Problémy s priateľom mamy, neviem čo ďalej
Ahojte všetci ...som tu tak trochu nováčik 🙂 Chcela by som však poradiť ...Mojejmame asi šibe :/ neviem ako inak by som opísala jej správanie . S otcom sa rozviedli a potvrdenie o rozvode jej poslali presne 23.12.2009 (áno deň pred Vianocami ) Dôvodom rozvodu bol hlavne alkohol a iné problemy . Mama si za krátko našla noveho chlapa ...a vtedy sa to všetko začalo. Ako keby si uvedomila ,že ešte ni eje na zahodenie . Ja som jej len priala ay bola šťastná.Síce im to nevydržalo dlho...no našla si ďalšieho . Mama má pred 40kou a on je 50 ročný chlap . Všetko bolo fajn kým mi mama nezačala vravieť všetky veci čo o ňom vedela . Zdal sa celkom v pohode. Lenže mal finančné problemy ,išiel mu už po krku exekutor. Tak mama zobrala neviem koľko tisic € pôžičku a ohrozila seba a aj mňa a sestru . Postupom času sa ten chlap k mame menil . Pracuje v Popradskej SAD čiže chodí na týždeň preč a cez ten týždeň ako keby ani neexistovala. Postupom času ako mama pátrala zistila že za oba paušali platí po 100€ mesačne a nešlo jej do hlavy kam toľko vyvoláva a píše .Keď to zistila psychicky sa zrutila, mala som čo robiť aby som ju nejako nakopla k životu . Chcela sa zabiť a podobne somariny .Nikdy som nevidela nikoho v takom stave ako vten večer mamu. Zistila ,že si vypisuje s nejakými cudzimi ženami :/ ...stále na nej vidím, že sama nevie čo vlastne chce ! A ešte horšie to bolo keď mi zomrel na infarkt oco . Po jeho pohrebe sa ako veľký kápo u nás doma usadil ...a mňa ide rozdrapiť ked viem že príde . Mama tá sa vykašle aj na mňa aj na sestru a ide k nemu domou. Neviem ale myslím si ,že ak s ním ešte bude tak to bude len a len horšie . Už aj tak jej dosť ublížil :/ Veľa krát vravela že ho ide poslať do prdele ale ani raz sa k tomu nemala . Je mi jasné že ho má rada ale po tom všetkom ,neviem či by som mohla byť s takým chlapom . Poraďte čo si o tom myslíte ....lebo ja som už zúfalá . Sama mám 4 ročný vzťah ale toto keby mi priateľ urobil tak neviem ako sa zachovám !
@xlucia Socialka neni tréba ..všetko u nás funguje čo neurobí mama to urobíme my zo sestrou ....sestra má 16 ide na strednu o chviľu . Ale mne mama chýba inak ....nemám sa s kým ani porozprávať lebo vkuse začnem jej dačo hovoriť a vkuse to otoči na toho svojho priateľa ...tak ja už neviem ...všetko keby sa točilo okolo neho !!
@simca1702 no ako to tak čítam tak to máš ťažké......ale tvoja mama je dospelá a má svoju hlavu, tak neviem či jej toho chlapa vyhovoríš......a hlavne keď je zamilovaná a má ružové okuliare.
