Problémová svokra
Ahojte dievcata, potrebujem sa vyrozpravat, vcera sme sa pochytili so svokrou.ale od zaciatku.byvame u nich v rod.rome.my s priatelom a dcerkou sme dole,oni hore.nikdy som s nou nemala dobre vztahy,jedine mozno kym sa nam nenarodila mala,predtym ked som si s nou sla zapalit alebo kupila liter vina a pritakavala jej ku vsetkemu, bolo vsetko fajn.v july sa nam narodila mala ,v novembri som sa s nou pohadala,vykricala mi ze som s priatelom vraj koly peniazom.a pritom zaraba 800€..nepoviem keby zarabal 2000 a ale dobre ma proste urazila a od vtedy som s nou prehodila len par slov a to tiez len ohladom malej,nic viac.cera vo mne zacalo zase vriet,prisla ze si ide hore k sebe zobrat malu,vravim jej zoberte jej tam aj cajik aby pila,a ona ze nie ze jej mam dat teraz ze ona jej nebude davat pit.kusla som si do jazyka a dalej vravim a zoberte jej tam aj nejake hracky,uplne to odignorovala a odisla.nehovorim ze jej skoro spadla z ruk a hovori jej "Lila" co som jej povedala ze si to neprajem,pred rokmi mali psa Lila mpide to blbe. Vcera ma vytocila neskutocne.na chodbe su schody k nim hore tak tym ze mala uz lozi chceme dat zabranu.a dosla za mnaou a zjapala ze chceme cely dom rozvrtat,ze v tom dome sa vychovali styri deti a nebolo treba zabranu ze to sa rozum zastavuje, ze to je na smiech ze som na materskej doma a neviem si ustrazit dieta,akoze mam pocit ze som uplne neschopna ze potrebujem zabranu,ja neciem ale nepoznam cloveka co by mi povedali ze je to zla a nepotrebna vec.no a proste si pridem po vcerajsku ako neschomna zena...a moj priatel tam len stal a nepovedal pol slova ani ze by jej povedal daky argument preco je to dobre. Pritom on nema nejake dobre vztahy s nou. A on tam len stal a nakoniec povedal ze vsak ked nechces aby tam bola zabrana tak nebude...akoze coze? A este ma zdrbal ze preco som na mamu lricala?! ???!!! Akoze coze? Ja som zufala uz 😠😡😕😕😢 poradte mi co mam robit
@sasa1310 si to dobre vystihla
pises,ze priatel zaraba 800e ty mas rodicak a chces mi povedat,ze neutiahnete maly byt v podnajme?No ale asi je lepsie v rodinnom dome,kde je kus zahrady,nakricat na svokru a cakat ze sa ta chlap zastane.A vies preco sa ta nezastal?lebo un svoju matku pozna a vie co si moze ku nej dovolit a vie aj to co by mu matka povedala a mozno by mu pomohla aj s balenim
@sardinka335, skoda reci, hlavne ked mas svokru, co si vnuca nevidi jak je rok dlhy, ale nech nevidi, sral to pes taku babu hnusnu. Zaklad je zvyknut si ze nik ti nepomoze, par rokov je to peklo, lebo ozaj je to strasne tazke, nemas ani sukromie s muzom, ani relax, ani nic, ale nemam potom taky problem ako kamoska, ked boli s muzom hotovi, ze nasi idu na 2 tyzdne na dovolenku, boze co budeme robit. Ked boli zvyknuti ze im malu aj na 2 tyzdne k sebe vzali a boli stale po ruke. A v konecnom dosledku henti ked umru, aspon ma srdce boliet nebude, naopak sa niektorym aj ulavi. Hnusne povedane, ale naco budem klamat.
Co mas robit???uz ste mali byt daaavno vo svojom vlastnom byte, alebo dome a nie sa kazdy den dotahovat so svokrou.
@misirinka, pozri mi ta nepozname, a mnohe sme si tu tiez vyliali srdce, neber to osobne, kazda mame tiez nieco co nas zerie. Ale bolo by dobre aby ste sli do svojho. Ver mi jednoizbak prenajaty vam pomoze a budete stastnejsi, navyse teraz su hypoteky naj. Tak nizky urok uz nikdy nebude. Naco si nicit zivot, ved stale ta nieco bude zrat, je ine byvat spolu, ked to vsetkym zucastnenym vyhovuje, su aj take rodiny, je to super, ma to vyhody. Ale mne by tiez liezlo na nervy na svokre vsetko aj to ze zije, uz len preto aky vztah som si k nej vdaka nej vypestovala, od druhych by mi to vadit nemuselo, od nej ano. Nikdy nepochopim, ked si s nou nemala dobre vztahy, preco si sla k nej byvat. A aj dieta ste si mohli poriesit zodpovednejsie, ja toto nikdy nepochopim. Ale ok, mate dieta, je to super, ale mali by ste byvat samy.
