icon

Problémy s dcérou

rakheta
24. feb 2014

Baby ahojte
Mam dve deti jedno malinke babo a jednu 5 rocnu dceru... s muzom sme rozideni a mam noveho partnera. Dcera bola vzdy take dievcatko co place kvoli vsetkemu... pravdu povediac netusim ako na to reagovat.. skusala som ignoraciu..nezabralo... bohuzil krik.. nezabralo.. dohovaranie.. nezabralo.. vobec ma nepocuva a ked sa s nou zacnem vadit ona zacne plakat. Tvrdit ze ju nelubim.. vtedy ma ide roztrhnut.. alebo.. ja jej za nieco dohovaram, spytam sa ci ma pochopila a ona do toho sekne uplnu blbost.. typu.. pamatas ked si mi slubila ze mi kupis.. a nekupila si mi.. podotykam ze tu vec nedostala z dov 😒 ☹ odu neposlusnosti... aaa baby ja viem ze je to misung ale ja fat neviem co s nou.. ja sa bojim ze jej raz vytnem..

luba28
24. feb 2014

@rakheta ona si vsima,ze ked male zaplace tak ides k nemu ,tak aj ona to tak robi,....as ziarli,..skus jej vysvetlit,ze male ta teraz potrebuje viac,ze ona je uz velka a sikovna,ze vie uz papat sama,oblôiekat sa a ze male to nevie,tak musis k nemu,...ze nevie rozpravat,ze len placom si nieco pyta,...

prasiatko30
24. feb 2014

@rakheta najdi si cas exkluzivne len pre tvoju dceru - ak sa da nechaj maleho s otcom a ty si aspon 2x do tyzdna urob program len s tvojou dcerou - nesnaz sa jej vysvetlovat ako sa tvoj postoj k tvojej dcere nezmenil ale skus aby ste mali spolocny cas pre seba a aby tam nebol tvoj malinky syn - ona musi citit ze ona je tiez pre teba vynimocna a ma ta len pre seba a ked budete chodit - napr chodte spolu na plavaren, do kina tak vtedy sa s nou rozpravaj a pytaj sa jej co jej vadi a ty jej vysvetluj preco je teraz potrebne aby si bola blizko babetka. nie vtedy ked sa vyskytne problem.

snopkulka
24. feb 2014

tvoja dcéra ja veľmi citlivá a plačlivá (mám takého syna), takže krikom alebo ignoráciou ju akurát tak zraňuješ 😔 Dala ti malú nápovedu tým, že ti hovorí, že ju neľúbiš (že si to myslí), takže ju treba často utvrdzovať v tom, že opak je pravdou. Stále dokola a dokola a dokola.... raz pochopí, uvidíš 🙂 a ako ti poradila prasiatko30, daj mimčo otcovi (von na prechádzku, napr.) a venuj sa len malej... u nás to veľmi pomohlo 😉

rakheta
autor
24. feb 2014

Baby lenze problem je ze mi sme to uz skusali.. boli sme spolu von sa hrat aj na nakupy ako damska jazda.. ono to zaberalo asi tak hodinku a potom bola opat ako cert ☹ chyba je zjavne vo mne ale neviem co robim zle.. ja sa povazujem za trpezliveho cloveka, ale obcas ma dohana k slzam ☹

janickacrazy
24. feb 2014

@rakheta Lenže asi sa jej treba venovať pravidelne možno každý den na pol hodinku aspon, aby sa necítila odstrčená, určite je to pre nu ťažké, máš nového partnera a nové dieťa, to je dosť veľa na také malé dieťa a stretáva sa so svojím otcom? Možno by ju mohol zobrať niekam na výlet, aby sa cítila byť doležitá. Moj starší syn už bol vačší, ked sa malý narodil, ale ja sa priznám, že prvé mesiace som ho ignorovala, lebo malinký preplakal celé dni, bolo to strašné a až neskor som si uvedomila, ako som toho staršieho zanedbávala, našťastie mu to až tak nevadilo, lebo už mal 10 rokov preč.

