icon

Problémy s mužom, ktoré ovplyvňujú deti a rodinu

Dnes o 08:39

Ahojte. Mam problém s mužom. Sme spolu 16 rokov. Ako zvykli sme sa pohľadať ale momentálne je to skoro na dennej báze. Ale najhoršie je, že ubližuje nášmu staršiemu synovi. Syn má 8 rokov. Napr. Posledná situácia. Malú sme ísť na návštevu k jeho rodine. Syn sa mal ešte učiť angličtinu. Trvalo mu to kus dlhšie. A muž hneď do neho, že učil si sa a aj tak to nevieš čítať. Na to mi malý, že veď ani ty by si to nevedel. Potom mu muž začal vykrikovať, že je pomaly... Zvrtla sa medzi nimi hádka. Muž sa rozbehol za malý a vytrieskal ho. Ja som tomu nestihla zabrániť lebo som nebola priamo pri nich. Zobral mu z izby playstation, televízor co malý chytil ešte väčší amok. Chcel vyskočiť z okna, že on ho nenavydi. Ja som sa postavila stále medzi nich dvoch. Mužovi som vykricala, že nech ide preč nech nás nechá na pokoji, že čo si myslí o sebe, že bude ubližovať malému. Ešte aj náš druhý syn (5 ročný) bránil brata. Keby sa neuhne tak mu jednu strelí. Muž potom odišiel sám k rodine. Ja som sa s deťmi porozprávala a upokojila ich. Urobila som im poobedny program. Prešlo ich to. Muž sa teraz zalieca 5rocnemu synovi lebo ten je ešte ovplyvnitelny. A syn sa točí ako on chce. Staršieho syna úplne ignoruje ako keby neexistoval. A mňa tiež. Starší syn chce, aby sme od neho odišli. Vravel mi, že už dlho o tom rozmýšľal. Len sa bojím, že si zas vybaví (pod platí) súd ako prvý krát keď som od neho odišla. Vybavil si všetko.

Strana
z3
anonym_849e19
Dnes o 08:45

Ocinko ukazuje kto má v rodine moc. Dokáže - zatiaľ, vytrieskať dieťa. Čo bude o pár rokov? Budú sa tĺcť hlava - nehlava?
Aj so synom by si mala niečo robiť. chcieť vyskočiť z okna je min. na psychologa - možno aj psychiatra. Nie je to normálny stav.

viestta
Dnes o 08:47

Ako mohol podplatit sud, ked si odisla? Ty sama si sa k nemu vratila. Ja na tvojom mieste dochadzam a uz sa nikdy nevratim. A syna cim skor riesit s psychologom, pretoze ak osemrocne dieta povie toto, tak to uz je vazne. Je to dosledok dlhodobeho tyrania a ty si to dopustila, ked si sa vratila

januska12323
Dnes o 08:49

Ja len čumím čo všetko si ochotná nechať páchať na tebe a deťoch. Odišla si raz odíď aj druhýkrát inak zle dopadnete.

autor
Dnes o 08:52
@viestta

Ako mohol podplatit sud, ked si odisla? Ty sama si sa k nemu vratila. Ja na tvojom mieste dochadzam a uz sa nikdy nevratim. A syna cim skor riesit s psychologom, pretoze ak osemrocne dieta povie toto, tak to uz je vazne. Je to dosledok dlhodobeho tyrania a ty si to dopustila, ked si sa vratila

@viestta na začiatku mal návštevy iba za mojej prítomnosti. Potom už ich mal mat sám. A to som si ja nevedela prestaviť, že by bol s nim sám. Tak som sa s ním dala dokopy. Medzi časom sa nám narodil druhý syn. Bol normálny, navštevovali sme poradňu... Ale posledne dva roky to začína znova

anonym_7bd508
Dnes o 08:56
@anonym_autor

@viestta na začiatku mal návštevy iba za mojej prítomnosti. Potom už ich mal mat sám. A to som si ja nevedela prestaviť, že by bol s nim sám. Tak som sa s ním dala dokopy. Medzi časom sa nám narodil druhý syn. Bol normálny, navštevovali sme poradňu... Ale posledne dva roky to začína znova