@michaelamilan nepoviem keby sa ku nej správal láskavo a s uctou ...dakedy mi taký príde ako keby ich spájali len tie peniaze :/ ale vlastne asi na tom bude niečo pravdy ...nechápem len jednože ako mohla dať prednosť chlapovi čo ho pozná sotva rok a pol pred vlastnými dcérami zbali sa oddyde ako to má vo zvyku ...:/ ale keď dačo jej priateľ potrebuje dobre že si nejde nohy dolámať ....a s tou pôžičkou mainak nasrala tak ktorá ženy by brala pôžičku pre chlapa ktoreho pozná ani 2 mesiace nie ???? ....a popritom ja som od nech chcela 50€ na gelove nechty ( som vyučená kozmetička a chcela som sa rozbehnuť ) ale ...vyhral on ..:/
@simca1702 - mama ma svoj rozum, ked sa zenie do takehoto vztahu, je to len jej chyba, prijde na to casom, ak nebude neskoro 😖 Ty si uz dospela, sestra takmer, nasi sa rozviedli podobne, ja som mala 20, sestry 19 a 16... mama aj tatino sa odstahovali, nechali nas v byte same... ci to bolo nejako extra super neviem, museli sme dospiet, ja som chodila popri vyske do prace, dohliadala po ocku na najmladsiu sestru, prostredna sa odpratala studovat do francuzka.... zili sme svoj zivot, nasi rodicia svoj... moja mama a jej novy vztah je kapitola sama o sebe, skoda rec 😔 Vidim ako moja mama, jej ciele, tuzby, sny miznu a podriaduje sa. Ma, co chcela - dovodom rozvodu bol jej novy vztah. Nestaram sa, je dospela.
@anjelicek26 noo ani ja by som sa nestarala kebyže sa to netýka mna ...len on sa po srti môjho otca sem ako keby nasťahoval mama otcove vyci vyhádzala ( lebo žili v spoločnej domácnosti po rozvode ) ...a nasáčkovala si tam jeho veci ....bývame na dedine máme dreváreň a taku stajňu ...v stajni sa neviem vyznať on si všetky veci roztriedil ako sa jemu chcelo ....:/ ide mi nanervy takýto spôsob života ..ked dorazí mama s ním k nám ja sa radšej spakujem ku frajerovi ...ale sestra ...tá iba ak ku starkej pôjde ani ona ho nemá rada ...:/
@simca1702 je ťažké sa deliť o svoju mamu s cudzím chlapom......to dobre poznám......Aj keď u nás nebol problém s peniazmi......moja mamka je tiež rozvedená a dlho si nemohla nájsť poriadneho chlapa......keď už na jedného natrafila, zostala s ním(vždy hovorila, že je to možno jej posledná loď)......možno sa aj tvoja mama bojí že zostane sama.....možností je veľa a len tvoja mama vie, prečo to robí......Mojej mamči to vyšlo 🙂
@simca1702 - tak to, ze dala otcove veci prec a nastahovala si noveho partnera je normalne... aj ona ma pravo n novy vztah. To, ze na svoje meno berie uvery pre neho a nijako si to nepoisti, ze jej to splati nazad, to uz v poriadku nie je.
@michaelamilan dufám že aj moja bude mať podobny koniec príbehu ....viem dosť si vytrpela ...ale keď ja niečo potrebujem a otočí sa mi chrbtom a venuje sa drahému tak nech nečaká že keď ona bude v prusery že ja za ňou budem stáť...mama má super postavu ...na to že koľko rokov má ....tak si nemyslím že toto je jediný chlap ktorý by sa za ňou otočil ale ....už on amusí vedieť sama čo chce a ako chce skončiť ....
@anjelicek26 ale nikto to neurobí hneď ....po pohrebe dobre že nezačala šetko plánovať a špekulovať ako čo bude :/ ...nikto je to právo neberie ...chcem aby bola šťastnáá ale neviem či takýmto štýlom a s týmto chlapom sa jej to podarí ....ja jej rozkazovať nebudem ....je to všetko n anej rozhodnutíí
@simca1702, mozno by to chcelo jeden taky uprimnejsi rozhovor..mama, ty a sestra v case, ked ten chlap bude na tyzdnovke. proste si vecer sadnut akoze nenapadne k telke, potom akoze nenapadne zacat, "mami, vies, my by sme ti nieco chceli.." a potom byt uprimne. povedat jej, ze ju mate radi a chcete, aby bola strastna, ale ze mate pocit, ze priatel sa k nej nesprava tak, ako by si zasluzila, ze by to nemala nech atak, a tiez ze sa vam nepaci ako sa u vas roztahuje. otcove veci nema nikto pravo len tak vyhodit, je to aj vas zivot, vasa minulost. pokial byvate spolu, mama a on uz duplom by mal respektovat aj vas, aj ked ste "len deti". tak nejak jej to zhrnut, a povedat jej, nech nezatvara oci, lebo vas - mozno nechtiac - od seba odhana. vy ju poznate najlepsie, viete co na nu plati, tak jej to vsetko skuste vysvetlit, aby to nebrala tak, ze jej nedoprajete vztah, ale tak, ze vam chyba a ze mate o nu starost. a zaroven si stanovte hranice, za ktore by uz jej priatel nemal zajst. to by snad mohla pochopit.
