icon

Problémy s kolíznou opatrovníčkou a striedavou starostlivosťou

19. aug 2026

Dobry den, stalo sa aj vam ze vas vasa kolizna opatrovnicka vyslovene tlacila do striedavky, aj v pripade uplne maleho dietata (3r)? Aj ked su relevantne dovody preco by nemala byt? Syn sice nie je v nebezpecenstve co sa zivota tyka ( aspon dufam) ale vela veci je nerealnych co co sa fungovania v striedavke tyka a kolizna to akoby vobec nevidela alebo nechcela vidiet. Ma kde maly byt u neho, ma tam hracky, vie ho odniest do skolky? Ano tak bum striedavka. To nic viac im netreba? Nemusi byt ten clovek zodpovedny, vediet sa postarat plnohodnotne ako matka? V styku som ani raz nebranila, ani nemam za potreby, ale myslim ze ze trraz uz je to dost.

anonym_c9c567
19. aug 2026

@anonym_autor bohuzial na sude toto neriesia ako je otecko schopny. Ja ked som nieco take naznacila uz som bola brana ako pomstichtiva ohrdnuta zena ktora z urazenosti brani otcovi v styku..a otec ziada striedavku?

anonym_8949a0
19. aug 2026

vidis mna kolizna na sude tlacila aby som otca deti u nas nechala kazdy druhy tyzden byvat s tym ze mu poskytnem samostatnu izbu, iternet a vsetko aby mohol od nas fungovat na ho samozrejme zadarmo lebo plati smiesne nizke vyzivne vzhladom k jeho prijmu ale plati, lebo k detom to ma daleko a on s nimi byt chce. mimochodom mame k dispozicii 2 izby pre mna a dvoch synov.....yakze ano kolizne vobec megladia na to co je realne a vhodne

anonym_7eec2e
19. aug 2026

@anonym_autor pokial su u otca ako take podmienky vytvorene, dieta ma svoju postel , hracky, dodrziava "jeho " zivot v zmysle kruzkov, chodi cisty najedeny a obleceny na cas do skolky... nie je dovod , pokial otec ziada striedavu mu nevyhoviet... ma totiz rovnake pravo byt sucastou jeho zivota ako matka... sud neboduje dokonalost rodica, ale schopnost... ze ty ako matka si schopnejsia, moze byt aj subjektivne a objektivne sud pozera predovsetkym na zaujem otca a potreby dietata.. neverila by si , ale striedavu odklepli aj pri dojcenom dietati bez pritomnosti matky, pritom to bol otec, ktory po x rokoch snahy cez IVF tvrdil, ze dieta nie je jeho... a dostal ho ... tolko k sudom ... nebolo by lepsie s expartnerom sa dohodnut na zvereni tebe s tym, ze on by mal neobmedzene pravo stretavania sa?

autor
19. aug 2026

S ex sa sohodnut neda, sice sa tvari ze mu zalezi na detich, primarne mu ide o to aby neplatil v striedavke vyzivne. S nin je komunikacia celkovo velmi narocna, nedodrziava casy, klame , vymysla si, pred detmi ma uraza je vulgarny. Neda sa s nim normalne dohodnut.

autor
19. aug 2026
@anonym_7eec2e

@anonym_autor pokial su u otca ako take podmienky vytvorene, dieta ma svoju postel , hracky, dodrziava "jeho " zivot v zmysle kruzkov, chodi cisty najedeny a obleceny na cas do skolky... nie je dovod , pokial otec ziada striedavu mu nevyhoviet... ma totiz rovnake pravo byt sucastou jeho zivota ako matka... sud neboduje dokonalost rodica, ale schopnost... ze ty ako matka si schopnejsia, moze byt aj subjektivne a objektivne sud pozera predovsetkym na zaujem otca a potreby dietata.. neverila by si , ale striedavu odklepli aj pri dojcenom dietati bez pritomnosti matky, pritom to bol otec, ktory po x rokoch snahy cez IVF tvrdil, ze dieta nie je jeho... a dostal ho ... tolko k sudom ... nebolo by lepsie s expartnerom sa dohodnut na zvereni tebe s tym, ze on by mal neobmedzene pravo stretavania sa?