@anonym_autor ach,jaj.Tvoj syn nie je hlupy,taka skoda,ze deti maju viacej rozumu ako dospely.Preco to tym detom robite??Ved to je cele na palicu a o chvilu prepne aj synovi z toho a to naozaj nechces.Nemas odvahu tak nech trpia deti.
Ach,jaj,nerozumiem naozaj tomu,lebo deti.

puertorico
Dnes o 09:02

takým ako ty tu ťažko radiť , lebo sa bojíš aj vlastného tieňa. necháš si tĺcť deti .. si proste krava, prepáč.... ak chcel syn vyskočiť z okna tak to raz aj spraví, stačí mu na to pár sekúnd. takže buď s tým niečo spravíš, alebo si rob čo chceš. z dlhodobého hľadiska si neviem predstaviť čo bude o pár rokov. malému buď preskočí , alebo vás obidvoch bude nenávidieť a hneď pri prvej príležitosti sa od vás odsťahuje a odstrihne vás .
koľko ľudí chce mať deti !!!!!! koľko !!!!! a nemôžu mať !!! a vy máte dve a aj tak ich vystavuješ takýmto situáciám .... nemám slov ...

autor
Dnes o 09:05

Ja viem, že to nie je dobre. Aj som už pozerala nový byt. Ja nie som, že nemám odvahu. Len som nemala nič ako začať odznova s detmi. Lebo moje peniaze sa míňali na deti, domácnosť... Konečne som ho presvedčila nech si otvoríme spoločný účet. Aby dával aj on peniaze na domácnosť. On podniká a dobre sa mu darí. Prehovorila som ho aby na spoločný účet dal nejakú rezervu. Ale ja som tu rezervu myslela, že to bude moja rezerva ak by som chcela odísť co on nevie.

viestta
Dnes o 09:07
@anonym_autor

@anonym_autor a ty dva roky cakas na zazrak. Takze hned teraz zacni hladat synovi psychologa, nie o hodinu ani zajtra hned. A potom zacni riesit odchod. Ina, rozimna a zodpovedna matka, by hned po tom co syn toto vyhlasil s nim utekala do nemocnice, jednak zdokumentovat nasledky tej bitky a zaroven aj riesit jeho psychicky stav. Pretoze ak sa tak male dieta vyhraza samovrazdou, je na pokraji svojich sil. Uvedomujes si to vobec, co sa v tej jeho hlavicke musi diat? Uvedomujes si v akom strachu zije? A ty to dopustis, je to tvoja zodpovednost zachranit deti, ked uz si im vybrala takeho otca.

puertorico
Dnes o 09:07

moja zlatá , tak existujú krízové centrá a tam ti hneď vybavia zákazy priblíženia a neviem čo všetko ešte.... treba len chcieť sa zbaliť a ísť .. ale ty chceš len zle pre svoje deti a nech trpia .

anonym_0b0b70
Dnes o 09:08

žiješ s tyranom a deti ti už teraz hovoria, že s ním žiť nechcú. Veď ostaň s ním, budeš mať traumu ty, deti a možno z detí vyrastú rovnaký tyrani ako jeho otec. Deti sa učia tomu, čo vidia

puertorico
Dnes o 09:09
@viestta

@anonym_autor a ty dva roky cakas na zazrak. Takze hned teraz zacni hladat synovi psychologa, nie o hodinu ani zajtra hned. A potom zacni riesit odchod. Ina, rozimna a zodpovedna matka, by hned po tom co syn toto vyhlasil s nim utekala do nemocnice, jednak zdokumentovat nasledky tej bitky a zaroven aj riesit jeho psychicky stav. Pretoze ak sa tak male dieta vyhraza samovrazdou, je na pokraji svojich sil. Uvedomujes si to vobec, co sa v tej jeho hlavicke musi diat? Uvedomujes si v akom strachu zije? A ty to dopustis, je to tvoja zodpovednost zachranit deti, ked uz si im vybrala takeho otca.