@misirinka Tak pokial bývaš u nich, je to ich dom, ich pravidlá bez ohladu na to či sa ti to páči, alebo je to správne.
Ak on tiez nemá s nou dobré vztahy, tak mozte byt radi ze mate kde byvat.
Na druhej strane ak on vie aka je tak zrejme s nou ani nebojuje, dalsi boj by priniesol len dalsie probemy.
Na ich pieskovisku proste vyhrat nemozeš, pokial to oni sami nechcu.
Ked sa odstahujes budes mat pokoj a mozes si tam robit co sa ti zachce.
@misirinka no bohuzial, aj ked je dom nevysporiadany, je to dom svokry a jej sestry a v ziadnom pripade nie Tvojho priatela a Tvoj. Preto ked mi niekto robi sluzbu ( v tomto pripade Vam robia sluzbu svokrovci, ze u nich mozte byvat ), tak sa musim spravat s uctou, vdakou a prijemne, prekusnut aj tisic veci, pretoze za to dobre a poslusne spravanie nieco dostavam.
Ano, je to urcite tazke, ked si s niekym nerozumies, ked mas voci nemu az averziu a aj ked citis, ze si v prave, ale naozaj kricat po nej v jej vlastnom dome a to nie si ani manzelka jej syna, je trochu prehnane, nie?
Nechcem Ti tu moralizovat, ja by som s mojou svokrou nesla byvat ani keby mi za to niekto platil 5000 eur mesacne - a to myslim uplne vazne. Ale predstav si to naopak - keby si Ty bola vo svojom, spokojne si tam nazivala s muzom a rodinou a vplyvom nejakych nepriaznivych okolnosti by si si musela do domu nastahovat svokru, ktora by sa s tebou hadala, ledva s tebou prehovorila, kricala by po Tebe - no neviem, ci by sa Ti to pacilo, aj ked by mala zrovna pravdu ona.
Ahojte,ja som si to vsetko premyslela, a dost veci som si aj koly vam uvedomila,viem ze som nemala vyletiet a ze som posledny clovek co by si mal hubu otvarat.tak dakujem za vsetky rady aj kritiku som potrebovala. 😇😈pekny vecer vsetkym
@sasa1310 reorganizovat? nehnevaj sa na mna, ale ona nejde burat steny a prestavovat dom, ved aky uz strasny problem moze byt jedna zabrana, ktora je navyse pre dieta a nie pre nu z jej roztopase
@misirinka podla mna je na hlavu, ze svokre vadi zabrana. 🙄
Ale zial, si v jej dome, takze musis dodrziavat jej pravidla.
Na tvojom mieste by som si bud skusila zaobstarat nieco vlastne alebo sa nastahovala k tvojim rodicom (tym mozes povedat co ti vadi a nebudes sa citit kvoli tomu blbo 😉 ).
ste tu vsetky riadne mudre a hnusne. Ano, byvaju so svokrovcami, ale kolko rodin na slovensku tak zije, ja poznam rodinu, kde ziju rodicia a dve mlade rodiny - ich dcery s manzelmi a detmi, a maju sa radi, vychadzaju spolu a stari rodicia im uvolnili skoro cely dom a byvaju v jednej malej izbicke na prizemi. Ano, je to mozno extrem, ale nikto ich o to neziadal, urobili to z lasky..
Ale nie o tom som chcela. Mali by sa co najskor osamostatnit, to je pravda, ale myslim si, ze ked si nezelam, aby niekto volal moje dieta nejakym menom, tak aj pochabejsia osoba s nizsim iq to pochopi, jedine, ze by chcela robit napriek.
A co sa tyka zabrany, oni predsa nejdu prestavovat cely dom, co je preboha na jednej zabrane, ved ta svokra musi to dieta asi nenavidiet, ked jej to tak strasne vadi.. ake strasne zasahy do domu treba urobit kvoli jednej zabrane? sa tu spamatajte prosim vas vsetky mudrlantky s vlastnym byvanim.. Ked svokre vadi, ze su tam, tak nech im to povie narovinu, ale treba trosku pochopenie aj z ich strany, ked uz tam spolu byvaju. nemyslim si, ze autorka je typ nevesty, ktory velmi vyskakuje, aspon mi to tak z prispevku nevyznelo.
