Problémy s výchovou. Poraďte
Pomôžte, poraďte ak máte rovnakú skúsenosť.Mám 9- ročné dvojičky a 3- ročného synčeka, dcéra ma ani za svet nechce poslúchať. Stále sa to len stupňuje, úplne ignoruje moje slová, príkazy, zákazy, dokonca keď na ňu kričím už to s ňou ani nepohne. Niekedy sa rozplakala ale teraz už ani to nie.Večer jej kážem si pripraviť všetko do školy, bez mihnutia oka mi povie že má všetko a ráno jej ukladám do tašky potrebné veci na daný deň.Syn je oblečený, čaká pri dverách a ona behá holá lebo si niečo nevie nájsť " veď včera si povedala, že to máš prichystané".Ešte by ma zaujímalo aké povinnosti u Vás majú deti v takomto veku, či ja nie som dosť náročná, keď si sami musia upratať izbu, umytý riad odložiť, poutierať prach...
ahojte žienky, tak idem Vám napísať ako to u nás vyzerá po necelom týždni. Stefinka stojí pri dverách ráno ako prvá pripravená do školy 🙂 . Aspoň nejaké to zlepšenie 😉 .Stefinu izbu sme riešili takto, nebudem na ňu naliehať aby si urobila poriadok, ale kým ho nemá nemôže pozerať telku (minulý týždeň bez nej vydržala 3 dni). Dostala poznámky, dokonca 2. Jednu za vyrušovanie na hodine a druhú za nepripravenosť na hodinu 🙄 - trest: za každú jednu nedostane vreckové.
@stefisebidenis ahoj,no ako to citam to je o mojej 7 rocnej dcere pisane...a to ja od nej neziadam nic okrem toho aby si upratala izbu a nachystala sa do skoly.teraz zacala chodit do prvej a poviem ti je to horor,ja uz som z nervami v koncoch a to je len zaciatok novembra.ked ju posadim k uloham tak ona si kresli po stole po rukach kade tade len nepise to co ma do zosita! ja keby ju nenachystam do skoly tak ona ide s prazdnou taskou a este mi odvrkne no a? ja sa jej snazim pomahat,jasne ale myslim ze aspon toto by uz mohla zvladnut.a zo skoly mi nosi same poznamky typu ze :uloha bola vypracovana na tabuli! a ona ju ma celu zle...tak som hovorila z ucitelkou a hovorila mi ze je velmi nesustredena na hodinach,zrejme budeme riesit psychologa ci nema ADHD.vsetky knizky do skoly su pokreslene,ona kasle na to,ona nedava pozor v skole ona si tam carbe radsej do knihy.a ked sa jej opytam co maju na DU tak povie nepamatam si...nepomaha ani krik ani na zadok ked dostane,ani ked nemoze k PC jej to nevadi...len ja som v koncoch.
@winipega tak a my mamini to máme ťažké 🙄 u nás to začalo trošku neskôr , takéto problémy sme ešte v prvom ročníku nemali.Čítala som, že si mala problém s kývaním, že dcérke zakázala učiteľka. Podobné dačo sme aj my riešili ale ako Ti už radili tak rovno v riaditeľni, veď prečo nie keď oni si vedia rodičov zavolať do riaditeľne tak my máme také isté právo si to dovoliť. U nás sa to zlepšilo, síce máme zástupkyňu kamarátku a už si na naše deti žiadny učiteľ nedovoľuje, samozrejme keď sú s nimi problémy tak to riešime ale učiteľky si už nedovolia žiadne " hlúposti".Ja som mala problém s družinou, keď som išla pre deti do školy a dcéru (v druhom ročníku) som našla pred školou na chodníku, lenže ja som išla s krikom do školy a všetci sa zľakli, družinárka sa hneď ospravedlňovala...
@stefisebidenis hej zakazala jej to,co ma nesmierne nas...lo ale potom sme hovorili z muzom ze necham to zatial tak lebo ona by jej vedela fakt ublizit,to niektore ucitelky su hnusne...ale bude rodicko tak sa jej len slusne spytam ze preco nemoze.No a tiez som sklamana ze u nas to zacalo uz teraz,som myslela ze skola ju bude bavit dlhsie ako 2tyzdne,tesila sa tam a teraz toto ☹ Neviem si predstavit co bude dalej,uz teraz mam hrozu ked si pomyslim ze teraz maju aj ulohy lahke a co bude ked sa bude musiet viac ucit?? 😠 uz teraz je to psychiatria 😝

TU JE TA KNIHA :
http://www.uloz.to/7298931/kevin-leman-8-knih-o...