@viestta tu je podľa mňa ťažko radiť lebo ona aj tak nikdy neodíde a za chvíľu budú plné televízne noviny rodinnej tragédie. proste aj takí ľudia žijú medzi nami a nechcú s tým nič spraviť, len ako píšeš , čakať na zázrak

viestta
Dnes o 09:09
anonym_f3d2fb
Dnes o 09:10

@anonym_autor len aby raz naozaj nevyslovili tvoje deti z okna

anonym_1a15b6
Dnes o 09:12
@anonym_autor

Ja viem, že to nie je dobre. Aj som už pozerala nový byt. Ja nie som, že nemám odvahu. Len som nemala nič ako začať odznova s detmi. Lebo moje peniaze sa míňali na deti, domácnosť... Konečne som ho presvedčila nech si otvoríme spoločný účet. Aby dával aj on peniaze na domácnosť. On podniká a dobre sa mu darí. Prehovorila som ho aby na spoločný účet dal nejakú rezervu. Ale ja som tu rezervu myslela, že to bude moja rezerva ak by som chcela odísť co on nevie.

@anonym_autor
ja mám príbeh, ale s opačnej strany, mne robila zle moja vlastná matka. Otec chodil na dlhé služobné cesty a keď sa vrátil, bola som ticho, lebo som sa bála. Celá rodina o tom vedela, nikto mi nepomohol, niekto nič nepovedal ... až do bodu, kedy to moja matka prehnala. Zavolali otcovi a celé to prasklo. Nevolali políciu, ani sanitku, ale jemu. DOTERAZ ( musím to napísať tlačeným ) vyčítam rodine, že nikto nezasiahol. Preto žena zlatá, má ti byť prvoradé dieťa. Budeš si vyčítať až sa niečo stane. Nie je to ľahké odísť, ja to viem, ale ver mi, že sa nájde, vždy sa nájde niekto, kto ti podá pomocnú ruku.

lilinka76
Dnes o 09:13
@anonym_autor

@anonym_autor On má dať peniaze na "spoločný účet" a bude to Tvoja rezerva o ktorej on "nevie"? 😁😁😁 Ak ste manželia, všetky peniaze sú spoločné, ak nemáte zúžené BSM. Ty pracuješ, máš svoj príjem?

autor
Dnes o 09:15
@lilinka76

@anonym_autor On má dať peniaze na "spoločný účet" a bude to Tvoja rezerva o ktorej on "nevie"? 😁😁😁 Ak ste manželia, všetky peniaze sú spoločné, ak nemáte zúžené BSM. Ty pracuješ, máš svoj príjem?

@lilinka76 nie sme manželia. On ich dám dal už. Áno robím s nim v jeho firme. Ale som zdravotná sestra takže prácu najdem

katkazatka
Dnes o 09:18

návštevy iba za mojej prítomnosti. Potom už ich mal mat sám. A to som si ja nevedela prestaviť, že by bol s nim sám. Tak som sa s ním dala dokopy. Medzi časom sa nám narodil druhý syn.

Prosim ta, co su to za kecy???? Bol nahovno, odisla si...aby nebol sam so synom, tak si sa vratila a urobila si s nim dalsie dieta??? WTF?
Ty rozmyslas? To si ake riesenie vymyslela? Je to cele nahovno, tak si spravme este dalsie dieta do tohto vztahu. Ved manzel sa zmeni.OCH, komu niet rady...

januska12323
Dnes o 09:18

Zdravotná sestra si nechá týrať deti? Okamžite hľadaj pomoc.

