržala byt s takym co je viac v krčme ako doma a este si ani neuvedomi, ze je to zle......nechcem aby sme sa rozišli, ale co spraviť aby prestal s tymi krcmami, lebo ked tam nie je a je triezvy je všetko ok....ano reci typu vedela si aky je tak ti treba nemusite pisat...to mi je jasne blba a naivna som bola...
“Ja som si myslela, že sa zmení…” 🤷♀️🙄
A teraz nám povedz, prečo by sa mal zmeniť? Doma navarené, oprané, upratané, gule vyprázdnené, o decko postarané… čo mu má chýbať? On aj tak najviac potrebuje krčmu (a to si vedela od začiatku), či ty budeš alebo nebudeš mu je srdečne u prdele. Jedine že by mu nechutilo slopať keď okolo toho nehundreš…
A že dcéra ho má rada? V tomto veku majú deti radi kadekoho… len aby si to týmto vzorom nedopracovala k tomu, že aj o 20 rokov bude mať rada kadejakých krčmových povaľačov, keď to bude považovať za normálne…
Budem hnusná, ale čo si ty za matku, že dovolíš, aby tvoje dieťa vyrastalo s takým otcom? To jej prinesie do života toľko zlého. Dieťaťu je lepšie s jedným milujúcim rodičom ako v akože kompletnej rodine, kde otec pije a rodičia sa hádajú. Ak nie si macocha, čo najskôr zobrať dieťa z takého chorého prostredia. Muž bol taký od začiatku vzťahu, tak snáď je jasné, že po rokoch sa nezmení. Rozhodla si sa mať dieťa s úplne nevhodným mužom, tak aspoň teraz to dieťa ochráň. Lebo z nej vyrastie taká istá zúfalka ako ty.
Zlata moja, ozrana si si na krk zavesila. To je celé
Začni riešiť praktické veci: daj si určit výživné na dieťa a začni riešiť čo s bývaním
Tento tu, je pijan, si mu ukradnutá aj s deckom.
Nič s tým nespravíš. On jednoducho nechápe, že je otec rodiny a ma byt zodpovedný.A to nezmeníš, aj keby si sa potrhala
Bud to budeš trpieť, alebo sa zbalis a budeš žiť ako slobodná matka, zariadis si výživné, a budeš sa starat sama.
Zúfalá, nevieš čo máš robiť. Tak čo asi? Ako si zariadiš, tak budeš mať.
Ja by som to skoncila..
ako sa to vravi?
zena dufa, ze sa muz po svadbe zmeni (v tvojom pripade pocas tehotenstva, ci po porode).. a muz dufa, ze sa zena nezmeni..
toz.. nevyslo to..
no s tými krčmami neprestane, to si buď istá, takže ukonči naivné predstavy a zariaď sa ako slobodná mamička, lebo takýto muž ti je len na príťaž. Začni riešiť praktické veci, ako výživné a prestaň snívať o tom, že sa opilec zmení, nezmení sa
Tu sa musi uvedomit on sam. Vy s tym nic neurobite. Mozno mu docvakne o co prisiel svojim krcmovym sposobom zivota, ked vas doma neuvidi, ked sa s dcerou odstahujete. Ale to by vas musel naozaj obe uprimne lubit aby mu trklo a aby sa chcel zmenit. Alebo ....aj nedocvakne a bude rad ze ma klud a moze slopat kedy chce, kolko chce. Ale tym padom by mi kamen zo srdca spadol ze som s takym ozranom neostala ani o den dlhsie. Proste ak na krcmu a alkohol ako prioritu vy s tym nic neurobite. Mozte sa aj na hlavu postavit. Ja by som urcite odisla ( len otazka ze kam ?? A za co ??)
Nikdy neprestane s krcmami a pijatikou...tam je závislosť na alkohole, je to najťažšia závislosť, lebo je fyzická aj psychická a málokto toto dokáže sa vyliečiť, v podstate nepoznám nikoho, a aj keď sa z toho dostali po čase sa vratili naspäť...pretože tlak kamarátov pijakov ťažko zdolať..
Choďte prec a zariadte si život po svojom bez neho...
On nema “tulave topanky”, on je alkoholik.
no ty nemozes urobit nic, lebo cloveka neprerobis. Akceptuj tento fakt a podla neho sa rozhodni. Taky bol, taky je a taky bude.
Ty sa pytas, ci sa alkoholik zmeni? Ano, zmeni - k horsiemu. Ale moze sa to zmenit tak, ze ty zmenis sposob uvazovania a to ten, ze s nim nebudes. Zivot je kratky na to, aby sme stracali cas s takymito nulami.

Mala som podobneho ale nezmenil sa. Po rokoch som to vzdala a rozisla sa