@anonym_8949a0
@anonym_7eec2e
Toto je chore :/ Nechcem robit zo seba chuderu, ale mam pocit ze matky hoc sa co najvaic snazia byt najlepaie pre tie deti, vobec sa neberu do uvahy. Oteckovia sa trosku snazia a su pre sud svati alebo co?

anonym_24a921
19. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_8949a0
@anonym_7eec2e
Toto je chore :/ Nechcem robit zo seba chuderu, ale mam pocit ze matky hoc sa co najvaic snazia byt najlepaie pre tie deti, vobec sa neberu do uvahy. Oteckovia sa trosku snazia a su pre sud svati alebo co?

@anonym_autor Dieťa nie je iba tvoje. Skús sa nad tým zamyslieť a nájsť v tom výhodu pre dieťa aj pre seba.

autor
19. aug 2026
@anonym_24a921

@anonym_autor Dieťa nie je iba tvoje. Skús sa nad tým zamyslieť a nájsť v tom výhodu pre dieťa aj pre seba.

@anonym_24a921 Ja viem, ze nie je iba moje.Ide skor o to ako riesna kolizne situaciu. Ked vedia ze je ex pred dietatom vulgarny, voci mne bol aj agresivny a dieta bolo pri tom. Ked ma zdravotne problemy panikari a nevie ani lieky podat spravne. Mam viacero dovodov preco sa striedavky obavam, ale ani jeden z nich nie je ten zeby som si dieta privlastnovala.

anonym_e29888
19. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_24a921 Ja viem, ze nie je iba moje.Ide skor o to ako riesna kolizne situaciu. Ked vedia ze je ex pred dietatom vulgarny, voci mne bol aj agresivny a dieta bolo pri tom. Ked ma zdravotne problemy panikari a nevie ani lieky podat spravne. Mam viacero dovodov preco sa striedavky obavam, ale ani jeden z nich nie je ten zeby som si dieta privlastnovala.

@anonym_autor veď si najmi právnickú a bojuj za seba aj decka
Toto že nevie podať lieky je vážna vec a zato, že je vulgárny voči tebe aj pred deťmi zištnosť by som si za klobúk veru nedala

A na súde by sim oovedala že kolizna vie o týchto skusticnostisch a napriek tomu si otca nepredvoala a nevykonala pohovor a tlačila na teba aby si súhlasila so striedavkou

anonym_c9b8f1
19. aug 2026
@anonym_24a921

@anonym_24a921 dieťa nie je kufor, ktorý si rodičia prehadzujú každý týždeň, potrebuje stabilný domov a bezpečie pre zdravý psychický vývoj... Trhať 3ročné dieťa od matky s ktorým strávilo celý svoj doterajší život má veľmi negatívne vplyvy na psychiku dieťaťa...

anonym_7015ca
19. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_8949a0
@anonym_7eec2e

@anonym_autor ale ved to máš aj v bežnom živote tak, zena sa stará nonstop, dieťa obriadene, navarene, nakúpené, poupratovane...a ide s kočíkom tatko, ale bo nakúpi, alebo uprace a už sa každý ide pripo..at ako pomáha...a k téme, držím ti palce, ty sama najlepšie vieš, čo je pre dieťa najlepšie...

anonym_7eec2e
19. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_8949a0
@anonym_7eec2e

@anonym_autor akykolvek otec, je stale otec... to je ako ked sa odoberaju deti... pokial ma kde spat, je najedene ciste a dodrziava navstevu skolu, len preto, ze zije v socialne slabsich pomeroch, alebo s mamou, ktora nie je tip top, nie je to dovod na odobratie... neviem, ci vies ako to myslim. tak je otec, ako ty mama... ak sa neviete dohodnut, tiez to o niecom svedci a neviem teda kolko mysli, ze usetri, ked aj tie deti ked budu u neho ho predsa nieco budu stat...

anonym_912586
19. aug 2026

Jedna rozvedena matka v mojom okoli po x rokoch dotahovania sa s exom a uradmi pekne pomenovala ako funguje tento system - prestav si ze by sa otec dietata spraval tak ako sa sprava, ale boli by ste manzelia co spolu ziju - Bolo by jeho spravanie a starostlivost o dieta dovod aby urady riesili pomery v rodine, odobratie dietata socialkou atd? Nie? Tak potom je otec schopny sa o dieta postarat a moze ist aj do striedavky.

autor
20. aug 2026
@anonym_912586

Jedna rozvedena matka v mojom okoli po x rokoch dotahovania sa s exom a uradmi pekne pomenovala ako funguje tento system - prestav si ze by sa otec dietata spraval tak ako sa sprava, ale boli by ste manzelia co spolu ziju - Bolo by jeho spravanie a starostlivost o dieta dovod aby urady riesili pomery v rodine, odobratie dietata socialkou atd? Nie? Tak potom je otec schopny sa o dieta postarat a moze ist aj do striedavky.