motylik2559
Dnes o 09:19

@anonym_autor Ahoj, silne pochybujem, ze podplatil sud. Pretoze podplatenie sudcu sa klasifikuje ako zavazny trestny cin a to si na triko sudca kvoli nejakemu magorovi neda. Pokial by bol v senate sudca, ktoreho tvoj muz pozna, sam sudca to musi uviest a odstupit z tohto pripadu a nahradi ho iny sudca. Taktiez, ak clovek vie (ty) , ze sa sudca s ucastnikom konania pozna, da sa dat namietka zaujatosti voci tomu sudcovi a nasledne taktiez pripad bude prehodnocovat iny sudca. Mozno v roku paaaane sa dali robit kafre, ale uz dost dlho nie, su za to riadne postihy a pochybujem,ze by si to sudca zavesil na krk a mal dost zavazne problemy z toho. Takze rozhodne tam muselo byt nieco ine vtedy. Skus napisat celu pravdu.
A co sa tyka deti, ako inak ti to ma este syn povedat? Akym zufalstvom okrem samovrazdy z jeho ust potrebujes pocut, aby si spakovala deti a odisla? Su aj krizove centra, ak nemas kam ist a v tych centrach poskytuju zadarmo psychologicku pomoc ako pre matky, tak pre deti. Maleho rozhodne ries, lebo staci maly skrat, ked bude sam v izbe a dojdes o dieta. Na co cakas? Okamzite kontaktuj krizak, alebo chod k niekomu u koho budes s detmi v bezpeci. Malemu psychologa a sebe dobreho advokata, ries to hned, necakaj kym sa stane nestastie.

anonym_31ba8b
Dnes o 09:26

Ten dobrák, čo si hovorí "otec,, nútil nášho syna,aby si dal kraťasy.Syn z nejakého dôvodu odmietol a pán domu chcel dokázať, že kto je pán.Synovi dal päsťou do tváre.Rozbili sa mu okuliare a tiekla krv z nosa.Postavila som sa medzi nich.Manzel sa po tomto incidente vybral už len sám,syn s ním odmietal ísť,ku starým rodičom.Ku večeru sa vrátil, ale do bytu som ho už nepustila.Zacal prosikat a dušovat sa, že už sa to nezopakuje.Kludne som mu odpovedala, že tým si môže byť istý, lebo ak by to zopakoval, budem to riešiť cez políciu a v prípade, že si myslí, že sa z toho vykeca, postarám sa inak o to,aby už v živote neublizoval nikomu.Prosim, chrán svoje deti pred násilím ale aj pred takým vzorom správania, aký vidia u otca

anonym_7bd508
Dnes o 09:35
@anonym_31ba8b

Ten dobrák, čo si hovorí "otec,, nútil nášho syna,aby si dal kraťasy.Syn z nejakého dôvodu odmietol a pán domu chcel dokázať, že kto je pán.Synovi dal päsťou do tváre.Rozbili sa mu okuliare a tiekla krv z nosa.Postavila som sa medzi nich.Manzel sa po tomto incidente vybral už len sám,syn s ním odmietal ísť,ku starým rodičom.Ku večeru sa vrátil, ale do bytu som ho už nepustila.Zacal prosikat a dušovat sa, že už sa to nezopakuje.Kludne som mu odpovedala, že tým si môže byť istý, lebo ak by to zopakoval, budem to riešiť cez políciu a v prípade, že si myslí, že sa z toho vykeca, postarám sa inak o to,aby už v živote neublizoval nikomu.Prosim, chrán svoje deti pred násilím ale aj pred takým vzorom správania, aký vidia u otca

@anonym_31ba8b ach,jaj.Kokos,toto su otcovia,naozaj.Hrozne, co si.
A tebe klobuk dole,ze si sa takto zachovala,fakt klobuk dole.

7miriam77
Dnes o 09:36

Keby niekto ubližil mojej dcére, to by bolo jeho posledné!!!! Ochraňuj svoje deti preboha!!!!! Sú malé, nevedia sa brániť. Si matka a my mamy sme silnejšie, než si myslíš. Ten chlap sa nezmení, ak tak, tak k horšiemu. Syn mal nutkanie vyskočiť z okna 😭 ! Čo ťa môže viac presvedčiť aby si odišla od tyrana????

anonym_7bd508
Dnes o 09:38
@anonym_autor

@lilinka76 nie sme manželia. On ich dám dal už. Áno robím s nim v jeho firme. Ale som zdravotná sestra takže prácu najdem

