Problémy s mužom, ktoré ovplyvňujú deti a rodinu
Ahojte. Mam problém s mužom. Sme spolu 16 rokov. Ako zvykli sme sa pohľadať ale momentálne je to skoro na dennej báze. Ale najhoršie je, že ubližuje nášmu staršiemu synovi. Syn má 8 rokov. Napr. Posledná situácia. Malú sme ísť na návštevu k jeho rodine. Syn sa mal ešte učiť angličtinu. Trvalo mu to kus dlhšie. A muž hneď do neho, že učil si sa a aj tak to nevieš čítať. Na to mi malý, že veď ani ty by si to nevedel. Potom mu muž začal vykrikovať, že je pomaly... Zvrtla sa medzi nimi hádka. Muž sa rozbehol za malý a vytrieskal ho. Ja som tomu nestihla zabrániť lebo som nebola priamo pri nich. Zobral mu z izby playstation, televízor co malý chytil ešte väčší amok. Chcel vyskočiť z okna, že on ho nenavydi. Ja som sa postavila stále medzi nich dvoch. Mužovi som vykricala, že nech ide preč nech nás nechá na pokoji, že čo si myslí o sebe, že bude ubližovať malému. Ešte aj náš druhý syn (5 ročný) bránil brata. Keby sa neuhne tak mu jednu strelí. Muž potom odišiel sám k rodine. Ja som sa s deťmi porozprávala a upokojila ich. Urobila som im poobedny program. Prešlo ich to. Muž sa teraz zalieca 5rocnemu synovi lebo ten je ešte ovplyvnitelny. A syn sa točí ako on chce. Staršieho syna úplne ignoruje ako keby neexistoval. A mňa tiež. Starší syn chce, aby sme od neho odišli. Vravel mi, že už dlho o tom rozmýšľal. Len sa bojím, že si zas vybaví (pod platí) súd ako prvý krát keď som od neho odišla. Vybavil si všetko.
jasné že to nemyslím vážne túto podporu !!!! ale podľa mňa je autorka jednoduchá . nechcem ju uraziť . ale stojím si za tým že si krava autorka
@viestta Ti tu dala dobré linky, kontaktuj ich. Správanie tvojho manžela je ďaleko za všetkými červenými čiarami. Tvoj syn nie je na hlavu, psychológ Ti nepovie nič nové-on má takéto stavy kvôli tomu, že žije roky s tyranom. To je najzúfalejšie detské volanie o pomoc! Neignoruj ho. Už ty si žila v chorom prostredí, presekni tú generačnú traumu a odíď. Neexistuje žiadna výhovorka, keď dospelý muž bez dôvodu vyštartuje fyzicky na dieťa!A ten ti povie, že skočí radšej z okna. Tvoj syn nie je mimo, on vrieska o pomoc a hľadá ju u Teba, lebo nikoho iného nemá!
Chudáci deti, že musia takto žiť.. a bohvie ešte dokedy, kým matka bude "mať niečo v rukáve" a možno aj nikdy, neverím, že tu sa niečo zmení. Hlavne že nahrávaš vo veľkom, na figu ti to aj tak bude a decko vedľa v izbe sa chce zabiť. 👌
Ja som proti násiliu, ale tu by ste si zaslúžili po papuli aj ty aj ten chrapúň, za to, že týrate tie deti.
Detskú psychologicku som už vybavila. Pôjdem tam najskôr sama a potom so synom. Idem o tom informovať aj synovu triednu. Pôjdem aj za synovim dr a poviem aj jemu. Vy si myslíte že mi je to jedno. Ja keď som bola malá tak som si prešla zlym detstvom. Otec mamu bil, mama bola dlhoročná alkoholicka. A keby mi to bolo jedno nepíšem sem a cusim kľudne doma, že veď nejako bude. Áno urobila som chybu, že som sa k nemu vrátila. Vy si myslíte, že si vymýšľam aj s tým súdom. Tej jeho advokátke zobrali už aj akreditáciu lebo robila takéto veci. Musím mať niečo v rukáve skôr ako od neho odidem. Preto som to chcela aj tými peniazmi. Mam aj plno nahrávok ako doma kričal... Nesedím len tíško... Možno som tu čakala nejakú podporu, nejaký podobný osud
@anonym_autor Psychologicka mu nepomoze, ked bude dalej zit v takomto patologickom prostredi. Vela si od toho neslubuj. Treba riesit pricinu.