@simca1702 tvoja matka kona ako jedna nezodpovedna a lahkovazna zena.jej vztah je jedna vec.to je jej rozhodnutie ako bude zit.ale ina vec je to,ze ona je POVINNA starat sa a zivit tvoju mladistvu sestru.pokial nie je dospela matk ma zakonnu povinnost starat sa o jej vychovu a vyzivu.je jej zakonny zastupca .chodi sestra do skoly? pripravuje sa na nejake povolanie? ty si dospela. skus si s matkou v tomto duchu prehovit.co je pardoxne aby dcera pripominala matke jej povinnost.moralnu aj pravnu.ak to nepomoze mala by si so situaciou oboznamit odbo .socialnej kurately.oni uz budu vediet ako konat.urob to vzaujme tvojej sestry.
viem si predstavit situaciu u vas doma. viem ze ti v tvojom veku mama chyba.ako poradkyna a niekto komu sa mozes zverit.ale tvoja matka vzhladom na jej sposob zivota a konanie by ti aj tak nikdy nebola oporou.to je smutny fakt.
tu uz ide len o to,ze tvoja mladistva sestra nemoze byt odkazana sama na seba v jej veku.ani moralne ani podla prava.tak to treba zmenit.a to mozes urobit aj ty tym,ze bud si matka uvedomi svoju povinost,alebo ju k tomu prinuti zakon.
v zaujme tvojej sestry je aby veci mali pravny ramec.
Rozmýšľam kto je tu dcéra a kto matka. Doma je to riadne prevrátené a zároveň smutné. No úprimne ti poviem, nedávam šancu, že niečo zmeníš. Mama má iné priority a na vás nejako zabudla. Zabudla, že je matkou a že má nejaké povinnosti voči dcéram, ktoré ju potrebujú. Povedať jej na rovinu ako to vidíš, že ju potrebujete so sestrou a kam jej spôsob života sa uberá. Každým dňom si vaša mamina neuvedomuje, že vás stráca, až raz zostane sama. To zistí, ale bude už neskoro. Kde je napísané, že veľký kápo s ňou do konca života zostane. Jediné čo môžem poradiť a zároveň tebe aj sestre želám, aby ste si z tohto do budúcna nezobrali nič čo by mohlo uškodiť vašim vzťahom a boli lepšími matkami. A ešte, keď už nie je tu mamina pre vás, buďte si so sestrou navzájom oporou.
@klincek keby to bolo také jednoducheé ako sa to zdá ...skúšala som to kadejako ale je až veľmi "zaláskovaná " ale mám stále pocit že do toho nesprávneho ale asi s tým už nepohnem ....na mňa sa hnevá keď neumyjem riad ale to že on si vypisuje s kadejakými ženskými (vieš tie čo su v časákoch na posledných stranách ) a paušál popritom platí po 100€ a má dva paušáli + auto ...a teraz sa podrž ...na to auto dala mama trištvrte ceny aby on mohol chodiť na tie týžďňovky :/ ja už neviem .....ako sa k nej dakedy správať keď je jéj jedno kde som ...vkuse sa hádame ale a sa už nemôžem kukať na to ako zo seba robí handru ...a vždy keď má tej jej dojsť domou jej zavolá aby mu napr upiekla koláč a podobne ...:/ to ani mne na maniny alebo narodky neurobíí ...:/ vyvára mu ako divá ...ale o to by ani nešlo ale po tej finančnej stráne je to hrozne ....