@anonym_autor vies,si velmi slaba osoba.Mala si vydrzat aj tak by syna neoklamal,mohli ste si so synom vklude zit,ale urobila si hroznu,hroznu vec,ze si sa vratila a este do toho zatiahla dalsieho cloviecika.Ani toho 5r neoklame,deti nie su hlupe.Aj ked budu s nim same,casom mozes dat na sud,bez styku lebo dieta sa otca boji a nechce byt s nim.

biba_18
Dnes o 09:43

odíď. zober oboch chlapcov a odíď ... mala si odísť hneď ako na neho siahol ... syn ťa prosí aby ste odišli a ty váhaš ...

autor
Dnes o 09:46

Detskú psychologicku som už vybavila. Pôjdem tam najskôr sama a potom so synom. Idem o tom informovať aj synovu triednu. Pôjdem aj za synovim dr a poviem aj jemu. Vy si myslíte že mi je to jedno. Ja keď som bola malá tak som si prešla zlym detstvom. Otec mamu bil, mama bola dlhoročná alkoholicka. A keby mi to bolo jedno nepíšem sem a cusim kľudne doma, že veď nejako bude. Áno urobila som chybu, že som sa k nemu vrátila. Vy si myslíte, že si vymýšľam aj s tým súdom. Tej jeho advokátke zobrali už aj akreditáciu lebo robila takéto veci. Musím mať niečo v rukáve skôr ako od neho odidem. Preto som to chcela aj tými peniazmi. Mam aj plno nahrávok ako doma kričal... Nesedím len tíško... Možno som tu čakala nejakú podporu, nejaký podobný osud

viestta
Dnes o 10:02
@anonym_autor

Detskú psychologicku som už vybavila. Pôjdem tam najskôr sama a potom so synom. Idem o tom informovať aj synovu triednu. Pôjdem aj za synovim dr a poviem aj jemu. Vy si myslíte že mi je to jedno. Ja keď som bola malá tak som si prešla zlym detstvom. Otec mamu bil, mama bola dlhoročná alkoholicka. A keby mi to bolo jedno nepíšem sem a cusim kľudne doma, že veď nejako bude. Áno urobila som chybu, že som sa k nemu vrátila. Vy si myslíte, že si vymýšľam aj s tým súdom. Tej jeho advokátke zobrali už aj akreditáciu lebo robila takéto veci. Musím mať niečo v rukáve skôr ako od neho odidem. Preto som to chcela aj tými peniazmi. Mam aj plno nahrávok ako doma kričal... Nesedím len tíško... Možno som tu čakala nejakú podporu, nejaký podobný osud

@anonym_autor podporu si dostala vo forme rad, ze mas odist aj s detmi. Tebe iny pribeh nepomoze. Je to tak, ze jedina pomoc, ktoru tvoje deti potrebuju je u teba. V tvojom rozhodnuti, v tvojich skutkoch. A to, ze zbieras dokazy je sice pekne, ale v konecnom dosledku tie dokazy su iba a len o tom, ze otec deti tyra, raz, dva razy, zas a znova... a ty sa tomu prizeras. Ty neprtrebujes na sude ziadne dokazy, pokial na neho nepodas trestne oznamenie a to sa zrejme nechystas podavat, lebo to by si po tej bitke riesila na pohotovosti. Nie ste ani manzelia, takze nepotrebujes ani na rozvodovom sude cokolvek predkladat. Sud bude len o zvereni do opatery a vyzivnom. Tam by stacil jeden papier z pohotovosti o tom, ze napadol syna.
A je mi ta ako zenu luto, ale ty si ziarivy priklad toho, ze deti opakuju vzory zo svojej rodiny. Nepoznala si ako to ma v partnerskom vztahu vyzerat a preto si vstupila do vztahu s rovnako toxickou osobou ako bol tvoj otec, spravila si rovnaku chybu ako tvoja mama. Ak chces prerusit tuto retaz (lebo aj tvoj otec mal otca nasilnika a povazoval to za spravne) a neches aby z tvojich synov vyrastli rovnaki nasinicki chlapi, mas poslednu sancu to spravit. O rok, o dva uz bude neskoro

anonym_77f583
Dnes o 10:05

Nechat si otlkat deti...wow😵

anonym_31ba8b
Dnes o 10:06
@anonym_7bd508

@anonym_31ba8b ach,jaj.Kokos,toto su otcovia,naozaj.Hrozne, co si.
A tebe klobuk dole,ze si sa takto zachovala,fakt klobuk dole.