Ona si po papuli určite nezaslúži. Už si toho prežila dosť ako dieťa, už to, ze napísala sem, je pokrok. Určite je od muža tyranizovaná aj ona, medzi riadkami čítam aj finančne týranie. To fakt idete takej žene ešte nadávať? 🫣
návštevy iba za mojej prítomnosti. Potom už ich mal mat sám. A to som si ja nevedela prestaviť, že by bol s nim sám. Tak som sa s ním dala dokopy. Medzi časom sa nám narodil druhý syn.
Prosim ta, co su to za kecy???? Bol nahovno, odisla si...aby nebol sam so synom, tak si sa vratila a urobila si s nim dalsie dieta??? WTF?
Ty rozmyslas? To si ake riesenie vymyslela? Je to cele nahovno, tak si spravme este dalsie dieta do tohto vztahu. Ved manzel sa zmeni.OCH, komu niet rady...
@katkazatka Mna fascinuje to "potom sa nam narodil druhy syn". Len tak, z nicoho nic🤷♀️🤦♀️
@anonym_autor každý den prekvapí podobná téma a ja každý deň nerozumiem ako môže niekto takto žiť a dokonca obhajovať tyrana a vyhovárať sa
Ja viem ze je to ťažké a veľakrát to skončí inak ako si predstavujeme ale aspoň sa o to pokus
Ona si po papuli určite nezaslúži. Už si toho prežila dosť ako dieťa, už to, ze napísala sem, je pokrok. Určite je od muža tyranizovaná aj ona, medzi riadkami čítam aj finančne týranie. To fakt idete takej žene ešte nadávať? 🫣
@enmery To je teda pokrok fakt, týždenne tu X takých napíše, vypíšu sa a dobre. Spolupodieľa sa na tom týraní, vie o tom. 8 ročné decko sa jej vyhrážalo vyskočením z okna, lebo je už zúfalé z prostredia v ktorom žije. Toto je vážna situácia v ktorej sú teraz prvoradé deti a nie riešenie jej traumy.
@enmery To je teda pokrok fakt, týždenne tu X takých napíše, vypíšu sa a dobre. Spolupodieľa sa na tom týraní, vie o tom. 8 ročné decko sa jej vyhrážalo vyskočením z okna, lebo je už zúfalé z prostredia v ktorom žije. Toto je vážna situácia v ktorej sú teraz prvoradé deti a nie riešenie jej traumy.
@anonym_228bdf Ja neriešim jej traumy. Podľa mňa by mala odísť ešte dnes k rodine, hocikam. Ale keď niekto týra niekoho roky, pride niekto z vonku a ešte si do obete na zemi kopne, mi nepríde ok. Ona to počúva od malého decka nonstop.
@katkazatka Mna fascinuje to "potom sa nam narodil druhy syn". Len tak, z nicoho nic🤷♀️🤦♀️
@luccys to je z kategorie: "Zostala som tehotna".😀 Z nicoho nic.
Ja ho neobhajujem a ani to nemám v pláne. Nesedím so založenými rukami. Niekedy je lepšie ani ne napísať sem. Lebo človek len počúva kritiku. Neviete čoho je schopný otec deti. Nepoznáte mňa a ani jeho. Ja viem, že najlepšie je odísť od neho. Aj to riešim. Boli ste tu niektoré v podobnej situácii ako je moja? Asi iba jedna, dve...Som sa chcela niekomu vyrozprávať lebo nemám nikoho.
Mne teda absolútne nepríde normálne, že tomuto všetkému vystavuješ svoje deti. To vážne chceš, aby vyrastali v takomto prostredí? Potom si asi chorá alebo čo. A nie syn by sa mal dať liečiť, ale ty. Odíď s deťmi niekam, kde nebudú musieť čeliť takejto toxickej domácnosti. 🙏 Ak ich ľúbiš samozrejme.

tak ťa tu teda podporíme : neboj sa. ešte asi tak 30 krát zbije tvoje deti a možno sa ujde aj tebe a bude lepšie . treba trošku vydržať . keď sa ti syn bude chcieť najbližšie zabiť, tak ho objím, ste spolu silní . vydržíte to . však to len pár krát na vás nakričí otec detí ktorého si im zvolila, a pár krát vás prefacká alebo kopne, a bude dobre . sme s tebou ...
takto si si tú podporu predstavovala ?