Problematický manžel
Ahojte, mam taky zaujimavy problem s manzelo, cokolvek sa nam doma pokazi, netreba volat opravara, on to spravi, ubehnu dva mesiace, konecne sa k tomu dostane a nakoniec je to aj tam urobene nahovno, este je nespokojny, ze mne sa nepaci a hlavne nebude on nikomu davat peniaze …. Ide ma porazit, mame krasny, novo prerobeny dva roky dozadu byt, vsetko podla svojich predstav a on to tu devastuje tymto sposobom …. Napriklad nieco sa nam pokazilo na wc, pretekal, on to opravoval stale stale a uz je to rok a stale to semtam preteka, ale zavolat niekoho to nie …. Teraz zasa, ze on nanovo vysparuje sprchovy kut, lebo to tam na jednom mieste nedobre doliehalo, tak to cele dal dolu povodnu sparovacku, dal tam novu, vobec to neni pekne urobene a este odtien vobec nesedi … ide ma jebnut a este sa tvari, ze on to dva dni robil a akoze nie som spokojna … co s takym muzom? Ako to s nim riesit?
Tak toto mi pripomenulo kamoskinho otca... Presne, keď sa niečo pokazilo, nikoho volať, veď on to opraví...a neopravene doteraz...nikoho nesmeli zavolať, lebo by bolo peklo... Vrchol bol, keď mali zasparovane umývadlo namiesto silikónom, zubnou pastou🤦🤦🤦
A keď išiel opravovať telku, tak vošiel aj s náradím pod skrinku, že on to opraví... A tam ho v tej diere našli chrapat🤦🤦🤦😁 no to nevymyslis... Doteraz majú žiarovky staré nevymenene, káble trčia všade, omietka opadáva... Vraj on to spraví... A je dôchodca a doteraz nič ...
Prepáč, viem, že som nepomohla, ale bohužiaľ aj také povahy sú na svete a nepohnes😥
Ja by som asi si to riešila po svojom a zavolala opravára .... Ale len ty vieš, ako na to bude reagovať a či sa nebudete len hádať... Držím palce❤️
to sú domáci kutilovia... takých poznám... 🙄
priskrutkujú, privaria, vyzerá to na figu, hanbíš sa aj niekoho k sebe domov zavolať - ale funguje to...
ešte si vypočuješ že to účel spĺňa tak o čo ti ide...
@jaja1979 prave uz zacinam presne nad tym rozmyslam, ze jednoducho zavolam opravara aby dosiel ked nebude on doma a hotovo …. Len sa bojim tej reakcie a teda aj som mu povedala, ze keby mame nejaky stary byt, neporobeny tak kaslem na to, ale mame fakt dva roky novy byt, vsetko urobene prerobene, tak si myslim, ze by to tu este chvilku byt pekne mohlo, nepoviem za 30 rokov 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
@deti95060810 no presne, ide ma porazit z toho a hlavne ze mu nevadi, ze toto robi novemu prerobenemu bytu taketo veci …. Keby to bol stary neprerobeny byt tak mavnem este rukou …. Ale som na ten nas byt celkom pysna a serie ma to, ze ni ho takto nici ten vizual a estetiku
to nie su domáci kutilovia,ale kazisveti. Máme v práci tiež takého exota,do všetkého sa rozumie,všetko vie najlepšie a vždy len on má pravdu-nik iný ju nemože mat,lebo hned je hádka. A ked ide niečo robit,vyrábat tak pozerá videá na youtube,ako na to. Už mal milon projektov,že bude vyrábat toto,robit hento a všetko bol absolutny prepadák. Dal si vymenit olej v aute a nezdalo sa mu to,vraj tam má málo oleja. Vraj tam dolial 0,5 l oleja a potom mu začal vtekat olej z kde kadial a motor dymyl na modro. Tak to reklamoval u mechanika,čo mu to robil a ten ked vtiahol mierku oleja,tak olej bol po hrdlo mierky oleja.
Co ti spravi? Nanajvys si pofrfle,vynada a ty jednym uchom dnu,druhym von. Ja si vela veci robim sama,moj je tiez v tomto taky flakac. Spravi vsetko a aj hned,ale nevyzera to dobre. Alebo to robime spolu a ja mu pomaham a usmernujem ho.