lucinocka
24. feb 2014

@rakheta ja myslim, ze je to prejav ziarlivosti na brata 🙂 POradila by som sa mozno aj s detskym psychologom 🙂 Pozitivne je, ze to prenasa na teba a nie na brata , tak sa nemusis bat , ze mu ublizi..ale podla mna na niekoho tu zlost , ze uz nie je sama nasmerovat musi 🙂

p.j.jacky
24. feb 2014

@rakheta ziarli na drobca,je este mala tiez potrebuje mamu,asi jej nestaci len sem tam urobit babsku jazdu. Slubila si jej ze jej nieco kupis.Nekupila si ,lebo neposluchala.Ale dala si jej slub,ktory si nedodrzala,citi sa byt odstrcena ,straca doveru a istotu... ☹

rakheta
autor
24. feb 2014

Lenze ona bola takato aj pred narodenim lukasa... ☹ ☹ ☹ ale pravda je ze jeho narodenim sa to zhorsilo..

adkap
24. feb 2014

@rakheta nemysli ze je chyba v tebe a deti v tom veku lahko vydieraju slovami "ty ma nelubis" takze ja s tym nesuhlasim! Ja mam tiez malu taku citlivku a podotykam som dost prisna a nikdy som ju nechovala ako princatko aj ked je moje vytuzene dievcatko.... jedine co pomaha veeela vela sa s nou rozpravaj co si z toho zoberie je na nej.... poviem ti moze to byt len zlozitejsie obdobie a poton budes riesit tiez nejaku prkotinu.... a cim budu vacsie tym bude tych "problemikov" viac ale to sme my zeny z komara somara a ked tak poriadne nech si to pekne okolo mna vyzeru... mame aj chlapca ale to je zas ine kafe ten nic neriesi flegmos z jedneho pleca na druhe...skratka bezstarostny chlap... takze z kazdeho rozka troska milujem ich rovnako pristupovat musim rozdielne chce to len pevne nervy trpezlivost a vela sa rozpravat 😉

0silvia0
24. feb 2014

@rakheta ona takto môže reagovať aj na odchod otca a príchod nového partnera. Ale to už nezmeníš, je to citlivé dievča, má takú povahu. Aj ja mám precitliveného syna. Tiež potrebuje cíti moju blízkosť a to má už 12 rokov. Nám veľmi pomáha ležať spolu v posteli večer a rozprávať sa o čomkoľvek. Nechať myšlienky len tak plynúť. Potrebuje mať s tebou vybudovaný vzťah, hoci je tu aj mladší súrodenec, dávaj jej najavo ako veľmi ju potrebuješ, aká si rada, že ju máš, pýtaj sa jej na názor, hlavne veľa komunikujte, ale samozrejme musíš to myslieť úprimne a aj tvoj záujem musí vyznieť úprimne, nie len tak, že teraz budujeme vzťah 😎 A to plakanie skús prehliadať, viem, je to ťažké, ja som tiež nie príliš dobre znášala detský plač, nerieš to, ber to ako jej súčasť. A hlavne nesľubuj nič, čo v budúcnosti možno nesplníš, toto deti vyslovene neznášajú a pamätajú si to roky!!!!

rakheta
autor
24. feb 2014

Baby ako to tu citam.. chyba bude vo mne.. ☹ skusim zaviest teda vase rady a postrehy do zivota a dufam ze sa to zlepsi..

simca06022011
24. feb 2014

@rakheta podla mna treba urobit pravidelny rezim vo venovani sa jej, aby dostala istotu, ze ten spolocny cas s mamou nie je iba teraz nahodou raz, ale bude to tak stale. A zainteresovala by som ju aj do starostlivosti o mimco a veci by som robila spolu s nou. Napr. upratovanie atd... Proste nech ma pocit, ze stale daco s tebou robi, nezaberie to urcite za tyzden ale ked sa ukludni, lebo sa to stane nejakou rutinou tak podla mna ano. A viac by som neriesila, ja na moju aj nakricim aj neviem co, proste aj tak bude na mna umrncana, ze ona chce ocka a ja som zla a neviem co... no nech... ked je chora ja jej fukam nos, robim si starosti, ked je pokakana ja jej utieram zadok, ja jej varim, periem.. a ocko si pozera telku a toto si raz uvedomi. Teraz je na to mala, nic sa na tom nenavysvetluje, vyrastie trochu a pochopi to, ze musi chvilu vydrzat, ze svet sa nekruti len okolo toho kupit jej nieco, alebo hrat sa s nou... Jedine co by som vyriesila, je to ze ked neposlucha, nic nedostane. To by som jej teda nejka nadhodila, napr. aj bodovacou tabulou na chladnicke, kolko krat bude za tyzden "zle", tak dostane bod a napr. 5bodov nedostane na vylete to co ste sa dohodli a hotovo. Alebo by som jej nic neslubovala vobec a na vsetko by bolo "mozno, ked budes dobra" 🙂)) Moja mala sa ide aj zbesniet denno denne, kvoli hocicomu, az mi srdce puka, ale co mam robit? Pozrie na mna ako na vraha, ze ona chce ocka (a to iba napr chcem aby sa obliekla a hodinu ju nahanam.... )...
A inak moja sestra bola takato ked sa nam narodil nevlastny brat a to mala uz asi 10....

