Problémy s otcom a financovaním svadby
Ahojte ženy, idem sa vám vyrozprávať...ide k to že nikdy sme nemali nejaké extra vzťahy s otcom. Teraz v lete som sa zasnúbila, a keďže mi v živote nič nedával, Max. Vianoce, narodky, od 15. Si zarábam sama, chcela som ho poprosiť či by mi svadbu zaplatil. Chcela som 7.tisic s tým, že mu budem splácať, ale povedal že mi ich dá bez toho. A teraz je tu problém sama som prišla s tým že chcem schudnúť, ale už sa do mňa montuje a stále sa do mňa stará. Bratovi povedal že mi naschvál neposlal celých 7 tisíc lebo čaká či schudnem a podobne. Môj otec nikdy neurobil nič nezištne. Ja mám dneska celý deň hlavu v smútku a neviem čo robiť. Skúste mi poradiť, ďakujem.
Zaplat si svadbu sama a nemusis ani chudnut.
@domi_b7 asi som nepochopila. Tak chces 7k na dietu alebo na svadbu? Ci svadba je podmienena chudnutim? A preco si chces poziciavat na svadbu?? To sa neda nejako skromnejsie, v ramci svojich moznosti? Ak by som si velmi chcela poziciavat peniaze, tak od banky a nie od niekoho, s kym mam zle vztahy a potom vyplakavat, ze ma depta.
Otcovi by som vrátila všetko, čo doteraz poslal a prikryla by som sa takou perinou na akú mám.
Poziciavat si na svadbu je velmi "rozumne"...ale poznam jednu, co isla do zahranicia na brigadu, lebo syn chcel mat honosnu svadbu so 150 hostami...uz sa nedivim nicomu.
Požičať si na svadbu 7000 e je choré. Zorganizujte si takú svadbu, na akú máte.
Za tychto okolnosti by som o jeho peniaze nestála.Nasporte este trochu a urobte skromnu svadbu.To chceš cely zivot pocuvať ako ťa otec donutil chudnúť ( jedno s akým vysledkom) ,lebo si chcela jeho peniaze?
PS a predpoklafam,ze otec vyzerá ako model,vysportovany atd..
Hrdost mas len jednu, tak sa vykasli na jeho peniaze a sprav si svadbu na aku mate. A schudni lebo ty chces, nie preto, ze za to dostanes zaplatene.
@domi_b7 svadba sa dá aj zadarmo spraviť, 7 tisíc za svadbu ako tvoj napad o tebe niečo svedčí. Ono to nemá byť čarovné v tom, koľko peňazí do toho das, ale práve v tom, že tú druhú osobu miluješ a preto si ten deň užívaš a príde ti krásny. Strata peňazí, chudak muž.
Ist si pytat peniaze na svadbu od otca, ktory o mna nema/l elementarny zaujem, tak to ani neviem, ci chce kus odvahy, zufalstva alebo coho vlastne. Peniaze by som mu vratila a poslala ho do riti. A zorganizovala si taku svadbu, na aku mam/e. A chudla by som kvoli sebe. Mimochodom ako vobec vie, ze chces chudnut, si to v rodinnom whatsappe riesila alebo ako? Lebo ak ste si nie blizki, bol by to ten posledny clovek s kym by som riesila peniaze a chudnutie.
@domi_b7 nemas vztah s otcom, ale o peniaze ho prosis. Naco?
Vykasli sa nanho, ked je taky, a nebudes mat starosti. Svatbu si zaplat sama, a mozes si robit co len chces.
Ani ja som nikdy nemala extra vztahy s otcom, rozvedeni rodicia ked som bola este mala. Na brigady som tiez chodila od 16 a ked dosli zasnuby tak sme si s chlapom sadli, spocitali kolko sme schopni odkladat a podla toho sme urcili datum. Otec pozvany nebol, nieto aby som este peniaze pytala a anechala sa s nim odviest ulickou.
Doteraz je ublizeny a ma pocit, ze svet je proti nemu
To, ze ho poprosis o peniaze .. ok tvoja vec. Nemas s nim extra vztah, tak naco mu rozpravas, ze chces schudnut? Problem nie su peniaze, ale, ze ti idu usta rychlejsie ako rozum. Tak bud sa zmier s tym, ze nebudes mat celu sumu, schudni, blbe reci ignoruj a rozmyslaj skor nez zacnes rozpravat.
Tak sama si povedala , ze chces schudnut , tak aky je problem ? Otec ti peniaze chce dat ,tak zabijes 2 muchy 1 ranou.Ja som racionalna v tomto. Ale poziciavat si na svadbu je blbost ,ked na to nwmas tak urob mensiu
taka otazocka, to co je za zvyk, ze rodicia platia svadbu?????? a navyse, ak nikto na to nema?????? za mna je to vyhadzovanie penazi do dunaja
taka otazocka, to co je za zvyk, ze rodicia platia svadbu?????? a navyse, ak nikto na to nema?????? za mna je to vyhadzovanie penazi do dunaja
@darmasiswa Tiez neviem, co s tym maju rodicia. Vsak kto sa chce zenit/vydavat, tak nech si zaplati.
@darmasiswa kedysi sa to tak robilo, ze svadbu platili rodicia, potom bol ale casty problem, ze bola skor podla predstav rodicov 🙂 podla mna vo vela rodinach je to stale tak 🤷♀️
Ked na svadbu nemas urob taku na aku mas,nic viac nic menej.
@domi_b7 ste mladý pár absolútne bez peňazí( v dobe keď pri braní hypoteky potrebuješ mať našetrených 20%ceny bytu) a hneď na začiatok manželstva sa zadĺžite kvôli svadbe?! Strašná blbosť.

@domi_b7
No tak sup sup schudni, ved to je super motivacne chudnutie.