icon

Prvá návšteva lekára s novorodencom

18. sep 2023

Ahojte, kedy prvý krát ste išli po príchode z pôrodnice k lekárovi s dieťaťom? Ja som počula aj take, že sestrička ho príde skontrolovať k Vám domov a tým pádom k lekárovi ísť nemusíte funguje to tak či normálne ste išli do ambulancie ?

klarissa25
•
18. sep 2023

U nás chodila sestrička aj s doktorom ale to funguje asi ako kde

simona92101
•
18. sep 2023

Nie kazdy lekar toto robi,resp.ma na navstevy kapacitu.treba zavolat obvodnemu a dohodnut sa.s prvou sme isli ihned po prepusteni z nemocnice,s druhou cca po 5 dnoch

simona92101
•
18. sep 2023

Treba po porode zavolat obvodnemu,nasmeruje vas

thereisabear
•
18. sep 2023

Zo začiatku budeš chodiť aj tak často, takže nejaké vyhýbanie sa ambulancii podľa mňa nemá zmysel.
Prvýkrát prišla doktorka k nám, ale aj tak som mala prísť o týždeň/dva.

autor
•
18. sep 2023

@thereisabear - ja nemám v pláne sa tomu vyhnúť ani mi to nerobí žiadny problém tam ísť, skôr by som asi radšej išla do ambulancie keďže mame doma veľkého psa

viestta
•
18. sep 2023

Zavolas pediatrovi, dohodnes termin prvej navstevy, zvycajne je to na cas a v cakarni nie su ini pacienti. Niektore pediatricke sestry chdia na prvu navstevu novorodenca, ale uz to nie je pravidlo

bolarazjedna
•
18. sep 2023

Náš pre púšťali z nemocnice v piatok, v ten deň som volala pediatricka, že kedy mame prísť, tak nám dala termín na pondelok. Keby nie je víkend, možno by dala hneď na ďalší deň. Ďalšia kontrola bola hneď o 3 dni, lebo malo priberal.

luccija
•
18. sep 2023

Bola som u pediatra.Bola som tam pred pôrodom a povedala kedy máme prist

nicollette332
•
18. sep 2023

Volala som lekarke, ked sme prisli domov z porodnice a dohodli sme sa, kedy mame prist, aby tam nebolo vela ludi, tak sme isli v poobednych hodinach. Niekde chodia aj domov, ale to uz asi malokde.

martul
•
18. sep 2023

@thereisabear Kde si vyčítala vyhýbanie sa návšteve u lekára? Baba sa normálne pýta, ako to kde funguje.

martul
•
18. sep 2023

Nám povedali pri prepúšťaní z pôrodnice, že do 24h kontaktovať lekára. Naša chodila k nám domov čo najskôr. Teraz už treba zatelefonovať a objedná presne na čas - poobede a chodí sa k nej do ambulancie.

thereisabear
•
18. sep 2023

@martul z vlastnej skúsenosti 🙂

lilizzachy
•
18. sep 2023

Nás pustili z nemocnice v nedeľu a v pondelok sme museli ísť ku lekárke....zisti si ako postupuje tvoja

tosomja
•
18. sep 2023

Nám povedala, že do troch dní. No vždy nám dala termín ešte v ten deň keď sme prišli domov. Ale je aj taká možnosť, tuším za poplatok, že príde k tebe domov.

majlo1234
•
19. sep 2023

Hned na prvy pracovny den po prepusteni z nemocnice sne boli u pediatra. Ja spotena, vyrevala som sa tam, lwbo som to dieta nevedela vyzliect ani obliect ani nic. Dalsie prehliadky uz take dramaticke neboli, viem ze naprikld v DE takto chodia domov sestry k mamickam