@sardinka335 a co je akoze podla teba vzdorovanie? to ze chce postavit zabranu pre svoje dieta aby nespadlo? kks, tak tomu sa hovori vzdorovanie, ty musis byt zrejme tiez jedna z tych uzasnych svokier
@datelinka31 keby im svokra povedala, ze im vadi, ze tam byvaju tak by sme tu citali prispevok typu " svokra nas vyhana s malym dietatom z bytu"
ja mam este len pubertiaka, ale ja budem zla svokra, lebo mne by vadilo, ak by mladi byvali a nas , ja potrebujem svoje sukromie, vadilo by mi tiez ak by chceli vrtat zabranu, mozno maju drahe stierky alebo malovku...Maju jedno dieta a hadam ho dokazu ustrazit. Kazdy ma ine navyky, a ja sa vo svojom byte velmi nerada prisposobujem...Tiez by som nechodila po vnuca nejako extra casto, lebo mladi to zvyknu zneuzivat.....Nie som au-pair...Ako pisem na mna tu o par rokov budu same prispevky 😀
@svetluska82 tak to chapem, ja si tiez myslim, ze to nerobi dobrotu, ked dve generacie byvaju spolu, ja by som tak byvat nechcela, ani s mamou. Ta vzdy tvrdila, ze nie je dobre, ked dve generacie ziju spolu, bez ohladu na to, ako dobre spolu vychadzaju a ked som sa odstahovala do ineho mesta a vydala, tak teraz mi vycita, ze co bude v takom velkom dome robit a kto sa bude on starat.. niekedy mi to pride, ze rodicia chcu mat od deti pokoj, ale uz ked budu starsi a nebudu vladat, tak potom uz ocakavaju, ze sa zrazu nasackujeme cela rodina k nim a budeme sa o nich do smrti starat.. pride mi to strasne sebecke..
@datelinka31 pozri sa, to, ze vela mladych byva s rodicmi a svokrovcami a stari sa idu rozkrajat pre mladych a pomahaju s detmi - je sice fakt a je to pekne, ale tu to zjavne tak nefunguje a zakladatelke vobec nepomoze polemizovanie o tom, ze jej svokra by mala byt taka ci onaka. Faktom je, ze zakladatelka byva u svokrovcov, byva tam preto, ze na svoje vlastne byvanie peniaze s priatelom nemaju (tj svokra im naozaj robi velku sluzbu). Preto sa musi prisposobovat ona svokre a nie naopak. A ano, aj v takej banalite ako je branicka, ked sa to svokre nepozdava. Ked sa to zakladatelke nepaci, vie, kde su dvere, aj ako sa cez ne vychadza smerom von. Krute, ale bohuzial pravda.
@misirinka A preco vlastne chodi ku vam dole ? Ja by som jej to zakazala, ona byva hore a my dole ... takto nemate ani sukromie. Ja by som to netrpela, bud by sa stara spamatala alebo by som odisla. A to si stale ako u cudzich pokial ti tam stale chodi. Skuste sa s muzom porozpravat o prestahovani alebo si spravte vchodove dvere do svojej casti domu a zamykajte.
@miroslavab13 no lenze ta cast neni ich..sranda je vtom :D Sorry, ale keby ze toto u nas by bolo, take poletim dostanu mlady, ze dovi-dopo-dopi 😀
Alebo, druha moznost: OK, spravte si vlastny vchod, vlastnu cast ale az po odkupeni tej casti a vysporiadani sa po pravnej a financnej stranke. Mam taky pocit, ze veeeeeeeeeeeeela ludi by hned sklaplo a tahalo aj cez hypo do vlastnych 😀 😀
@lubkavargova1 Tak ked to nie je ich dom tak potom s tym nespravia nic ... preto by som odisla do svojho aby som mala svoj klud a sukromie , takto jej tam mozu chodit kedy chcu a robit si tam co chcu aj svokra aj svokor ... a radsej podnajom alebo uver ako svokra ... :D
@miroslavab13 vsak prave. To radi skoro kazda, nech sa mlady rozhybe a potom budu mat kazdy svaty klud. Ona uvidi svokru max raz za uhorsky rok a aj stary budu mat pokoj tiez.
