icon

Problémy s manželom pri plánovaní výletu na konci leta

27. jún 2025

Ahojte, chcem vas poziadat o nazor. Byvame s manzelom a jeho ockom. Manzel od januara ocina opatruje, kedze sa mu zhorsil zdravotny stav. Vie byt doma sam v priebehu dna, ale urcite musi byt niekto pri nom, pomoct mu vecer s hygienou, dat mu lieky a apd. O co ide. Sanca ze nasledujuce roky pojdeme niekam na dovolenku je minimalna, to chapem. Poprosila som manzela, ci by sme aspon na konci leta nesli niekam na vylet, na tri - styri dni. A ci by ku ocinovi nemohla prist sestra. Ona ma muza, co robi z domu, ma dvoch dospelych synov 20 a 23r. Tak som vravela, ze napriklad stvrtok - piatok by mohla ist do roboty, ale po robote prist spat ku ocinovi a cez vikend by mohla byt s nim

Odpoved od mojho manzela bola, ze ona ich nemoze cely den nechat samych, ze im musi varit. Varit? Tak traja dospeli chlapi doma a ona nemoze ist ku otcovi preto, ze by oni nemali co jest? Povedala som, ze nech im navari na 3 dni, ze si zohreju. Nie, oni to tak nemaju, oni nejedia 2 dni to iste. Ok, tak nemozu si nieco navarit? Objednat? Inak hovorime o tom, ze byvame v jednom meste, 35 min MHD a 15 min taxikom. To len mne to pride zvlastne? Nechapem to. Nerozumiem. Ved ja by som jej peniaze dala na tych par dni. Inak viete co je najhorsie? Ze ona je s tym v pohode podla mna, to moj manzel ma tento postoj. Nerozumiem.

Strana
z3
deti95060810
27. jún 2025

tak manžel nechce ísť na výlet.

doriiis
27. jún 2025

Čo na tom nechápeš? Švagriná si to na chuja doma vymyslela a vychovala a zjavne jej tento sluzkovsky status vyhovuje.A tvoj manžel nechce otca vystaviť tomu,že sa o neho nebude mať kto postarať.
Hľadás problém tam,kde nie je.Tak nepôjdeš na výlet.Zruti sa svet?Tvoj manžel proste na výlet ísť nechce a radšej chce byť s otcom,ktorý tu už budúce leto byť nemusí.Da sa to pochopit

autor
27. jún 2025
@deti95060810

tak manžel nechce ísť na výlet.

@deti95060810 praveze chce ist, ale len cez vikend. Ze nie cez tyzden. Pritom aj muz aj chalani by boli mega radi, keby mala na 3-4 dni nebola doma. Su zrucni, jeden velmi rad vari a dokazu sa o seba postarat.

maca1984
27. jún 2025

A švagriny si sa spýtala ?

biba_18
27. jún 2025

ja by som sa spýtala švagrinej…

autor
27. jún 2025
@doriiis

Čo na tom nechápeš? Švagriná si to na chuja doma vymyslela a vychovala a zjavne jej tento sluzkovsky status vyhovuje.A tvoj manžel nechce otca vystaviť tomu,že sa o neho nebude mať kto postarať.
Hľadás problém tam,kde nie je.Tak nepôjdeš na výlet.Zruti sa svet?Tvoj manžel proste na výlet ísť nechce a radšej chce byť s otcom,ktorý tu už budúce leto byť nemusí.Da sa to pochopit

@doriiis ja som dochovala oboch rodicov, ja viem velmi dobre ako to je. A to boli zaplienkovani, leziaci. Ale to je ina vec. Naposledy som bola niekde v roku 2017, na dva dni na Liptove. Povedala som mu, ze pojdem teda sama alebo s kamoskou. Nie ze on chce ist, ze potrebuje vypadnut. Ale teda cez tyzden nie, lebo deti nebudu mat navarene.