@cerez snažíme sa ....pomáhame si ako vieme . Obydve sme napajedené na mamu za to jej super správanie ....sestra bola hrozne naviazaná na oca ..spolu boli vkuse prišla zo školy a on z roboty a až do večera spolu čiže sa mohla zobrať a isť kde chcela ...ja som bola na intráku ...ale terza keď tu už oco nie je ...tak sa snažím aby nebola sama alebo čo najmenej ! Hoci aj ja mám frajera vždy sa nejako dohodneme aj so sestrou aby nebola doma sama a ide pozrieť starku .....nemôžem povedať že by srala na všetko ...navarené je aleo si navaríme zo sestrou ....nakupene v chladničke ale ani si nepamatam kedy sme sa vybrali mi 3 niekam vonku alebo len tak pri káve si pokecali o všetkom ...dakedy sa to dalo ...ale teraz nie ...buď je s ním u neho alebo s ním u nás doma ....1x už aaj u nás spal s tým že ani jedna s tým nesúhlasila ale ....to bolo jedno !!!
@simca1702 Podľa toho čo píšeš, mame asi naozaj nechýbate. Nie je zvedavá ani na váš názor, ani čo si o tom myslíte. Rovnako píšeš, že sestra chodí ku starkej. A čo na to starká, nepomohla by v takej zložitej situácii? Čo keby sestra bola u starkej do svojej dospelosti. Možno sa mama spamätá. Aj keď úprimne poviem zo skúsenosti u nás v práci, na takéto maminy nič neplatí. Mama bohužiaľ aj keď je už dospelá, ale nedozrela do štádia, keď mama je mamou na celý život.
@simca1702 podobne som to mala aj ja zo sestrami. priateľ bol vždy na prvom mieste. ale časom sama pochopila, že urobila chybu, treba to nechať na ňu, aj keď vieš, že sa popáli. je to jej život, je dospelá. nič iné sa ani poradiť nedá..koľkokrát som sa o tom s maminou rozprávala a nepočúvala, videla iba svoje. mi sme dokonca "trucovali", nejedli sme s príborom lebo s tým jedol on, nepili sme s pohárov čo on pil..nám sa proste hnusil :/ boli sme stále inde len nie doma..
@simca1702 druhá puberta?aj mama sa musí s niekým porozprávať.si jej dcera,si dalšia po jej mame kto by jej mal povedať ak robí chybu.máš to ťažké,ale isto sa to dá riešiť.moc do toho nevidím,to sa takto cez písmenká ani nedá.možno by pomohol niekto z rodiny.trebars teta?
@simca1702 podľa mňa chce tvoja mama silou mocou mať chlapa a je jej jedno akého, len aby bol a miloval ju. .. že je skutočnosť iná a ona ho ospravedlňuje .. proste ako manželka Karola Mella .. kto pozná, ten vie .. žena ospravedlní všetko, všetko, všetko, robí jej dobre, že ma takého kápa a drží ju za ruku pred všetkými, ale dajme tomu, že v súkromí jej nadáva a ponižuje ju, si ona nikdy neprizná
ak sa ti chce, skús sama psychológa, či bude vedieť poradiť ako máš s mamou fungovať a ako jej otvoriť oči
ženušky ďakujem ale ja v tom nevidím už akosi význam asi to nechám už na ňu ....nech sa sama k tomu postaví ako vie ...lebo to čo dakedy hovorí to jehorzne ...spomeniem že sme boli napr s kamarátmi v Zoo a ona hneď ...(on ) vravel že tam maju dačo prerábať ..potom spomeniem že kamoške sa pokazilo auto ...no a ona hneď že ....to ma (on ) šťastie že jemu autičko funguje

@simca1702 no ti si uz dospela, neviem kolko rokov ma tvoja sestra. ak sa o vas mama nestara, treba hladat posilu v rodine, ked nepomoze, tak na socialke