Ci to nebude skor tak, ze: vsak mozte byvat v tej casti ktora pari tetke. Ta suhlasila, ale jej je suma fuk ako to tam funguje. Ved ona tam nebyva. Dom je nevysporiadany. V takom pripade sa caka fakt na vyplatenie a adios-amigos. Tej je uplne ukradnute ci tam budu vrtat a sturat sa ako krtko. Lenze 24 hodin tam byvaju a ziju jej "svokrovci"...proste cele zle. Mlady pan naj se rozhybe, vycahne gace a postara sa poriadne o rodinu! Uz ked ju ma. Lebo takto, aj ked dostane mlada nedajboze dovi-dopo-dopi fakt ostane s holym zadkom. A to tu mame skoro kazdy druhy den 😖
@katarinapekna a preco by si hnala ju? co ona je vsetkemu na vine? ved na to ma muza, aby sa o nich postaral v prvom rade. Zrejme to nebude velmi muz cinu, ked nie su zobrati a ziju u svokry. Tak sa opytajte jeho, preco plodi dieta, ked sa nevie postarat o rodinu a byvanie.. asi ho svokruska tak vychovala
@lubkavargova1 No ja by som tak aj tak neostala, aj keby mali poznost ze ta cast bude ich aj tak je to cele zle ... lebo na papieri to bude ich ale sukromie a svaty pokoj nebudu mat mozno nikdy. Mladym je najlepsie ked su samy a hotovo. Si myslim. Lebo odkupit si cast domu a zit tak je stale zit s nimi ... dennodenne svokrovci na ociach.
Baby uz nepolemizujte.byvame u nich lebo ona chcela a zrazu jej secko vadi.plarime s.elektrinu vodu vsetko nik sa jej nestara do zivota a aj tak ma so vsetkym problemje pravda ze se sme sa nejak nepytali jej ze ci vobec mozme nievo namontovat.priznala som si chybu len proste mi ani nenapadlo ze niekomu nieco ako zabrana - bezpecnost dietata bude vadi..priatel neni zly len na druhej strane ako ste niektore povedali, nechce sa stavat medzi mna a mamu.svadba je len papier a za tym si budem stat to ze mame dieta a niesme vzaty, myslim ze je tu xy takych zien ..my sme chceli babo a svokra to akceptovala ale zrazu asi ako starne alebo vadi jej asi vsetko uz.on sa o nas stara a osamostatnit sa chceme ale az ked pojdem ja do prace, aby ske nemuseli si odopierat od huby.viem ze tak vela ludi zije ze matka na materskej a maju hypoteky ale zatial nas odtial nevyhadzuju a uz radsej budem drzat hubu a kro a pretrpim to ten rok a pol ale potom si pojdeme do svojho a bude nam fajn a postavim si aj styri zabrany, 😀😍 mier...
@misirinka ale nechapem ze preco jej to vadi ta zabrana, vsak to chces v tej casti domu kde byvas ty s dietatom nie ? vsak jej nechces zabranu postavit pred spalen ... cudne. A tak vydrz a drzim palce . Tak ked sa osamostatnite vam bude lepsie, uvidis sama, ja som tiez byvala s priatelovou mamou a celeee zle ale uz sme sami a je to celee dobreee 🙂
@miroslavab13 ja tiez nechapem,vies ona je odporca vsetkeho noveho ona je stara skola ona napriklad ani mop nepouziva ale iba s handrou v ruke umyva podlahy...proste je to ako priklad ze ona nic "novodobe" nepouziva.ano zabrana by bola tu u nas dole ale tym ze oni by chodili po schodisku tak by ju museli otvarat zatvarat..a to asi aj tqk by bola ip otvorena...
@misirinka Boze ... taketo zeny zboznujem. My sme si tiez kupili krasny vysavac taky bezsnurovy na nabijanie a svokra zacala ze aj keby mali tisic euro taky by nechcela, vsetko co mame alebo kupime je zle a zbytocne a drahe, ja tiez mam taku svokru ako z doby kamenej nic si z toho nerob ...

tému by som zmenila na problémová nevesta, ktorá sa prisťahovala k svokre a chce reorganizovať.
Čo tak ísť ku vlastným rodičom a im tam dať zábranu.
Aj s dieťaťom sa dá splácať hypotéka. Robí tak 90% rodín, z ktorých matky sú na rodičovskom príspevku.
Prepáč, a ešte kričíš na majiteľku domu, v ktorom ťa prichýlili?