@anonym_7bd508 Môj manžel vyrastal pri takom otcovi, ktorý rád otlkal syna a nevedel sa s ním nikdy porozprávať.Po tomto incidente som s manželom hovorila o tejto výchove -nevychove.Vysvetlila som mu, že niektoré veci sú nepodstatné, nemusíme na nich ako rodičia trvať, že dieťa, najmä väčšie,si môže samé zvoliť jedlo, oblečenie,v rámci nejakých medzí aj účes.Opytala som sa ho, že ako sa cítil ako dieťa, keď dostal miesto vysvetlenia bitku...napr pomáhal otcovi opravovať nejakú drevenú stavbu a prepocul, že aký klinec má otcovi podať.Ten, miesto toho,aby zopakoval svoju požiadavku, prípadne poučil, že prečo taký a nie onaký klinec,tresol syna, môjho manžela latou po hlave.Manzelovi postupne došlo, že cez násilie cesta nevedie.Trest za prehrešok áno, ale nie vybijat si zlosť

anonym_7bd508
Dnes o 10:06
@anonym_autor

@anonym_autor boze,ako sa zase len ukazuje ta blba stafeta,zastav ten zly osud tvojich deti,a vnucat zastav to,okamzite.Uz vcera bolo neskoro.Uz tvojim detstvom,si mala vyber otca mat uplne ineho,nie aby aj oni znova zazivali to co ty.A tym zase preberu stafetu a budu sa tak chovat k svojim detom.
Naozaj ukaz im,ze zit sa da aj inak,nech z nich vyrastu super otcovia,nie hovada.
Ach,jaj.
Vies,ano tiez sa smejem na synovi,ze je presne ako otec,ako muz.
Vzdy ked idem do prace,muz ma odprevadi k autu,da pusu a mava mi a aj jemu,az kym nezavriem branu ovladacom.
Ked je synova priatelka u nas a idem ju zaviest domov,syn robi presne to,co jeho otec.Mavaju si,pusinkuju.Presna super dobra kopia,jeho otca.A tak to je.Ale tu je hrozne zly vzor otca,ach.Tazko sa to cita,nie to este preziva.Urob vsetko preto,aby si cim skor od muza odisla.A nikdy mu uz nedala sancu.

anonym_7bd508
Dnes o 10:12
@anonym_31ba8b

@anonym_7bd508 Môj manžel vyrastal pri takom otcovi, ktorý rád otlkal syna a nevedel sa s ním nikdy porozprávať.Po tomto incidente som s manželom hovorila o tejto výchove -nevychove.Vysvetlila som mu, že niektoré veci sú nepodstatné, nemusíme na nich ako rodičia trvať, že dieťa, najmä väčšie,si môže samé zvoliť jedlo, oblečenie,v rámci nejakých medzí aj účes.Opytala som sa ho, že ako sa cítil ako dieťa, keď dostal miesto vysvetlenia bitku...napr pomáhal otcovi opravovať nejakú drevenú stavbu a prepocul, že aký klinec má otcovi podať.Ten, miesto toho,aby zopakoval svoju požiadavku, prípadne poučil, že prečo taký a nie onaký klinec,tresol syna, môjho manžela latou po hlave.Manzelovi postupne došlo, že cez násilie cesta nevedie.Trest za prehrešok áno, ale nie vybijat si zlosť

@anonym_31ba8b toto sa uz lepsie cita,ano v takychto pripadoch su vzdy iba 2 moznosti.Prva bud budes robit vsetko opacne,alebo teda budes rovnaky chrapun ako otec.

Strana
z3