@anonym_912586 Tak ale to nie je to iste pretoze ak je zena doma s muzom ktory sa nevie riadne pistarat, stale ho vie zastupit. Lenze pri striedavke nie.

anonym_8873ac
20. aug 2026

A kto toho otca vybral svojim detom? Vtedy schopny bol byt otcom, teraz uz zrazu nie je ked ste rozvedeny?

anonym_912586
20. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_912586 Tak ale to nie je to iste pretoze ak je zena doma s muzom ktory sa nevie riadne pistarat, stale ho vie zastupit. Lenze pri striedavke nie.

@anonym_autor zle som sa vyjadrila - ak by sa tak spravali obidvaja rodicia, nie len otec. Nevieme co konkretne robi otec zle alebo inak ako matka, ale naozaj pokial nie je na navykovych latkach tak uradom je jedno ze dieta napr. krmi polotovarmi, travi s nim malo casu na ihrisku, nechava ho pred tv a spat chodi neskoro - to len ako priklad. Toto sa deje aj v kompletnych rodinach a nikto koli tomu deti neodobera, takze ked to bude robit otec a matka s tym nesuhlasi a starostlivost zabezpecuje inak. tak s tym nic nespravi a urady to nevyhodnotia ako nevhodnu starostlivost

autor
24. aug 2026
@anonym_8873ac

A kto toho otca vybral svojim detom? Vtedy schopny bol byt otcom, teraz uz zrazu nie je ked ste rozvedeny?

@anonym_8873ac A vy viete aky otec je muz este predtym nez s nim mate dieta? Muzi sa menia, hlavne pri detoch. Moja otazka ale hlavne je , kto ma aku skusenost s koliznou pracovnickou a ci tiez zazili tlacenie do striedavky.

anonym_8873ac
24. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_8873ac A vy viete aky otec je muz este predtym nez s nim mate dieta? Muzi sa menia, hlavne pri detoch. Moja otazka ale hlavne je , kto ma aku skusenost s koliznou pracovnickou a ci tiez zazili tlacenie do striedavky.

@anonym_autor prosim ta tieto dristy si nechaj pre deti v MS. Jasne, vsetci chlapi sa zazracne menia iba zeny su svatice a chudiatka. Ako to mohli predsa vediet? Otrepana pesnicka. Takze podla tvojho tvrdenia si netusila aky bude otec ale zato si si s nim spravila dve deti. Tolko ti trvalo zistit aky je otec? Kazda minca ma 2 strany. Nie je nic nezvycajne, ze zeny po rozchode sa chcu pomstit chlapovi cez deti. Ty nebudes vynimka.

bambulkaaskatulka
24. aug 2026

Pozri, máš právo žiadať znalecké dokazovanie, či je navrhovaná forma vhodná pre dieťa. Môžeš dokazovať, že doterajšia starostlivosť otca bola nedostatočná, atď.

autor
24. aug 2026
@anonym_8873ac

@anonym_autor prosim ta tieto dristy si nechaj pre deti v MS. Jasne, vsetci chlapi sa zazracne menia iba zeny su svatice a chudiatka. Ako to mohli predsa vediet? Otrepana pesnicka. Takze podla tvojho tvrdenia si netusila aky bude otec ale zato si si s nim spravila dve deti. Tolko ti trvalo zistit aky je otec? Kazda minca ma 2 strany. Nie je nic nezvycajne, ze zeny po rozchode sa chcu pomstit chlapovi cez deti. Ty nebudes vynimka.

@anonym_8873ac Ty musis mat dost zly zivot ked mas potrebu takto osocovat cudzie zeny na internete o ktorych nic nevies 🙂 Nebudem sa uz k tebe dalej vyjadrovat, k teme nepises, len sa ma snazis urazit. Prajem ti taky pekny den aky si zasluzis ;)

autor
24. aug 2026
@bambulkaaskatulka

Pozri, máš právo žiadať znalecké dokazovanie, či je navrhovaná forma vhodná pre dieťa. Môžeš dokazovať, že doterajšia starostlivosť otca bola nedostatočná, atď.

@bambulkaaskatulka Dakujem, skusim si o tom zistit viac.