Ja by som na tvojom mieste rovno volala opravára, ušetriš si čas, stres. / Ja žijem sama a zvládla som všetko aj bez pomoci muža, keď nemáš v živote na výber, všetko sa dá 🙂
Ja mam presny opak co je horsie?🙂zavola opravara na kazdu banalitu.Moj otec zase vie, ale pokym sa k tomu dostane ubehne rok, alebo rozrobi a zacne robit nieco ine
A ten byt ste už kúpili prerobený alebo kto ho prerábal? tam mu nebolo lúto peňazi za majstrov na prerábky? môj ocino je rovnaký.Tiež sme ho doma museli do všetkého nútiť a urobené až po x mesiacoch ale bolo .Navyše oco má so švagrom kominártvo robia aj krby kachle hlavne že my sme sa triasli na začiatku jesene zimou chceli sme si v novom dome prikuriť no nebolo ako.Druhým chodil robiť veselo krbiky nám na dome až naposledy😀 obuvnikove deti chodia bosé či ako sa to povie 🙂
@jaja1979 haha 🤣🤣🤣 som sa dobre pobavila
Zijem s niekym podobnym... Obcas si dupnem a zavolam niekoho, ale to som velmi nastvana a nevadi mi, ze nastvem jeho 😁potom su situacie, ktore radsej nech tak, aby som mu tym neublizovala. Je to boj na dlhe trate. Celozivotne 😉 Ja sa s tym uz zmierujem, pretoze vidim/viem aj to, co vadi jemu na mne a ja to neviem zmenit.. Tak kompromisujeme, zvacsa podla fazy mojho menstruacneho cyklu a mojej nalady 😁
Tak máš 3 možnosti, čo spraviť.
1/ zavolať opravára - a keď bude manžel soptiť, povedať mu narovinu, že síce si jeho snahu a horlivosť vážiš, avšak výsledný efekt už až tak nie.
2/ spraviť si to sama - veci ako výmenu splachovača alebo prešpárovanie dlažby zvládajú aj priemerne zručné ženy. Na YouTube nájdeš návody, postupy, rady, tipy, triky. Nemusíš vedieť opraviť lietadlo. Ale odstrániť bežné nedostatky v domácnosti dokážeš aj sama - a podľa toho, čo píšeš, minimálne s rovnakým úspechom, ako Tvoja polovička.
3/ trpieť manželovo duševné hobby a zmieriť sa s tým. 🤷♀️
🤣🤣🤣 ak chcem po mojom mužovi aby niečo doma urobil jeho odpoveď je: "nemusíš mi to každý polrok opakovať " 😅😁😁😁 Tak co už s nimi... mužské ego... skús na neho ísť inakšie: "viem, že by si to aj ty zvladol ale máš toho teraz rak veľa" , alebo : nevyskusame to poriesit inakšie?
@zoro9836 tak neviem, má teda nechať chlapa, nech robí somariny, a aj tak budú volať napokon opravára, len aby sa cítil potrebný?
Veď ak raz niečo neviem, nebudem sa do toho trepať a ešte to viac pokaziť, len aby som "sa cítila potrebná".
Proste sú chlapi ktorí sú ľavi na také veci a falošna tolerancia len urobí viac škody, ako osohu
A aj tak napokon zavolajú profesionála a možno zaplatia viac za opravu, ako by to boli nechali urobiť hneď majstrovi
Neviem, možno poviem somarinu, ale podľa mňa toto sú veci, kde taka "sladká omáčka" ide bokom
Ak raz niečo neviem, nie som v tom zbehla, tak na kieho sa budem sarpat a akurát to pokazím?
Keď napríklad neviem piecť, tak nebudem silou mocou robiť domácu tortu na oslavu, lebo to bude akurát katastrofa, ale dám si ju upiecť u cukrarky.
A tiež nechápem načo také okolo toho cavyky, že "miláčik, viem ze ty by si to zvládol, len máš toho veľa, tak zavolajme majstra" keď obaja vieme ze ma ruky ľavé a nezvládol by to. Jedna vec je ze by ozaj bol šikovný, ale proste kvôli skutočne zaneprázdneniu nestíha, ale druhá vec je takto klamať, len kvôli jeho egu, aby nebol pánko urazený? Veď nema 5 rokov, že potrebuje takúto motiváciu
Sú skrátka chlapi, ktorí sú "kutili" a sú takí, čo im to nejde, aj keby sa poskladali. A hádam každý by mal mať takú mieru sebakritiky, aby si to pripustil.
Ani by som s ním neriešila, že preteká wc alebo je iný problém - zavolám opravára kým nie je doma a hotovo. A možno by som ani neriešila či je alebo nie je doma - keď mu to vadí, nech sa odsťahuje a kľudne podá rozvod. Tak ako so zlomenou nohou pôjdem k lekárovi, na Mallorcu ma dopraví pilot a šaty kúpim ušité, tak aj iné veci nechám profíkom. Ja som platená za to čo viem robiť, ostatní tiež a hádam aj tvoj muž.
@zoro9836 tak nechám si dodrbat byt, lebo muž sa ma cítiť potrebný 🤦♀️ každý normálny človek vie odhadnúť svoje schopnosti. A ten, ktorý má väčšie ego ako schopnosti nech ide do prdele.
@brembo presne, pozeral youtube a video ako to ma urobit a podla toho isiel 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ A potom ze sak ale on si to nemal kde vyskusat ked videl, te nahovno
@liusa82 tam mu nevadilo ze sa prerobil za draho, ale prave asi zo mu doslo ze vela pytali, tak teraz uz nechce dat urobit nikomu nic alebo co 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
@au1994 asi budem musiet aj ja tak, len horsie ked si nieco pokazene vsimne aj on sam 😂🤦♀️

Ak nepomoze rozhovor, preco ho nepredbehnes a nezavolas opravara?