doriiis
27. jún 2025

Zavolaj švagrinú na kávu a všetci traja si sadnite a dohodnite sa.Alebi nech ide otec na pár dní k nej a môže aj variť aj na otca dozerat

zuzubb007
27. jún 2025

Veď logické nechce ísť na výlet, samé výhovorky, keby chcel zariadi to, má rodinu ťa má byť na prvom mieste a potom ocko, príde mi to lebo si vymýšľa, máte s mužom v pohode vzťah, žiadne hádky, nič rovnováha?, akože dospelý ľudia si objednajú alebo sa dakde idú najesť, mne je to viac než podozrive

januska12323
27. jún 2025

Manžela postaviť pred hotovú vec keď to vybavíš so švagrinou.

januska12323
27. jún 2025

Aké deti preboha, traja dospelí chlapi sa dva dni zvládnu prestravovať aj bez nej. Či súdi podľa seba?

anjelicek26
27. jún 2025

Porozpravaj sa priamo zo svagrinou a dohodnite sa. To su muzove dohady, ze im ona "musi" varit... chlapi si objednaju pizzu a nebudu to vobec riesit... tam je problem volakde inde...

vanilkovazmrzka
27. jún 2025

Tvoj manzem s tebou nechce nikam ist a toto je len vyhovorka

bielasovicka
27. jún 2025

To je dobra blbosť. Ze dospelé deti potrebujú mať navarene každý deň? No jasné, ha ha

autor
27. jún 2025

Ved som od zaciatku povedala, ze vobec nemusi nikam ist. Vyhrala som pobyt, mozem si vybrat termin, cez tyzden maju volnejsie, cize preto som chcela ist stvrtok, piato, sobota apd. Vobec nemusi ist so mnou, mam s kym ist. Ale on chce ist, silou mocou, ze si aj on potrebuje oddychnut, len nie cez tyzden, ale iba cez vikend, lebo chalani nebudu mat co jest. Inak svagrina povedala v maji, ze len mame povedat kedy a ona si vyberie aj dovcu. Tak uz ja som z toho debil.

nekonecna_katastrofa
27. jún 2025

Ak svagrina nema problem a mas to od nej potvrdene, manzelovi len oznam, ci mas rezervovat ubytko aj pre neho alebo nie. Ak sa bude vykrucat, chod sama a nech si on sedi doma.

maca1984
27. jún 2025

Tak oznám švagrinej dátum a je.
Ak naozaj toto povedala, tak podľa mňa tvoj muž len vymýšľa.
A mužovi ten dátum oznám tiež, a buď pôjde alebo nie.

autor
27. jún 2025
@maca1984

Tak oznám švagrinej dátum a je.
Ak naozaj toto povedala, tak podľa mňa tvoj muž len vymýšľa.
A mužovi ten dátum oznám tiež, a buď pôjde alebo nie.

@maca1984 nerozumiem, kde je pes zakopany. U nas to funguje trochu inak. Nekomunikujem len tak so svagrinou, akurat jej napisem smsku obcas. Ked jej zavolam s niecim, uz je zle u muza, ze som to mala riesit cez neho. Minule mi davala nejake kontakty na niekoho, ona preposlala jemu, on mne potom. Oni su dvojcata, su spojeni pupocnou snurou... ale boli sme spolu na oslave, kde povedala do plena, ze s tym nema problem, ze kludne, aj dovolenku si vezme. Jedine, ze by manzelovi off record povedala nieco ine...

maca1984
27. jún 2025

Tak áno, je možné že mužovi povedala inak.
Ale nechápem prečo s ňou nekomunikuješ priamo ty
Ja teda so svojou švagrinou nemám zrovna ideálny vzťah, ale ak niečo, riešim ja.
( kedy treba na tú oslavu prísť, kedy sa majú oni dostaviť atď )

Na čo sa škrabať ľavou rukou vpravo, keď móžem ľavou vľavo..chápeš

A že zle je lebo si volala priamo jej ?
Wtf 🙈

lukbe
27. jún 2025

Povedz mužovi, že vybavíš opatrovateľku a hotovo. Takto by som to urobila, a nie sa jej doprosovať.

autor
27. jún 2025
@lukbe

Povedz mužovi, že vybavíš opatrovateľku a hotovo. Takto by som to urobila, a nie sa jej doprosovať.