dada1212
24. feb 2014

súhlasím s tým, že si treba urobiť čas iba pre ňu. a okrem toho sa snažiť vysvetlovať, že to že sa menšiemu tak veľa venuješ nie je preto že by si ľúbila iba to menšie, ale preto, že to malinké sa nevie samé napiť, najesť, nevie povedať čo ho trápi, takže ked plače musíš zistiť čo mu je, či je hladné, smädné, pocikané alebo ho niečo bolí. a tiež jej ukázať aj fotky, že aj ona bola taká malá.
a neviem aký vzťah má s ňou tvoj nový partner, ale vlastné dieťa je vždy vlastné a tobôž u chlapov, tak nezabudaj na to, že ty a aj napríklad tvoji rodičia a celá rodina by ste sa mali snažiť dávať jej viac pozornosti, aby sa necítila na druhej koľaji, nakoľko nežiješ s jej otcom, partnerova rodina bude mať tiež väčšie city k tomu menšiemu čo je dieťa tvojho terajšieho partnera.

zutera
24. feb 2014

@rakheta nepotěším tě moja ☹ , ale je to povaha! Ani žárlivost ani nic podobného.Moje starší dcerka je úplně identická jako ta tvoje. Jen té mojí už bude 8.Ze školy už nás poslali i k psychologovi.Měli jsme zatím jen vstupní prohlídku ale psychologicka tvrdí že z toho vyroste.Některé děti takto pláčou a některé křičí a jsou agresivní ☹.Do dvou měsícu máme jít na celkové vyšetření se vším všudy tak uvidíme co nám řeknou. Jinak tě chápu. Ty věcné pláče za cokoliv je katastrofa.I mě jde porazit a zkoušeli jsme cokoliv aby se tomu zabránilo.Nepomůže nic.Přeju pevné nervy 😉

zutera
24. feb 2014

@rakheta a určitě není chyba v tobě 🙂.To se neboj 🙂

bibika55
24. feb 2014
bibika55
24. feb 2014

@rakheta Máte malé bábo a 5r dcérku.Máte nového partnera.Chápem.No treba si uvedomiť,že tá malá má pocit,ako ste písala,že ju neľúbite.Žiarlivosť na to malé,pretože malé bábo je neustála starostlivosť.Potom partner.Najprv musíte venovať čas deťom a potom partnerovi.On to musí zatiaľ pochopiť,že isté obdobie bude musieť byť v úzadí.Keď malej niečo sľúbite tak to dodržte.Keď bude neposlušná pošlite ju do izby,zavrite jej dvere,no pred tým ju poučte že môže výsť z izby von keď pochopí,že bola neposlušná.Nebite ju.Tým nič nedosiahnete.Snažte sa od nej zistiť čo ju trápi.Snažte sa ju žiadať o jej pomoc akože ju potrebujete.Nech Vám pomáha pri práci,ktorú uznáte za vhodnu jej pomoci.Deti radi pomáhajú.hlavne pri pečení.Ona pochopí aj starostlivosť o bábo,keď ju budete zapájať aj pri tom malom.Malá tiež túži po Vašej pozornosti,láske a objatiach.Za snahu ju pochváľte,Farbičky,kreslenie a potom jej výtvory na chladničke.Pochvala.Zvážte aj svoje konanie,kde robíte chybu.Potom to pôjde.Držím palce.