@lukbe neexist, toto mi neprejde nikdy. On otca s cudzim clovekom nenecha.

unicornlady
27. jún 2025

@lukbe Tiež mi napadlo, že ak manžel vymýšľa a sestra ktovie, či chce, tak zavolať niekoho na pár hodín.

unicornlady
27. jún 2025

Tak veď nemusí to byť úplne cudzí človek. Možno niekoho, koho ten otec pozná.

olimuc
27. jún 2025

Bud komunikuj priamo so svagrinou alebo chod na last Minute ty s detmi … ked nechce kaslat na neho. Nie si nesvojpravna … je to len tvoja vec nakolko sa nechas obmedzovat. Riesenia su, ale ked na vsetko je odpoved nie tak sa zariad sama.

autor
27. jún 2025
@unicornlady

Tak veď nemusí to byť úplne cudzí človek. Možno niekoho, koho ten otec pozná.

@unicornlady nie. cez to neprejde vlak. Bud on alebo sestra. Inak so svagrinou mam super vztah, teda nemame problem. Ale ked napriamo zavolam jej lebo chcem nieco riesit, tak potom muz vola hned sestre, ze co sme riesili. A potom vola mne, ze co som s nou riesila. Cele divne je to.

unicornlady
27. jún 2025

Tak skôr nemáš so švagrinou vzťah, ak s ňou nemôžeš komunikovať, lebo ťa hneď manžel kontroluje. Nemáš slobodu.

alex49
27. jún 2025

ak máš ským ísť, tak postav muža pred hodovú vec, vyber si termín na pobyt a povedz mu, že buď pôjde v danom termíne s tebou on, alebo kamoška. Chlap má čudný vzťah zo sestrou,alebo skôr ty máš čudný vzťah s chlapom. Prečo by si nemohla švagrinej zavolať sama, nie si nesvojprávna. Duplom ked bývate v jednom meste. Tvoj chlap má nejaké divné predstavy o domácnosti štyroch dospelých ľudí. Traja chlapi by pár dní zvládli aj na pizze z donášky.

autor
27. jún 2025
@unicornlady

Tak skôr nemáš so švagrinou vzťah, ak s ňou nemôžeš komunikovať, lebo ťa hneď manžel kontroluje. Nemáš slobodu.

@unicornlady ja to urobím, len on potom žhaví linky. :D Minule sme niečo riešili ohľadne švagra. Hovorí mi, že on zavolá sestre, aby sa ona spýtala muža, že tak to bude najlepšie. Wtf? Veď zavolám rovno jemu a dohodnem sa s ním, čo treba. Že nie, ono by bolo lepšie cez ňu na to ísť. No celé zle. Veľmi dlho som napríklad na švagra nemala kontakt. Keď mi volal, tak z jej telefónu. Dnes už kontakt máme samozrejme.

cacianka
27. jún 2025

Uprac si muža, on je ten problém, ktorému vadí že sa občas porozprávas so švagrinou. Si dospelá, svojpravna, mentálne zrelá a nikto nemá právo ti zakazovať prikazovať s kým sa môžeš a s kým nemôžeš rozprávať. Toto si vydiskutujte všetci 4, teda aj s jej mužom. Alebo aj on má problém a zákaz s tebou hovoriť po samostatnej linke ? Tvoj muž je sis alebo nbú že musí lustrovať tvoje hovory ? Nie je mu cocotno ?

unicornlady
27. jún 2025

To je potom fakt, že "úžasná" komunikácia, keď sa rieši cez niekoľkých ľudí.

Choď s niekým iným. Manžel asi nemá skutočný záujem ísť. Uži si dovolenku, nemusíš sa nerváčiť s chlapom, ktorý nevie, kto je pre neho dôležitý.

cacianka
27. jún 2025
@unicornlady

To je potom fakt, že "úžasná" komunikácia, keď sa rieši cez niekoľkých ľudí.

Choď s niekým iným. Manžel asi nemá skutočný záujem ísť. Uži si dovolenku, nemusíš sa nerváčiť s chlapom, ktorý nevie, kto je pre neho dôležitý.

@unicornlady a just by som vybrala termín uprostred týždňa

Strana
z3